Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Theofaman » Sat Apr 01, 2006 7:13 pm

Vag_plir wrote:rappader ο χώρος είχε κλεισθεί για το 'πάρτυ' καθ' όλα νόμιμα, είμαι 100% σίγουρος γι αυτό.

theofaman σε παραπέμπω στην κατάληψη της σχολής αλλά και στην πρόθεση του φοιτητικού συλλόγου χθες για άρση του ασύλου όσο αναφορά τη προθυμία των φοιτητών ... όσο αναφορα το θέμα της κατάληψης ναι είχε γίνει από παρατάξεις αλλά αυτό δεν θα εμπόδιζε τους αστυνομικούς να την διαλύσουν .'Αλλωστε είμαι σίγουρος ότι πολλοί ήταν οι φοιτητές που τότε έβριζαν τις παρατάξεις γα την ταλαιπωρία και θα επικροτούσαν τουσ αστυνομικούς γι αυτό αλλά δεν τους χαλάει το εργαστήριο σήμερα...

argi ο εμπρησμός της ελληνικής σημαίας είναι σίγουρα πράξη καταδικαστέα αλλά όχι εγκληματική αφού δεν νομίζω να υπάρχει σχετικός νόμος (δεν είμαι σίγουρος γι αυτό).Όσο για το θέμα του ασύλου διαφωνώ κάθετα και μπορείς να διαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου για το γιατί
Για την προθυμία εννοώ οι φοιτητές να μην μένουν μόνο στα λόγια ( ψήφος υπέρ της διατήρησης του ασύλου) αλλά να υλοποιούν αυτά που λένε. Δηλαδή όταν αποφασίζουν κατάληψη να πηγαίνουν στην σχολή για να την υποστηρίξουν.

Όταν αλλάξουν κάποιες καταστάσεις θα μπορούμε να έχουμε και το άσυλο ακέραιο. Μέχρι να αλλάξουν όμως, είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά με την ανοχή μας.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Apr 01, 2006 7:20 pm

εγώ θα ρωτήσω κάτι απλό . Εσύ ήσουν στην κατάληψη; Δεν μπορείς να κατηγορείς άλλους για αδιαφορία όταν και εσύ είσαι αδιαφορος και μετά να λες και ότι πρέπει να περιορισθεί το άσυλο επειδή υπάρχει αδιαφορία. Έγω πάντως και στην ΓΣ για την κατάληψη ήμουν και στην κατάληψη ήμουν μαζί με συμφοιτητές μου και όσο εμείς παίζαμε πινγκ πονγκ οι ειδήσεις έλεγαν για αναρχικούς και λεηλασίες στην ΑΣΟΕΕ.

ΥΓ:Η κατάληψη έγινε ύστερα από ΓΣ απο ΠΑΣΠ,ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝΑ .Οι αναρχικοί ήρθαν μετά και δεν έκαναν τπτ
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Apr 01, 2006 7:26 pm

Vag_plir wrote:εγώ θα ρωτήσω κάτι απλό . Εσύ ήσουν στην κατάληψη; Δεν μπορείς να κατηγορείς άλλους για αδιαφορία όταν και εσύ είσαι αδιαφορος και μετά να λες και ότι πρέπει να περιορισθεί το άσυλο επειδή υπάρχει αδιαφορία. Έγω πάντως και στην ΓΣ για την κατάληψη ήμουν και στην κατάληψη ήμουν μαζί με συμφοιτητές μου και όσο εμείς παίζαμε πινγκ πονγκ οι ειδήσεις έλεγαν για αναρχικούς και λεηλασίες στην ΑΣΟΕΕ.

ΥΓ:Η κατάληψη έγινε ύστερα από ΓΣ απο ΠΑΣΠ,ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝΑ .Οι αναρχικοί ήρθαν μετά και δεν έκαναν τπτ
Εγώ ψήφησα κατά αλλά ναι πήγα στην σχολή εκείνη την μέρα και επειδή βαρέθηκα άρχισα να παίζω πινγκ πονγκ! :lol: Στην είσοδο ήταν κάποια παιδιά από την ΠΑΣΠ όταν πήγα εγώ.
Κάθησα 2 ώρες το πρωι και μετά έφυγα.
Οπότε σίγουρα θα σε είδα εκεί :-)
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Sat Apr 01, 2006 7:40 pm

Είχα την εντύπωση ότι κατάληψη πέρασε παμψηφεί...τεσπα σίγουρα θα με είδες και θα σε είδα. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι η αδιαφορία και νομίζω ότι η πλειοψηφία των φοιτητών δεν είναι αδιάφορη .Απλώς κοιτάζουν τα θέματα διακριτικά και από κάποια απόσταση αλλά θα αντιδράσουν αν δουν ότι τα συμφέροντα τους πλείτονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία που μέχρι πέρισυ όλοι οι Γάλλοι έβριζαν την νεολαία για την παθητική της στάση και μόλις βγήκε το CPE η νεολαία ήταν που ξεκίνησε τις διαδηλώσεις και όλοι οι υπόλοιποι ακολούθησαν μετά...Και στην ελλάδα πάντως το ποσοστό των φοιτητών που ψηφίζουν στις φοιτιτικές εκλογές αυξάνετε κάθε χρόνο και φέτος αναμένετε μεγαλύτερη προσέλευση από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sat Apr 01, 2006 8:00 pm

Vag_plir wrote: Στην τελική ακόμα και επι Χούντας υπήρχε άσυλο, σε αυτό οφείλουμε το Πολυτεχνείο..
Απλά πληροφοριακά, το άσυλο νομοθετήθηκε το '82, χωρίς αυτό να έχει σημασία έτσι το αναφέρω.
rapadder wrote: Ουσιαστικά κάποια άτομα (εντός - εκτός) ΑΣΟΕΕ έχουν κάνει κατάληψη σε κάποιους χώρους (όπως συμβαίνει με όλες τις παρατάξεις - απλά παίρνουν-καταλαμβάνουν μια αίθουσα και αλλάζουν την κλειδαριά).
Το στέκι το διαχειρείζονται μόνο φοιτητές της Ασοεε.
Argi wrote: Και πείτε μου σας παρακαλώ ποιός συνεπής και νομοταγής φοιτητής αισθάνεται περισσότερο ασφαλής στη σχολή όταν περιτριγυρίζεται από εγκληματίες που μπαινοβγαίνουν και τα σπάνε όποτε γουστάρουν αυτοί λόγω της ύπαρξης του ασύλου;
Εγώ
Argi wrote: Ο εμπρησμός της ελληνικής σημαίας είναι καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια ΑΠΟ όσο θυμάμαι να υπάρχει Ελλάδα.
Και σε όσους υποστηρίζουν αυτή την πράξη έχω να πώ πως αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα τότε πολύ απλά να φύγουν! Υπάρχουν αρκετοί εδώ που αγαπάνε αυτή τη χώρα και δεν ανέχονται προσβολές από κανέναν.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κάψιμο της σημαία είναι από το νομο έγκλημα.
Εγώ που είμαι έλληνας πολίτης και δεν είμαι χρηστιανός δεν πρέπει να αισθάνομαι προσβεβλημένος που στη σημαία της χώρας μου υπάρχει ο σταυρός; Δηλαδή όλοι οι έλληνες που δεν είναι χριστιανοί και δεν τους εκφράζει η σημαία πρέπει να φύγουν; (Άντε και να γυρίσουμε σε άλλες εποχές ... Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών)
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Apr 01, 2006 8:14 pm

Ούτε με το άσυλο, ούτε με την άρση του ασύλου θα λυθούν όλα τα προβλήματα.Στην πραγματικότητα η ασυλία ουδεμία σχέση έχει με τα προβλήματα αυτά.Ώς συνήθως, ψάχνουμε τη λύση σε λάθος μέρος... αλλά δε μπορώ να αναλύσω την άποψη μου χωρίς να βγώ εκτός θέματος.

[edit]
Όλες αυτές οι ενέργειες ήταν εγκληματικές και όχι μόνο το κάψιμο της σημαίας.Αναρωτιέμαι αν θα κάνατε την ίδια συζήτηση εαν υπήρχαν και ανθρώπινα θύματα εχθές.Πάντως δεν καταλαβαίνω, γιατί να αισθάνεσαι προσβεβλημένος με την ύπαρξη του Σταυρού πάνω στην σημαία.
Last edited by AnINffected on Sat Apr 01, 2006 8:24 pm, edited 2 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Sat Apr 01, 2006 8:18 pm

Έχω την εντύπωση ότι το άσυλο προυπήρχε άλλα αποκλειστικά υπεύθυνος για την εφαρμογή και την τυχόν άρση του ήταν αποκλειστηκά ο Πρύτανης του κάθε ιδρύματος.Γι αυτό άλλωστε στο Πολυτεχνείο δεν "μπούκαραν" αστυνομικοί απο την 1η μέρα...
Τώρα όσο αναφορά το κάψιμο της σημαίας ... είτε το θέλουμε είτε όχι η σημαία είναι σύμβολο της χώρας μας και θα πρέπει να την σεβόμαστε.Ο σταυρός υπάρχει πάνω γιατί όταν σχεδιάστηκε η σημαία ο Χριστιανισμός ήταν παράγοντας εθνικής ενότητας.Σήμερα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι μη χριστιανοι ορθόδοξοι και που η ανεξηθρησκία δεν υπάρχει μόνο στα χαρτιά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε σημαία από την στιγμή που και η πλειοψηφία των μη χριστιανών δεν έχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν .
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Sat Apr 01, 2006 9:30 pm

Εγώ δεν γνωρίζω ούτε τι λένε οι νόμοι για το κάψιμο της σημαίας, ούτε πότε θεσπίστηκαν αν υπάρχουν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η πράξη είναι οπωσδήποτε καταδικαστέα γιατί για κάποιους αυτό αποτελεί εθνικό σύμβολο και συμβολίζει έναν ολόκληρο λαό. Όπως λοιπόν καταδικάζω τις γελοιογραφίες με το μωάμεθ έτσι καταδικάζω κι αυτό εδώ. Δεν θέλω να γίνω γραφική αλλά όταν η ελευθερία μας παραβιάζει την ελευθερία των άλλων τότε αυτό είναι ασυδοσία(συγχωρέστε με αν το γράφω λάθος). Όσο για το άσυλο, αν και για'μενα δεν είναι αναγκαίο γενικότερα,θα έπρεπε να αρθεί σε αυτήν την περίπτωση. Όσο αφορά για το θέμα με το σταυρό στη σημαία, καλώς ή κακώς η επίσημη θρησκεία του κράτους αυτού είναι ο χριστιανισμός. Και μάλιστα πρόκειται για την θρησκεία που συντροφεύει αιώνες τώρα τους Έλληνες και μάλιστα σε πολύ δύσκολες περιόδους. Σέβομαι απόλυτα όποιον δεν έχει αυτή τη θρησκεία αλλά δεν καταλαβαίνω τι τον πειράζει το σύμβολο αυτό πάνω στην σημαία της χώρας μας;;;Αφού δεν πιστεύει σ'αυτό δεν συμβολίζει και τίποτα γι'αυτόν άρα δεν υπάρχει λόγος να τον ενοχλεί,σωστά;;;
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Apr 01, 2006 9:43 pm

Είδα πριν λίγο ειδήσεις στη ΝΕΤ (21:00) και μίλησαν για "ατυχή" περιστατικά. Στο επόμενο θέμα έκαναν διαφήμιση το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και τις (σχεδιαζόμενες) προβλέψεις του για το άσυλο. Πιστεύω ότι το άσυλο είτε θα καταργηθεί εντελώς είτε θα παραμείνει ώς έχει. Στην πράξη δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός του ασύλου. Ούτε μπορούν 10 φύλακες να αποτρέψουν 150 οργανωμένους μπαχαλάκηδες να κάνουν ζημίες αν θέλουν να τις κάνουν. Και αν τις κάνουν στα μαγαζιά παραδίπλα και όχι στο Πανεπιστήμιο έχει μεγάλη διαφορά; Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω σχολές με "άσυλο" και φύλακες γύρω - γύρω, σαν στρατόπεδο.
Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Δεν είμαστε άξιοι για να έχουμε άσυλο. Όχι επειδή υπάρχουν κάποιοι μπαχαλάκηδες που τα σπάνε. Αυτοί υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία που δεν είναι πλατωνική. Πρέπει να τους αποδεχθούμε. Αυτό που με απογοητεύει είναι όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, τα "καλά" παιδιά, οι καθωσπρέπει. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές (75-80%) αδιαφορούν για τα κοινά. Αδιαφορούν για τις φοιτητικές εκλογές, τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, το αύριο. Βάζουν πάνω από όλα την καλοπέραση τους, τους βαθμούς τους, τα μαθήματα τους, την καριέρα τους. Όσοι ασχολούνται πάλι έχουν συνήθως καθαρά ωφελιμιστικά κίνητρα. Πτυχιακές εξεταστικές, αναβαθμολογήσεις, δήλωση 20 μαθημάτων για τους φοιτητές άνω του ά-εξαμήνου, να δηλώνουμε πιο εύκολα μαθήματα (επιλογής) απο άλλα τμήματα. Όλα στην κατεύθυνση του να τα κάνουμε πιο εύκολα, λες και ο φοιτητής είναι πελάτης και πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε έκπτωση από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να αποκτήσει το πτυχίο του.
Οι μπαχαλάκηδες υπάρχουν και για να μας θυμίζουν ότι και εμείς αφήσαμε τα πράγματα να λειτουργούν έτσι. Όπως έγραψε και ο Μενέλαος Λουντέμης (... τι με έχει πιάσει σήμερα, έχω όρεξη για φλυαρία :smt024...): "Ας ντραπούν οι ζωντανοί που υποχρεώνουν τους νεκρούς να πεθάνουν δύο φορές για την ίδια λευτεριά."
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Sat Apr 01, 2006 9:58 pm

Βασικά αντιφάσκεις. Από τη μία δεν θέλεις άσυλο από την άλλη τα βάζεις με τα καθώς-πρέπει παιδιά.Δεν σου αρέσουν οι παρατάξεις αλλά ούτε οι εκλογές ούτε οι κατακτήσεις των παρατάξεων σε χαλάνε...
Αν είσαι υπερ της κατάργισης του ασύλου πάντως πολύ θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα σου .

ΥΓ τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ ακούγομαι λίγω επιθετικός . No offence για να μην παρεξηγούμαστε...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Apr 01, 2006 10:17 pm

Ακούω που λέτε για εγκληματικά στοιχεία,ανασφάλεια ,αλητείες κλπ κλπ στον χώρο του Πανεπιστημίου.
1)Τόσα χρόνια στην σχολή δεν έχω νιώσει στιγμή ανασφάλεια από την παρουσία αναρχικών είτε είναι φοιτητές είτε όχι.Αντιθέτως οι "μεγάλες" παρατάξεις έχουν παίξει πολλές φορές ξύλο μέσα στους διαδρόμους.Τώρα που έρχονται εκλογές έχετε τα μάτια σας ανοιχτά να δείτε τα καλόπαιδα που κατεβαίνουν ,άσχετοι με το Πανεπιστήμιο ,από το πιο "δυναμικά" κομμάτια των νεολαίων (μπράβοι ,φασιστοειδή ) κλπ.Κανείς δεν μιλάει για κατάργηση ασύλων κλπ ,όταν π.χ οι νόμιμες παρατάξεις παίζουν μπουνιές,υποβιβάζουν την αισθητική μας ,κλείνουν τον χώρο με τις αφίσσες τους.Ακόμα και στην περίπτωση που φοιτητής μαχαιρώθηκε από χρυσαυγίτη επικράτησε μια ένοχη σιωπή.Αυτή είναι η φράση που περιγράφει την κατάσταση.

2)Το κράτος βολεύεται πολύ να αποπροσανατολίζεται ο κοινός νους από τα πραγματικά του προβλήματα.Να νομίζει ο πολίτης ότι εχθρός του είναι οι γνωστοί (πολύ γνωστοί τελικά) άγνωστοι και όχι τα χιλιάδες προβλήματα .Να πορώνεται το μυαλό του και να γυρίζει η ρόδα.Και ένας τρόπος να το κάνει αυτό ,είναι ενθαρρύνοντας τέτοιου είδους μπάχαλα και μπαχαλάκηδες.Σας πληροφορώ ότι η αστυνομία ξέρει πολύ καλά τα πάντα για τον κάθε μπαχαλάκια χουλιγκάνο(Πηγαίντε στο τμήμα εξαρχείων μια βόλτα και μετρήστε στην είσοδο ασφαλίτες με εμφάνιση αναρχικού,για να δείτε πόσο κοντά στον χώρο είναι η αστυνομία).Το όφελος από τέτοια σκηνικά είναι πολλαπλό για το κράτος.Ενίσχυση της ανασφάλειας του πολίτη,ενίσχυση της αναγκαιότητας και της καθημερινής παρουσίας ελέγχου,αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης,αμαύρωση των αναρχικών ως άτομα και συνεπώς της ιδεολογίας τους (όχι των μπαχαλάκηδων ,των αναρχικών) κλπ κλπ.Γιατί λοιπόν να επέμβει η Αστυνομία;
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sat Apr 01, 2006 10:33 pm

1)Παιδιά να μη γελιόμαστε, η αστυνομία όπου βάζει το χεράκι της τα κάνει μαντάρα. Η κατάργηση του ασύλου έτσι και αλλιώς δεν θα βοηθούσε πουθενά.

2)Please μην χρησιμοποιείται τη λέξη αναρχικός σαν κάτι εγκληματικό. Απλά μερικοί χρησιμοποιούν τη ιδιότητα αυτή για να κάνουν τα δικά τους(σπάνε, σκοτώνουν κτλ). Μακάρι να μπορούσε να λειτουργήσει η κοινωνία μας χωρίς καμία αρχή και να υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός που δεν επιβάλετε από κανέναν.

3) Τα εξάρχεια μια χαρά περιοχή είναι και πίστεψε με πολύ από αυτούς που χαρακτηρίζετε αλήτες είναι περισσότερο μορφωμένοι και προβληματισμένοι από όλους εμάς.

4) Για τη σημαία έχω να πω τα εξής: Πιστεύω πως τα έθνη και οι λαοί δημιουργούν τις ανισότητες και τους πολέμους. Δεν βλέπω τη διαφορά μεταξύ ανθρώπων από όπου και αν κατάγονται. Οι άνθρωποι που καίνε τη σημαία θέλουν να δηλώσουν κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ γιατί είναι ένα σύμβολο που για κάποιους σημαίνει κάτι πολύ δυνατό. Απλά μπαίνω λίγο στη λογική τους. Απλά θέλω να πω πως δεν είναι όλοι μπάμπουρες. Κάνουν την επανάστασή τους με τον τρόπο τους. Όσοι καταστρέφουν, χτυπάνε, σκοτώνουν απλά κακώς χαρακτηρίζονται ως αναρχικοί και κακώς τους επιτρέπεται τόσα χρόνια να το κάνουν. Το άσυλο είναι μια πρόφαση. Όποιος αισθάνεται πιο ασφαλής με έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του είναι τουλάχιστον στον κόσμο του. Προσωπικά ο φίλος M.I.T.A.S θα θυμάται πως έχουμε παίξει ξύλο σε αντίστοιχο πάρτυ της σχολής για να διώξουμε άτομα τα οποία στο τέλος έβγαλαν όπλο!!!!... Συνεχίζω και πιστεύω μετά από αυτό (που παραλίγο να χάσουμε και τη ζωή μας) πως η ύπαρξη της αστυνομίας μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει. Θυμάμαι πολύ καλά πως μια φορά έχω ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας και από την απάντηση που πήρα πήγα να πνίξω τον φίλο αστυνομικό επομένως μην το ψάχνεται το θέμα. Πεταμένα λεφτά...
Last edited by Sreak on Sat Apr 01, 2006 10:45 pm, edited 1 time in total.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Apr 01, 2006 10:44 pm

Συμφωνώ Sreak απλά ανέφερα τα εξάρχεια γιατί εκεί προσπαθούν να παρυσφρήσουν οι ασφαλίτες και είχε τύχει να πάει για άλλο λόγο στο τμήμα εξαρχείων και να αντικρύσω το θέαμα.Ο όρος αναρχικός δυστυχώς είναι ο πλέον παρεξηγημένος.Οι περισσότεροι έχουν μείνει στην εποχή του δημοτικού που ντυνόμασταν καουμπόης ,ζορό ή αναρχικός φορώντας ένα σκισμένο τζιν και μια μπλούζα αιρον μειντεν.Όταν κάτι στρέφεται ενάντια στο κράτος όλοι σκίζουν τα ιμάτιά τους.Όταν όμως εναντίον μεταναστών κλπ γαργάρα ...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Apr 01, 2006 11:03 pm

Vag_plir wrote:Βασικά αντιφάσκεις. Από τη μία δεν θέλεις άσυλο από την άλλη τα βάζεις με τα καθώς-πρέπει παιδιά.Δεν σου αρέσουν οι παρατάξεις αλλά ούτε οι εκλογές ούτε οι κατακτήσεις των παρατάξεων σε χαλάνε...
Αν είσαι υπερ της κατάργισης του ασύλου πάντως πολύ θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα σου .

ΥΓ τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ ακούγομαι λίγω επιθετικός . No offence για να μην παρεξηγούμαστε...
Απλά ήθελα να γράψω ότι είμαι κατά του ασύλου γιατί τα "κακά" παιδιά κάνουν ζημιές (υπό την προστασία του) και τα "καλά" παιδιά αδιαφορούν για τα πάντα (άρα χωρίς άσυλο δεν θα καταλάβαιναν και τίποτα). Οι εκλογές καταντάνε υπόθεση του 20% και αυτό με το ζόρι (με τηλέφωνα, παρακάλια κλπ). Ώς διαδικασία έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των φοιτητών (δεν είπα να καταργηθούν απλά αναφέρω ότι ως θεσμός παραπαίει). Οι "κατακτήσεις" των παρατάξεων είναι κυρίως πάνω σε θέματα είσονος σημασίας. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα αν υπήρχε "Φοιτητικός Σύλλογος ΟΠΑ" και όχι ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κλπ. Υπάρχει ένα καλό case study, η φοιτητική παράταξη "π τετράγωνο" του τμήματος Πληροφορικής του Καποδιστριακού.
Όσο για το άσυλο, απλά δημιουργεί ως θεσμός περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει. Περισσότερη ελευθερία έκφρασης θα υπάρχει δίχως αυτό παρά με αυτό. Δεν είναι φασισμός να μην μπορεί ένας επώνυμος επιχειρηματίας να μιλήσει; Να μην μπορεί να γίνει ενα Career Show χωρίς προβλήματα; Να μην μπορεί να γίνει ένας διαγωνισμός επιχειρηματικής ιδέας επειδή κάποιοι θίγονται καθώς μια εταιρία είναι εκ των διοργανωτών; Που είναι η ελευθερία της έκφρασης που προασπίζει το άσυλο;
Στην πράξη ισχύει ο νόμος του ισχυρότερου. Και για αυτό φταίμε όλοι μας (μπαχαλάκηδες και μη).
Sreak wrote:1)Παιδιά να μη γελιόμαστε, η αστυνομία όπου βάζει το χεράκι της τα κάνει μαντάρα. Η κατάργηση του ασύλου έτσι και αλλιώς δεν θα βοηθούσε πουθενά.
Εν μέρει συμφωνώ. Καλώς ή κακώς όμως πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά θα υπήρχε το χάος.
Sreak wrote:Το άσυλο είναι μια πρόφαση. Όποιος αισθάνεται πιο ασφαλής με έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του είναι τουλάχιστον στον κόσμο του.
Πάνω απο το κεφάλι του όχι. Κανένας δεν μίλησε για αστυνομοκρατία. Μην πάμε στο άλλο άκρο.
Sreak wrote:Προσωπικά ο φίλος M.I.T.A.S θα θυμάται πως έχουμε παίξει ξύλο σε αντίστοιχο πάρτυ της σχολής για να διώξουμε άτομα τα οποία στο τέλος έβγαλαν όπλο!!!!...
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πώς έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο!!!
Last edited by rapadder on Sun Apr 02, 2006 12:39 am, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Sun Apr 02, 2006 12:32 am

mindcrime wrote:τo πάρτυ δεν το διοργάνωσε το στέκι αλλά η S.K.U.M. (street kind united music)
Η διάρυξη των εσωτερικών θυρών του κτηρίου, ο εμπρησμός της ελληνικής σημαίας και η προξένηση φθορών στα παρακείμενα καταστήματα αποτελούν αναμφισβήτα καταδικαστέες εγγληματικές ενέργειες.
από πότε;;;;
Απο τοτε που το ορισε ο νομος.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun Apr 02, 2006 1:21 am

Πες τα ρε Sreak! Συμφωνώ με όλα που είπες απόλυτα ( αν και εσύ προσωπικά το ξέρεις ;) )

Sreak wrote: Προσωπικά ο φίλος M.I.T.A.S θα θυμάται πως έχουμε παίξει ξύλο σε αντίστοιχο πάρτυ της σχολής για να διώξουμε άτομα τα οποία στο τέλος έβγαλαν όπλο!!!!... Συνεχίζω και πιστεύω μετά από αυτό (που παραλίγο να χάσουμε και τη ζωή μας) πως η ύπαρξη της αστυνομίας μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει.

Υ.Γ. Το όπλο ήταν ένα πιστόλι για φωτοβολίδες και χτύπησε ένα φίλο μας στο κεφάλι!
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Apr 02, 2006 2:10 am

Βασικά το βράδυ της 31ης Μαρτίου διέσχιζα την Πατησίων και παρατήρησα ασυνήθιστη συγκέντρωση αστυνομικών. Μέχρι και κλούβα είδα κάπου. Δε θυμάμαι που. Πάντως αυτό με κάνει να πιστεύω πως η αστυνομία γνώριζε εκ των προτέρων ότι γινόταν πάρτυ στην ΑΣΟΕΕ και ότι θα υπάρξουν επεισόδια. Δεν ξέρω αν την ειδοποίησε ο πρύτανης ή οι παρατάξεις.
Ξέρω ότι το γνώριζε.
Τρομάζω με τη σκέψη αλλά όλα είναι πιθανά: τα επεισόδια ίσος να είναι και κατευθυνόμενα. Σταχτη στα μάτια του λαού. Να πειστεί ο κόσμος ότι για τους βανδαλισμούς ευθύνεται το άσυλο των πανεπιστημίων και άρα γιατί να μην το περιορίσουνε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτα, έτσι δεν είναι;
Όπως και να έχει αυτά που έγιναν εχθές στην ΑΣΟΕΕ νομίζω τα καταδικάζουμε όλοι.
Όσο για τη σημαία να θυμίσω ότι γνωστός τραγουδιστής είχε πάει στα δικαστήρια επειδή στη αφίσα του είχε βάλει στη γαλανόλευκη αντί για τον κανονικό σταυρό το σήμα των ναζί. Φαντάσου να την έκαιγε κιόλας.
Θέλω να πώ ότι η προσβολή εθνικών συμβόλων απαγορεύεται δια νόμου.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Sun Apr 02, 2006 3:02 am

rapadder σόρυ αλλά δεν έχει λογική αυτο που λες σχετικά με το άσυλο, είναι σαν να λες ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι άχρηστοι γιατί τον χειμώνα που χρειαζόμαστε ζεστό νερό δεν έχει ήλιο ενώ το καλοκαίρι που έχει ήλιο δεν χρειαζόμαστε ζεστο νερό...
"Φοιτητικός Σύλλογος ΟΠΑ" υπάρχει με αυτό ακριβώς το όνομα συν το "Σωτήρης Πέτρουλας" στο οποίο μετέχουν όλες οι παρατάξεις της σχολής μας. Προσωπικά πιστεύω στις παρατάξεις, συμμετεχω και προσβάλλομαι όταν ακούω ότι συμμετέχουν φοιτητές μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς. Τεσπά για να μην ξεφεύγω το θέμα είναι οτι αν κάτι νομίζεις ότι δεν δουλεύει καλά το διορθώνεις ,δεν το πετάς...
Last edited by Vag_plir on Tue Apr 03, 2007 3:43 am, edited 1 time in total.
mindcrime
bit level
bit level

Post by mindcrime » Sun Apr 02, 2006 5:43 am

κάποιος είπε (βαριέμαι να δω τώρα ποιός) ότι η ενέδρα μετέχει στα όργανα συνδιοίκησης... δεν μετέχει όμως και δεν παίρνει μέρος στις εκλογές.. επίσης αν δεν συμμετέχεις στις εκλογές δεν σημαίνει και ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τπτ... μπορεί απλά να πιστεύεις ότι δεν χρειάζεσαι τους αντιπροσώπους.
για τις "ζημιές" τώρα... τα κανάλια άρχισαν να λένε τα δικά τους περί λεηλασίας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα... από ότι ξέρω δεν έγινε και μπάχαλο η σχολή... ήρεμα με την προπαγάνδα και καλό θα ήταν να μην αναπαράγουμε ότι μας πασάρουν τα μμε.
όσο για τα περί σημαίας έχω την εντίπωση πως υπάρχει κάτι σε νόμο και αν θυμάμε καλά (από την περίπτωση του πανούση) είναι σε φάση "περί προσβολής εθνικού συμβόλου"... άσχετα όμως με αυτό το θέμα δεν είναι αν είναι εγγληματική ενέργεια αλλά αν είναι καταδικαστέα... και δεν είναι γιατί τα εθνικά σύμβολα χωρίζουν και δεν ενώνουν τους λαούς και οι εθνικές συνειδήσεις γι' αυτό το λόγο επινοήθηκαν... τώρα αν κάποιοι το καταδικάζουν μόνο και μόνο επειδή το λέει ο νόμος άντε να βγάλεις άκρη.
τώρα για το άσυλο εγώ είμαι της άποψης "άσυλο παντου" οπότε... ;)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Apr 02, 2006 8:11 am

PASCAL wrote:Βασικά το βράδυ της 31ης Μαρτίου διέσχιζα την Πατησίων και παρατήρησα ασυνήθιστη συγκέντρωση αστυνομικών. Μέχρι και κλούβα είδα κάπου. Δε θυμάμαι που. Πάντως αυτό με κάνει να πιστεύω πως η αστυνομία γνώριζε εκ των προτέρων ότι γινόταν πάρτυ στην ΑΣΟΕΕ και ότι θα υπάρξουν επεισόδια. Δεν ξέρω αν την ειδοποίησε ο πρύτανης ή οι παρατάξεις.
Ξέρω ότι το γνώριζε.
Τρομάζω με τη σκέψη αλλά όλα είναι πιθανά: τα επεισόδια ίσος να είναι και κατευθυνόμενα. Σταχτη στα μάτια του λαού. Να πειστεί ο κόσμος ότι για τους βανδαλισμούς ευθύνεται το άσυλο των πανεπιστημίων και άρα γιατί να μην το περιορίσουνε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτα, έτσι δεν είναι;
Όπως και να έχει αυτά που έγιναν εχθές στην ΑΣΟΕΕ νομίζω τα καταδικάζουμε όλοι.

Όσο για τη σημαία να θυμίσω ότι γνωστός τραγουδιστής είχε πάει στα δικαστήρια επειδή στη αφίσα του είχε βάλει στη γαλανόλευκη αντί για τον κανονικό σταυρό το σήμα των ναζί. Φαντάσου να την έκαιγε κιόλας.
Θέλω να πώ ότι η προσβολή εθνικών συμβόλων απαγορεύεται δια νόμου.
Καθόλου απίθανο το bold.
Όσο για την σημαία τον τραγουδιστή τον έκραξαν, αλλά για τις χαζογκόμενες που μετά το Euro2004 έβγαιναν στην παραλία με μαγιό την Ελληνική σημαία κανείς δεν είπε τίποτα :???:
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sun Apr 02, 2006 10:32 am

rapadder wrote: Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Δεν είμαστε άξιοι για να έχουμε άσυλο. Όχι επειδή υπάρχουν κάποιοι μπαχαλάκηδες που τα σπάνε. Αυτοί υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία που δεν είναι πλατωνική. Πρέπει να τους αποδεχθούμε. Αυτό που με απογοητεύει είναι όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, τα "καλά" παιδιά, οι καθωσπρέπει. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές (75-80%) αδιαφορούν για τα κοινά. Αδιαφορούν για τις φοιτητικές εκλογές, τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, το αύριο. Βάζουν πάνω από όλα την καλοπέραση τους, τους βαθμούς τους, τα μαθήματα τους, την καριέρα τους. Όσοι ασχολούνται πάλι έχουν συνήθως καθαρά ωφελιμιστικά κίνητρα. Πτυχιακές εξεταστικές, αναβαθμολογήσεις, δήλωση 20 μαθημάτων για τους φοιτητές άνω του ά-εξαμήνου, να δηλώνουμε πιο εύκολα μαθήματα (επιλογής) απο άλλα τμήματα. Όλα στην κατεύθυνση του να τα κάνουμε πιο εύκολα, λες και ο φοιτητής είναι πελάτης και πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε έκπτωση από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να αποκτήσει το πτυχίο του.
Πες τα χρυσόστομε!!! \:D/

Με το 2ο bold αποδεικνύεις πολύ εύκολα το λόγο δημιουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων ;) ;)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Sun Apr 02, 2006 10:50 am

Τheofaman έγραψε:
χαζογκόμενες που μετά το Euro2004 έβγαιναν στην παραλία με μαγιό την Ελληνική σημαία κανείς δεν είπε τίποτα
Είπα εγώ

M.I.T.as έγραψε:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κάψιμο της σημαία είναι από το νομο έγκλημα.
Εγώ που είμαι έλληνας πολίτης και δεν είμαι χρηστιανός δεν πρέπει να αισθάνομαι προσβεβλημένος που στη σημαία της χώρας μου υπάρχει ο σταυρός; Δηλαδή όλοι οι έλληνες που δεν είναι χριστιανοί και δεν τους εκφράζει η σημαία πρέπει να φύγουν; (Άντε και να γυρίσουμε σε άλλες εποχές ... Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών)
Δε με νοιάζει αν σε εκφράζει η σημαία της Ελλάδας, με νοιάζει μόνο να την σέβεσαι, όπως και εμένα δεν με εφράζει το Κοράνι αλλά δε βγήκα στις ταράτσες να το κάψω ούτε να το βρίσω. Ο σταυρός υπήρχε στη σημαία από τότε που υπάρχει η Ελλάδα ως κράτος και δεν μπορεί μερικοί που γεννήθηκαν σήμερα να θέλουν να φύγει ο σταυρός επειδή δεν είναι χριστιανοί. Ξέρεις βέβαια ότι το 1821 η ορθοδοξία καλώς ή κακώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα στην Ελλάδα και γι'αυτό μπήκε και ο σταυρός στη σημαία. Είναι κομμάτι της ιστορίας της.

Αυτά τα λέω φιλικά πάντα και χωρίς έχθρα σε κανέναν σας,
αν φαίνονται λίγο επιθετικά αυτά που λέω μερικές φορές φταίει ο τρόπος διατύπωσής τους

Όσο για μια κατάληψη για την οποία μιλήσανε πριν κάποιοι, απ'ότι είδα η ΔΑΠ(που μαζεύει μεγάλο ποσοστό των ψήφων κάθε χρόνο) δεν έλαβε μέρος στην απόφαση. Αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο "παμψηφεί". Δηλαδή τώρα αν μαζεύουμε μόνο τα άτομα της μιας πλευράς να ψηφίσουν, αυτό που ψηφίζουν είναι κοινή απόφαση; Πάντως γενικώς έχω συναντήσει πάρα πολλά άτομα που είναι εναντίον των καταλήψεων(τα οποία δεν έχουν σχέση με ΔΑΠ) και είναι φοιτητές που νοιάζονται για το μέλλον τους, τους ενδιαφέρουν τα κοινά ...κλπκλπ

Κι επειδή ξεφύγαμε λίγο από θέμα του thread, μπορεί κάποιος να μας πεί για ποιό λόγο σπάσανε καταστήμτα αθώων πολιτών οι αναρχικοί-εγκληματίες το σαββάτο;
Θέλουν να διαμαρτυρηθούν; οκ, ας διαμαρτυρηθούν, αλλά τα μαγαζιά τι τους φταίνε;
Αν κάποιο από τα μαγαζιά άνηκε στους γονείς ενός από αυτούς, θα πέταγε ο ίδιος έστω και μια πέτρα στο μαγαζί;
p.s. Εγκληματίες τους λέω γιατί πιστεύω ότι όποιος διαπράτει έγκλημα (εμπρησμό σημαίας, υλικές ζημιές σε ιδιωτική περιουσία...) είναι εγκληματίας. Επίσης πιστεύω ότι πρέπει και να τιμωρείται αναλόγως (Έγκλημα & Τιμωρία) αλλά αυτό δεν πολυσυμβαίνει στην Ελλάδα, γι'αυτό και κάθομαι και τα γράφω αυτά.
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”