Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
-
mikem4600
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
-
Οι φήμες τελικά επιβεβαιώνονται...
ΟΤΕ wrote:Την έναρξη, στις 26 Ιουνίου, πιλοτικής φάσης αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL ανακοινώνει ο ΟΤΕ. Η παροχή ταχύτερης πρόσβασης ADSL αποτελεί έναν από τους βασικούς επιχειρησιακούς στόχους του ΟΤΕ και εντάσσεται στη στρατηγική του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.
Η πιλοτική φάση -που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα- αφορά στη διάθεση αναβαθμισμένων ταχυτήτων πρόσβασης ADSL σε περιορισμένη και ελεγχόμενη έκταση.
Συγκεκριμένα, από τις 26 Ιουνίου, ο ΟΤΕ ξεκινάει τον διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων σε επιλεγμένες υποδομές του (DSLAMs), που εξυπηρετούν τμήματα των εξής περιοχών: Δάφνη, Μαρούσι, Πατήσια, Πεδίο Άρεως, Ραφήνα, Τερψιθέα, Χολαργός.
Για την πιλοτική φάση, οι υφιστάμενες ταχύτητες στις επιλεγμένες υποδομές θα διαμορφωθούν ως εξής:
* Από 384/128 kbps σε 768/192 kbps
* Από 512/128 kbps σε 1024/256 kbps και
* Από 1024/256 kbps σε 2048/256 kbps
Μετά το πέρας της πιλοτικής φάσης και μέσα στο φθινόπωρο, ο ΟΤΕ σκοπεύει να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις ταχύτητες σε όλες τις προσβάσεις ADSL, προσφέροντας ταχύτητες έως και 2Mbps, χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.
Πηγή:
ΟΤΕ
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
tZoLe
- Venus Former Team Member
-
Εύγε...έκανε και μισό βήμα μπροστά...αλλά καλύτερα να το δούμε πρώτα...

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
HdkiLLeR
- Venus Project Founder

-
Ας ρίξουν και καμιά τιμούλα ο διπλασιασμός έγεινε (που δεν κοστίζει κάτι στον πάροχο λόγο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται) για να μην πέσουν και άλλο οι τιμές.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
-
xrokos
- Gbyte level

HdkiLLeR wrote:Ας ρίξουν και καμιά τιμούλα ο διπλασιασμός έγεινε (που δεν κοστίζει κάτι στον πάροχο λόγο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται) για να μην πέσουν και άλλο οι τιμές.
Σωστός μεγαλώνω ταχύτητες αλλά στις ίδιες τιμές με αποτέλεσμα το adsl μας να είναι πανάκριβο.Όταν οι άλλοι έχουν τα 8mb για πλάκα, εμείς θα είμαστε στο 1mb max.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
The Punisher
by The Punisher » Wed Jun 21, 2006 10:21 am
Ρε παιδιά, που μπορώ να βρω σε ποιο ADSLam ανήκω...γιατί μένω δίπλα στην Τερψιθέα, και θέλω να δω αν θα είμαι τχερός !
-
mikem4600
- Gbyte level

-
The Punisher wrote:Ρε παιδιά, που μπορώ να βρω σε ποιο ADSLam ανήκω...γιατί μένω δίπλα στην Τερψιθέα, και θέλω να δω αν θα είμαι τχερός !
Αν έχεις DSL μέσω ΟΤΕ (με πάγιο στο λογαριασμο), παίρνεις στο 134 και ρωτάς.
-
The Punisher
by The Punisher » Wed Jun 21, 2006 12:04 pm
Πως το εννοείς μέσω ΟΤΕ? Είμαι από Forthnet, η οποία μισθώνει τις γραμμές του ΟΤΕ...είμαι καλυμμένος?
Μόνο όσοι είναι στον ΟΤΕ-ΟΤΕΝΕΤ θα αναβαθμιστούν ?
Όταν λες "DSL μέσω ΟΤΕ" εννοείς να μην είναι από Vivodi πχ, που έχει δικές τις γραμμές ?
Edit: είμαι στο DSLam Τερψιθέας...οπότε μάλλον θα αναβαθμιστώ ?
-
tZoLe
-
The Punisher wrote:
Edit: είμαι στο DSLam Τερψιθέας...οπότε μάλλον θα αναβαθμιστώ ?
Για Πειραιά μιλάμε πάντα;

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
mikem4600
- Gbyte level

-
Για να μάθεις σε ποιο DSLAM είσαι καλώντας το 134, εννοώ να μην έχεις πάρει πακέτο που δίνει την πρόσβαση ως bundle (π.χ. ADSL-in-a-box). Αυτό διότι δεν θα βρίσκει στο όνομά σου ο ΟΤΕ τη γραμμή σου, αφού τη μισθώνει η Forthnet. Μπορείς όμως να συμβουλευτείς και κάποιους πίνακες που δείχνουν το DSLAM σου ανάλογα με τα αρχικά ψηφία του τηλεφώνου σου. Δες
εδώ.
Πάντως σύμφωνα με το παραπάνω, όλες οι γραμμές του ΟΤΕ θα αναβαθμιστούν
-
The Punisher
by The Punisher » Wed Jun 21, 2006 12:44 pm
Πήρα την Forthnet και μου είπαν ότι τους ενημέρωσαν ότι όλα τα πακέτα θα αναβαθμιστούν στις περιοχές που επιλέχτηκαν...οπότε, αν και έχω πακέτο ADSL-in-a-box που λες, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει η ανβάθμιση (τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω !

)
Στο κάτω κάτω γιατί να τους ενδιαφέρει σε ποιου το όνομα είναι η γραμμή? Η αναβάθμιση θα γίνει αυτόματα ...
-
mikem4600
- Gbyte level

-
The Punisher wrote:Πήρα την Forthnet και μου είπαν ότι τους ενημέρωσαν ότι όλα τα πακέτα θα αναβαθμιστούν στις περιοχές που επιλέχτηκαν...οπότε, αν και έχω πακέτο ADSL-in-a-box που λες, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει η ανβάθμιση (τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω !

)
Σοβαρά??? Θεικά!!!

Κι εγώ ADSL-in-a-box έχω... δηλαδή από Σεπτέμβρη θα με αναβαθμίσει και η Forthnet εκτός από τον ΟΤΕ; Μακάρι!...
The Punisher wrote:Στο κάτω κάτω γιατί να τους ενδιαφέρει σε ποιου το όνομα είναι η γραμμή? Η αναβάθμιση θα γίνει αυτόματα ...
Το όνομα ενδιαφέρει μόνο όταν παίρνεις στο 134 και ρωτάς πράγματα (ή κάνεις παράπονα...

). Απλώς, εμάς δεν μας καλύπτει αυτό, διότι ουσιαστικά η γραμμή ανήκει (μέσω μισθώματος) στη Forthnet, που είναι υπεύθυνη για την εξυπηρέρηση των πελατών.
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Wed Jun 21, 2006 1:42 pm
Είχα πάρει μια φορά στο 134 και με εξυπηρέτησαν κανονικά (με το νούμερο του τηλεφώνου κι όχι το όνομα της γραμμής). και εγώ έχω ADSL-in-a-box.
(οι εταιρίες δεν έχουν δικούς τους κόφτες για τη σύνδεση. κατεβάζεις όσο είναι η γραμμή σου =αναβάθμισα τη γραμμή μου σε 512 και είχα ακόμα σύνδεση 384 και κατέβαζα σα να είχα 512)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
mikem4600
- Gbyte level

-
Erevodifwntas wrote:οι εταιρίες δεν έχουν δικούς τους κόφτες για τη σύνδεση. κατεβάζεις όσο είναι η γραμμή σου
Φυσικά και έχουν κόφτες, απλώς είναι διαφορετικοί από αυτούς του ΟΤΕ (ίσως λίγο πιο χαλαροί σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με το configuration). Αφού κάποιοι ISPs δίνουν συνδέσεις 256kbps και η χειρότερη γραμμή που μπορείς να πάρεις είναι 384, αυτό τι σημαίνει, ότι όλοι αυτοί κατεβάζουν με 384; Τότε ο ISP γιατί δίνει και πακέτα με 384;;

-
fallen
- bit level

greeklish removed
Einherjar
-
xrokos
- Gbyte level

Παιδιά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί παίρνετε σα δεδομένο ότι με την αναβάθμιση στις πορτες θα αναβαθμίσει ο isp τη σύνδεση σας.Υπήρξε καμία ανακοίνωση ως ώρας από κανένα isp;
Επίσης το άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η 384/128 πηγαίνει 768/192;Τι είδους στρατηγική marketing είναι αυτή;Ποιος isp δίνει 768;Το πιο λογικό από όλα είναι να ξεκινάμε από τα 1024/256.Τώρα σε τι θα οφελήσει την αγορά χιλιάδες ψευτοπακέτα με μικρές αλλαγές στις τιμές μόνο ο ΟΤΕ το καταλαβαίνει.Είμαστε ακόμα σε απελπιστικά επίπεδα και πάντα θα τρώμε τη σκόνη άλλων χωρών,ακόμα και της Βουλγαρίας!
Πάντως όλο και πιο δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για τους isps.Θα γίνει μεγάλη σφαγή μέχρι η αγορά να ωριμάσει.Ελπίζω να επωφεληθούμε από τον ανταγωνισμο!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
Erevodifwntas
- Gbyte level

-
by Erevodifwntas » Thu Jun 22, 2006 6:46 pm
η λογική του 384 --> 768 είναι ότι σε όλες τις συνδέσεις έκανε διπλασιασμό (διαφορετικό ο κόσμος θα έλεγε ότι γιατί εμένα μόνο 512 πιο πάνω ενώ στον άλλο 640). τώρα ότι θα ανεβάζουν και οι ISPs δεν το ξέρει κανείς (αν και κάτι ακούγεται για 2-3 εταιρίες). ωστόσο το σίγουρο είναι ότι αν σε 384/384 πιάνεις γύρω στα 220 (πολύ συχνό πρόβλημα των δικτύων μας), με 384/768 θα πιάνεις 384 καθαρά (άλλωστε ο ΟΤΕ υποχρεώνεται να σου δίνει τουλάχιστον το 30% της ονομαστικής ταχύτητας της γραμμής σου -διαφορετικά θεωρείται βλάβη).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).
my personal site
-
The Punisher
by The Punisher » Thu Jun 22, 2006 6:51 pm
Παιδιά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί παίρνετε σα δεδομένο ότι με την αναβάθμιση στις πορτες θα αναβαθμίσει ο isp τη σύνδεση σας.Υπήρξε καμία ανακοίνωση ως ώρας από κανένα isp;
εγώ που πήρα την Forthnet μου είπαν ότι τους έχουν ενημερώσει ότι (τουλάχιστον για αρχή στα πιλοτικά) θα γίνει η αναβάθμιση...τι άλλο περισσότερο να σου πω, νομίζω ότι αρκεί !
-
xrokos
- Gbyte level

The Punisher wrote:Παιδιά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί παίρνετε σα δεδομένο ότι με την αναβάθμιση στις πορτες θα αναβαθμίσει ο isp τη σύνδεση σας.Υπήρξε καμία ανακοίνωση ως ώρας από κανένα isp;
εγώ που πήρα την Forthnet μου είπαν ότι τους έχουν ενημερώσει ότι (τουλάχιστον για αρχή στα πιλοτικά) θα γίνει η αναβάθμιση...τι άλλο περισσότερο να σου πω, νομίζω ότι αρκεί !
Δεν ξέρω εγώ είμαι λίγο επιφυλακτικός.Επίσημα δεν έχουν πει τίποτα πάντως.Και σου είπαν για πόσο θα διαρκέσει αυτή η πιλοτική φάση;Θα συμβαδίσει με τον ΟΤΕ;
-
The Punisher
by The Punisher » Fri Jun 23, 2006 12:10 pm
Μου είπανε απλά ότι θα ακολουθήσουν την ανακοίνωση του ΟΤΕ...εκεί λέει πόσο θα διαρκέσει η πιλοτική αυτή φάση...δε θυμάμαι τώρα, αλλά νομίζω ένα μήνα

-
xrokos
- Gbyte level

Πάντως εγώ πήρα HOL και μου είπε οτι δεν τους εχουν ενημερώσει για κατι τέτοιο.Είπε οτι αν το πράξουν οι άλλες εταιρίες πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η HOL αλλά όλα αυτά είναι προσωπική του άποψη.
-
The Punisher
by The Punisher » Thu Jul 13, 2006 12:11 pm
Λοιπόν πήρα το 134 και ρώτησα (το είχα ξανακάνει και παλιότερα αλλά μου είχαν πει άλλα) και μου είπαν ότι ο διπλασιασμός ισχύει μόνο για χρήστες ΟΤΕΝΕΤ, που έχουν αγοράσει τη σύνδεση μόνο από ΟΤΕshop ή από το 134 ...και όχι απο το Γερμανό πχ ή οποιδήποτε άλλο κατάστημα !
Ρατσιστές !!!
-
nap
- Kilobyte level

-
Χτες μίλησα με Vivodi και μου είπαν τα εξής:
- 1) Ο διπλασιασμός στις γραμμές από τον ΟΤΕ θα γίνει σε επιλεγμένους πελάτες (ίσως εννοούσαν αυτό που λες εσύ Punisher).
2) Για όσους έχουν γραμμή Vivodi και σύνδεση Vivodi (όπως εγώ) δεν θα αλλάξει τίποτα.
3) Όσοι έχουν γραμμή ΟΤΕ και σύνδεση Vivodi και είναι μέσα στους επιλεγμένους πελάτες που θα τους διπλασιάσει τη γραμμή ο ΟΤΕ, τότε θα τους διπλασιάσει και τη σύνδεση η Vivodi.
It is by will alone I set my mind in motion...