Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
surfathell
bit level
bit level

γενικες συνελευσεις

Post by surfathell » Sun Jun 04, 2006 6:57 pm

συναδελφοι αισθανομαι υποχρεωμένος να μιλήσω γιατι διαβάζω διαφορα περι του αγωνιστικου πνευματος και της καταληψης..
1) η γενικη συνέλευση είναι μια ανοικτή διαδικασία, γίνεται από τους φοιτητές,αφορά όλους τους φοιτητές και οι διαδικασίες είναι καθαρα δημοκρατικές..(υπάρχει το σχετικό πρακτικό..)
2) αν καποιος πιστεύει πως οι αποφάσεις που παίρνονται είναι λανθασμένες μπορεί να πάρει το λόγο στη γεν.συνελευση και να πει την αποψή του... να προσπαθησει να πεισει τους συναδελφους για τα πιστευω του....(ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΗΣΑΝ 2 Ή 3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΩν)
3) η λογική λέει πως όταν δεν συμμετέχεις σε αυτή τη διαδικασία όπου σου δίνεται το δικαιωμα να υποστηρίξεις τη γνώμη σου και να ψηφίσεις τελικά για αυτή είναι μάταιο εως και χαζό να γράφεις σε ένα forum τα παραπονά σου και να κρυβεσαι πίσω απο ένα username... και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν πρεπει να γραφουμε στο forum....καθε αλλο απλα λέω ότι να μην τα γραφουμε εδω και να βαριόμαστε να κατεβουμε στη γεν.συνελευση
αυτά για τις γεν.συνελευσεις..............................
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Fairy » Sun Jun 04, 2006 7:11 pm

sofia_bonny wrote:Δηλαδή τι? θα έπρεπε να καθόμαστε όλοι μέρα-νύχτα αμίλητοι και αγέλαστοι για να δώσουμε μήνυμα στους "πάνω"? Εδώ πάνω από 200 σχολές κάνουν κατάληψη και αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι, ένα παρτάκι θα ενοχλήσει? Καλά κάνουν τα παιδιά, μακάρι να είμασταν όλοι μέσα στη σχολή και να υποστηρίζαμε την κατάληψη έστω και παίζοντας μπαλίτσα!!!
hello_kitty wrote:Συμφωνώ με την sofia_bonny,μόνον όσοι συμμετέχουν μπορούν να κρίνουν όλοι οι υπόλοιποι καλόν είναι να σωπάσουν...!!!
hello_kitty wrote:Οι συμφοιτητές μας, που κάθονται όλη την μέρα στον χώρο της σχολής και τον φυλάσσουν, έδειξαν το αγωνιστικό τους πνεύμα μέσα από τις πορείες που διοργανώθηκαν.
Δεν με πείραξε τόσο η μπαλίτσα (για το πάρτι δεν ανέφερα τίποτα), όσο ο μονοψήφιος αριθμός παιδιών που ήταν μέσα! Εξαιτίας τεσσάρων ατόμων δηλαδή, ταλαιπωρήθηκα να έρθω από την άκρη του κόσμου για να παραδώσω εργασία και να βρω τα πάντα κλειστά. Να υποθέσω hello_kitty πως ήσουν ανάμεσά τους κι έχεις το δικαίωμα να μου λες να σωπάσω;;; Γιατί αν μονάχα πήγες στο party αμφιβάλλω αν το έκανες για αγωνιστικούς σκοπούς. :smt110

Κι αν κάποιοι βαριούνται να κάνουν κατάληψη συνεχώς, ας ψήφιζαν κατάληψη μικρότερης διάρκειας να κάναμε όλοι τη δουλειά μας. Ή ας οργάνωναν απλά τις πορείες κι όχι την κατάληψη!

Όσο θίγονται δικά μου διακαιώματα και συμφοιτητών μου θα μιλάω. Κι αν η γνώμη των υπέρ της κατάληψης είναι πως πρέπει να το βουλώσω, ντρέπομαι που τόσες μέρες υποστήριζα τα δίκαια - κατά τη γνώμη μου - αιτήματά τους (αν και δεν τάχθηκα ανοικτά υπέρ της κατάληψης σαν πρακτικής).
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Jun 04, 2006 7:23 pm

Χωρίς να θέλω να πλέξω κανένα εγκώμιο(δεν ισχύουν για όλους) θα πρέπει να ξέρουμε ότι:

Κάθε κατάληψη έχει και ένα πρόγραμμα, δεν είναι χαβαλές. Ούτε το μόνο που έγινε από αυτούς τους φοιτητές είναι να παίζουν μπάλα. Για παράδειγμα, όταν μεγάλος ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας έδωσε βήμα(σχεδόν μια ολόκληρη μέρα) στους καταληψίες φοιτητές να σηκώσουν στα ερτζιανά τα αιτήματά τους οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συμετείχαν ενεργά παρουσιάζοντας απόψεις, αιτήματα, θέσεις και κάνοντας διάλογο με πολλούς φορείς εξουσίας. Τη στιγμή λοιπόν που τα ΜΜΕ υποβαθμίζαν τα γεγονότα των καταλήψεων και ο κόσμος παραπληροφορείτο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευμα να καταφέρνεις να κάνεις μια τόσο μαζική αντιπληροφόρηση(όπως μάλιστα είχε αποφασίσει και η Γ.Σ.) και όχι να κοροϊδεύεις τις εκδηλώσεις τις κατάληψεις.
Έπειτα αυτοί είναι που πρώτοι τρέχουν στις πορείες και φωνάζουν για τα αιτηματά των Γ.Σ. και όχι οι "φοιτητοπατέρες" που παίζουν μέρα νύχτα "δηλωτή"(στη Νομική παίζουν και Playstation αμέ) και αράζουν στις "κομματοτραπεζάρες" τους πίνοντας φραπέ.
Αυτοί τρώνε το ξύλο από τα ΜΑΤ. Αυτοί εισπνέουν τα δακρυγόνα και τα χημικά της αστυνομίας. Και τόσα άλλα. Γι'αυτό ας μην αδικήσουμε άλλο τους συμφοιτητές μας.

Επαναλαμβάνω δεν ισχύουν για όλους.

Αλήθεια αύριο τι προβλέπεται να γινεί; Τι λέτε να αποφασίσει ησύγκλητος; Τι η γενική συνέλευση;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Jun 04, 2006 7:28 pm

Προσωπικα, ποτε δεν κοροιδεψα την καταληψη, ανεξαρτητα του αν συμφωνω με αυτη η οχι...
Περιμενω ομως μια απαντηση σε αυτα τα περι "οποιος δεν συμετεχει να σωπασει" και αλλα τετοια ομορφα και δημοκρατικα, και να μην το κανουν γαργαρα αυτοι που το ανεφεραν...

Οσον αφορα τις προβλεψεις...

Προβλεπω συνεχιση της καταληψης οριακα, 55% υπερ αυτη τη φορα, και η συγκλητος να πει μεταφορα εξεταστικης για 1 εβδομαδα...
surfathell
bit level
bit level

αποτελεσματα γεν συνελευσης

Post by surfathell » Sun Jun 04, 2006 7:38 pm

επίσης θελω να σας μεταφέρω τα απότελέσματα της προηγουμενης Γ.Σ η οποία ηταν και μια από τις μαζικοτερες γενικες συνελευσεις των τελευταιων χρόνων...
1)>>>>ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.....683 η 687 δεν θυμαμαι καλα
2)>>>>>πλαισιο συντονιστικου ΑΕΙ (το οποίο ήταν και αυτό υπερ της κατάληψης)....... γυρω στα 100-120 και πιο πάνω--δε το θυμαμαι καλά να με συγχωρεσετε
3) πλαισιο της δαπ και το μόνο πλαίσιο κατά της κατάληψης με 305 ψηφους

επειδή δεν μου αρέσει να διαβάζω ανακρίβειες ---σπάνε τα πλαίσια των φοιτητών που είναι κατα της καταληψης και γι'αυτο υπερτερεί το πλαισιο της καταληψης---σας παρεθεσα τα αποτελεσματα της Γ.Σ.
πραγματικά αξίζει κάποιος να σπαταλήσει 10 λεπτα απο το χρόνο του για να διαβασει περιληπτικά για τα νομοσχέδια που θέλουν να μας περάσουν.. είμαι κατά των καταλήψεων και πιστέυω πως μας κρατουν πίσω. ειναι ο εσχατος τρόπος αντίδρασης αλλά ορισμένες φορές όταν ο σκοπός της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να περασει νύχτα τα νομοσχέδια(αφου κατα τουσ θερινους μήνες η βουλη υπολειτουργεί) τότε καλό είναι να μη δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν..
ειλικρινά πιστεύω ότι μετα από πολλά χρόνια εναντίωσης στις καταλήψεις λόγω ιδεολογίας ήρθε η στιγμή να πώ πως η τωρινή καταληψη έχει νόημα και ουσία..
και πιστεύω επίσης πως έχει να κάνει και με τη συνείδηση του καθενός που δεν θέλει να είναι ενα πιόνι στα χέρια μερικών... ειναι σεβαστό το ότι σε κάποιους στοιχίζει περίσσότερο(παιδια σε πτυχιο και άτομα που είχαν ένα πλάνο για τα μεταπτυχιακά)
σιγουρα πάντως οι λόγοι που γινονται όλα αυτά περισσότερο απο σοβαροι είναι..
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Re: γενικες συνελευσεις

Post by Erevodifwntas » Sun Jun 04, 2006 7:44 pm

surfathell wrote:συναδελφοι αισθανομαι υποχρεωμένος να μιλήσω γιατι διαβάζω διαφορα περι του αγωνιστικου πνευματος και της καταληψης..
1) η γενικη συνέλευση είναι μια ανοικτή διαδικασία, γίνεται από τους φοιτητές,αφορά όλους τους φοιτητές και οι διαδικασίες είναι καθαρα δημοκρατικές..(υπάρχει το σχετικό πρακτικό..)
Τα πρώτα χρόνια (τ' αξέχαστα) πήγαινα στις συνελεύσεις... το τι γέλιο έπεφτε δεν λέγεται. δεν υπήρχαν επιχειρήματα παραμόνο κραυγές βγαλμένες από άλλες δεκαετίες... Επίσης πάντα υπήρχε το ξύλο οπότε έδενε η "Δημο-Κρατία"... τέτοια Δημοκρατία να τη χαιρόμαστε...
surfathell wrote: 2) αν καποιος πιστεύει πως οι αποφάσεις που παίρνονται είναι λανθασμένες μπορεί να πάρει το λόγο στη γεν.συνελευση και να πει την αποψή του... να προσπαθησει να πεισει τους συναδελφους για τα πιστευω του....(ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΗΣΑΝ 2 Ή 3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΩν)
ελπίζω οι ανεξάρτητοι να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση
surfathell wrote: 3) η λογική λέει πως όταν δεν συμμετέχεις σε αυτή τη διαδικασία όπου σου δίνεται το δικαιωμα να υποστηρίξεις τη γνώμη σου και να ψηφίσεις τελικά για αυτή είναι μάταιο εως και χαζό να γράφεις σε ένα forum τα παραπονά σου και να κρυβεσαι πίσω απο ένα username... και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν πρεπει να γραφουμε στο forum....καθε αλλο απλα λέω ότι να μην τα γραφουμε εδω και να βαριόμαστε να κατεβουμε στη γεν.συνελευση
lol... θυμάμαι που είχαν έρθει να ψηφίσουν μέχρι και παιδιά από τη παιδαγωγική (πάντα μιλάω για τα χρόνια μου)... επίσης, το username μας, νομίζω ότι δεν είναι κάτι πίσω από το οποίο κρυβόμαστε. οι περισσότεροι είμαστε αρκετό καιρό (με αρκετά Posts) και γνωριζόμαστε και σε real συνθήκες. οπότε θεωρώ άτοπο αυτό περί κρυφτού.
Last edited by Erevodifwntas on Sun Jun 04, 2006 7:51 pm, edited 1 time in total.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 04, 2006 7:48 pm

surfathell wrote:συναδελφοι αισθανομαι υποχρεωμένος να μιλήσω γιατι διαβάζω διαφορα περι του αγωνιστικου πνευματος και της καταληψης..
2) αν καποιος πιστεύει πως οι αποφάσεις που παίρνονται είναι λανθασμένες μπορεί να πάρει το λόγο στη γεν.συνελευση και να πει την αποψή του... να προσπαθησει να πεισει τους συναδελφους για τα πιστευω του....(ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΗΣΑΝ 2 Ή 3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΩν)
3) η λογική λέει πως όταν δεν συμμετέχεις σε αυτή τη διαδικασία όπου σου δίνεται το δικαιωμα να υποστηρίξεις τη γνώμη σου και να ψηφίσεις τελικά για αυτή είναι μάταιο εως και χαζό να γράφεις σε ένα forum τα παραπονά σου και να κρυβεσαι πίσω απο ένα username... και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν πρεπει να γραφουμε στο forum....καθε αλλο απλα λέω ότι να μην τα γραφουμε εδω και να βαριόμαστε να κατεβουμε στη γεν.συνελευση
Διαβάζω περίεργα πράγματα πάλι... :-D Ας μου υποδείξει κάποιος μια γενική συνέλευση για κατάληψη που είχε συμμετοχή πάνω από 20% (λέω τώρα) των ~10.000 φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Και μετά ας επιχειρηματολογήσει για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

BTW, το ποσοστό π.χ. 20% παραπάνω, πέρα από το ότι είναι εντελώς αντιδημοκρατικό (διότι, κατ' ελάχιστον, το δείγμα που πηγαίνει τις Γ.Σ. δεν είναι αντιπροσωπευτικό όλων των φοιτητών για προφανείς λόγους... :roll: ) είναι και εντελώς ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβεί... απλούστατα διότι δεν χωράνε στο κτίριο!!

Αντίθετα, στο forum... :)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun Jun 04, 2006 7:51 pm

1)ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ 687
2)πλαισιο συντονιστικου ΑΕΙ (ΠΚΣ) 99
3) πλαισιο της δαπ κατά της κατάληψης 305

Την Παρασκευή δεν ήταν μονοψήφιος ο αριθμός των ατόμων στην κατάληψη. Το απόγευμα ήταν πάνω από 50 άτομα και μεχρι το βράδυ ήταν πάνω από 100. Το λέω γιατί ήμουν σχεδόν όλη την ημέρα εκεί.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Jun 04, 2006 7:54 pm

Αύριο λοιπόν 1 η ώρα θα έχουν την ευκαιρία αυτοί οι ~10.000 φοιτητές να αποδείξουν αν πραγματικά τους ενδιαφέρει οι δημοκρατία ή όχι....
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Sun Jun 04, 2006 7:58 pm

Μάλλον δεν κατάλαβετε τι εννοούσα με την λέξη σωπαίνω...!Βέβαια και μπορείς να κριτικάρεις γιατί κανένας δεν έχει τις ίδιες απόψεις αλλά ορισμένα που ειπώθηκαν μου φάνηκαν ειρωνικά!!!Δεν ήμουν ούτε στην κατάληψη ούτε στο πάρτυ αλλά μπήκα στην θέση αυτών των παιδιών που ξημεροβραδίαζονται στην σχολή και κάποιοι άλλοι απλώς τους κριτικάρουν από μακρόθεν χωρίς όμως να δίνουν εναλλακτικές λύσεις!!!Όσο απόλυτες μου φάνηκαν οι κριτικές τους πάνω στο έργο κάποιων συμφοιτητών μας τόσο μη δημοκρατική ήταν και η απάντηση μου...!!! ;)Γιατί νομίζω ότι δεν μπορείς να γενικεύεις όταν πηγαίνεις για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην σχολή και όταν δεν γνωρίζεις και όσα εχουν κάνει τα παιδιά αυτά μέχρι την στιγμή της ξεκούρασης... :!: Όταν δεν συμμετέχεις πώς μπορείς να ξέρεις πόσο αγωνιστικά φέρονται οι συμφοιτητές σου?
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun Jun 04, 2006 8:00 pm

mikem4600 wrote: Διαβάζω περίεργα πράγματα πάλι... :-D Ας μου υποδείξει κάποιος μια γενική συνέλευση για κατάληψη που είχε συμμετοχή πάνω από 20% (λέω τώρα) των ~10.000 φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Και μετά ας επιχειρηματολογήσει για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

BTW, το ποσοστό π.χ. 20% παραπάνω, πέρα από το ότι είναι εντελώς αντιδημοκρατικό (διότι, κατ' ελάχιστον, το δείγμα που πηγαίνει τις Γ.Σ. δεν είναι αντιπροσωπευτικό όλων των φοιτητών για προφανείς λόγους... :roll: ) είναι και εντελώς ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβεί... απλούστατα διότι δεν χωράνε στο κτίριο!!

Δηλαδή επειδή πολλούς φοιτητές δεν τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση, δεν πρέπει να γίνονται!!!
Αυτό είναι δημοκρατικό;
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 04, 2006 8:20 pm

M.I.T.as wrote:
mikem4600 wrote: Διαβάζω περίεργα πράγματα πάλι... :-D Ας μου υποδείξει κάποιος μια γενική συνέλευση για κατάληψη που είχε συμμετοχή πάνω από 20% (λέω τώρα) των ~10.000 φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Και μετά ας επιχειρηματολογήσει για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δηλαδή επειδή πολλούς φοιτητές δεν τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση, δεν πρέπει να γίνονται!!!
Αυτό είναι δημοκρατικό;
Όχι, αλλά αυτός είναι λόγος για αναμόρφωση και εξέλιξη του συστήματος. Λόγω του ότι η ποιότητα της δημοκτρατίας είναι απαράδεκτη στις Γ.Σ., δεν πατάει άνθρωπος. Λόγω του ότι δεν πατάει άνθρωπος, δεν είναι δημοκρατική η Γ.Σ. Τυπικό chicken-and-egg πρόβλημα. Και αν δεν μπορεί να λυθεί, τότε, ναι, είναι καλύτερο να καταργηθούν (και να βρεθεί κάτι εντελώς νέο που θα τις αντικαταστήσει επάξια) παρά να εμπιστεύονται οι φοιτητές την τύχη τους σε μια... αριστοκρατία, που όμως... δεν αποτελείται από άριστους, κατά πολλά metrics.

Οι Γ.Σ. είχαν καθιερωθεί όταν κάθε τμήμα είχε ~50 φοιτητές κατ' έτος (και πολλούς λέω) και όχι 400, όπως π.χ. έχει το Οικονομικό και 200 εμείς!
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Sun Jun 04, 2006 8:30 pm

mikem4600++
hello_kitty wrote:Μάλλον δεν κατάλαβετε τι εννοούσα με την λέξη σωπαίνω...!Βέβαια και μπορείς να κριτικάρεις γιατί κανένας δεν έχει τις ίδιες απόψεις αλλά ορισμένα που ειπώθηκαν μου φάνηκαν ειρωνικά!!!Δεν ήμουν ούτε στην κατάληψη ούτε στο πάρτυ αλλά μπήκα στην θέση αυτών των παιδιών που ξημεροβραδίαζονται στην σχολή και κάποιοι άλλοι απλώς τους κριτικάρουν από μακρόθεν χωρίς όμως να δίνουν εναλλακτικές λύσεις!!!Όσο απόλυτες μου φάνηκαν οι κριτικές τους πάνω στο έργο κάποιων συμφοιτητών μας τόσο μη δημοκρατική ήταν και η απάντηση μου...!!! ;)Γιατί νομίζω ότι δεν μπορείς να γενικεύεις όταν πηγαίνεις για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην σχολή και όταν δεν γνωρίζεις και όσα εχουν κάνει τα παιδιά αυτά μέχρι την στιγμή της ξεκούρασης... :!: Όταν δεν συμμετέχεις πώς μπορείς να ξέρεις πόσο αγωνιστικά φέρονται οι συμφοιτητές σου?
Δεν είπα ότι τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα ούτε ήθελα να κριτικάρω το έργο αυτών που ασχολούνται σοβαρά, απλά θεωρώ πως το "beach party κατάληψης" γελοιοποιεί όλο αυτό το έργο και τον αγώνα κάποιων, και η ελάχιστη συμμετοχή του κόσμου κάνει την κατάληψη να φαίνεται αστεία - άσχετα με το τι ισχύει στην πραγματικότητα... Δεν φαίνεται να αστείο να λέμε ότι κλείνουμε τη σχολή γιατί η πλειοψηφία θέλει να αγωνιστεί και να βρίσκονται στη σχολή στην καλύτερη 50 άτομα; Και δεν θέλω να κατηγορήσω αυτούς που όντως κάθονται μές στη σχολή και υποστηρίζουν αυτό που ψήφισαν, κατηγορώ αυτούς που ψήφισαν υπέρ αλλά "υποστηρίζουν" την κατάληψη εξ αποστάσεως (σπίτι, καφετέρια κτλ). Δηλαδή κατηγορώ αυτούς που ψήφισαν υπέρ γιατί βαριούνται να δώσουν μαθήματα και οποίοι δεν είναι λίγοι... Και επίσης, αφού στην πραγματικότητα λίγοι ή μάλλον ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά υποστηρίζουν και αγωνίζονται δεν είναι κάπως άδικο αυτοί οι λίγοι να κλείνουν την σχολή εις βάρος άλλων που διαφωνουν με την πρακτική; Γι 'αυτό το λόγο δεν βρίσκομαι στην κατάληψη και δεν νομίζω οτι γι'αυτό μπορει κανεις να μου αφαιρεσει το δικαίωμα του λόγου.
Last edited by nefeli on Sun Jun 04, 2006 8:46 pm, edited 2 times in total.
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Sun Jun 04, 2006 8:37 pm

mikem4600 wrote:Όχι, αλλά αυτός είναι λόγος για αναμόρφωση και εξέλιξη του συστήματος. Λόγω του ότι η ποιότητα της δημοκτρατίας είναι απαράδεκτη στις Γ.Σ., δεν πατάει άνθρωπος. Λόγω του ότι δεν πατάει άνθρωπος, δεν είναι δημοκρατική η Γ.Σ. Τυπικό chicken-and-egg πρόβλημα. Και αν δεν μπορεί να λυθεί, τότε, ναι, είναι καλύτερο να καταργηθούν (και να βρεθεί κάτι εντελώς νέο που θα τις αντικαταστήσει επάξια) παρά να εμπιστεύονται οι φοιτητές την τύχη τους σε μια... αριστοκρατία, που όμως... δεν αποτελείται από άριστους, κατά πολλά metrics.

Οι Γ.Σ. είχαν καθιερωθεί όταν κάθε τμήμα είχε ~50 φοιτητές κατ' έτος (και πολλούς λέω) και όχι 400, όπως π.χ. έχει το Οικονομικό και 200 εμείς!
Κοίτα είναι γνωστό ότι στις εκλογές της Αμερικής δεν συμμετέχει πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού...!αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους κατηγορήσεις για την απόφαση που πήραν...εφόσον όλοι έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν και να ψηφήσουν δεν μπορεί αυτός που αποφάσισε να μην λάβει μέρος να τους καταλογίζει τις ευθύνες του τελικού αποτελέσματος...!μου φαίνεται παράλογο...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Jun 04, 2006 9:05 pm

hello_kitty wrote:
mikem4600 wrote:Όχι, αλλά αυτός είναι λόγος για αναμόρφωση και εξέλιξη του συστήματος. Λόγω του ότι η ποιότητα της δημοκτρατίας είναι απαράδεκτη στις Γ.Σ., δεν πατάει άνθρωπος. Λόγω του ότι δεν πατάει άνθρωπος, δεν είναι δημοκρατική η Γ.Σ. Τυπικό chicken-and-egg πρόβλημα. Και αν δεν μπορεί να λυθεί, τότε, ναι, είναι καλύτερο να καταργηθούν (και να βρεθεί κάτι εντελώς νέο που θα τις αντικαταστήσει επάξια) παρά να εμπιστεύονται οι φοιτητές την τύχη τους σε μια... αριστοκρατία, που όμως... δεν αποτελείται από άριστους, κατά πολλά metrics.

Κοίτα είναι γνωστό ότι στις εκλογές της Αμερικής δεν συμμετέχει πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού...!αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους κατηγορήσεις για την απόφαση που πήραν...εφόσον όλοι έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν και να ψηφήσουν δεν μπορεί αυτός που αποφάσισε να μην λάβει μέρος να τους καταλογίζει τις ευθύνες του τελικού αποτελέσματος...!μου φαίνεται παράλογο...
ΟΚ, οπότε όπως φαντάζομαι αντιλήφθηκες ήδη, η ποιότητα της δημοκρατίας επηρεάζεται από το πόσοι και ποιοι ψηφίζουν. ;) :-D

Εντούτοις, στις εκλογές στις ΗΠΑ αυτοί που συμμετέχουν αποτελούν ένα πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της κοινωνίας τους. Αυτό δεν ισχύει στις δικές μας Γ.Σ. Ενδεικτικά, κάνε ενα γκάλοπ και ρώτα (ή καλύτερα, κόψε με το μάτι ;) ) σε μια ΓΣ πόσοι α) είναι όντως φοιτητές της σχολής β) πρόσκεινται σε κάποια παράταξη/κόμμα γ) πόσα χρόνια βρίσκονται στη σχολή, και για ποιο λόγο (αν απαντήσουν >4). :-)

Και κατά δεύτερον, απαξ και κάποιος γραφτεί στις ΗΠΑ στους εκλογικούς καταλόγους, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να πάει να ψηφίσει. Με άλλα λόγια, η πολιτεία του είναι υποχρεωμένη να προετοιμάσει ψηφοδέλτια, κάλπες κτλ. και για αυτόν. Στις γενικές μας συνελέυσεις, απαξ και γεμίσει ο πεπερασμένος (για να μην πω περιορισμένος) χώρος των αμφθιθεάτρων, είναι αδύνατον να συμμετέχεις! Κανείς δεν σου εγγυάται ότι αν πας, θα υπάρχει θέση για εσένα, θα ακουστεί η φωνή σου ή θα προσμετρηθεί (σωστά) η ψήφος σου! Ότι θα έχει νόημα η συμμετοχή σου, βρε αδερφε! :) Επίσης, ως γνωστόν, η ατμόσφαιρα, οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων και οι τάσεις που επικρατούν σε μια ΓΣ γενικά περιορίζουν την ανάπτυξη ανεξάρτητων, δημοκρατικών απόψεων - και την συμμετοχή φοιτητών, όταν παρατηρήσουν μια-δυο φορές την κατάσταση. :-D Σύγκρινέ το αυτό με τα πολύ πιο οργανωμένα, καθαρά και ασφαλή αμερικανικά (ή ελληνικά) εκλογικά κέντρα.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Jun 04, 2006 9:15 pm

hello_kitty wrote:Μάλλον δεν κατάλαβετε τι εννοούσα με την λέξη σωπαίνω...!Βέβαια και μπορείς να κριτικάρεις γιατί κανένας δεν έχει τις ίδιες απόψεις αλλά ορισμένα που ειπώθηκαν μου φάνηκαν ειρωνικά!!!Δεν ήμουν ούτε στην κατάληψη ούτε στο πάρτυ αλλά μπήκα στην θέση αυτών των παιδιών που ξημεροβραδίαζονται στην σχολή και κάποιοι άλλοι απλώς τους κριτικάρουν από μακρόθεν χωρίς όμως να δίνουν εναλλακτικές λύσεις!!!Όσο απόλυτες μου φάνηκαν οι κριτικές τους πάνω στο έργο κάποιων συμφοιτητών μας τόσο μη δημοκρατική ήταν και η απάντηση μου...!!! ;)Γιατί νομίζω ότι δεν μπορείς να γενικεύεις όταν πηγαίνεις για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην σχολή και όταν δεν γνωρίζεις και όσα εχουν κάνει τα παιδιά αυτά μέχρι την στιγμή της ξεκούρασης... :!: Όταν δεν συμμετέχεις πώς μπορείς να ξέρεις πόσο αγωνιστικά φέρονται οι συμφοιτητές σου?
Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρη, μίλησα για την κατάληψη και μόνο για αυτή. Ούτε για πορείες, ούτε για ραδιοφωνικά. Φυσικά και μίλησα ειρωνικά, γιατί ο τόνος σου - όσο αθώες κι αν ήταν οι προθέσεις σου - ήταν προσβλητικός. Είπες πώς μόνον όσοι συμμετέχουν μπορούν να κρίνουν κι ότι όλοι οι υπόλοιποι καλόν είναι να σωπάσουν...!!! Να πω κι εγώ τότε, μιας και ούτε εσύ συμμετέχεις να μην κρίνεις αυτούς που κρίνουν! Θα σου άρεσε να ακούσεις κάτι τέτοιο; Φυσικά και θα το έβρισκες προσβλητικό.

Ο τόνος μου ήταν απόλυτος, γιατί αυτό είδα με τα μάτια μου, αυτό με ενόχλησε. Αν τώρα ήταν όντως 50 - 100 παιδιά κι όχι τα ελάχιστα που είδα εγώ, είναι προς τιμήν τους που υπερασπίζονται από την πρώτη γραμμή τις απόψεις τους. Απλά θέλω να τους παροτρύνω να στέκονται σε πιο εμφανές μέρος, όχι για να τους βλέπω εγώ - που ο ρόλος μου είναι ασήμαντος - αλλά αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μήνυμά τους. Και δεν το λεώ καθόλου ειρωνικά! (Σημ: Ήμουν εκεί κατά τις 7.) Κατά τα άλλα, μιας και δεν είμαι μέσα, τι να πω, αποφασίστε μόνοι σας ;) , εγώ μια πρόταση κάνω, γιατί έχω το δικαίωμα και γιατί ένιωσα πολύ θυμωμένη με την άσκοπη ταλαιπωρία μου. Αν έβλεπα με τα μάτια μου την αγωνιστική κίνηση, θα έλεγα χαλάλι τα παιδιά, κάνουν κάτι που αξίζει!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun Jun 04, 2006 9:30 pm

ΟΚ, οπότε όπως φαντάζομαι αντιλήφθηκες ήδη, η ποιότητα της δημοκρατίας επηρεάζεται από το πόσοι και ποιοι ψηφίζουν. ;) :-D

Εντούτοις, στις εκλογές στις ΗΠΑ αυτοί που συμμετέχουν αποτελούν ένα πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της κοινωνίας τους. Αυτό δεν ισχύει στις δικές μας Γ.Σ. Ενδεικτικά, κάνε ενα γκάλοπ και ρώτα (ή καλύτερα, κόψε με το μάτι ;) ) σε μια ΓΣ πόσοι α) είναι όντως φοιτητές της σχολής β) πρόσκεινται σε κάποια παράταξη/κόμμα γ) πόσα χρόνια βρίσκονται στη σχολή, και για ποιο λόγο (αν απαντήσουν >4). :-)

Και κατά δεύτερον, απαξ και κάποιος γραφτεί στις ΗΠΑ στους εκλογικούς καταλόγους, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να πάει να ψηφίσει. Με άλλα λόγια, η πολιτεία του είναι υποχρεωμένη να προετοιμάσει ψηφοδέλτια, κάλπες κτλ. και για αυτόν. Στις γενικές μας συνελέυσεις, απαξ και γεμίσει ο πεπερασμένος (για να μην πω περιορισμένος) χώρος των αμφθιθεάτρων, είναι αδύνατον να συμμετέχεις! Κανείς δεν σου εγγυάται ότι αν πας, θα υπάρχει θέση για εσένα, θα ακουστεί η φωνή σου ή θα προσμετρηθεί (σωστά) η ψήφος σου! Ότι θα έχει νόημα η συμμετοχή σου, βρε αδερφε! :) Επίσης, ως γνωστόν, η ατμόσφαιρα, οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων και οι τάσεις που επικρατούν σε μια ΓΣ γενικά περιορίζουν την ανάπτυξη ανεξάρτητων, δημοκρατικών απόψεων - και την συμμετοχή φοιτητών, όταν παρατηρήσουν μια-δυο φορές την κατάσταση. :-D Σύγκρινέ το αυτό με τα πολύ πιο οργανωμένα, καθαρά και ασφαλή αμερικανικά (ή ελληνικά) εκλογικά κέντρα.
Ώραία, στο χέρι μας είναι αύριο να δείξουμε ότι εμείς είμαστε η Γενική Συνέλευση.
Το ότι αν πάμε πολλοί και δε θα χωρέσουμε με αφήνει άναυδο.
Όταν η συμμετοχή των φοιτητών είναι ογκώδης το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι...ο χώρος.
Ας έρθουν πρώτα οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ (οι πραγματικοί φοιτητές της ΑΣΟΕΕ) στη Γ.Σ.και ο χώρος βρίσκεται.
char.m
bit level
bit level

Post by char.m » Sun Jun 04, 2006 10:02 pm

Παιδιά και εγώ σας παροτρύνω να έρθετε όλοι αύριο στη συνέλευση. Μέρες τώρα διαβάζω τη συζήτηση στο forum, και παρόλο που τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαμοσφώσουμε ή αλάξουμε καμία απόφαση από τον υπολογιστή του σπιτιού μας. Ας πάμε όλοι αύριο και ας διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε. (Αν και πραγματικά φοβάμαι λίγο το θέμα χώρου και την εγκυρότητα του τρόπου ψηφοφορίας). Την προηγούμενη συνέλευση ήμουν τυχερή(!) που μπόρεσα να παρακολουθήσω από την πόρτα του αμφιθεάτρου μεταξύ σπρωξιμάτων - άλλοι συμφοιτητές μας δεν μπόρεσαν ούτε ως εκεί να φτάσουν! Όταν υπάρχει μεγάλη έλευση κόσμου είναι άδικο η συνέλευση να γίνεται με ένα μέρος μόνο, γιατί οι υπόλοιποι (απλά) δεν χωράνε!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Jun 04, 2006 10:23 pm

Προτάση μου: Να ακουστούν τα πλάισια των παρατάξεων και οι γνώμες των ανεξάρτητων φοιτητών στο προάυλιο και οι ψηφοφορία να γίνει στα αμφιθέατρα. Επιτέλους ας γεμίσει και αυτό μια φορά από Γενική Συνέλευση. Όχι μόνο από Πάνο Κιάμο και C: Real.
undeadpunk
byte level
byte level

Post by undeadpunk » Sun Jun 04, 2006 10:36 pm

τι ωρα ειναι ρε παιδες η συνελευση αυριο??αντε ν παμε π θα εχει χαβαλε.. ;)
char.m
bit level
bit level

Post by char.m » Sun Jun 04, 2006 10:51 pm

Δεν είμαι σίγουρη, αλλά φαντάζομαι στη 1 (όπως και τη περασμένη Δευτέρα).
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Sun Jun 04, 2006 11:00 pm

ναι στη μια ειναι η συνελευση και παλι...!!!τουλαχιστον ετσι μου ειπαν!!!
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”