Δεν συνεχίζεται επ'αόριστον. Μέχρι σήμερα ήταν. Τη δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση.gianna wrote:και η κατάληψη που ξεκίνησε την πέμπτη στη σχολή μας από ότι άκουσα συνεχίζεται επ'αόριστον...
Κατάληψη
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
Και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μπω στην λογική σας που θεωρείται την εξεταστική σημαντικότερη από την γενικότερη κατάσταση στην παδεία και συνεπως στην κοινωνία...Έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι απαιτείτε άμεση δράση ? Άπο την όλη δραστηριότητα μόνο τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική καταλάβατε? Έλεος ρε παιδια...nancyk wrote:Ε τότε έχουμε πολλές πολλές πιθανότητες να χάσουμε το εξάμηνο!Εγώ πάντως θα ήθελα πραγματικά να μπω στη λογική εκείνων που δεν κοιτάνε να πάρουν κανένα μάθημα και να κάνουν κάτι τελοσπάντων στη ζωή τους ,αλλά κλείνουν τη σχολή σε βάρος όλων μας.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.Αλλά δεν φταίνε κι αυτοί!Εμείς φταίμε που δε συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και αφήνουμε να γίνονται καταλήψεις.
- Swtos
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Αν ήσουν τελειόφοιτος θα καταλάβαινες!Vag_plir wrote: Έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι απαιτείτε άμεση δράση ? Άπο την όλη δραστηριότητα μόνο τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική καταλάβατε? Έλεος ρε παιδια...

-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Vag_plir εν μέρει έχεις δίκιο. Το ξέρεις όμως ότι συνάδελφοι έχασαν προθεσμίες σε μεταπτυχιακά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έντυπα (συστατικές κλπ) καθώς οι Γραμματείες πολλών τμημάτων ήταν κλειστές; Στο ΕΚΠΑ έκαναν κατάληψη την Πέμπτη και Παρασκευή και την Δευτέρα έληγε η προθεσμία. Άντε να τρέχεις τελευταία στιγμή να βρίσκεις καθηγητές να παραλάβεις συστατικές. Θα μου πεις ας φρόντιζαν να καταθέσουν την αίτηση και ας προσκόμιζαν (τα δικαιολογητικά) λίγο αργότερα. Ορισμένοι όμως δεν το έκαναν και την πάτησαν.
Καλώς ή κακώς η πλειοψηφία των φοιτητών βλέπει οφελιμιστικά το θέμα, τους ενδιαφέρει κυρίως το να περάσουν μερικά μαθήματα, τα υπόλοιπα έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον. Το να αποφασίζει όμως μια μικρή ομάδα "για όλους" είναι κάτι που με εκνευρίζει χειρότερα.
Η αλήθεια είναι ότι όταν απεργούν οι καθηγητές λαμβάνεται κάποια μέριμνα για το εξάμηνο. Είναι απίθανο να χαθεί το εξάμηνο λόγω απεργίας των καθηγητών. Συνήθως παρατείνεται η εξεταστική κατά μια βδομάδα (τουλάχιστον).
Καλώς ή κακώς η πλειοψηφία των φοιτητών βλέπει οφελιμιστικά το θέμα, τους ενδιαφέρει κυρίως το να περάσουν μερικά μαθήματα, τα υπόλοιπα έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον. Το να αποφασίζει όμως μια μικρή ομάδα "για όλους" είναι κάτι που με εκνευρίζει χειρότερα.
Η αλήθεια είναι ότι όταν απεργούν οι καθηγητές λαμβάνεται κάποια μέριμνα για το εξάμηνο. Είναι απίθανο να χαθεί το εξάμηνο λόγω απεργίας των καθηγητών. Συνήθως παρατείνεται η εξεταστική κατά μια βδομάδα (τουλάχιστον).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Εγώ την κατάσταση στην παιδεία την βλέπω ικανοποιητική και δεν βλέπω το λόγο να χάσω την εξεταστική μου επειδή κάποιοι άλλοι έχουν πρόβλημα με το εκπαιδευτικό σύστημα , την κοινωνία κλπ κλπ (και δεν είμαι κανας τελειόφοιτος που περιμένει χαρτιά για τα μεταπτυχιακά του)Vag_plir wrote:Και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μπω στην λογική σας που θεωρείται την εξεταστική σημαντικότερη από την γενικότερη κατάσταση στην παδεία και συνεπως στην κοινωνία...Έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι απαιτείτε άμεση δράση ? Άπο την όλη δραστηριότητα μόνο τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική καταλάβατε? Έλεος ρε παιδια...nancyk wrote:Ε τότε έχουμε πολλές πολλές πιθανότητες να χάσουμε το εξάμηνο!Εγώ πάντως θα ήθελα πραγματικά να μπω στη λογική εκείνων που δεν κοιτάνε να πάρουν κανένα μάθημα και να κάνουν κάτι τελοσπάντων στη ζωή τους ,αλλά κλείνουν τη σχολή σε βάρος όλων μας.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.Αλλά δεν φταίνε κι αυτοί!Εμείς φταίμε που δε συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και αφήνουμε να γίνονται καταλήψεις.
Αλλά και να υπήρχε πρόβλημα στην παιδεία, η λύση πάλι δεν θα ήταν η κατάληψη. Κάτι τέτοιο κάνει κάκό μόνο σε εμάς. Εμείς χάνουμε μαθήματα και εξεταστικές και όχι οι εκάστοτε υπουργοί. Και μην είμαστε πάντα τόσο εύπιστοι σε ότι μας λένε. Οι καταλήψεις δεν γίνονται πάντα για τους λόγους που προβάλλονται, και πολλοί φοιτητές σαν πρόβατα ακολουθούν χωρίς να ξέρουν ακριβώς τα αίτια για τα οποία γίνεται η κάθε κατάληψη.
Χώρια που πολλές καταλήψεις (αν όχι όλες) γίνονται με άπόφαση μιας μειοψηφίας ατόμων και αν κάνεις γκάλοπ διαπιστώνεις ότι η συντριπτική πλειοψηφεία διαφωνεί με την κατάληψη. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο δημοκρατικό, έτσι δεν είναι;

I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
- silegav
- Venus Project Founder
Εκτός του παραπάνω, έχεις σκεφτεί φίλε μου Vag_plir ότι μερικοί, όπως εγώ, μπορεί να μην συμφωνούν με τα αιτήματα των φοιτητών που κλείνουν το πανεπιστήμιο?
Π.χ. εγώ θέλω ιδιωτικά πανεπιστήμια και δεν συμφωνώ με την κατάληψη, και επιπλέον θέλω ενα βιβλίο από την βιβλιοθήκη στην οποία δεν έχω πρόσβαση για 4 μέρες και με φέρνει 4 μέρες πίσω σε ότι θέλω να κάνω...είναι λογικό?
Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Αν υπήρχε συνολική απάντηση των φοιτητών του πανεπιστημίου θα το δεχόμουν σεβόμενος την πλειοψηφία, αλλά δεν υπάρχει και οι περισσότεροι φοιτητές την Πέμπτη ήρθαν για μάθημα για να βρουν με το έτσι θέλω κλειστή την σχολή.
Π.χ. εγώ θέλω ιδιωτικά πανεπιστήμια και δεν συμφωνώ με την κατάληψη, και επιπλέον θέλω ενα βιβλίο από την βιβλιοθήκη στην οποία δεν έχω πρόσβαση για 4 μέρες και με φέρνει 4 μέρες πίσω σε ότι θέλω να κάνω...είναι λογικό?
Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Αν υπήρχε συνολική απάντηση των φοιτητών του πανεπιστημίου θα το δεχόμουν σεβόμενος την πλειοψηφία, αλλά δεν υπάρχει και οι περισσότεροι φοιτητές την Πέμπτη ήρθαν για μάθημα για να βρουν με το έτσι θέλω κλειστή την σχολή.
Ξερει κανεις τι ακριβως θα γινει τη δευτερα?Θα ειναι ανοιχτη η σχολη?
Οσο για τον αν ειναι δικαια η οχι η καταληψη πιστευω κ εγω οτι αν ηταν αποψη της πλειοψηφιας θα το σεβομουν!Εγω βλεπω ομως το ακριβως αντιθετο κ μαλιστα πολλοι απο μας συμφωνουν με αρκετα απο τα βηματα που προτεινονται απο την κυβερνηση!κ πιστευω πραγματι οτι επικρατει ενα χαος στην παιδεια αλλα ολοι αντιδρουν τωρα που,κατα τη γνωμη μου παντα,παει να διορθωθει το χαος!??Πολυ περιεργο μου φαινεται αυτο!!
Οσο για τον αν ειναι δικαια η οχι η καταληψη πιστευω κ εγω οτι αν ηταν αποψη της πλειοψηφιας θα το σεβομουν!Εγω βλεπω ομως το ακριβως αντιθετο κ μαλιστα πολλοι απο μας συμφωνουν με αρκετα απο τα βηματα που προτεινονται απο την κυβερνηση!κ πιστευω πραγματι οτι επικρατει ενα χαος στην παιδεια αλλα ολοι αντιδρουν τωρα που,κατα τη γνωμη μου παντα,παει να διορθωθει το χαος!??Πολυ περιεργο μου φαινεται αυτο!!

- Fairy
- Gbyte level
Το κακό είναι πως η γνώμη της πλειοψηφίας δεν μπορεί να γίνει γνωστή, καθώς οι περισσότεροι την ώρα της γενικής συνέλευσης πηγαίνουν για καφέ. Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ μπορώ να σταθώ σε εκείνη την αίθουσα γιατί όλοι φωνάζουν και μιλούν ταυτοχρόνως. Ενδεικτικό το τι γίνεται όταν μπαίνουν περισσότερα από ένα κόμματα να κάνουν ανακοινώσεις σε κάποιο διάλειμμα...
Ίσως αν γινόταν κάτι σαν "μίνι δημοψήφισμα", να πάμε όλοι και να ψηφίσουμε απλώς υπέρ ή κατά όπως προτάθηκε και παραπάνω, χωρίς πολλά λόγια και φασαρίες...
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προσωπική άποψη δεν έχω διαμορφώσει ακόμη γιατί για την ώρα απλά ακούω αντικρουόμενα επιχειρήματα χωρίς να με πείθει απολύτα κανένα. Απλά την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το εξής: "Μήπως τα δημόσια σχολεία βελτιώθηκαν εξαιτίας του ανταγωνισμού με τα ιδωτικά σχολεία; Όχι, μάλλον στην τύχη τους αφέθηκαν. Γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό με τα πανεπιστήμια;" Αυτό με προβλημάτισε. Εκτός κι αν ο καθένας πει, ας πάω σε ένα ιδιωτικό, ας εκμεταλλευτώ προσωπικά τα σαφή του προτερήματα και ας αφήσω τους άλλους -και δει φτωχότερους- να καούν...
Ίσως αν γινόταν κάτι σαν "μίνι δημοψήφισμα", να πάμε όλοι και να ψηφίσουμε απλώς υπέρ ή κατά όπως προτάθηκε και παραπάνω, χωρίς πολλά λόγια και φασαρίες...
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προσωπική άποψη δεν έχω διαμορφώσει ακόμη γιατί για την ώρα απλά ακούω αντικρουόμενα επιχειρήματα χωρίς να με πείθει απολύτα κανένα. Απλά την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το εξής: "Μήπως τα δημόσια σχολεία βελτιώθηκαν εξαιτίας του ανταγωνισμού με τα ιδωτικά σχολεία; Όχι, μάλλον στην τύχη τους αφέθηκαν. Γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό με τα πανεπιστήμια;" Αυτό με προβλημάτισε. Εκτός κι αν ο καθένας πει, ας πάω σε ένα ιδιωτικό, ας εκμεταλλευτώ προσωπικά τα σαφή του προτερήματα και ας αφήσω τους άλλους -και δει φτωχότερους- να καούν...

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- nocturna_gr
- byte level
Ειμαι σιγουρος, οτι η καταληψη ειναι για μερικους ενα πανηγυρακι. Πολλοι απο τους φοιτητοπατερες, οι οποιοι τα οργανωνουν αυτα σε καμποσα χρονια θα παιρνουν αποφασεις, οι οποιες θα ειναι ασχετες με το παρελθον τους. Παραδειγματα υπαρχουν...
Παρεπιπτοντως, συμφωνω -κατ'αρχην και με αρκετα ερωτηματικα- στις αλλαγες...
Παρεπιπτοντως, συμφωνω -κατ'αρχην και με αρκετα ερωτηματικα- στις αλλαγες...
Τι λέτε ρε παιδιά ποια πλειοψηφία; Εγώ δεν είδα κανένα στη γενική συνέλευση να είναι κατά της κατάληψης! Και αυτοί που δεν ήρθαν λογικό είναι να υποθέσω οτι δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνει ή όχι κατάληψη. Αν ήταν κατά της κατάληψης θα ερχόταν. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει και βγάζετε το συμπέρασμα οτι η πλειοψηφία δεν συμφωνεί;
Υ.Γ. Τη δευτέρα ανοιχτά θα είναι η σχολή.
Υ.Γ. Τη δευτέρα ανοιχτά θα είναι η σχολή.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
μόλις διάβασα κάποια κομμάτια από τον προτινόμενο νόμο για τα ΑΕΙ.Ο νόμος κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα άμεσα.Πρέπει να αλλάξουν σταδιακά κάποια πράγματα.Σε κάποια σημεία ο νόμος είναι σωστός αλλά σε γενικές γραμμές εγώ διαφωνώ στα εξής σημεία:
-Ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν επαρκούν τα δημόσια;;Θέλουμε και άλλους πτυχιούχους;;;)
-Συγγράματα
Είναι μεν σωστό να μην χρησιμοποιεί ο κάθε καθηγητής το δικό του σύγγραμμα και να το μοιράζει στους φοιτητές με σκοπό τη δική του ωφέλεια τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καλύτερα βιβλία.Για σκεφτείται όμως να είχατε να αγοράσετε όλα τα βιβλία που μας μοιράζει το πανεπιστήμιο;Το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια πιστεύω.Και ακόμα δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πηγαίνεις να διαβάζεις στις βιβλιοθήκες (που δεν είναι ικανές να καλύψουν όλουε τους φοιτητές).Μια λύση στο ζήτημα των βιβλίων θα ήταν όταν κάποιος σπουδαστής περάσει το μάθημα να το επιστρέψει στο πανεπιστήμιο έτσι ώστε να ξαναμοιραστεί σε άλλους.
-Άσυλο
Είναι κάτι το οποίο το κέρδισαν κάποιοι με αγώνα γιατί να χαθεί.
Εντέλει πσιτεύω πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο πανεπιστήμιο αλλά όχι όλα.Έτσι όπως είναι η κατάσταση δίνεται η δυνατότητα και σε κάποιον που δεν είναι ευκατάστατος να σπουδάσει εύκολα ή δύσκολα.
Ο νέος νόμος νομίζω ότι θα δυσκολέυσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να σπουδάσει.
Τώρα οσον αφορά τις απεργίες/καταλήψεις αν είναι να γίνουν ας γίνουν συντονισμένα,μαζικά και με συγκεκριμένα αιτήματα....Με τέτοιες κινητοποιήσεις συμφωνώ
Γνώμες;;
-Ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν επαρκούν τα δημόσια;;Θέλουμε και άλλους πτυχιούχους;;;)
-Συγγράματα
Είναι μεν σωστό να μην χρησιμοποιεί ο κάθε καθηγητής το δικό του σύγγραμμα και να το μοιράζει στους φοιτητές με σκοπό τη δική του ωφέλεια τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καλύτερα βιβλία.Για σκεφτείται όμως να είχατε να αγοράσετε όλα τα βιβλία που μας μοιράζει το πανεπιστήμιο;Το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια πιστεύω.Και ακόμα δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο να πηγαίνεις να διαβάζεις στις βιβλιοθήκες (που δεν είναι ικανές να καλύψουν όλουε τους φοιτητές).Μια λύση στο ζήτημα των βιβλίων θα ήταν όταν κάποιος σπουδαστής περάσει το μάθημα να το επιστρέψει στο πανεπιστήμιο έτσι ώστε να ξαναμοιραστεί σε άλλους.
-Άσυλο
Εντέλει πσιτεύω πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο πανεπιστήμιο αλλά όχι όλα.Έτσι όπως είναι η κατάσταση δίνεται η δυνατότητα και σε κάποιον που δεν είναι ευκατάστατος να σπουδάσει εύκολα ή δύσκολα.
Ο νέος νόμος νομίζω ότι θα δυσκολέυσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να σπουδάσει.
Τώρα οσον αφορά τις απεργίες/καταλήψεις αν είναι να γίνουν ας γίνουν συντονισμένα,μαζικά και με συγκεκριμένα αιτήματα....Με τέτοιες κινητοποιήσεις συμφωνώ
Γνώμες;;
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
δεν ήμουν ποτέ υπέρ τέτοιων μορφών διαδήλωσης όπως η κατάληψη. αν είναι πάμε να κατσκηνώσουμε μπροστά από τη βουλή, εγώ σκηνή έχω.
εννοείται ότι είμαι ενάντια στην ίδτυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά έχω μια ερώτηση: όλοι το καταδικάζουν αλλα πόσοι ξέρουν πως πραγματικά θα είναι αυτά τα ιδρύματα? νομίζετε ότι θα φτιαχτεί κανένα πανεπιστήμιο στο μέγεθος του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου?
εννοείται ότι είμαι ενάντια στην ίδτυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά έχω μια ερώτηση: όλοι το καταδικάζουν αλλα πόσοι ξέρουν πως πραγματικά θα είναι αυτά τα ιδρύματα? νομίζετε ότι θα φτιαχτεί κανένα πανεπιστήμιο στο μέγεθος του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου?
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Προτείνω σε όσους είναι ενάντια στην κατάληψη να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 29 Μαίου η ώρα 13:00 και να ενεργήσουν σύμφωνα με την γνώμη τους για όσα αφορούν την σχολή και την Παιδεία γενικότερα.
Last edited by MiRacLe^f on Sun May 28, 2006 10:57 am, edited 1 time in total.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- rapadder
- Gbyte level
Συμφωνώ προσωπικά. Τότε να κάνουμε κατάληψη και κάθε φορά που ιδρύει το κράτος από μια καινούργια σχολή στην επαρχία ή αλλού. Κάνει τμήμα Πληροφορικής στην Πελλοπόνησο; Κατάληψη! Ιδρύει το κράτος τμήμα Πληροφορικής (π.χ. στην Κέρκυρα); Κατάληψη! Ιδρύονται νέα τμήματα ΤΕΙ στην Άνω Πλατανιά; Κατάληψη! Είναι υποκριτικό το κράτος να έχει το προνόμιο να ιδρύει ότι %^%$ τμήμα θέλει και να λέμε ότι θα γίνει ζημιά με τυχόν ιδιωτικά.tara wrote:-Ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν επαρκούν τα δημόσια;;Θέλουμε και άλλους πτυχιούχους;;;)
Εδώ κάνεις λάθος. Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων. Απλά θα δίνεται λίστα στους φοιτητές και θα αγοράσουν το Βιβλίο που θέλουν εκείνοι. Σε τελική ανάλυση ας αγοράσουν με το κουπόνι και Harry Poter. Τα σημερινά πανεπιστημιακά συγγράματα είναι σε άθλιο επίπεδο.tara wrote: -Συγγράματα
Είναι μεν σωστό να μην χρησιμοποιεί ο κάθε καθηγητής το δικό του σύγγραμμα και να το μοιράζει στους φοιτητές με σκοπό τη δική του ωφέλεια τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καλύτερα βιβλία.Για σκεφτείται όμως να είχατε να αγοράσετε όλα τα βιβλία που μας μοιράζει το Πανεπιστήμιο;
Γιατί απλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Γιατί το εκμεταλλεύεται μια μικρή μειοψηφία και καταπά τα δικαιώματα των υπολοίπων. Δηλαδή κάτι που έγινε πριν από 30 χρόνια, πρέπει να έχει την ίδια μορφή για τα επόμενα 50; Η Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ξεπερνάει τις φοβίες της, εξελίσσεται.tara wrote: -Άσυλο
Όχι γιατί απλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι από την τσέπη του. Ούτε συγγράματα, ούτε τίποτα. Θεωρείς ότι σήμερα υπάρχει δωρεάν παιδεία; Αυτό είναι ένας μύθος. Η υποτιθέμενη "δωρεάν" παιδεία κοστίζει πανάκριβα στον έλληνα φορολογούμενο και είναι μέτριας ποιότητας. Τίποτε δεν είναι δωρεάν σε αυτήν την ζωήtara wrote: Ο νέος νόμος νομίζω ότι θα δυσκολέυσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να σπουδάσει.

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Mbyte level
Όχι απλά +1....+άπειρο θα έλεγα....rapadder wrote:Συμφωνώ προσωπικά. Τότε να κάνουμε κατάληψη και κάθε φορά που ιδρύει το κράτος από μια καινούργια σχολή στην επαρχία ή αλλού. Κάνει τμήμα Πληροφορικής στην Πελλοπόνησο; Κατάληψη! Ιδρύει το κράτος τμήμα Πληροφορικής (π.χ. στην Κέρκυρα); Κατάληψη! Ιδρύονται νέα τμήματα ΤΕΙ στην Άνω Πλατανιά; Κατάληψη! Είναι υποκριτικό το κράτος να έχει το προνόμιο να ιδρύει ότι %^%$ τμήμα θέλει και να λέμε ότι θα γίνει ζημιά με τυχόν ιδιωτικά.tara wrote:-Ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν επαρκούν τα δημόσια;;Θέλουμε και άλλους πτυχιούχους;;;)Εδώ κάνεις λάθος. Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων. Απλά θα δίνεται λίστα στους φοιτητές και θα αγοράσουν το Βιβλίο που θέλουν εκείνοι. Σε τελική ανάλυση ας αγοράσουν με το κουπόνι και Harry Poter. Τα σημερινά πανεπιστημιακά συγγράματα είναι σε άθλιο επίπεδο.tara wrote: -Συγγράματα
Είναι μεν σωστό να μην χρησιμοποιεί ο κάθε καθηγητής το δικό του σύγγραμμα και να το μοιράζει στους φοιτητές με σκοπό τη δική του ωφέλεια τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καλύτερα βιβλία.Για σκεφτείται όμως να είχατε να αγοράσετε όλα τα βιβλία που μας μοιράζει το Πανεπιστήμιο;Γιατί απλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Γιατί το εκμεταλλεύεται μια μικρή μειοψηφία και καταπά τα δικαιώματα των υπολοίπων. Δηλαδή κάτι που έγινε πριν από 30 χρόνια, πρέπει να έχει την ίδια μορφή για τα επόμενα 50; Η Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ξεπερνάει τις φοβίες της, εξελίσσεται.tara wrote: -Άσυλο
Είναι κάτι το οποίο το κέρδισαν κάποιοι με αγώνα γιατί να χαθεί.Όχι γιατί απλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι από την τσέπη του. Ούτε συγγράματα, ούτε τίποτα. Θεωρείς ότι σήμερα υπάρχει δωρεάν παιδεία; Αυτό είναι ένας μύθος. Η υποτιθέμενη "δωρεάν" παιδεία κοστίζει πανάκριβα στον έλληνα φορολογούμενο και είναι μέτριας ποιότητας. Τίποτε δεν είναι δωρεάν σε αυτήν την ζωήtara wrote: Ο νέος νόμος νομίζω ότι θα δυσκολέυσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να σπουδάσει..
Ν'αγιάσει το στόμα σου φίλε...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rapader ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι υπέρ της κατάληψης για οποιοδήποτε λόγο.Απλά με τα ιδιωτικά ΑΕΙ διαφωνώ για πολλούς λόγους.Και εμείς οι φοιτητές η μόνη "δύναμη" που έχουμε είναι η κατάληψη η πορεία κ.τ.λ.Συμφωνώ προσωπικά. Τότε να κάνουμε κατάληψη και κάθε φορά που ιδρύει το κράτος από μια καινούργια σχολή στην επαρχία ή αλλού. Κάνει τμήμα Πληροφορικής στην Πελλοπόνησο; Κατάληψη! Ιδρύει το κράτος τμήμα Πληροφορικής (π.χ. στην Κέρκυρα); Κατάληψη! Ιδρύονται νέα τμήματα ΤΕΙ στην Άνω Πλατανιά; Κατάληψη! Είναι υποκριτικό το κράτος να έχει το προνόμιο να ιδρύει ότι %^%$ τμήμα θέλει και να λέμε ότι θα γίνει ζημιά με τυχόν ιδιωτικά.
Εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε κόμμα ούτε έχω πάει ποτέ σε πορεία γιατί διαφωνώ με όλα τα κόμματα και τις απόψεις τους.
διάβασε λίγο το πόρισμα της επιτροπής με τις τελικές προτάσεις τις-Συγγράματα
Είναι μεν σωστό να μην χρησιμοποιεί ο κάθε καθηγητής το δικό του σύγγραμμα και να το μοιράζει στους φοιτητές με σκοπό τη δική του ωφέλεια τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καλύτερα βιβλία.Για σκεφτείται όμως να είχατε να αγοράσετε όλα τα βιβλία που μας μοιράζει το Πανεπιστήμιο;
http://www.tanea.gr/docs/paid010506.doc[/url]
Σε κάποιο σημείο λεέι η αντικατάσταση του δωρεάν συγγράματος με τον εκσυχρονισμό των βιβλιοθηκών και με ιστοσελίδες.
Κατα τη γνώμη μου η αστυνομία ξέρει πιοοι είναι αυτοί που δημιουργούν φασαρίες και αν ήθελε μπορούσε να τους πιάσει.Περισσότερο δικαιολογία είναι αυτό.ιατί απλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Γιατί το εκμεταλλεύεται μια μικρή μειοψηφία και καταπά τα δικαιώματα των υπολοίπων. Δηλαδή κάτι που έγινε πριν από 30 χρόνια, πρέπει να έχει την ίδια μορφή για τα επόμενα 50; Η Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ξεπερνάει τις φοβίες της, εξελίσσεται.
Ακόμα δεν πιστεύω ότι είναι είναι εκσυγχρονισμός και πρόοδος να καταργήσεις κάτι που είναι προοδευτικό όπως το άσυλο.Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και πρέπει να μην υπάρχει λογοκρισία και πρέπει να επιτρέπονται όλες οι γνώμες.Το άσυλο δεν υπάρχει για να προστατεύονται εγκληματίες.
Συμφωνώ ότι η παιδεία είναι μέτρια αλλά μπορεί κάποιος να σπουδάσει και χωρίς να πληρώσει ούτε φροντιστήρια ούτε ιδαίτερα ούτε τπτ και έχω αρκετά παραδείγματα.Όχι γιατί απλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι από την τσέπη του. Ούτε συγγράματα, ούτε τίποτα. Θεωρείς ότι σήμερα υπάρχει δωρεάν παιδεία; Αυτό είναι ένας μύθος. Η υποτιθέμενη "δωρεάν" παιδεία κοστίζει πανάκριβα στον έλληνα φορολογούμενο και είναι μέτριας ποιότητας. Τίποτε δεν είναι δωρεάν σε αυτήν την ζωή
tsilochr δεν ξέρουμε πως θα είναι αλλά έχω την εντύπωση πως θα έρθουν παραρτήματα από ξένα πανεπιστήμια εδώ και τα οποία θα προσφέρουν πολύ χαμηλότερο επίπεδο γνώσεων από ότι τα δημόσια.Για παράδειγμα υπάρχει harvard στην πολωνία.εννοείται ότι είμαι ενάντια στην ίδτυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά έχω μια ερώτηση: όλοι το καταδικάζουν αλλα πόσοι ξέρουν πως πραγματικά θα είναι αυτά τα ιδρύματα? νομίζετε ότι θα φτιαχτεί κανένα πανεπιστήμιο στο μέγεθος του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου?
Ακόμα πολλά από τα "κολλέγια" θα μετατραπούν σε πανεπιστήμια πχ.Ελληνοβρετανικό,derree,κτλ .
αλήθεια έχετε καταλάβει την ουσιαστική διαφορά μη κρατικού-ιδιωτικού;
- Fairy
- Gbyte level
Σαν να λέμε πως θα κάνουν τα ΙΕΚ ισάξια με τα σημόσια πανεπιστήμια; Δεν βλέπω διαφορά...tsilochr wrote:νομίζετε ότι θα φτιαχτεί κανένα πανεπιστήμιο στο μέγεθος του Καποδιστριακού ή του Πολυτεχνείου?
Τι χαζομάρα! Με ρωτάει εμένα κανείς αν μπορώ να μάθω κάτι απ' έξω σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο; Άσε που στην εξεταστική τα βιβλία θα γίνονται ανάρπαστα για δανεισμό ή επιτόπια χρήση; Θα διαθέτει η σχολή 250++ αντίγραφα; Όσο για τις ιστοσελίδες στραβώνεσαι αν διαβάζεις με τις ώρες στον υπολογιστή. Αν τα τυπώσεις χρεώνεσαι μελάνι+χαρτί ή βιβλιοπωλείο. Το ίδιο με το να το αγόραζες δηλαδή.tara wrote:Σε κάποιο σημείο λεέι η αντικατάσταση του δωρεάν συγγράματος με τον εκσυχρονισμό των βιβλιοθηκών και με ιστοσελίδες.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι εννοεί ο rapadder αλλά μοιάζει καλή ιδέα. Να μας δίνουν ένα μπάτζετ πχ 300ευρώ (μιας και το κάθε βιβλίο κάνει κανένα πενηντάρι και μια λίστα προτεινόμενων σε κάθε μάθημα και να διαλέξουμε εμείς... Not Bad!)
Έλα ντε! Σαν ηλίθιο δικηγορίστικο τέχνασμα ακούγεται!tara wrote:αλήθεια έχετε καταλάβει την ουσιαστική διαφορά μη κρατικού-ιδιωτικού;

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Το επιχείρημα σου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μέτρο καθ' αυτό.Άσε που στην ΑΣΟΕΕ πριν από την φετινή χρονιά είχε να γίνει κατάληψη εδώ και κάτι χρόνια... 1-0rapadder wrote:Συμφωνώ προσωπικά. Τότε να κάνουμε κατάληψη και κάθε φορά που ιδρύει το κράτος από μια καινούργια σχολή στην επαρχία ή αλλού. Κάνει τμήμα Πληροφορικής στην Πελλοπόνησο; Κατάληψη! Ιδρύει το κράτος τμήμα Πληροφορικής (π.χ. στην Κέρκυρα); Κατάληψη! Ιδρύονται νέα τμήματα ΤΕΙ στην Άνω Πλατανιά; Κατάληψη! Είναι υποκριτικό το κράτος να έχει το προνόμιο να ιδρύει ότι %^%$ τμήμα θέλει και να λέμε ότι θα γίνει ζημιά με τυχόν ιδιωτικά.tara wrote:-Ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν επαρκούν τα δημόσια;;Θέλουμε και άλλους πτυχιούχους;;;)
Το νομοσχέδιο προτείνει "κάρτα συγγραμάτων" για τους ασθενέστερους οικονομικά φοιτητές(με αστεία όρια βέβαια δλδ κάποιος θα πρέπει να ζει στα όρια της φτώχειας προκυμένου να την προμηθευτεί) δηλαδή ΟΧΙ ΔΩΡΕΑΝ συγγράματα για την πλειονότητα των φοιτητών...2-0rapadder wrote:Εδώ κάνεις λάθος. Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων. Απλά θα δίνεται λίστα στους φοιτητές και θα αγοράσουν το Βιβλίο που θέλουν εκείνοι. Σε τελική ανάλυση ας αγοράσουν με το κουπόνι και Harry Poter. Τα σημερινά πανεπιστημιακά συγγράματα είναι σε άθλιο επίπεδο.tara wrote: -Συγγράματα
Το άσυλο διασφαλίζει ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών , ακόμα και ακραίων.Όταν οι ιδέες μπαίνουν σε καλούπια και διαμορφώνονται με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκυρίες τότε οδηγούμαστε στον σκοταδισμό και σε Μεσαιωνικές καταστάσεις.Πέρα από αυτό συμβολικές κινήσεις όπως καταλήψεις εργαστηρίων ,εστιατορίου, του πολιτιστικού στεκιού δεν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχε το άσυλο...3-0rapadder wrote:Γιατί απλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Γιατί το εκμεταλλεύεται μια μικρή μειοψηφία και καταπά τα δικαιώματα των υπολοίπων. Δηλαδή κάτι που έγινε πριν από 30 χρόνια, πρέπει να έχει την ίδια μορφή για τα επόμενα 50; Η Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ξεπερνάει τις φοβίες της, εξελίσσεται.tara wrote: -Άσυλο
Αν θεωρείς ότι η δωρεάν παιδεία δεν είναι πραγματικά δψρεάν και δεν λειτουργεί καλά τότε αγωνίζεσε να την διορθώσεις δεν την καταργείς εντελώς 4-0rapadder wrote:Όχι γιατί απλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι από την τσέπη του. Ούτε συγγράματα, ούτε τίποτα. Θεωρείς ότι σήμερα υπάρχει δωρεάν παιδεία; Αυτό είναι ένας μύθος. Η υποτιθέμενη "δωρεάν" παιδεία κοστίζει πανάκριβα στον έλληνα φορολογούμενο και είναι μέτριας ποιότητας. Τίποτε δεν είναι δωρεάν σε αυτήν την ζωήtara wrote: Ο νέος νόμος νομίζω ότι θα δυσκολέυσει αυτόν που δεν έχει χρήματα να σπουδάσει..
κανένα απο τα 4 επιχειρήματα σου δεν στέκει. Σόρυ αλλά καλά θα κάνεις να ψάξεις τι λέει ο νόμος, να προβληματιστείς για το πως σε επηρεάζει εσένα αλλά και την κοινωνία συνολικά και μετά να θεωρήσεις το μέτρο της κατάληψης ακραίο
Τώρα γενικά απο ότι είδα οι περισσότεροι είστε κατά των μέτρων για την παιδεία που πάνε να περάσουν αλλά κατά της κατάληψης αλλά κανείς δεν μου αιτιολόγησε το γιατί.Προφανώς πέσατε και εσείς θύμα του εκβιασμού που θέτει η κυβένηση αυτή την στιγμή σχετικά με το χάσιμο της εξεταστικής.Σας καλώ όλους να αναλογιστείτε το πόσο σας πλήτουν τα αντιδραστικά αυτά μέτρα (διαγραφή φοιτητών μετά απο 6 χρόνια φοίτησης,απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων από το ένα έτος στο άλλο,κατάργηση δωρεάν συγγράματος,μείωση εκπροσώπευσης φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης,κατάργηση του ασύλου,ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων) να τα ζυγίσετε με μια μεταφορά της εξεταστικής (το πιθανότερο ενδεχόμενο , το ενδεχόμενο να χάσουμε την εξεταστική είναι ακόμα πάρα πολύ μακρινό) και μετά να εκφέρετε άποψη.Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό η συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ακούστουν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των φοιτητών