Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
anna86
- bit level

Ακούστηκε ότι η εξεταστική της ασοεε θα αναβληθεί για Σεπτέμβρη. Κάποιοι λένε ότι θα παραταθεί μέχρι και τον Ιούλιο (!!) Πότε θα βγει επίσημη ανακοίνωση? (Τι ζητάω κι εγώ....

)
Αν σταματήσει η κατάληψη την άλλη βδομάδα η εξεταστική θα γίνει κανονικά?
-
gianna
- Mbyte level

- Academic status: N>4
-
sagwnias
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
-
Τωρα πια δεν πιστευω να ξεκινησει.Το νωριτερο που μπορει ειναι 20Ιουνιου.Οποτε φτανει μεχρι τελη Ιουλιου.Δεν πιστευω να δεκτουν οι καθηγητες αν αποφασισουν κατι τετοιο τα παιδια,πραγμα που δεν το βλεπω.Ελπιζω βεβαια να κατεβει και η ΔΑΠ για να μπορεσουν οσοι θελουν να ξηφισουν ΚΑΤΑ.Αλλα και παλι χλωμο.Την τριτη στο Α που ειμουν οταν ψηφισαμε,υπηρχε δυνατοτητα να ψηφισεις και λευκο,δλδ κατι σαν ΚΑΤΑ.Ηταν ομως πολυ λιγα τα λευκα,αλλα σχεδον οσα και της ΠΚΣ.Οποτε μαλλον θα συνεχιστει..
-
nocturna_gr
- byte level

by nocturna_gr » Thu Jun 15, 2006 11:02 pm
Η κανονικη εξεταστικη ειναι 25 μερες. Αν αρχισει 20/6 το ισως την συμπιεσουν εως 10/7. Οι καθηγητες (βοηθοι;) ) δεν θελουν να διορθωνουν 2 εξεταστικες το Σεπτεμβριο- το μονο σιγουρο. Διαβαστε... ετσι και αλλιως αργα ή γρηγορα θα τα δωσετε τα μαθηματα... Μη ακουτε καθε ραδιο αρβυλα. Κανενας δεν ξερει περισσοτερα απο οτι εσεις, οποτε το ερωτημα του thread starter δεν εχει και νοημα...
-
chrisk7
- Buffer underflow exception

Το θέμα πλέον -μιας και σύγκλητος δε γίνεται μέχρι να τελειώσει η κατάληψη απ΄ότι κατάλαβα- δεν είναι το αν θα γίνει εξεταστική αλλά το ποιός πιστεύει ότι θα γίνει τελικά..
Πάντως χθές, πληροφοριακά, "την κάνανε" αρκετοί φοιτητές για επαρχίες. Το λέω γιατί ήμουν και γώ ένας από αυτούς και η πλειοψηφία των επιβατών στο τρένο ήταν φοιτητές. Η ψυχολογική φθορά με την αναμονή του "γράφω-δε γράφω" έχει εξαντλήσει σίγουρα την υπομονή των περισσότερων. Απο κει και πέρα το διάβασμα δεν έβλαψε σίγουρα κανέναν, όμως άλλο είναι να ξέρεις ότι θα γράψεις σίγουρα την τάδε ημερομηνία και άλλο να ξέρεις ότι "κάποτε θα γράψεις...."
-
PASCAL
- Wow! Terabyte level

Την Τρίτη που μας έρχεται θα ξανασυνεδριάσουν οι ....(άσ' το καλύτερα). Ας ελπίσουμε να πάρουν μια απόφαση.
-
Fairy
- Gbyte level

Σίγουρα; Γιατί όλο αναβάλλονται αυτές οι συνεδριάσεις. Πρέπει να γίνει κάποιος προγραμματισμός, δεν πάει άλλο η αβεβαιότητα. Ακόμη κι αν σταματήσει η κατάληψη τη Δευτέρα ή όποια άλλη μέρα πρέπει να ξέρουμε πότε θα δώσουμε, τι θα δώσουμε και με ποια σειρά, καθώς και πότε υπολογίζεται πως θα τελειώσουμε. Τώρα να σταματήσει τη μία μέρα η κατάληψη και την επόμενη κάποιοι να γράφουν μου φαίνεται λίγο χαζό. Αρκετοί δεν θα παραστούν είτε γιατί θα είναι αδιάβαστοι, είτε γιατί θα λείπουν εκτός Αθηνών, είτε γιατί δεν θα έχουν ενημερωθεί. Κι αν αυτά φάνταζαν κάποτε απλή ανευθυνότητα, μετά από τόσο καιρό ρευστότητας των πραγμάτων, τώρα μοιάζουν λογικά κι αναμενόμενα. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ούτε part-time δουλειές, ούτε διάβασμα, ούτε μαθήματα, ούτε διακοπές...

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Fri Jun 16, 2006 9:52 am
Καταλαβαίνω Fairy τι εννοείς, αλλά δυστυχώς θεωρητικά θα έπρεπε να διαβάζετε αυτές τις 3 βδομάδες (ίσως και περισσότερες) ώστε να είστε ετοιμοι για τα πάντα (προσωπικά και εγώ σε διακοπές mode θα ήμουν ;-).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
tZoLe
- Venus Former Team Member
-
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία πιθανότητα εάν και εφόσον λήξει την επόμενη βδομάδα η κατάληψη να αρχισι η εξεταστική...Αν όμως συνεχιστεί για αλλή μία βδομάδα δεν πιστεύω πως θα αρχίσει τώρα....Πάντως την άλλα έμπτη έχει προγραμματισμένο συλλαλητήριο,άρα οι κινιτοποιήσεις συνεχίζονται...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
nocturna_gr
- byte level

by nocturna_gr » Fri Jun 16, 2006 11:19 am
Fairy wrote:Σίγουρα; Γιατί όλο αναβάλλονται αυτές οι συνεδριάσεις. Πρέπει να γίνει κάποιος προγραμματισμός, δεν πάει άλλο η αβεβαιότητα. Ακόμη κι αν σταματήσει η κατάληψη τη Δευτέρα ή όποια άλλη μέρα πρέπει να ξέρουμε πότε θα δώσουμε, τι θα δώσουμε και με ποια σειρά, καθώς και πότε υπολογίζεται πως θα τελειώσουμε. Τώρα να σταματήσει τη μία μέρα η κατάληψη και την επόμενη κάποιοι να γράφουν μου φαίνεται λίγο χαζό. Αρκετοί δεν θα παραστούν είτε γιατί θα είναι αδιάβαστοι, είτε γιατί θα λείπουν εκτός Αθηνών, είτε γιατί δεν θα έχουν ενημερωθεί. Κι αν αυτά φάνταζαν κάποτε απλή ανευθυνότητα, μετά από τόσο καιρό ρευστότητας των πραγμάτων, τώρα μοιάζουν λογικά κι αναμενόμενα. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ούτε part-time δουλειές, ούτε διάβασμα, ούτε μαθήματα, ούτε διακοπές...

Καποιοι εψαχναν ευκαιρια για να την κανουν. Αν διαβασαν ή οχι ειναι δικη τους ανευθυνοτητα.... Δεν τους ειπε κανεις οτι δεν θα γινουν εξετασεις
-
anna86
- bit level

nocturna_gr δεν είναι απόλυτο αυτό που λες. Δεν είναι μόνο η ανευθυνότητα των φοιτητών. Μην τρελαθούμε. Το θέμα όμως είναι πως αυτοί θα την πληρώσουν στο τέλος... (αν δεν είναι προετοιμασμένοι. Υπάρχουν κι αυτοί που επωφελήθηκαν των καταλήψεων οπότε είναι η καλύτερή τους :p)
-
AnINffected
- Gbyte level

by AnINffected » Fri Jun 16, 2006 5:49 pm
Η υπόθεση δεν είναι 0-1, διαβάζω/τεμπελιάζω.Απ'όσα έχω ακούσει υπάρχουν άτομα που έχουν δουλειές να πιάσουν, άτομα που έχουν άλλες ασχολίες με τις οποίες θέλουν να καταπιαστούν και άτομα που μπορεί να έχουν κάθε είδους προσωπικά προβλήματα και υποχρεώσεις να εκκρεμούν.
Εγώ για παράδειγμα θέλω πολύ να καταπιαστώ με .ΝΕΤ (που δυστυχώς δεν μας διδάσκουν στη σχολή) εδώ και χρόνια.Αυτό είναι ενα μόνο από τα πολλά εξω-σχολικά ζητήματα που με απασχολούν.
Στην κατάσταση που βρίσκεστε, σε κατάσταση αβεβαιότητας, δε είμαι μόνο αυτό το καιρό με τις καταλήψεις.Είμαι σε κατάσταση αβεβαιότητας εδώ και 2 χρόνια περίπου.Καταλαβαίνω πολύ καλά το συναίσθημα.
Και στην τελική δεν είναι έγκλημα να θέλει να οργανώσει/πάει κάποιος διακοπές μετά από 9 μήνες δουλειάς.
Φυσικά και θα υπάρχουν άτομα που δε θέλουν να διαβάζουν-για διάφορους λόγους, δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα τεμπελιά- και κάποιοι από αυτούς τώρα θα επωφελούνται της κατάστασης, απλά σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι (δεν πιστεύω καν πως είναι η πλειοψηφία).
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything.
It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω
και εγώ να παίξω
D&D λέμε!!!

-
anna86
- bit level

Ας μην ξεχνάμε και τους επί πτυχίο φοιτητές οι οποίοι επιβάλλεται να δώσουν κάποια μαθήματα!! Απ' την άλλη πάλι είναι αυτοί που έχουμε ήδη κλείσει δουλειές εκτός Αθήνας από 3 Ιουλίου, έχουμε ξενοικιάσει κιόλας και τώρα όλα ανατρέπονται. Οπότε αν γίνει εξεταστική μες στον Ιούλιο...................... (χάνουμε τα μαθήματα)!!
Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί άμεση λύση σ' αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν και ότι τη Δευτέρα θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας καθώς επίσης και ότι θα μείνουμε όλοι-ή οι περισσότεροι τουλάχιστον- ευχαριστημένοι (πολύ σημαντικό αυτό!) με τις αποφάσεις που θα παρθούν.
Για να δούμε...
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
Κακα τα ψεμματα, αλλιως διαβαζεις οταν ξερεις οτι θα δωσεις την Χ ημερα, αλλιως οταν ειναι τα παντα στον αερα... Οποιος λεει το αντιθετο, ειναι η εξαιρεση... Αυτη η κατασταση που ολοι ζουμε, σου μαμαει το προγραμμα εντελως...

-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Sat Jun 17, 2006 7:05 am
Ganther wrote:Κακα τα ψεμματα, αλλιως διαβαζεις οταν ξερεις οτι θα δωσεις την Χ ημερα, αλλιως οταν ειναι τα παντα στον αερα... Οποιος λεει το αντιθετο, ειναι η εξαιρεση... Αυτη η κατασταση που ολοι ζουμε, σου μαμαει το προγραμμα εντελως...

Συμφωνώ. όπως είπα θεωρητικά θα έπρεπε να διαβάζει, ενώ και εγώ θα ήμουν σε Mode διακοπών. ωστόσο αν κάποια στιγμή λήξουν τα πάντα και γίνουν εξετάσεις δε θα έπρεπε να φανεί περίεργο (αν και δε νομίζω ότι υπάρχει να συμβούν όλα αυτά τα ΑΝ). Γι'αυτό και στο σημείο που είμαστε, μάλλον πρέπει τη επόμενη φορά να ψηφίσετε υπέρ και ας μην το πιστεύετε...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
tZoLe
-
Ανεξάρτητα του τι πιστεύαμε μέχρι τώρα σχετικά με την ορθότητα της κατάληψης, νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς έχουν "αποσυντονιστεί" και 'εχουν βγει εκτός ψυχολογίας εξεταστικής...Είμασταν όλο αυτό το διάστημα σε μία κατάσταση αβεβαιότητας που δε βοήθησε καθόλου στο διάβασμα...ελπίζω να βγει απόφαση για μεταφορά της εξεταστικής επιτέλους....

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
-
rigo
- Gbyte level

Είτε είναι σωστό, είτε όχι πιστεύω οτι οι περισσότεροι ούτε που ανοίξαν βιβλίο μετά την κατάληψη. Το καλύτερο για μένα θα ήταν να δώσουμε τον Σεπτέμβριο! Η διπλή εξεταστική είναι μεν κουραστική αλλά από την άλλη αν δεν περάσεις κάτι, το δίνεις αμέσως! Έχω όμως την εντύπωση οτι στους καθηγητές δεν αρέσει ιδιαίτερα αυτή η λύση αφού θα πρέπει να διορθώσουν τα πρώτα σε χρόνο dt. Ίδομεν λοιπόν! Έχει βγεί ανακοίνωση για το πότε θα πάρουν οι καθηγητές αποφάσεις;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
-
tZoLe
-
Νομίζω πως την τρίτη συνεδριάζει η σύγκλητος και θα αποφασίσει για την εξεταστική...

έτσι
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
tZoLe wrote:Νομίζω πως την τρίτη συνεδριάζει η σύγκλητος και θα αποφασίσει για την εξεταστική...
αυτο μας το λενε καθε βδομαδα... μονο που οι καθηγητες δεν μας λενε ποια τριτη... Μηπως ειναι η Μεγαλη τριτη δεν ξερω...

-
tZoLe
-
Θέλω να πιστεύω πως επειδή τα χρονικά όρια έχουν στενεύσει, την Τρίτη θα έχουμε μία οριστική απόφαση...στο κάτω κάτω και οι καθηγητές άνθρωποι είναι και διακοπές θα κάνουν και το mundial θέλουν να δουν...

δεν μπορούν να είναι και αυτοί στο περίμενε....

έτσι
-
Fairy
- Gbyte level

tZoLe wrote:Νομίζω πως την τρίτη συνεδριάζει η σύγκλητος και θα αποφασίσει για την εξεταστική...
Με όλη μου την καρδιά ελπίζω να γίνει έτσι, γιατί την περασμένη φορά απλά αποφάσισαν να... αποφασίσουν αργότερα! Τότε βέβαια ήταν αρκετά νωρίς, αλλά αν την Δευτέρα ψηφιστεί κατάληψη ξανά από εμάς, πάει ο Ιούνιος...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
rigo
- Gbyte level

Μόνο αν σταματήσει η κατάληψη μπορούν να πάρουν απόφαση οι καθηγητές; Γιατί μέχρι τώρα απλά παρατείνουν τις συνεδριάσεις τους για την επόμενη μέρα από τη συνέλευση των φοιτητών για κατάληψη.
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"