Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
-
rapadder
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
Erevodifwntas wrote:Συγγνώμη δηλαδή πόσο περιμένατε να είναι τα 384? 60€ ολόκληρο το χρόνο??? 120€ είναι μια καλή τιμή και μάλιστα για αρχή. (κατάλαβα μετά από υποχείριο της Μ$, είμαι και τσιράκι της κυβέρνησης....)
το να κάνετε συγκρίσεις με περασμένες προσφορές είναι άκυρο.
σημερινές τίμές (28/02/06)
forthnet: 236,81
HOL: 34,5 + 9 * 22,6 = 237,9
Otenet: 45 + 10 * 22,5 = 270 (δεν ξέρω αν έχει και καλύτερη προσφορά πήρα αυτό που έχει στην κεντρική σελίδα)
(ναι τα παίρνω και από αυτές και γι'αυτό δε γράφω για τις υπόλοιπες εταιρίες ;-)
Έχεις δίκιο Erevodifwntas. Βιάστικα να γράψω το post για αυτό το έσβησα και έγραψα άκυρο (admins βγάλτε το τελείως). Νόμιζα ότι τα 120 (119 Ευρώ) αναφέρονταν σε ογκοχρέωση κλπ, αλλά τελικά είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή. Ουσιαστικά μόνο η HOL έχει μια προσφορά που είναι αξιόλογη. Όσο για αυτή του ΤΕΕ είναι ελλιπής καθώς αφορά μόνο φοιτητές ΤΕΙ και Πολυτεχνείου (προφανώς επειδή δεν έχει την υποδομή να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό φοιτητών). Πάντως DSL με 10 Ευρώ το μήνα είναι πάρα πολύ καλή τιμή.
Αλήθεια, οι άλλοι πάροχοι τι Σκ$#@τ@ περιμένουν να κάνουν προσφορά;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
xrokos
- Gbyte level

Πραγματικά καλή προσφορά θα ήταν 10ευρώ/μήνα αλλά όταν λέμε μήνα να μην εννοούμε χρόνο.Τώρα δεσμευόμαστε σε ένα πάροχο για 1 χρόνο με μια χαμηλή ταχύτητα για broadband τα 384K.
Και άλλο 120 το χρόνο και άλλο 10 το μήνα.Σε εμάς που είμαστε και Ο.Π.Α. πιστεύω πως πρέπει να φαίνεται η διαφορά.
Αυτό δε σημαίνει πως είναι κακή η προσφορά αλλά στήθηκε ολόκληρο πρόγραμμα "ΔΙΟΔΟΣ" για να φέρει μια τόσο μικρή έκπτωση;Κάλλιστα αυτή θα μπορούσε να είναι τιμή της αγοράς με τη φόρα που έχουν πάρει οι πάροχοι με τις προσφορές πακέτων.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
Proxenos
- Gbyte level

-
xrokos wrote:Πραγματικά καλή προσφορά θα ήταν 10ευρώ/μήνα αλλά όταν λέμε μήνα να μην εννοούμε χρόνο.Τώρα δεσμευόμαστε σε ένα πάροχο για 1 χρόνο με μια χαμηλή ταχύτητα για broadband τα 384K.
Ε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
ΓΙα να ενεργοποιηθει/απενεργοποιηθει ενα DSL θελει περιπου 1 μηνα κατα μεσο ορο...
Πως ειναι δυνατον να σου δωσει πακετο με το μηνα??? (μιλαω με την πραγματικοτητα... Οχι με βαση τι θα ηθελα και εγω να ισχυει...)

-
mikem4600
- Gbyte level

-
Ξέρει κανείς αν είναι "πλήρης" η υπηρεσία, ή αν είναι κλειστές τπτ πόρτες;...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
mikem4600 wrote:Ξέρει κανείς αν είναι "πλήρης" η υπηρεσία, ή αν είναι κλειστές τπτ πόρτες;...
Το θέμα είναι αν θα περνάνε οι γραμμές από το ΕΔΕΤ. Αν ναι., τότε δεν θα είναι εκπληξη αν κάποιες πόρτες κοπούν. Βέβαια αν τελικά το ΕΔΕΤ εξυπηρετήσει όλες τις γραμμές, τότε είναι συζητίσιμη και η ποιότητα υπηρεσίας που θα παρέχεται (πόσους θα αντέξει το ΕΔΕΤ?)
-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
Πρέπει πάντως να αντέχει πολλούς! Έχεις τεράστια υποδομή. Εμένα με προβληματίζει το QoS που θα παρέχει στους φοιτητές καθώς μπορεί να τους ρίχνει κάτω από την κίνηση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
ναι, κάτι τέτοιο ήθελα να πω κι εγώ αλλά το διατύπωσα τελείως λάθος
-
xrokos
- Gbyte level

ΓΙα να ενεργοποιηθει/απενεργοποιηθει ενα DSL θελει περιπου 1 μηνα κατα μεσο ορο...
Πως ειναι δυνατον να σου δωσει πακετο με το μηνα??? (μιλαω με την πραγματικοτητα... Οχι με βαση τι θα ηθελα και εγω να ισχυει...)
Εγώ εννοώ να έχουμε το adsl κύκλωμα από τον ΟΤΕ κλπ. και να επιλέγουμε provider.Έτσι αν δε μας κάνει κάποιος μόλις λήξει η συνδρομή να αλλάζουμε χωρίς να χρειάζεται να καταργήσουμε και να ενεργοποιήσουμε το κύκλωμα πάλι(όπως γίνεται με τα πακέτα).Το άλλο κουλό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην παίρνουμε κατευθείαν το adsl από τον πάροχο και να μπαίνει στη μέση η ΕΔΕΤ!
Μια ακόμα καλύτερη προσφορά είναι της VIVODI στα 512K 130ευρώ!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
Η λογική εξήγηση που μπορώ να σου δώσω είναι ότι οι φοιτητές/σπουδαστές ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα οπότε, όταν χρησιμοποιούν αυτή τους την ιδιότητα, την κίνησή τους θα πρέπει να τη διαχειρίζεται το ΕΔΕΤ.
Ουσιαστικά ο πάροχος σου προσφέρει τη διασύνδεση μέχρι το ΕΔΕΤ. π.χ. για την Αθήνα θα σε πηγαίνει μέχρι το aix και από εκεί θα αναλαμβάνει η ΕΔΕΤ να σε πηγαίνει όπου ζητάς. Με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να πέφτει λογικά το κόστος για τους παρόχους καθώς δε θα χρησιμοποιείς τις γραμμές τους για να βγαίνεις π.χ. εκτός Ελλάδος. Απλά το ΕΔΕΤ δεν είναι σχεδιασμένο να προσφέρει διασύνδεση μέχρι τον τελικό οικιακό χρήστη και εκεί μπαίνουν οι διάφοροι πάροχοι.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
-
Μια ακόμα καλύτερη προσφορά είναι της VIVODI στα 512K 130ευρώ!
Ναι όντως είναι καλή προσφορά, αλλά για όσους μένουν κέντρο Αθήνας ή/και καλύπτονται από το Shared LLU της vivodi (το ίδιο ισχύει και για το Vivodi DSL cube)... Εγώ δεν καλύπτομαι

(Γλυφάδα)... Και επειδή ήθελα οπωσδήποτε internet DSL @ 512Kbit/s, πήγα με την προσφορά εκτός Δίοδος της Forthnet 5 μήνες 512, wireless routers, PSTN filters και ενα Playstation 2 Slim στην τιμή των 189 Ευρώ

(μόνο μέχρι 30/4 για τους 3 μήνες επιπλέον)
-
jimblanc
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
εχω ηδη dsl αλλα τον ιουλιο ληγει... ξερει κανεις αν θα βγουν νεες προσφορες απο τις εταιρειες? η θα σκασω παλι στην forthnet ενα 120ευροπουλο για 3μηνες+3μηνες δωρο?
Υ.Γ: κοιταξτε την προσφορα της τελλας...
πρεπει να γινεις συνδρομητης στο 1738 για να παρεις δικτυο...ΕΛΕΟΣ
-
mikem4600
- Gbyte level

-
Πληροφοριακά, ένας χρήστης που λέει ότι έχει σύνδεση Δίοδος από τη σχολή μας, έλαβε προειδοποιητικό email για παράνομο downloading.
Πιο συγκεκριμένα, το mail ήταν από τη διεύθυνση noreply[at]diodos.gsrt.gr και το περιεχόμενο ήταν:
Η υπηρεσία ενημέρωσης της δράσης ΔΙΟΔΟΣ σας αποστέλει την παρακάτω ειδοποίηση απο το οικείο ίδρυμα.
Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του ΟΠΑ ενημερώθηκε για κατάχρηση των δικτυακών υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet μέσω του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ από μέρους σας.
Δεδομένου ότι τέτοιου τύπου δραστηριότητα μπορεί να εκθέσει νομικά το ίδρυμα, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια χρήση.
Περισσότερα εδώ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
xrokos
- Gbyte level

Να ένας λόγος που δε βάζω ΔΙΟΔΟΣ, ο άλλος είναι γιατί είναι αρκετά ακριβό!
-
zweistein
- Wow! Terabyte level

-
.... εγώ έχω ΔΙΟΔΟΣ εδώ και μήνες... και δε έχω κανένα πρόβλημα atm....