Κατάληψη
Πάντως αυτό που δε μου άρεσε καθόλου στη Γ.Σ. χθες ήταν η ρίψη αυγών στη ΔΑΠ παρόλο που δε συμφωνώ με τις απόψεις της.Αυτή η συμπεριφορά κάποιων είναι φασιστική και πρέπει να μάθουν αργά ή γρήγορα ότι δεν περνάνε αυτά στο Πανεπιστήμιο μας!
Last edited by xrokos on Wed Jun 07, 2006 12:05 am, edited 1 time in total.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Εννοείται πως πρέπει όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία να συμφώνήσουν με τον χρήστη xrokos. Εξάλλου άλλη δυναμική έχει να βγαίνει ένα πλαίσιο κατάληψης όταν υπάρχει και η επιλογή της μη κατάληψης, όπως την πρότεινε η ΔΑΠ...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Για την κυβέρνηση:Απλώς μου έκανε εντύπωση που τουλάχιστον το προσπάθησαν. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Αντίθετα, οι φορείς έκαναν το προφανές και αναμενόμενο - σηκώθηκαν και έφυγαν, και έκαναν συλαλητήρια για το διάλογο...
Όταν τις φεύγουν όλοι οι φορείς που κάλεσε για το διάλογο τότε κάτι τρέχει με εκείνη που είναι κυβέρνηση και όχι με τους φορείς.
Σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμη να παραμερήσει διαφορες, να υποχωρήσει, να ακούσει αντίθετες απόψεις. Τις φοβάται όμως αυτές. Τις φοβάται γιατί νοιώθει ενοχή. Αλλιώς κάνεις θα έκανε τα αδύνατα δυνατα για να κρατήσει το διάλογο. Αλλά τι να περιμένεις από ανίκανους.
Για το εξάμηνο:
Με απόφαση της συγκλήτου εχθές αποφασίστηκε ότι το εξάμηνο ολοκληρώθηκε επαρκώς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εξετάσεις.
Για την εξεταστική:
Ο πρόεδρος των μελών ΔΕΠ - ΟΠΑ μιλώντας στη προηγούμενη ΓΣ ξεκαθάρησε ότι δεν τίθεται θέμα να χαθεί η εξεταστική.
- tZoLe
Μπράβο ρε PASCAL!!! Να ναι καλά η Καλαμάτα...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
- nantia_86
- Academic status: N>4
Έχει κατέβει κανείς στη σχολή κατά τη διάρκεια της κατάληψης? Να υποθέσω ότι πρέπει να γίνεται χαμός αφού στην τελευταία ΓΣ την υποστήριξαν περίπου 1600 άτομα...
Γιατί αν κάποιος δεν πάει να υποστηρίξει αυτό που ψηφίζει τότε γιατί να το κάνει?
Τι να το κάνω το γεγονός ότι 260 σχολές είναι σε κατάληψη που την υποστηρίζει ενεργά και ουσιαστικά το 5% αυτών που την ψηφίζουν?
Αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει κάποιος.
Αυτή είναι η κινητοποιήση για την παιδεία?
Δυστυχώς πιστεύω ότι το μόνο που θα καταφέρουνε αυτοί που υποστηρίζουν την κατάληψη είναι να αλλάξουν την ημερομηνία διαξαγωγής της εξεταστικής κι αυτό γιατί η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι πλασματική κι όχι ουσιαστική.
Γιατί αν κάποιος δεν πάει να υποστηρίξει αυτό που ψηφίζει τότε γιατί να το κάνει?
Τι να το κάνω το γεγονός ότι 260 σχολές είναι σε κατάληψη που την υποστηρίζει ενεργά και ουσιαστικά το 5% αυτών που την ψηφίζουν?
Αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει κάποιος.
Αυτή είναι η κινητοποιήση για την παιδεία?
Δυστυχώς πιστεύω ότι το μόνο που θα καταφέρουνε αυτοί που υποστηρίζουν την κατάληψη είναι να αλλάξουν την ημερομηνία διαξαγωγής της εξεταστικής κι αυτό γιατί η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι πλασματική κι όχι ουσιαστική.
Κινητοποίηση για την παιδεία έγινε την Δευτέρα με την ΓΣ και την κατάληψη και θα γίνει την Πέμπτη με την πορεία. Κινητοποίηση για την παιδεία δεν είναι να είσαι στην σχολή.Απλώς η σχολή μένει ανοιχτή για να μην καταργείτε το άσυλο , για να γίνονται εκδηλώσεις για την ενημέρωση της κοινωνίας και για να γίνονται πολιτικές ζυμώσεις... δεν θα φωνάζουμε επί 7 μέρες και 24 ώρες συνθήματα και θα κάνουμε πορείες...Ακόμα κι έτσι καθημερινά από την σχολή περνάνε πάνω από 500 άτομα (minimum)
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
nantia_86:
Αυτά για να ξέρουμε ότι στις ΓΣ υπάρχουν και ένα σωρό άσχετοι που δεν πατάνε στη σχολή και τώρα έρχονται να μας υπερασπιστούν και το δικαίωμά τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς να ξέρουν καν τι υποστηρίζουν και όπως έχω ξαναπεί χωρίς να διαβάσουν ούτε τα πορίσματα του ΕΣΥΠ ούτε τις διακυρήξεις του Bergen - Bologna (αυτές τις λέξεις μερικοί τις έχουν καραμέλα και δεν έχουν ιδέα ούτε τι σημαίνουν ούτε το ρόλο τους).
Συνάδελφε το ΟΠΑ έχει επίσης 8000 φοιτητές (μπορεί να κάνω και λάθος). Έχεις δει εσύ ποτέ στη σχολή τόσα άτομα; Εγώ προσωπικά στη ΓΣ διέκρινα πάρα πολλούς τους οποίους δεν είχα ξαναδεί (αυτό φυσικά δεν είναι φερέγγυα άποψη, είναι όμως σίγουρο ότι πολλοί από εσάς συνάδελφοι θα συμφωνήσετε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών είναι μόνο κατ' ευφημισμόν "φοιτητές").Έχει κατέβει κανείς στη σχολή κατά τη διάρκεια της κατάληψης? Να υποθέσω ότι πρέπει να γίνεται χαμός αφού στην τελευταία ΓΣ την υποστήριξαν περίπου 1600 άτομα...
Αυτά για να ξέρουμε ότι στις ΓΣ υπάρχουν και ένα σωρό άσχετοι που δεν πατάνε στη σχολή και τώρα έρχονται να μας υπερασπιστούν και το δικαίωμά τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς να ξέρουν καν τι υποστηρίζουν και όπως έχω ξαναπεί χωρίς να διαβάσουν ούτε τα πορίσματα του ΕΣΥΠ ούτε τις διακυρήξεις του Bergen - Bologna (αυτές τις λέξεις μερικοί τις έχουν καραμέλα και δεν έχουν ιδέα ούτε τι σημαίνουν ούτε το ρόλο τους).
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Σημαντικό για όλους : (ζητώ συγγνώμη αν έχει ξαναδιατυπωθεί)
Μπορεί κανείς να μου πει που μπορώ να βρώ στο Διαδίκτυο το νομοσχέδιο, έστω και σε μορφή προσχεδίου ;
Ευχαριστώ
Σημείωση : ένα link που είχε εμφανιστεί με πήγε σε ένα .pdf που έδειχνε τις αναδιατυπώσεις σε ορισμένα άρθρα και την παρουσίαση σκέψεων πάνω στο νομοσχέδιο από το εθνικό συμβούλιο παιδείας. ΔΕΝ ζητώ αυτό.
Μπορεί κανείς να μου πει που μπορώ να βρώ στο Διαδίκτυο το νομοσχέδιο, έστω και σε μορφή προσχεδίου ;
Ευχαριστώ
Σημείωση : ένα link που είχε εμφανιστεί με πήγε σε ένα .pdf που έδειχνε τις αναδιατυπώσεις σε ορισμένα άρθρα και την παρουσίαση σκέψεων πάνω στο νομοσχέδιο από το εθνικό συμβούλιο παιδείας. ΔΕΝ ζητώ αυτό.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- tZoLe
Όταν εγώ θα ψηφίσω για κατάληψη, δε θα το κάνω επειδή αποδέχομαι τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι καταλήψεις ή οι κινητοποιήσεις, αλλά επειδή δεν μου αρκεί η δικαιολογία που προέβαλλες για να συμβιβαστώ και να μην εκφράσω τη γνώμη μου, η οποία είναι αντίθετη. Από τη μη αντιδραση καλύτερη είναι και η κατάληψη όπως αυτή γίνεται...δυστυχώς

έτσι
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Μέτρησα από 19 σχολές ανά την Ελλάδα πόσοι ψήφισαν το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Καταλήψεων και βρήκα 6993 ψήφους υπερ. Πάνω κατω τα ίδια ισχύουν και στις υπόλοιπες 237 σχολές. Άρα με μικρές αποκλίσεις έχουμε 256 / 19 = 13.47 και 13.47 * 6993 =~ 94.195 φοιτητές πανελλαδικά ψήφισαν κατά του νόμου - πλαίσιο, της αναθεώρησης του αρθρου 16 και υπερ των καταλήψεων. Πανελλαδικά στις συνελεύσεις συμμετείχαν γύρω στους 150.000 φοιτητές.
Όποιοι ξέρουν τα ακριβή νούμερα να τα παραθέσουν επειγόντως.
Να μην αφήσουμε κανένα να υποβαθμίσει τα γεγονότα.
Όταν ~100.000 χιλιάδες φοιτητές φωνάζουν ΟΧΙ στην αναθεώρηση του αρθρου 16 και ΟΧΙ στο νέο νόμο πλαίσιο τότε είναι ΝΤΡΟΠΗ να μιλάμε για....μειοψηφίες
Όποιοι ξέρουν τα ακριβή νούμερα να τα παραθέσουν επειγόντως.
Να μην αφήσουμε κανένα να υποβαθμίσει τα γεγονότα.
Όταν ~100.000 χιλιάδες φοιτητές φωνάζουν ΟΧΙ στην αναθεώρηση του αρθρου 16 και ΟΧΙ στο νέο νόμο πλαίσιο τότε είναι ΝΤΡΟΠΗ να μιλάμε για....μειοψηφίες
- rapadder
- Gbyte level
Εγώ διακρίνω μια συμφωνία μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών που πρωτοστατούν στην κατάληψη. Και οι δύο κερδίζουν για διαφορετικούς λόγους.
Οι καθηγητές ενδιαφέρονται κυρίως για την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων. Μην έχετε ψευδαισθήσεις για το αντίθετο. Και στο παρελθόν διεκδικούσαν την απόσυρση νομοσχεδίων, την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεια κλπ αλλά μόλις το Υπουργείο τους έδινε το έξτρα κονδύλιο που ζητούσαν, όλα ωραία και καλά. Τα ίδια έκαναν και στις απεργίες του 2002, τα ίδια έκαναν πάντα. Τους κατηγορώ ευθέως για υποκρισία. Σιγά μην ανησυχούν οι καθηγητές - manager της σχολής μας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εξάλλου κάποιοι από αυτούς στο παρελθόν δίδασκαν σε κολλέγια (στις κατώτερες βαθμίδες π.χ. λέκτορες, ίσως διδάσκουν ακόμα) για να μην αναφέρω ότι έχουν/ συνεργάζονται με ιδιωτικές εταιρίες παρέχοντας ποικιλοτρόπος τις υπηρεσίες τους. Οι περισσότεροι εξάλλου θεωρούν ότι τους συμφέρει να ανοίξουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, γιατί θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας για εκείνους και το επιστημονικό προσωπικό (διδακτορικοί κλπ) με το οποίο συνεργάζονται. Εξαίρεση αποτελούν κάτι Μαθηματικοί κλπ που φωνάζουν γιατί αισθάνονται αδικημένοι μιας και εκείνοι (λόγω του αντικειμένου τους) δεν μπορούν να κάνουν αρπαχτές και ζουν με αυτά που παίρνουν απο το Δημόσιο.
Οι φοιτητοπατέρες πάλι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί η εξεταστική. Αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική, οι φοιτητές θα φρικάρουν και η κατάληψη δεν θα έχει διάρκεια. Ξέρετε γιατί δεν είχε γίνει κατάληψη (μεγάλης διάρκειας) τα προηγούμενα χρόνια π.χ. ανωτατοποίηση των ΤΕΙ κλπ. Γιατί οι καθηγητές δεν έδιναν καμία εγγύηση ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο (ή τουλάχιστον δεν συμφωνούσαν στο να δώσουν τέτοια εγγύηση). Έτσι οι φοιτητές (που στην πλειοψηφία τους ενδιαφέρονται για τις εργασίες τους και όχι για νομοσχέδια) δεν ήταν πρόθυμοι για καταλήψεις (είχε χαθεί και η εξεταστική του 1998).
Σήμερα και οι καθηγητές μπορούν να πάρουν τα 50 Ευρώ που ζητάνε παραπάνω (διεκδικώντας την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων) και οι πολιτικές παρατάξεις να προβάλλουν τα πολιτικά τους αιτήματα (οι περισσότεροι μιλάμε για ιδιωτικά Πανεπιστήμια όταν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για αυτό). Όλοι είναι ευχαριστημένοι, όλοι κερδίζουν κάτι, εκτός από τον μέσο (αποστασιοποιημένο απο την πολιτική) φοιτητή που κάθεται και έχει αγωνία για το πότε θα δώσει τα μαθήματα του.
ΥΓ.: Συγνώμη για το μέγεθος του post.
Οι καθηγητές ενδιαφέρονται κυρίως για την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων. Μην έχετε ψευδαισθήσεις για το αντίθετο. Και στο παρελθόν διεκδικούσαν την απόσυρση νομοσχεδίων, την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεια κλπ αλλά μόλις το Υπουργείο τους έδινε το έξτρα κονδύλιο που ζητούσαν, όλα ωραία και καλά. Τα ίδια έκαναν και στις απεργίες του 2002, τα ίδια έκαναν πάντα. Τους κατηγορώ ευθέως για υποκρισία. Σιγά μην ανησυχούν οι καθηγητές - manager της σχολής μας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εξάλλου κάποιοι από αυτούς στο παρελθόν δίδασκαν σε κολλέγια (στις κατώτερες βαθμίδες π.χ. λέκτορες, ίσως διδάσκουν ακόμα) για να μην αναφέρω ότι έχουν/ συνεργάζονται με ιδιωτικές εταιρίες παρέχοντας ποικιλοτρόπος τις υπηρεσίες τους. Οι περισσότεροι εξάλλου θεωρούν ότι τους συμφέρει να ανοίξουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, γιατί θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας για εκείνους και το επιστημονικό προσωπικό (διδακτορικοί κλπ) με το οποίο συνεργάζονται. Εξαίρεση αποτελούν κάτι Μαθηματικοί κλπ που φωνάζουν γιατί αισθάνονται αδικημένοι μιας και εκείνοι (λόγω του αντικειμένου τους) δεν μπορούν να κάνουν αρπαχτές και ζουν με αυτά που παίρνουν απο το Δημόσιο.
Οι φοιτητοπατέρες πάλι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί η εξεταστική. Αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική, οι φοιτητές θα φρικάρουν και η κατάληψη δεν θα έχει διάρκεια. Ξέρετε γιατί δεν είχε γίνει κατάληψη (μεγάλης διάρκειας) τα προηγούμενα χρόνια π.χ. ανωτατοποίηση των ΤΕΙ κλπ. Γιατί οι καθηγητές δεν έδιναν καμία εγγύηση ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο (ή τουλάχιστον δεν συμφωνούσαν στο να δώσουν τέτοια εγγύηση). Έτσι οι φοιτητές (που στην πλειοψηφία τους ενδιαφέρονται για τις εργασίες τους και όχι για νομοσχέδια) δεν ήταν πρόθυμοι για καταλήψεις (είχε χαθεί και η εξεταστική του 1998).
Σήμερα και οι καθηγητές μπορούν να πάρουν τα 50 Ευρώ που ζητάνε παραπάνω (διεκδικώντας την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων) και οι πολιτικές παρατάξεις να προβάλλουν τα πολιτικά τους αιτήματα (οι περισσότεροι μιλάμε για ιδιωτικά Πανεπιστήμια όταν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για αυτό). Όλοι είναι ευχαριστημένοι, όλοι κερδίζουν κάτι, εκτός από τον μέσο (αποστασιοποιημένο απο την πολιτική) φοιτητή που κάθεται και έχει αγωνία για το πότε θα δώσει τα μαθήματα του.
ΥΓ.: Συγνώμη για το μέγεθος του post.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- The Godfather
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
- surfathell
- bit level
Dog oF wAr
συναδελφε συμφωνώ μαζί σου εν μέρει για φοιτητές τουρίστες που ερχονται μια στο τόσο και γενικα έχουν τη σχολή σε άλλη μοίρα απο αυτη που τη έχεις εσυ αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι έχουν δικαίωμα άποψης και λόγου... και το πιο σημαντικό, έχουν δικαίωμα ψήφου. επομένως είναι στο χέρι σου να τους πείσεις για τις δικές σου αποκρυσταλλωμένες απόψεις και όχι να στρέφεσαι εναντίον τους' αλλωστε ποιος είπε οτι η δημοκρατία δεν έχει και ελλατώματα?Αυτά για να ξέρουμε ότι στις ΓΣ υπάρχουν και ένα σωρό άσχετοι που δεν πατάνε στη σχολή και τώρα έρχονται να μας υπερασπιστούν και το δικαίωμά τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς να ξέρουν καν τι υποστηρίζουν και όπως έχω ξαναπεί χωρίς να διαβάσουν ούτε τα πορίσματα του ΕΣΥΠ ούτε τις διακυρήξεις του Bergen - Bologna (αυτές τις λέξεις μερικοί τις έχουν καραμέλα και δεν έχουν ιδέα ούτε τι σημαίνουν ούτε το ρόλο τους).
- tZoLe
Συνάδερφε πραγματικά λυπάμαι που διαβάζω τα όσα λες....Σε παρακαλώ μία διευκρίνηση, σημαντική για μένα:όλοι όσοι ψηφίσαν υπέρ της κατάληψης είναι φοιτητοπατέρες ή μήπως είναι όλοι ζώα-πρόβατα που δεν έχουν δική τους γνώμη και άγονται και φέρονται από τις παρατάξεις; Απλά για να ξέρω σε ποια κατηγορία με κατατάσσεις...Δεν ανήκω σε καμία παράταξη και έχω διαβάσει το νομοσχέδιο. Δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ με αυτό;Θα μας πείσεις σε λίγο πως η πλειοψηφία των όσων τάχθηκαν υπερ της κατάληψης έχουν κάποιο κέρδος να βγάλουν από αυτή...Κι εγώ θέλω να δώσω εξετάσεις, αλλά επειδή προσπαθώ να έχω άποψη(και το να έχω άποψη είναι απαραίτητο σε μία δημοκρατική κοινωνία), δεν μπορώ να αδιαφορήσω μπροστά στα όσα θέλουν κάποιοι να περάσουν...rapadder wrote:Εγώ διακρίνω μια συμφωνία μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών που πρωτοστατούν στην κατάληψη. Και οι δύο κερδίζουν για διαφορετικούς λόγους.

έτσι
-
- Gbyte level
δε θα πάρω θέση για το που ανήκεις (αφού δεν σε ξέρω προσωπικά), ωστόσο πού το διάβασες το νομοσχέδιοαφού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη (ή εννοείς τις πρότασεις?). επίσης ποιά είναι τα κομμάτια με τα οποία διαφωνείς?tZoLe wrote: Συνάδερφε πραγματικά λυπάμαι που διαβάζω τα όσα λες....Σε παρακαλώ μία διευκρίνηση, σημαντική για μένα:όλοι όσοι ψηφίσαν υπέρ της κατάληψης είναι φοιτητοπατέρες ή μήπως είναι όλοι ζώα-πρόβατα που δεν έχουν δική τους γνώμη και άγονται και φέρονται από τις παρατάξεις; Απλά για να ξέρω σε ποια κατηγορία με κατατάσσεις...Δεν ανήκω σε καμία παράταξη και έχω διαβάσει το νομοσχέδιο. Δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ με αυτό;Θα μας πείσεις σε λίγο πως η πλειοψηφία των όσων τάχθηκαν υπερ της κατάληψης έχουν κάποιο κέρδος να βγάλουν από αυτή...Κι εγώ θέλω να δώσω εξετάσεις, αλλά επειδή προσπαθώ να έχω άποψη(και το να έχω άποψη είναι απαραίτητο σε μία δημοκρατική κοινωνία), δεν μπορώ να αδιαφορήσω μπροστά στα όσα θέλουν κάποιοι να περάσουν...
p.s. το ότι κάτι το λέει η πληοψηφία δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι και το σωστό (έχει αποδειχθεί από την ιστορία...)
- rapadder
- Gbyte level
Ζώα πρόβατα δεν είναι, ίσως όμως να μην είναι σωστά ενημερωμένοι. Μπορεί και να είναι και να έχω εγώ λάθος. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει τις διαφωνίες του.tZoLe wrote: Απλά για να ξέρω σε ποια κατηγορία με κατατάσσεις...Δεν ανήκω σε καμία παράταξη και έχω διαβάσει το νομοσχέδιο. Δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ με αυτό;
Σε έναν "αγώνα" δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καθένας έχει τα κίνητρα του και αυτά των καθηγητών με αυτά των φοιτητών διαφέρουν. Επίσης αναγνωρίζω ότι είναι θετικό να βλέπει κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην παιδεία που μας αφορούν όλους, έστω και εάν διαφωνώ μαζί τους (χωρίς διαφωνίες δεν γίνεται τζερτζελές δηλαδή διάλογος). Όπως και έχω καυτηριάσει τους φοιτητές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν τα μαθηματάκια τους και που απαξιώνουν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο (εκτός απο Μουντιάλ και Eurovision παλαιότερα).
- nantia_86
- Academic status: N>4
Δεν ξέρω αν με κατάλαβες αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι ότι γίνεται η κατάληψη αφού το αποφασίζει τόσος κόσμος πάω πάσο, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να αποφέρει κάτι ουσιαστικό η κατάληψη και μια πορεία τη βδομάδα. Για μένα δε φαίνεται η κινητοποίηση κι επειδή αναφέρθηκαν και κάποιοι αριθμοί παραπάνω, θα χαιρόμουν πραγματικά όλοι αυτοί να το έδειχναν και στους κυβερνόντες και σε την υπόλοιπη κοινωνία ότι διαφωνούν και με έλλους τρόπους. Γιατί για να είμαι ειλικρινής η κυβέρνηση θα το ξέρει, αλλά οι υπόλοιποι πολίτες ξέρουν ελάχιστα ενώ έμμεσα τους ενδιαφέρει το θέμα. Αν κάτι δεν προβληθεί κι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε ... Το μόνο που δείχνουν κι αυτοί είναι τα τυχόν επεισόδια που μπορεί να γίνονται στις διαδηλώσεις.Πάντως διαβάζοντας την υπογραφή σου νομίζω πως θα μπορούσες να είσαι υπέρ της κατάληψης...
Αν δεν κάνω λάθος το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμη αρά πως το διάβασες?Δεν ανήκω σε καμία παράταξη και έχω διαβάσει το νομοσχέδιο
Εκτός αν εννοείς τις προτάσεις του ΕΣΥΠ.
Καλα εννοείται οτι τα λες ολόσωστα!!rapadder wrote:Εγώ διακρίνω μια συμφωνία μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών που πρωτοστατούν στην κατάληψη. Και οι δύο κερδίζουν για διαφορετικούς λόγους.
Και στην τελική μερικές φορές με την κατάληψη μας νιώθω οτι την πληρώνουμε εμείς οι αηδιασμένοι απο τις κομματικές ψευτοπαρατάξεις φοιτητές για την σύγκρουση κυβέρνησης και καθηγητών (manager vs manager) . Δηλαδή πολύ απλά σαν να τσακώνονται δύο γείτονες σου και να σου σπάνε το σπίτι απλά επειδή είσαι στη μέση του κυκλώνα..
Με καταλήψεις εις βάρος μας εγώ δεν πιστεύω οτι λύνονται τα προβλήματα. Εγω πιστεύω στον διάλογο. Να έχουμε απόψεις και να τις πάμε σε έντυπη μορφή στο υπουργείο. Γιατί μαλ*κίες όλοι ξέρουν να πετάνε, αλλά λύσεις ούτε που διανοούνται οι περισσότεροι.
Με τουρίστες που κάνουν κατάληψη στη σχολή και με manager να τις διευθύνουν, πολύ φοβάμαι οτι δεν είμαστε άξιοι ούτε διάλογο να κάνουμε.. πόσο μάλλον ομελέτα...