Πηγή: PathfinderΓονείς κατά εταιρίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών μετά την αυτοκτονία του παιδιού τους
Οι γονείς ενός δεκατριάχρονου αγοριού που αυτοκτόνησε μετά το παίξιμο βίαιου παιχνιδιού σε υπολογιστή, κατέθεσαν αγωγή κατά του εμπορικού αντιπρόσωπου του παιχνιδιού στην Κίνα, ζητώντας αποζημίωση 100,000 γέν.
Το 2004 ο μικρός Zhang Xiaoyi πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματος του 24 ορόφου, όπου διέμενε με τους γονείς του, μετά την ενασχόληση του επί 36 ώρες με το παιχνίδι �Πολεμικό σκάφος� σε ίντερνετ καφέ.
Οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι ο εμπορικός αντιπρόσωπος του παιχνιδιού στην Κίνα, δηλαδή η εταιρία Cyber Port, είναι υπεύθυνη για το θάνατο του Zhang, γιατί παρέλειψε να προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που εμπεριέχει το παιχνίδι ,δημιουργία της αμερικάνικης εταιρίας Blizzard Entertainment, για τα ανήλικα παιδιά.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής, στις ΗΠΑ το επίμαχο παιχνίδι θεωρείται κατάλληλο για παιδιά άνω των δεκατριών ετών.
Γονείς vs PC Games
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Γονείς vs PC Games
- rapadder
- Gbyte level
Έχουν και κάποιο δίκιο οι γονείς. Αυτοί όμως δεν αντιλήφθησαν την αποβλάκωση του μικρού έπειτα από τόσες ώρες παιχνίδι; Δηλαδή αν διάβαζε το βιβλίο "Ο άρχοντας των Δακτυλιδιών" επί 36 ώρες και μετά φούνταρε από το παράθυρο, θα λέγαμε ότι φταίει ο συγγραφέας ή ο εκδοτικός οίκος;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
καλά μην τρελαθούμε!!36 ώρες 13 χρονών παιδάκι σε internet cafe??από πού ν' αρχίσω??
το γεγονός ότι έλειπε 36ώρες από το σπίτι του δεν προβληματίζει κανένα??
το γεγονός ότι έλειπε 36ώρες από το σπίτι του δεν προβληματίζει κανένα??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: 4th year
Τουλάχιστον τα Πανεπιστημιάχρονα δεν πάνε να φουντάρουν μετά από τόσες ώρες παιχνιδιού! Η ευθύνη είναι καθαρά των γονιών, στο κάτω κάτω ας μην το αφήναν το παιδί τους να παίζει τέτοια παιχνίδια!!!

What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
-
Εγώ πάντως, παρότι έπαιζα από τα 8 μου περίπου, ακόμη ζω αφουντάριστος...τι να πω. Αντίστοιχες κατηγορίες είχαν προσάψει και στο Pen&Paper RPG "Dungeons&Dragons", καθώς ορισμένοι παίκτες είχαν ενεργήσει είτε αντίστοιχα, είτε χειρότερα με δολοφονία....δεν θυμάμαι λεπτομέρειες...θα ψάξω και θα σας ενημερώσω 

Ολα αυτά ακούγονται γελοία.Οι γονείς θέλουν απλώς να πιάσουν την καλή.Το οτι το παιδί τους είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιζε επι 36 ωρες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι δε φταίει η εταιρια.Και εγώ αν έπαιζα tetris ή packman για τόσες ώρες θα είχα φουντάρει από την ταράτσα μου σίγουρα.Το κακό είναι ότι χάθηκε ένα παιδάκι και εδώ μπαίνει το θέμα της ελλιπούς διαπαιδαγώγησης που προσφέρει το σχολείο και της έλλειψης παιδείας των γονιών.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Fairy
- Gbyte level
Πράγματι. Το να κυκλοφορούν βίαια παιχνίδια είναι ταυτόσημο του να προβάλλονται βίαιες ταινίες στην τηλεόραση, ή του να υπάρχουν "ύποπτα site" στο internet. Η ελευθερία του λόγου επιβάλλει να μην καταργείται τίποτε, να μην αρνούμαστε το δικαίωμα έκφρασης σε κανέναν.
Από κει και πέρα ευθύνη των εταιριών - κινηματογράφων - καναλαρχών είναι οπωσδήποτε τα "επίμαχα" προϊόντα τους να συνοδεύονται από ειδική σήμανση προς τους γονείς. Φυσικά αυτό για τα παιδιά δεν λέει τίποτε καθώς το απαγορευμένο ως γνωστόν είναι γλυκύτερο.
Ακολούθως, είναι σίγουρα ευθύνη των γονιών να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν μπροστά στην οποιαδήποτε "ηλεκτρονική νταντά". Όπως προαναφέρθηκε είναι δυνατόν να λείπει το παιδάκι κοντά δυο μέρες από το σπίτι, νηστικό και άυπνο, και να μην ανησυχήσει κανείς; Ακόμη κι ο ιδιοκτήτης του εν λογω καφέ θα έπρεπε να αναλάβει δράση...
Από κει και πέρα ευθύνη των εταιριών - κινηματογράφων - καναλαρχών είναι οπωσδήποτε τα "επίμαχα" προϊόντα τους να συνοδεύονται από ειδική σήμανση προς τους γονείς. Φυσικά αυτό για τα παιδιά δεν λέει τίποτε καθώς το απαγορευμένο ως γνωστόν είναι γλυκύτερο.
Ακολούθως, είναι σίγουρα ευθύνη των γονιών να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν μπροστά στην οποιαδήποτε "ηλεκτρονική νταντά". Όπως προαναφέρθηκε είναι δυνατόν να λείπει το παιδάκι κοντά δυο μέρες από το σπίτι, νηστικό και άυπνο, και να μην ανησυχήσει κανείς; Ακόμη κι ο ιδιοκτήτης του εν λογω καφέ θα έπρεπε να αναλάβει δράση...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
- Fairy
- Gbyte level
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποκλείουμε το γεγονός ότι το κάνουν σαν ελάχιστη ανακούφιση του πόνου και ίσως των τύψεών τους... Είναι λίγο αυθαίρετο να βγάζουμε τόσο ολοκληρωτικά συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη οικογένεια. Για παράδειγμα, μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς όλων των ναρκωμανών και να τους ρίξουμε στην πυρά; Δεν προσπαθώ να τους δικαιολογήσω, ή να τους αθωώσω, καμία σχέση. Αλλά δεν μπορώ να τους φορτώσω χωρίς αποδείξεις και το αμάρτημα της οικονομικής εκμετάλλευσης της μνήμης του ίδιου τους του παιδιού...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- AnINffected
- Gbyte level
Έχεις απόλυτο δίκιο Fairy αλλά δυστυχώς δεν αποκλείεται και αυτό που λέει ο Punisher, παρ'όλο που δεν είναι το πιθανότερο.Έχουν γίνει πολλές επιτηδευμένες ενέργειες στο παρελθόν, μόνο και μόνο για να γίνει δίκη και να δοθεί αποζημίωση.Αλλά όντως δε πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.
Νομίζω οτι ξέρω σε ποιό ακριβώς παιχνίδι αναφέρεται.Στα πλαίσια του παιχνιδιού αυτού αυτό πολλοί παίχτες ανταγωνίζονται ο ενας τον άλλον για το ποιός θα φτάσει το υψηλότερο level στο λιγότερο χρόνο (Στην "αργκό" του παιχνιδιού αυτό λέγεται dinging νομίζω)...Υποθέτω πως αυτό προσπαθούσε να κάνει το παιδάκι, είδε πως δε τα κατάφερε και αυτοκτόνησε.Για την ιστορία, το υψηλότερο ρεκόρ είναι απ'όσο ξέρω level 60 (το υψηλότερο) μέσα σε 24 ώρες.
Παλιότερα είχα ακούσει και για άλλο άτομο που πέθανε μέσα στο Internet Cafe , από την ίδια την πολύωρη ενασχόληση με τα παιχνίδια (δηλ. δεν αυτοκτόνησε).Δε θυμάμαι ούτε ηλικία ούτε πόσο έπαιζε, αλλά νομίζω οτι δεν είχε πάει καθόλου στην τουαλέτα για όλες αυτές τις ώρες.
Τραγικά περιστατικά...
Δολοφονία στα πλαίσια του D&D;Μπήκαν στο πετσί του ρόλου (κωμικοτραγικό...)!
Ελα ρε!Για το Dungeons & Dragons το μόνο που είχα ακούσει μέχρι τώρα είναι να το αποκαλούν σατανιστικό λειτούργημα οι Έλληνες δημοσιογράφοι!
Νομίζω οτι ξέρω σε ποιό ακριβώς παιχνίδι αναφέρεται.Στα πλαίσια του παιχνιδιού αυτού αυτό πολλοί παίχτες ανταγωνίζονται ο ενας τον άλλον για το ποιός θα φτάσει το υψηλότερο level στο λιγότερο χρόνο (Στην "αργκό" του παιχνιδιού αυτό λέγεται dinging νομίζω)...Υποθέτω πως αυτό προσπαθούσε να κάνει το παιδάκι, είδε πως δε τα κατάφερε και αυτοκτόνησε.Για την ιστορία, το υψηλότερο ρεκόρ είναι απ'όσο ξέρω level 60 (το υψηλότερο) μέσα σε 24 ώρες.
Παλιότερα είχα ακούσει και για άλλο άτομο που πέθανε μέσα στο Internet Cafe , από την ίδια την πολύωρη ενασχόληση με τα παιχνίδια (δηλ. δεν αυτοκτόνησε).Δε θυμάμαι ούτε ηλικία ούτε πόσο έπαιζε, αλλά νομίζω οτι δεν είχε πάει καθόλου στην τουαλέτα για όλες αυτές τις ώρες.
Τραγικά περιστατικά...

Δολοφονία στα πλαίσια του D&D;Μπήκαν στο πετσί του ρόλου (κωμικοτραγικό...)!
Ελα ρε!Για το Dungeons & Dragons το μόνο που είχα ακούσει μέχρι τώρα είναι να το αποκαλούν σατανιστικό λειτούργημα οι Έλληνες δημοσιογράφοι!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- Theofaman
- Mbyte level
Πριν 2 περίπου μήνες στην Κορέα για 50 και κάτι ώρες gamingAnINffected wrote:Παλιότερα είχα ακούσει και για άλλο άτομο που πέθανε μέσα στο Internet Cafe , από την ίδια την πολύωρη ενασχόληση με τα παιχνίδια (δηλ. δεν αυτοκτόνησε).Δε θυμάμαι ούτε ηλικία ούτε πόσο έπαιζε, αλλά νομίζω οτι δεν είχε πάει καθόλου στην τουαλέτα για όλες αυτές τις ώρες.
Τραγικά περιστατικά...![]()
![]()
![]()
![]()

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!