Σημαντική υποτροφία

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Fri Mar 31, 2006 8:57 pm

M.I.T.as wrote:
nap wrote: Δεν ξέρω τον Marauder (όπως και τους περισσότερους από σας) προσωπικά. Άρα αδυνατώ να γνωρίζω τους λόγους που τον ώθησαν σ' αυτή την επιλογή του για σπουδές (όπως και οι υπόλοιποι που δεν τον ξέρουν προσωπικά)... Πιστεύω ότι όσοι από δω μέσα είστε φίλοι του, ξέρετε κάτι πραπάνω και ίσως να σας πειράζει μια διαφορετική άποψη ή μια αμφισβήτηση, αλλά σεβαστείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν...
Μα το θέμα είναι το αντίθετο. Αν κάποιος ήξερε τον Κυριάκο και του έκανε κρίτική δεν θα έλεγε κανείς τιποτα και θα σεβόμουν (για να μιλάω για τον εαυτό μου) την άποψή του.
Από την στιγμή που δεν τον ξέρει (ή έχει ακούσει πράγματα γι' αυτόν μέσω τρίτων) και εκφράζει άποψη, και μάλιστα προφασιζόμενος οτι θα κάνει ή δεν θα κάνει πράγματα στο μέλλον(!?!), προφανώς και δεν θα τη σεβαστώ.
Ίσως δεν το εξέφρασα καλά αυτό που ήθελα να πω.
Ας το πω αναλυτικότερα: Εγώ (π.χ.) δεν ξέρω τον Κυριάκο και άρα δεν μπορώ να ξέρω τα πραγματικά του κίνητρα για την επιλογή του αντικειμένου των σπουδών του. Με βάση κάποια δεδομένα (ποστ εδώ πέρα, κίνητρα άλλων που ξέρω που κάναν την ίδια επιλογή, γενικότερη εμπειρία κ.ά.) υποθέτω κάτι και ασκώ κριτική, όχι στον Κυριάκο γενικά σαν άτομο αλλά στο συγκεκριμένο θέμα. Εσύ (π.χ. πάλι) που είσαι φίλος του και ξέρεις τα πραγματικά του κίνητρα, βλέπεις την κριτική μου και με παίρνεις από τα μούτρα ("Άσχετε, χαζέ, γελοίε, κλπ, κλπ"), αφ' ενός γιατί αυτά που υπέθεσα δεν είναι αληθή, αφ' ετέρου γιατί ως φίλος του βλέπεις την όλη κατάσταση πιο συναισθηματικά ("Μου έθιξες τον φίλο, κλπ, κλπ..."). Πιστεύω ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι σωστή εκ μέρους σου. Το σωστό θα ήταν να μου πεις "Φίλε εγώ που τον ξέρω σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι έτσι, αν τον γνωρίσεις κι εσύ θα το καταλάβεις"...
It is by will alone I set my mind in motion...
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Fri Mar 31, 2006 9:54 pm

Ναι, κατάλαβα τι θες να πεις, αλλά εγώ απλά εννοώ οτι δεν τα λέω αυτά επειδή ο Κυριάκος είναι φίλος μου. Θα έλεγα το ίδιο και αν δεν τον ήξερα, όπως π.χ. κάνουν άλλα παιδιά εδώ που κατακρίνουν την άποψη του mindcrime χωρίς να ξέρουν τον Κυριάκο προσωπικά.
Εν ολίγις γενικά κατακρίνω αυτόν που κρίνει όλους αυτούς που σπουδάζουν στο εν λόγω πανεπιστήμιο χωρίς να έχουν κάνει κάτι, λέγοντας οτι ΘΑ κάνουν κάτι.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
mindcrime
bit level
bit level

Post by mindcrime » Sat Apr 01, 2006 3:27 am

πάμε άλλη μία... το να διαλέξεις να πας σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο και ειδικότερα το να σπουδάσεις ένα τέτοιο αντικείμενο και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο και να είσαι και κάποιας ηλικίας σημαίνει ότι έχεις κάποιες προθέσεις... σημαίνει ότι έχει κάποια πράγματα στο μυαλό σου και κάποια πιστεύω που θα ήθελες να τα πραγματοποιήσεις... δεν νομίζω να σηκώνεται και να πάει ο άλλος εκεί έτσι απλά και μόνο για να πει "το είδα και αυτό"... δεν λέω ότι οι προθέσεις θα γίνουν σίγουρα κακές πράξεις... εγώ όμως από την άλλη τα πράγματα που διδάσκονται σε αυτή τη σχολή την αντίληψη που έχουν περί διακυβέρνησης του λαού και γενικότερα το τι θέλουν να περάσουν στους φοιτητές τους τα θεωρώ υπεύθυνα κατά ένα μεγάλο βαθμό για την σημερινή κατάσταση του κόσμου... άρα το να πάει κάποιος να τα μελετήσει και να μάθει να τα εφαρμόζει αυτά δεν το βλέπω σαν επιτυχία ούτε προσωπική αλλά ούτε και της κοινωνίας που είναι και αυτό που με αφορά άμεσα...
τώρα το ότι ήμουν ισοπεδωτικός είναι μάλλον παρεξήγηση...είπα ότι θα δουλεύει για να κάνει τις ζωές μας χειρότερες... θα ήταν εντάξει αν έβαζα ένα μάλλον; θεώρησα ότι εννοείται... μπορεί βαρεθεί και να τα παρατήσει, μπορεί να μην τα καταφέρει να τελειώσει, μπορεί να τελειώσει, να μην εφαρμόσει τπτ και να τυλίγει πιτόγυρα... αλλά θεωρώντας ότι θα δουλέψεις για κάποια κυβέρνηση και μάλιστα σε διοικητικό πόστο και να κάνει καλό δεν γίνεται... άποψη μου και νομίζω ότι παραξενεύει... ίσως θα ήταν καλό να την αναλύσω αλλά πείτε με τεμπέλη, θεωρήστε ότι δεν μπορώ να την στηρίξω ή ό,τι άλλο κατέβει... πρέπει για να την αναλύσω σωστά και με επιχειρήματα να γράφουμε και να συζητάμε μέρες ακόμα και δεν μ' αρέσει να το κάνω αυτό στο φόρουμ... άσε που βαριέμαι να γράφω ένα κατεβατό κάθε βράδυ... άλλοι για να φτάσουν σε συμπεράσματα έχουν γράψει τόμους και τόμους... τώρα αν κάποιος θέλει να μάθει ας διαβάσει κανά βιβλίο(μπορείς να βρεις και στην ασοεε), ας δει κανά site, ας πιάσει κουβέντα με κανένα παιδί στη ασοεε ή αλλού και ας διαβάσει και κανά φυλλάδιο από το υπόγειο... απαραίτητη προϋπόθεση να το κάνει χωρίς παρωπίδες και ξεχνώντας την προπαγάνδα που έχει φάει για οτιδήποτε εκτός της "κυριαρχούσας" αντίληψης των πραγμάτων... μλκία να κόβω κάτι που ξεκίνησα αλλά δεν ήταν η πρόθεσή μου να ανοίξω τόσο μεγάλο θέμα στο φόρουμ.. έξω από εδώ ίσως.

και οι "εκκρεμότητες" τώρα:

nap και HdkiLLeR απλά να προσθέσω ότι συμφωνώ με τα περί έρευνας-επιστήμης και της σχέσης τους με την κοινωνία αλλά βρίσκω την περίπτωση που συζητάμε ειδική κατά κάποιο τρόπο και αρκετά συγκεκριμένα προσανατολισμένη σε ένα θέμα

The Punisher το Harvard είναι ιδιωτικό αλλά και πάλι αν κάτι ανήκει στο δημόσιο-κυβέρνηση δε σημαίνει απαραίτητα ότι ανήκει και στο λαό ;) ... επίσης για τους καρπούς είπα ότι τους θεωρώ "σάπιους"

M.I.T.as κάθεσαι και πιάνεσαι από λέξεις και βγάζεις από την μύγα ξύγκι πχ:
mindcrime έγραψε:

αν κάποιος πχ έχει διδακτορικό πάνω στα όπλα μαζικής καταστροφής σε τί βοηθάει;

Στο να αντιμετωπίσει αυτά τα όπλα.
είπαμε είναι παράδειγμα και μάλιστα όχι καλό... και τα άλλα τα δικά σου πάνω-κάτω στην ίδια φάση τα βλέπω

ailouros ελπίζω να σε κάλυψα και σένα και απλά να σου πω αν και δεν έχει μεγάλη σημασία ότι δεν είμαι πρωτοετής

τώρα γενικά στα περί ρατσισμού στους ρατσιστές όπως ονομάστηκε θα συμφωνήσω με τον HdkiLLeR... είναι άλλο να εναντιώνεσαι σε ιδεολογίες και άλλο σε χρώμα, καταγωγή, κτλ.

τελειώνοντας (λες και έγραψα έκθεση νιώθω) άμα κάποιος θέλει να συζητήσουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα ευχαρίστως να του απαντήσω αλλά μην το πάμε σε ιδεολογικοκοινωνικοπολιτική ανάλυση... τα είπαμε αυτά
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Sat Apr 01, 2006 11:27 am

Είναι πολύ ωραίο (και συχνά ευχάριστο) να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες αυτοκριτική; Είσαι πολύ σίγουρος για τις ιδέες που περνάει κάποιο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του (παρόλο που δεν έχεις περάσει ούτε από μπροστά). Έχεις καθήσει ποτέ να σκεφτείς τις ιδέες που υπάρχουν μέσα στο δικό σου το μυαλό, ποιος σου τις έχει περάσει και με ποιο σκοπό; Έχεις τα κότσια να αλλάξεις τρόπο σκέψης; Καλώς ή κακώς, ο Κυριάκος έχει αναπτύξει έναν τρόπο σκέψης ζώντας στην Ελλάδα. Το διαφορετικό δεν τον φόβισε και πέταξε το γάντι στην πρόκληση που λέγεται Harvard. Από κάθε άποψη. Αυτό που σου πιπιλάνε μια ζωή και που φτιάχνει την προσωπικότητά σου είναι αυτό που σε κρατάει πίσω, που σε κρατάει δεμένο σε τρόπους σκέψης άλλων εποχών, που δε σε αφήνει να σκεφτείς με άλλο τρόπο. Πριν ξεκινήσεις να αμφισβητήσεις τους άλλους, προσπάθησε να αμφισβητήσεις πρώτα τον εαυτό σου.

Όλα αυτά πολύ φιλικά...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sat Apr 01, 2006 3:13 pm

mindcrime wrote: M.I.T.as κάθεσαι και πιάνεσαι από λέξεις και βγάζεις από την μύγα ξύγκι πχ:
mindcrime έγραψε:

αν κάποιος πχ έχει διδακτορικό πάνω στα όπλα μαζικής καταστροφής σε τί βοηθάει;

Στο να αντιμετωπίσει αυτά τα όπλα.
είπαμε είναι παράδειγμα και μάλιστα όχι καλό... και τα άλλα τα δικά σου πάνω-κάτω στην ίδια φάση τα βλέπω

Κατάλαβα τι θες να πεις με αυτό το παράδειγμα και εγώ με την απάντηση προφανώς θέλω να σου δείξω πως δεν έχει σχέση το αντικείμενο που σπουδάζεις αλλά το πως θα εκμεταλευτείς τις γνώσεις σου. Αλλά αν δεν καταλαβαίνεις ούτε αυτό ας σταματήσουμε τη συζήτηση καλύτερα...
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
mindcrime
bit level
bit level

Post by mindcrime » Sat Apr 01, 2006 6:18 pm

ok
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Apr 03, 2006 1:05 pm

Ρε παιδιά μέχρι στιγμής δεν έχω δεί καν τι συζήτηση έχετε ξεκινήσει αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η επιτυχία του παιδιού!!
Αν ακούς, Χίλια Συγχαρητήρια Κυριάκο (και επισήμως) για την επιτυχία σου!!Μας κάνεις περήφανους!!
:smt023 :smt023 :smt026 :smt038 :smt038 :smt038 =D> =D> =D> :smt041 :smt041

Και συγγνώμη για την καθυστέρηση...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”