Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%
 
Total votes: 134
User avatar
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 400
Joined: Tue Apr 20, 2004 10:25 pm
Location: Αθήνα

Post by Marauder » Mon Jun 19, 2006 8:52 pm

Sorry for the length...
DeadEye wrote:Αν περασουν τα μετρα, θα ηταν αν μη τι αλλο , δικαιο να ισχυσουν μονο για τους νεοεισαγωμενους...Δεν γινεται κατα την διαρκεια της φοιτησης να προγραμματιζεις την ζωη σου βασισμενος σε καποια πραγματα και ξαφνικα στο αλλαζει και σου φερνει τα πανω κατω (ειτε κωλοβαρας απο χαβαλε, ειτε επειδη εργαζεσαι)!Το θεωρω απαραδεκτο...Οσο για τα ξενα πανεπιστημια εχω βαρεθει να το ακουω...Μην συγκρινετε αγγουρια με ντοματες ( ή τη μερα με την νυχτα)!Δεν γινεται συγκριση γιατι μιλαμε για δυο διαφορετικους κοσμους( αλλοι καθηγητες , αλλη υποδομη , αλλο συστημα ...)!ΠΩΣ(!?) μερικοι νομιζουν οτι μπορει να λειτουργησει το συστημα αγνοοντας τα θετικα τους στοιχεια και υιοθετοντας τα αρνητικα???(Οποιος ακομα και τωρα συγρινει τα ξενα με τα δικα μας, ή δεν το εχει ψαξει καλα , ή ειναι ξεροκεφαλος και δεν προκειται να αλλαξει ποτε γνωμη και να παει να να νααα!...)
Σε ευχαριστώ. Πλέον μου λύθηκε η απορία ποιόν είχε στο νού του ο Φιτζέραλντ όταν έγραφε τον Υπέροχο Γκάτζμπυ...

Υποκλίνομαι. Και παω να να να να

Το χειρότερο πράγμα όλων είναι η άγνοια. Το άρθρο 16 επιδιώκεται να αλλάξει όχι για να ιδρυθούν πανεπιστήμια από ιδιώτες αλλά από μη κερδοσκοπικούς φορείς - όπως π.χ. το Ωνάσσειο ίδρυμα στην Ελλάδα. Αυτοί οι φορείς, αποφασίζουν να ασκήσουν ιδρυτική καινοτομία για χιλιάδες λόγους, που έχουν να κάνουν είτε με τη φορολόγηση της περιουσίας, είτε με το μεράκι των εκάστοτε διοικήσεων τους.

Τις τελευταίες ημέρες χάζευα κάποια άρθρα για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών περί τα 1885-1886 με τον τίτλο του Διδάκτορα. Πρίν από κάποιο διάστημα είχα μια συζήτηση με έναν κοντινό μου άνθρωπο που αποφοίτησε από την ίδια σχολή πρίν από 3 χρόνια με ίδους τίτλους. Ποιός έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι το να αποφοιτήσεις από τη Νομική τότε σημαινε πολλά περισσότερα από ότι σήμερα; Νομίζω κανείς γιατί όλοι περάσαμε από τα ελληνικά ακαδημαϊκά έδρανα και ξέρουμε να διακρίνουμε. Υπάρχει ένα consensus το οποίο διαμορφώνεται ότι πράγματι (κα)τις πταίει στα την Ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Το ερώτημα άρα τίθεται απειλητικά για εμάς - το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό των θετικών επιστημών, να διακρίνουμε τον καρκίνο από τις μεταστάσεις του - να εξειδικεύσουμε πρώτα το τι θεωρούμε ότι πάει στραβά, και μετά να συζητήσουμε για το τί μπορούμε να πράξουμε στα πλαίσια μιας μοντέρνας εγχειρητικής διαδικασίας, που θα χωρίσει τα χλωρά από τα ξερά χωρίς να κάψει και τα δυο.

Διαβάζω λοιπόν τον Στέφανο Μάνο να γράφει:
Σκέφτηκα, ότι θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τι βασικούς θεσμούς για την Παιδεία θεσπίζουν τα Συντάγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η πρώτη διαπίστωση –σε χτυπάει κατακέφαλα- είναι η απερίγραπτη φλυαρία του δικού μας Συντάγματος. 500% περισσότερες λέξεις στο δικό μας Σύνταγμα για την Παιδεία από ό,τι το Φινλανδικό Σύνταγμα. 400% περισσότερες από το Ελβετικό. 100% περισσότερες από το Ολλανδικό ή το Ιρλανδικό.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι, σε κανένα από τα Συντάγματα αυτά, δεν γίνεται αναφορά στους καθηγητές, ούτε βέβαια και στους φοιτητικούς συλλόγους όπως κάνει το δικό μας. Η μόνη αναφορά στα ανώτατα ιδρύματα γίνεται για να εγγυηθεί το κράτος την ελευθερία τους. Τέλος όλα τα Συντάγματα περιορίζουν την παροχή δωρεάν παιδείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παραθέτω ένα σχέδιο διατύπωσης του άρθρου 16 που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με όσα ισχύουν σε ευρωπαϊκές χώρες των οποίων τα πανεπιστήμια διακρίνονται στην παγκόσμια κατάταξη:

 1. Καθένας έχει το δικαίωμα στη δωρεάν βασική εκπαίδευση. Τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα. Η υποχρεωτική εκπαίδευση παρέχεται, όπως ο νόμος ορίζει.
 2. Οι δημόσιες αρχές, εγγυώνται σε όλους ίσες ευκαιρίες για τη λήψη κάθε είδους εκπαιδευτικών υπηρεσιών ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ανάγκες τους. Διασφαλίζουν επίσης στον καθένα τη δυνατότητα να μορφώνεται χωρίς να παρακωλύεται από οικονομικά εμπόδια.
 3. Η ελευθερία της επιστήμης, της τέχνης και της ανώτερης παιδείας είναι εγγυημένη.
 4. Τα πανεπιστήμια αυτοδιοικούνται, όπως ο νόμος ορίζει.
 5. Με νόμο ορίζονται οι αρχές που διέπουν τις παρεχόμενες από το κράτος και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Καθώς και το δικαίωμα παροχής αντιστοίχων εκπαιδευτικών υπηρεσιών από ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η λογική της παραγράφου 2 είναι ότι το κράτος μπορεί να δώσει στους φοιτητές, σε όλους ή στους οικονομικά ασθενέστερους, εν όλω ή εν μέρει, για όλη την περίοδο των σπουδών ή για μέρος της περιόδου των σπουδών, τα χρήματα που θα τους επιτρέπουν «να αγοράσουν» τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσιδιάζουν στις ικανότητές τους και στις ανάγκες τους. Τα χρήματα θα τα δώσει το κράτος στον φοιτητή. Ο φοιτητής θα επιλέξει το ίδρυμα που θα του προσφέρει τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που του χρειάζονται. Τα λεφτά λοιπόν δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο, αλλά θα πάνε στον φοιτητή. Μπορεί βέβαια, παράλληλα, να υπάρχουν και απ’ ευθείας χρήματα για το πανεπιστήμιο. Φεύγει πάντως η λογική της δωρεάν παιδείας και αντικαθίσταται από έναν θεσμό που θα σπρώξει το πανεπιστήμιο προς τον εξορθολογισμό. Μπορεί το πανεπιστήμιο να προσελκύσει όποιους καθηγητές νομίζει ότι χρειάζεται, με τη λογική να γίνει ένα καλό πανεπιστήμιο το οποίο θα προσελκύει περισσότερους φοιτητές και ούτω καθ’ εξής.

Αυτά θα επιτρέψουν στο αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο να προσαρμόζεται στις ανάγκες και να έχει την ευελιξία που χρειάζεται.

Δεν διαφοροποιείται σε τίποτα το ιδιωτικό από το κρατικό. Συνυπάρχουν και προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε όλους.

Επισημαίνω ότι αν η επικείμενη Αναθεώρηση περιορισθεί σε όσα πρότειναν οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάξει ριζικά το άρθρο 16, η κατάσταση στο μέλλον θα γίνει χειρότερη. Διότι, σημαντικό δεν είναι να μπορούν να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά να διαμορφωθεί το περιβάλλον που θα ωθήσει το κρατικό πανεπιστήμιο να γίνει καλύτερο.

Η πραγματική αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων και ο δραστικός περιορισμός της παρέμβασης του Υπ. Παιδείας θα αποδειχθεί ότι είναι κρίσιμης σημασίας. Η ανάγκη θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική αν και όταν εμφανιστούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και για το σχολείο. Να φύγουν οι συγκεντρωτικές αρμοδιότητες του Υπ. Παιδείας και να περάσουν πολλές από αυτές στο διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές του. Σε αυτή την αποκέντρωση και την ενδυνάμωση των φυσικών φορέων της εκπαίδευσης οφείλεται εν πολλοίς και η θεαματική άνοδος του Φινλανδικού σχολείου.

Οι περισσότερες αποφάσεις θα παίρνονται από τα πανεπιστήμια ή από τα σχολεία. Η πολιτεία ενδυναμώνει τους δασκάλους, τους δίνει υπόσταση, τους δίνει μια σημασία που σήμερα δεν έχουν και αυτό μπορεί να ενισχύσει το φρόνημα τους σε τέτοιο σημείο ώστε να γίνουν καλύτεροι. Ενισχύουμε τον αυτοσεβασμό και το κοινωνικό κύρος όλων, δασκάλων, καθηγητών αλλά και φοιτητών.
Δεν δύναμαι να διαφωνήσω με την παραπάνω περιγραφή του προβλήματος γιατί πολύ απλά είναι όσο αντικειμενική παίρνει.

Διαφωνεί κανείς ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ; Προφανώς όχι. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά: δεν δύναται το κράτος να παράσχει όλη τη χρηματοδότηση από μόνο του - θέλουμε και ιδιώτες, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κλπ να δώσουν δωρεές - να δώσουν χρήματα και πόρους στο Ελληνικό πανεπιστήμιο. Στις ΗΠΑ, η ιδιωτική χρηματοδότηση ανερχεται περίπου στο 80-90% της χρηματοδότησης που λαμβάνειουν κατά μέσο όρο τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό δεν κάνει κακό και μπορούμε να το συζητήσουμε de profundis από κάθε άποψη. Η άποψη ότι "οι κακοί ιδιώτες που θα μπούν και θα μας εκμεταλλευτούν" είναι τουλάχιστον βλακώδης. Παιδιά in case we haven't noticed μας εκμεταλλεύονται ήδη - και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι ενα απέραντο ολιγοπώλιο στο οποίο δεν εξελίσσονται μόλις 3-4 επιχειρηματικά μπλόκ ανά διακριτό επιχειρηματικό τομέα - και έτσι οι μισθοί μένουν χαμηλά, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές. Για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο υπάρχουν 2 δρόμοι. Ό ένας λέει περισσότερο κράτος. Ο άλλος λέει λιγότερο. Ο πρώτος είναι καταδικασμένος να αποτύχει, μέσα από κάθε θετικιστική ανάγνωση - πολύ απλα γιατί δεν είμαστε Νορβηγία ή Ιραν να έχουμε αποθέματα πετρελαίου ούτε Ρωσία για να έχουμε αποθέματα φυσικού αερίου. Είμαστε μια οικονομία χωρίς 2ογενή τομέα και βασιζόμαστε αυστηρά στον τριτογενή τομέα. Τριτογενής τομέας = ιδιωτικός τομέας καθώς οι υπηρεσίες στον 21ο αιώνα παρέχονται σχεδόν αποκλειστικά από ιδιώτες.

Αυτή είναι μέσα από μια υπερβολική απλούστευση η εικόνα που οδηγεί τους αποφοίτους του ΟΠΑ να διεκδικούν πρώτους μισθούς της τάξης των 600 Ευρώ. Στην Αγγλία και τη Γαλλία ποιός είναι ο μέσος μισθός και γιατί; Οι Γάλλοι κάνουν την ίδια συζήτηση αυτή τη στιγμή, θεωρώντας ότι τα πανεπιστήμιά τους έχουν αποτύχει παταγωδώς να ανταποκριθούν στη σύγκριση με τα ιδρύματα της Αμερικής ή το Cambridge και τo Oxford. Και αναζητούν να βρούν λύσεις - μέσα από την αρθρογραφία διαννοουμένων (δες εδώ http://www.lexpress.fr/idees/tribunes/d ... ida=437838)
αλλά και μέσα από την αγωνία γονιών για τα άνεργα ή ειδικά για τα υποαμειβόμενα παιδιά τους.

Στην Ελλάδα πολλές φορές διακατεχόμαστε από ένα πολιτικό dt που μας χαρακτηρίζει. 17 χρόνια μετά την πτώση του τείχους, δείχνουμε να μην έχουμε καταλάβει πως δεν θα έχουμε ίση κατανομή της μιζέριας, αλλά αντίθετα άνιση κατανομή της ευημερίας. Η γενιά μας σήμερα είναι στο δρόμο. Είναι στο δρόμο μεσα από ένα (σωστό) ένστικτο που της λέει ότι κάτι φταίει, ότι δέν θέλω να πάρω 600 ευρώ και να σπουδάζω όλη μου τη ζωή, ότι έχω δικαίωμα και εγώ σε έναν κόσμο που τρέχει με όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες. Η διοχέτευση όμως αυτής της αγωνίας, και η εκμετάλλευσή της από τον πολιτικό κόσμο - από τον Πρωθυπουργό για να απόσύρει το νομοσχέδιο και να πει "ΟΚ, συ είπας, αποσύρω το νομοσχέδιο και δεν το ακουμπάω ξανά" και να γυρίσει πίσω στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγγλία - Τρινιντάντ, τον αγαπητό Πρόεδρο του Συνασπισμού να καπηλεύεται με τις δηλώσεις του την αγωνία του φοιτητικού κόσμου όπως και η Αλέκα που δεν μας είπε όμως με τι λεφτα έστελνε την κόρη της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο να αρνείται την ιδιωτική πρωτοβουλία - δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνο σε ακόμη τραγικότερα αδιέξοδα όταν η γενιά μας αναλάβει τις τύχες της χώρας. Ο Τρικούπης είχε το θάρρος να αναρωτηθεί "Τις Πταέι" - για να χάσει τις εκλογές από το σαθρό λαϊκιστή Δελληγιάννη. Ο Βειζέλος δημιουργεί την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 Θαλασσών - για να χάσει τις εκλογές την 1η Νοεμβρίου του 1920 από τους ανθρώπους που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτά τα συμβάντα με κάνουν να μη θεοποιώ την εκάστοτε πλειοψηφία - γιατί πολύ απλά και αυτή κρίνεται από την ιστορία - η οποία ως γνωστόν γράφεται από τους νικητές.
User avatar
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 400
Joined: Tue Apr 20, 2004 10:25 pm
Location: Αθήνα

Post by Marauder » Mon Jun 19, 2006 9:15 pm

http://www.aueb.gr/about/history.htm

Επίσης κάτι ακόμα



Ωστόσο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν ήταν η πρώτη Σχολή οικονομικών επιστημών στην Ελλάδα. Το 1894 ιδρύθηκε από τον ?Οθωνα Ρουσόπουλο η «Εμπορική και Βιομηχανική Ακαδημία» η οποία λειτούργησε μέχρι το 1919. Στο μεταξύ από το 1903 ο μεγάλος εθνικός ευεργέτης Γρηγόριος Μαρασλής δώρησε το ποσό των 250.000 χρυσών δραχμών με σκοπό την ίδρυση στην Αθήνα της «Εμπορικής Ακαδημίας αναλόγου προς τας εν τη αλλοδαπή λειτουργούσας Εμπορικάς Ακαδημίας».
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Mon Jun 19, 2006 9:32 pm

Επειδή πολλά ακούστηκαν για τους επί πτυχίο φοιτητές και οι ανακρίβειες περιττεύουν, απλά θα κάνω μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν. Άν και δεν είμουν τότε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας θέλω να υπενθυμίσω σε όλους πως όταν το 1999 εκλειναν και πάλι οι σχολές, τέλη Ιουνίου όταν πλέον είχε χαθεί η εξεταστική περίοδος του ΙΟυνίου, η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε τη μεταφορά της εξεταστικής για το Σεπτέμβρη, τη διεξαγωγή διπλής εξεταστικής και τη διεξαγωγή εξεταστικής για τους τελειόφητους τον Ιούλιο. Κατανοώ απόλυτα την αγωνία εκείνων που βρίσκονται στο πτυχίο, αλλά κανείς δεν τους ξέχασε και κανείς δε θέλει να τους καταστρέψει. Άλλωστε σε λίγα χρόνια και εμείς στη θέση τους θα είμαστε. Από τη στιγμή που γίνονται κινητοποιήσεις δεν είναι δυνατόν να μη ζοριστούμε όλοι λίγο από τη στιγμή που επιλέγεται ως τρόπος διαμαρτυρίας η κατάληψη με δημοκρατικές διαδικασίες. Υπομονή μέχρι αύριο, οπότε και αποφασίζει η Σύγκλητος...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
DeadEye
byte level
byte level
Posts: 122
Joined: Fri Mar 18, 2005 12:27 am
Location: Κελί 33, κορυδαλλός

Post by DeadEye » Mon Jun 19, 2006 10:45 pm

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τα οποιαδηποτε αρνητικα σχολια πανω στο post μου!?...Πολλα τα ζηταω σαν 'παλιοτερος' , αφραγκος και πλεον εργαζομενος χωρις περιθωρια ελευθερου χρονου?...Για τον Α ή Β ( ή γαμα...) λογο στα πρωτα χρονια σπουδων δεν περασα οσα μαθηματα θα επρεπε επειδη το συστημα δεν περιοριζε τα χρονια φοιτησης...Τωρα που εχω οικονομικες δυσκολιες τί να κανω δηλαδη!?Να βρω μια part time αποασχοληση να βγαζω ισα ισα τα προς το ζειν (...αν και με 300 κατι ευρα λιγο δυσκολο) , να κανω το σκατ* μου παξιμαδι και να τελειωσω την σχολη σε ν + χ χρονια!?!??!
User avatar
nefeli
byte level
byte level
Posts: 65
Joined: Tue May 31, 2005 6:44 pm

Post by nefeli » Mon Jun 19, 2006 11:46 pm

DeadEye ο λόγος που σε κατηγορούν είναι ο άσχημος τρόπος με τον οποίο εκφράστηκες ("να παει να να νααα!..."), ακόμα κι αν έχεις δίκιο όταν μιλάς έτσι το χάνεις. Σχετικά με το ν+2 κανείς δε θέλει να εφαρμοστεί στους "παλιούς" πολύ αυστυρά, σίγουρα είναι άδικο για κάποιους και δεν πιστεύω οτί τελικά θα ισχύσει αναδρομικά χωρίς ένα μεγάλο περιθώριο που θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για όσους δουλεύουν...

"Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω:

Δεν ανεχόμαστε να μας υποβαθμίζουν τις σπουδές μας!
Το κάνουμε καλύτερα μόνοι μας!

και συνεχίζω:

Δεν ανεχόμαστε να καταπατάται το άσυλο!
Το καταπατούμε καλύτερα μόνοι μας!

Ποτέ άλλοτε ο ολοκληρωτισμός δε φορούσε τόσο αριστερό μανδύα..."

(από το http://shmmy.ntua.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=76730#76730 )
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Mon Jun 19, 2006 11:49 pm

Marauder wrote: Το χειρότερο πράγμα όλων είναι η άγνοια. Το άρθρο 16 επιδιώκεται να αλλάξει όχι για να ιδρυθούν πανεπιστήμια από ιδιώτες αλλά από μη κερδοσκοπικούς φορείς - όπως π.χ. το Ωνάσσειο ίδρυμα στην Ελλάδα. Αυτοί οι φορείς, αποφασίζουν να ασκήσουν ιδρυτική καινοτομία για χιλιάδες λόγους, που έχουν να κάνουν είτε με τη φορολόγηση της περιουσίας, είτε με το μεράκι των εκάστοτε διοικήσεων τους.
Στην Ελλάδα ζω αδερφέ και αν και βαθύτητα Ολυμπιακός, θεωρώ πως τα μεγάλα κεφάλαια, όπως ο θείος ο Σωκράτης, οι Βαρδινογιανναίοι, οι Αγγελόπουλοι δεν είναι διατεθιμένοι να επενδύσουν για το καλό της επιστήμης, αλλά για το καλό της τσέπης τους. Επίσης αντιλαμβάνομαι μιας και δε θεωρώ τον εαυτό μου βλαξ πολύ καλά τι πάει να πει ανωτατοποίηση των κάθε λογής αμερικλάνικων κολλεγίων που ξεφυτρώνουν τόσο εύκολα τελευταία στην Ελλάδα και αντί να συμβάλλουν στην έρευνα και την παιδεία, αυξάνουν τον κατάλογο των άνεργων πτυχιούχων.
Εσύ συνάδερφε μπορεί να πιστεύεις ακόμα πως η ίδρυση ιδιωτικών νοσοκομείων απομάκρυνε τα ράντζα και τα φακελάκια από το δημόσιο νοσοκομείο...δικαιωμά σου! Απλά αναφερω,ακόμα, ότι σε χθεσινή δημοσκόπηση της εφημερίδας ελευθεροτυπία το 60,4% της κοινωνίας (της ελληνικής και όχι της αμερικλάνικης) τάσσετται εναντίον των ιδιωτικών ΑΕΙ και ζητά ενίσχυση ων δημοσίων.
Marauder wrote: Τις τελευταίες ημέρες χάζευα κάποια άρθρα για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών περί τα 1885-1886 με τον τίτλο του Διδάκτορα. Πρίν από κάποιο διάστημα είχα μια συζήτηση με έναν κοντινό μου άνθρωπο που αποφοίτησε από την ίδια σχολή πρίν από 3 χρόνια με ίδους τίτλους. Ποιός έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι το να αποφοιτήσεις από τη Νομική τότε σημαινε πολλά περισσότερα από ότι σήμερα;
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά σου απαντώ με μία ερώτηση:ποια ήταν η πολιτική που ακολουθήθηκε από όλες της κατά πλειοψηφία και νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία; Μήπως ότι για κάθε Έλληνα πρέπει να υπάρχει μία θέση σε πανεπιστήμιο; Έτσι δεν φτάσαμε το Λύκειο να αποτελεί προθάλαμο των ΑΕΙ και τα ΑΕΙ προθάλαμο της Ανεργίας; Όταν 2000 Έλληνες αποκτούν κάθε χρόνο από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια πτυχίο νομικής, πώς είναι δυνατόν αυτό να έχει αξία και να εξασφαλίζει το μέλλον τους;

Marauder wrote: Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι, σε κανένα από τα Συντάγματα αυτά, δεν γίνεται αναφορά στους καθηγητές, ούτε βέβαια και στους φοιτητικούς συλλόγους όπως κάνει το δικό μας. Η μόνη αναφορά στα ανώτατα ιδρύματα γίνεται για να εγγυηθεί το κράτος την ελευθερία τους. Τέλος όλα τα Συντάγματα περιορίζουν την παροχή δωρεάν παιδείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η κάθε χώρα έχει τις δικές ιδιαιτερότητες αγαπητέ συνάδερφε και τα παραδείγματα του φιλελεύθερου Μάνου είναι επιλεκτικά...ρίξε μια ματία προς Γαλλία μερία και όχι μόνο...
Marauder wrote: Αυτά θα επιτρέψουν στο αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο να προσαρμόζεται στις ανάγκες και να έχει την ευελιξία που χρειάζεται.

Δεν διαφοροποιείται σε τίποτα το ιδιωτικό από το κρατικό. Συνυπάρχουν και προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε όλους.
Σε ποιο σημείο του προσχεδίου όπως έχει διαρρεύσει ενισχύεται η αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ;
Σαφώς και στην Αγγλία και την Ιρλανδία το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν δαιφοροποιείται από το ιδιωτικό, ούτε καν οι σκοποί τους, αφού και τα 2 δεν είναι δωρεάν, είναι αυτοδιοίκητα και απαλλαγμένα από την κηδεμονία του Υπουργείου Παιδείας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα και ούτε προβλέπεται να ισχύσει, άρα κακώς γίνοναι αναφορές από αυτές τις χώρες....Επίσης αναφέρω μία κουβέντα που άκουσα από νομικό: το υπάρχον σύνταγμα επιτρέπει την ίδρυση ΑΕΙ με ιδιωτική πρωτοβουλία υπό την aιγίδα ενός δημοσίου προσώπου......Γιατί λοιπόν δεν κάνουν την εμφάνιση τους τώρα όλοι εκείνοι που θέλουν να προάγουν την επιστήμη;Μήπως πέρα από τα αμερικλάνικα κολλέγια δεν υπάρχουν άλλοι εθελοντές;
Marauder wrote: Διαφωνεί κανείς ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ; Προφανώς όχι. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά: δεν δύναται το κράτος να παράσχει όλη τη χρηματοδότηση από μόνο του - θέλουμε και ιδιώτες, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κλπ να δώσουν δωρεές - να δώσουν χρήματα και πόρους στο Ελληνικό πανεπιστήμιο. Στις ΗΠΑ, η ιδιωτική χρηματοδότηση ανερχεται περίπου στο 80-90% της χρηματοδότησης που λαμβάνειουν κατά μέσο όρο τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό δεν κάνει κακό και μπορούμε να το συζητήσουμε de profundis από κάθε άποψη.
Έχω την αίσθηση πως δεν μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος της Παιδείας. Το τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα είναι άπιαστο. Ωστόσο η προσεγγισή του απαιτεί ενιαία,συλλογική και εθνική προσπάθεια. Δεν μπορεί κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει στην εξουσία να κάνει τα δικά της...Αυτή είναι μία πρώτη διαφοροποίηση της Ελλάδας με άλλες χώρες. Αν το κράτος δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το πανεπιστήμιο επαρκώς καλό θα είναι να μιμιθεί τον ΤΡικούπη και να δηλώσει πως δυστυχώς τα ταμεία δεν αρκετά γεμάτα κατά αναλογία του "Δυστυχώς επτωχεύσαμε". Πρωτού, όμως, βάλουμε ιδιώτες στα πανεπιστήμιο καλό θα ήταν αυτά να αποκτήσουν περισσότερη αυτονομία και μόνα τους να αναζητήσουν χρηματοδότηση....Μήπως αν τα πανεπιστήμια υποδέχονταν τόσους φοιτητές΄, όσους προβλέπεται τα πράγματα να ήταν καλύτερα; Κάποιοι θα έμεναν έξω, αλλά και κάποιοι άλλοι θα έβρισκαν πιο εύκολα δουλειά αν σε κάθε σχολή υήρχαν 100-150 άτομα και αν δεν είχε κάθε κκολοχώρι πανεπιστήμιο και σχολές...Κακά τα ψέματα είμαστε η γεννιά της αβεβαιότητας και των κάθε λογής εκπτώσεων...Κλείνοντας ζητώ συγγνώμη για την έκταση(Μπορώ να γράψω κι άλλα... :twisted: )και το ύφος...

P.S.Ενόψει του προσχεδίου, το δικό μου πρόβλημα δεν είναι το άσυλο(δε ζούμε σε χούντα), δεν είναι τα συγγράμματα, ούτε η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα αποφάσεων των ΑΕΙ, αλλά η ποιότητα των σπουδών μου, η αξία του πτυχίου μου και του εργασιακό μου μέλλον, όπως αυτό προδιαγράφεται από την ακαδημαϊκή μου ζωή...Δυστυχώς, δεν έχω ακούσει και δεν αναμενω να ακούσω ούτε από τα κόμματα, ούτε από τα συντονιστικά όργανα της κατάληψης΄, τα οποία διακρίνονται για τα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά τους, ουσιαστικές προτάσεις...
Last edited by tZoLe on Tue Jun 20, 2006 1:06 pm, edited 1 time in total.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Post by PaP » Mon Jun 19, 2006 11:58 pm

Ημαρτον με τις ΗΠΑ... Γιατί να τις κοιτάμε σαν πρότυπο?
Επειδή κανάνε τα ίδια στα σχολεία και έχουν σπόνσορα να παίζει σποτάκια στα διαλείμματα για MacDonalds κλπ...

Ποιο το επίπεδο του μέσου αμερικάνου και του μέσου άγγλου? Επείδη ίσως το συνολικό ΑΕΠ της χώρας είναι μεγαλύτερο ??
Για δείτε τι λέει η κάθολου αριστερή και προοδευτική Guardian για τις αντίστοιχες αλλαγές που περάσαν στην Αγγλία:

http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 0275#20275

Ας μην κρίνουμε μόνο με νούμερα. Δε λέω ότι στην Ελλάδα σφίζουμε απο κουλτούρα αλλά η "οπισθοδρομική" Ευρώπη έχει ένα επίπεδο όπως και να το κάνουμε άσχετα αν τα τελευταία 10 χρόνια μας έχουν φλομώσει στο burger και την Britney Spears
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue Jun 20, 2006 12:16 am

Δεν νομίζω πως διδάσκονται στίχους της Britney στα σχολεία...η κουλτούρα τους από αλλού πηγάζει...ίσως από τους έλληνες που τους καλόμαθαν με τα σουβλάκια.
Πάντως τα πανεπιστήμια τους είναι ζηλευτά τόσο σε οργάνωση, όσο και σε έρευνα...καλό θα είναι να αφομοιώνουμε τα καλά στοιχεία οποιασδήποτε κοινωνίας και να μην τα απορίπτουμε απλά επειδή είναι αμερικάνικο!
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Tue Jun 20, 2006 12:55 am

silegav wrote:Δεν νομίζω πως διδάσκονται στίχους της Britney στα σχολεία...η κουλτούρα τους από αλλού πηγάζει...ίσως από τους έλληνες που τους καλόμαθαν με τα σουβλάκια.
Πάντως τα πανεπιστήμια τους είναι ζηλευτά τόσο σε οργάνωση, όσο και σε έρευνα...καλό θα είναι να αφομοιώνουμε τα καλά στοιχεία οποιασδήποτε κοινωνίας και να μην τα απορίπτουμε απλά επειδή είναι αμερικάνικο!
Και ο στρατός τους είναι ζηλευτός για την οργάνωση και τη δύναμη του, αλλά είναι και πρώτος σε βασανιστήρια...αυτά είναι η βιτρίνα...Μήπως η Γερμανία δεν έχει ποιότητα στα ΑΕΙ της;
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Post by PaP » Tue Jun 20, 2006 1:49 am

Σε αυτό που λέει ο tZoLe θέλω να καταλήξω... Γενικά το σύστημα ανταγωνισμός και ιδιωτικά κεφάλαια παντού βλέπουμε που καταλήγει... Μιλήστε με μερικά αγγλάκια και αμερικανάκια να δείτε τι θα πει παιδία στις χώρες τους και τι θα πει στη Σκανδιναβία και στη Γερμανία για να μην πω και στην Ινδία ακόμα...
User avatar
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3587
Joined: Wed Nov 23, 2005 10:58 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by PASCAL » Tue Jun 20, 2006 4:13 pm

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Την περασμένη Πέμπτη το πρωί, στη ΝΕΤ, στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" με τη Πόπη Τσαπανίδου, είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των Καραμάνου(Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Μαϊστρου(Γ.Γ. ΠΟΣΔΕΠ), Μαγγίνα(βουλευτή ΝΔ) και ενός βουλευτή του Συνασπισμού, αν θυμάμαι καλά. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαϊστρος ανέφερε πως σε πρόσφατο συνέδριο που διεξήγαγε το ΥΠΕΠΘ υπό την Υπουργό Παιδείας, αυτή δήλωσε στους εκπαιδευτικούς φορείς των Πανεπιστημίων μεταξύ άλλων ότι "τόσα χρήματα έχουν επενδύσει στην Ελλάδα τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κολλέγια, δεν μπορούμε να μην κάτι και γι' αυτούς..."
Ελπίζω να θυμάμαι καλά τη συζήτηση. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι τα αμερικάνικά και ευρωπαϊκα κολλέγια ασκούν τεράστιες πιέσεις στο ΥΠΕΠΘ για την ανωτατοποιησή τους.
Last edited by PASCAL on Mon Jul 03, 2006 2:28 am, edited 1 time in total.
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Tue Jun 20, 2006 4:31 pm

PASCAL wrote:.Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι τα αμερικάνικά και ευρωπαϊκα κολλέγια ασκούν τεράστιες πιέσεις στο ΥΠΕΠΘ για την ανωτατοποιησή τους.
Φυσικό είναι, ποιος άλλος στην Ελλάδα έχει την καλή θέληση να επενδύσει για το καλό της παιδείας και των επιστημών....ας μην κοροϊδευόμαστε....
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1733
Joined: Tue Jan 24, 2006 4:48 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Mairyland Park

Post by Fairy » Tue Jun 20, 2006 9:21 pm

Ανακοινώσεις Τετάρτη ή Πέμπτη :study:
Αναβρασμός σε κυβέρνηση και εκπαιδευτική κοινότητα εν όψει παρουσίασης του νομοσχεδίου

Επί ποδός βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας για να βάλει τις τελευταίες «πινελιές» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και να το παρουσιάσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, αν και με ορισμένες αναταράξεις.

Το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση έχει υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις, κυρίως όσον αφορά στα θέματα για τους αιώνιους φοιτητές, την ελεύθερη μεταφορά μαθημάτων, την αποτυχία στις εξετάσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δωρεάν συγγράμματα και τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των πρυτανικών αρχών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.

Η υπουργός Παιδείας Μ.Γιαννάκου χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί υποχώρησης σε επίμαχα σημεία των προτάσεων, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών, τους οποίους πάντως κάλεσε σε διάλογο χωρίς χρονικό περιορισμό.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων, που πλέον πραγματοποιούνται σε 411 σχολές. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, που έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, και της ΑΔΕΔΥ που προχωρά σε 24ωρη απεργία. [...]

[...]Μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης, οι φοιτητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στις 28 του μηνός, όταν θα συνεδριάζουν στην Αθήνα οι υπουργοί Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ.

Πάντως, μετά την αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας, στα πανεπιστήμια άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες φωνές προβληματισμού για την εξεταστική που χάνεται. Ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ θερινής ανάπαυλας και επιστροφή στον αγώνα το Σεπτέμβριο, όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πιο κάθετη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάλεσε την Τρίτη τους φοιτητές να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προσέλθουν στο διάλογο με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο πάντως δεν γλίτωσε από τα βέλη της φοιτητικής παράταξης, η οποία καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση και στο υπουργείο.

Παράλληλα, ρήξη διαφαίνεται στις τάξεις των πανεπιστημιακών καθηγητών. Σε διακήρυξή τους 68 από τους 96 τακτικούς καθηγητές (μέλη ΔΕΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης χαρακτηρίζουν εντελώς αδικαιολόγητη τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μη κατάθεση του νομοσχεδίου σε θερινό τμήμα της Βουλής. Οι «68» καλούν τους φοιτητές να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν σε διάλογο με την κυβέρνηση.
Πηγή & πλήρες άρθρο:news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
User avatar
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3587
Joined: Wed Nov 23, 2005 10:58 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by PASCAL » Wed Jun 21, 2006 3:14 pm

Εδώ ανακοινώθηκαν σήμερα οι προτάσεις του ΥΠΕΠΘ για το νέο Νόμο - Πλαίσιο:

http://www.ypepth.gr/el_ec_home.htm
User avatar
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1733
Joined: Tue Jan 24, 2006 4:48 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Mairyland Park

Post by Fairy » Mon Jun 26, 2006 4:21 pm

Φρούριο το Λαγονήσι :study:
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα συλλαλητήρια κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται εν όψει των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στις 13:00 την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Την Τετάρτη θα διοργανωθεί συλλαλητήριο στο Λαγονήσι, όπου θα διεξάγεται η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας και την Πέμπτη στις 10:30 οι φοιτητές θα διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται η Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας του θερμού κλίματος των ημερών στην παιδεία.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας, και δεν πρόκειται να επιτρέψει στους διαδηλωτές να πλησιάσουν σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το κτήριο. Επιπλέον, δύο ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού θα περιπολούν την ώρα της Συνόδου.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν 40 υπουργοί Παιδείας, ο γγ του Οργανισμού και 200 αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες του κόσμου. Θέμα της Συνόδου είναι: Ανώτατη Εκπαίδευση: «Ποιότητα- Ισονομία- Αποδοτικότητα». Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Μ.Γιαννάκου και για πρώτη φορά εκτός Παρισιού, όπου είναι η έδρα του ΟΟΣΑ.

Όσον αφορά στην αιτία των κινητοποιήσεων, φοιτητές και καθηγητές δηλώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας για διάλογο επί του προσχεδίου πρότασης για την ανώτατη εκπαίδευση.

Σχετικά με την εξεταστική, φοιτητές και καθηγητές δηλώνουν ότι όπου υπάρχει πρόβλημα για τους επί πτυχίω και όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όπως διπλωματικές εργασίες, αυτές οι διαδικασίες θα γίνονται με ευθύνη των οργάνων Διοίκησης των τμημάτων. Όσο για την πλειοψηφία των φοιτητών δεν αποκλείεται να γίνει διπλή και τριπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο.

Πηγή:news.in.gr
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
User avatar
nantia_86
Venus Former Team Member
Posts: 696
Joined: Sat Jun 18, 2005 12:21 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Metamorfosi
Contact:

Post by nantia_86 » Tue Jun 27, 2006 1:01 am

Έχω μια απορία: προβλέπετε να συνεχιστεί η κατάληψη ή αυτό ήταν...?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Tue Jun 27, 2006 1:11 am

nantia_86 wrote:Έχω μια απορία: προβλέπετε να συνεχιστεί η κατάληψη ή αυτό ήταν...?
Πιστεύω ότι κάπου εδώ τελειώνουμε μιας και έχουμε και διακοπές... :-D
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2395
Joined: Fri Mar 19, 2004 10:41 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York City, NY
Contact:

Post by Ethel » Tue Jun 27, 2006 1:18 am

Ε βέβαια το ρωτάτε? Πόσο εύκολο είναι να χάσει κανείς από τους "αγωνιστές" το μπάνιο του, τις διακοπές του και τα λοιπά καλοκαιρινά καλούδια?
Τέρμα οι κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις, οι πορείες, summer is here...
Θα το ξαναθυμηθούμε τέλη Αυγούστου ότι μας χαλάει το νομοσχέδιο, ξέρετε... όταν αρχίζει η διπλή εξεταστική...
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
nantia_86
Venus Former Team Member
Posts: 696
Joined: Sat Jun 18, 2005 12:21 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Metamorfosi
Contact:

Post by nantia_86 » Tue Jun 27, 2006 1:26 am

Ethel++
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
User avatar
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1733
Joined: Tue Jan 24, 2006 4:48 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Mairyland Park

Post by Fairy » Tue Jun 27, 2006 1:01 pm

Ethel wrote:Ε βέβαια το ρωτάτε? Πόσο εύκολο είναι να χάσει κανείς από τους "αγωνιστές" το μπάνιο του, τις διακοπές του και τα λοιπά καλοκαιρινά καλούδια?
Τέρμα οι κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις, οι πορείες, summer is here...
Θα το ξαναθυμηθούμε τέλη Αυγούστου ότι μας χαλάει το νομοσχέδιο, ξέρετε... όταν αρχίζει η διπλή εξεταστική...
Πόπο, μη μου λες τέτοια! Ελπίζω τουλάχιστον να αφήσουν πρώτα την εξταστική να γίνει και μετά, αν κριθεί σκόπιμο, να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
User avatar
tZoLe
Venus Former Team Member
Posts: 1925
Joined: Wed Feb 22, 2006 12:21 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Lausanne-Pasalimani
Contact:

Post by tZoLe » Wed Jun 28, 2006 3:29 pm

Παιδιά έγινε σήμερα γενική συνέλευση;;
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1897
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Wed Jun 28, 2006 5:08 pm

Όχι, θα γίνει την Παρασκευή. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Λαγονήσι δεν το επέτρεψαν.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”