Μετά το 2ο έτος τι?
- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Μετά το 2ο έτος τι?
Τελειώνοτας το 2ο έτος πια, αναρωτιόμουν ποια κατεύθυνση να πάρω και γιατί. Βασικά είναι λίγο μπερδεμένες μεταξύ τους(ένα μάθημα μπορεί να είναι επιλογής σε μια κατεύθυνση και υποχρεωτικό σε μια άλλη) και τα μαθήματα επιλογής αρκετά... Νομίζω ότι μια καλή ιδέα θα ήταν να γινόταν μια παρουσίαση των μαθημάτων για να ξέρουμε κι εμείς τι να διαλέξουμε, αλλά δεν το βλέπω. Δε νομίζω ότι είναι αρκετή μια παράγραφος στον οδηγό σπουδών ή ότι μπορούμε να μάθουμε από μεγαλύτερους.
Εσείς οι μεγαλύτεροι με ποιο κριτήριο επιλέγετε μαθήματα?
Εσείς οι μεγαλύτεροι με ποιο κριτήριο επιλέγετε μαθήματα?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Κοίτα δεν χρειάζεται τόσος προβληματισμός.
1)Μπορείς να δηλώσεις ότι θέλεις δεν είναι τελεσίδικη απόφααση
2)Θα έχεις την δυνατότητα να πάς τις πρώτες εβδομάδες στα μαθήματα για να δείς με τι ασχολούνται και τι παίζει
Εγώ προσωπικά επέλεγα με βάση:
1)Το αντικείμενο του μαθήματος.
2)Την παρουσίαση που έπαιζε στο πρώτο - πρώτα μαθήματα.
3)Τον διδάσκοντα.
1)Μπορείς να δηλώσεις ότι θέλεις δεν είναι τελεσίδικη απόφααση
2)Θα έχεις την δυνατότητα να πάς τις πρώτες εβδομάδες στα μαθήματα για να δείς με τι ασχολούνται και τι παίζει
Εγώ προσωπικά επέλεγα με βάση:
1)Το αντικείμενο του μαθήματος.
2)Την παρουσίαση που έπαιζε στο πρώτο - πρώτα μαθήματα.
3)Τον διδάσκοντα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- nantia_86
- Venus Former Team Member
Καλά ίσως μου βγήκε πολύ απελπισία... Απλά ήθελα να ακούσω καμιά ιδέα για το πως θα πορευτούμε..Κοίτα δεν χρειάζεται τόσος προβληματισμός.
όχι δεν είναι, αλλά υπάρχουν κάποιες συγκερκριμένες προϋποθέσεις, όπως:Proxenos wrote:Είναι η κατεύθυνση υποχρεωτική με το νέο πρόγραμμα;
κτλ...Επιτυχία σε τουλάχιστον 10 μαθήματα κύκλων (Κατηγορίες 2 και 3), έτσι ώστε να ικανοποιείται μία από τις ακόλουθες απαιτήσεις:
• Είτε ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 κύκλους μαθημάτων.
• Είτε ο φοιτητής να έχει επιτύχει σε τουλάχιστον 9 υποχρεωτικά μαθήματα κύκλων.
-
- byte level
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Καλό θα ήταν να γινόταν παρούσίαση από το τμήμα της Πληροφορικής για
τα πτυχιακά μαθήματα (τουλάχιστο για όσα ανήκουν στις κατευθύνσεις ).
Γιατί κάνουν μόνο Παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Πληροφορικής ? ($$$)
τα πτυχιακά μαθήματα (τουλάχιστο για όσα ανήκουν στις κατευθύνσεις ).
Γιατί κάνουν μόνο Παρουσίαση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Πληροφορικής ? ($$$)

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου δόσει πληροφορίες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας των εξής μαθημάτων και τη δυνατότητα για ένα καλό βαθμό¨
Λογική , Κατανεμημένα συστήματα , εφαρμοσμένες πιθανότητες και Στατιστική, Τεχνητή νοημοσύνη ,δύκτια υπολογιστών ,Επιχειρησιακή έρευνα.Στον οδηγό σπουδών η παρουσίαση τους είναι ανεπαρκής και έτσι δε βοηθάται κανένας φοιτητής.Επίσης στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό μπορεί να παρουσιαστεί ποια μαθήματα έχουν επιπλέον φροντiστηριακές ώρες και ποιά όχι?
Ευχαριστώ πολύ.
Λογική , Κατανεμημένα συστήματα , εφαρμοσμένες πιθανότητες και Στατιστική, Τεχνητή νοημοσύνη ,δύκτια υπολογιστών ,Επιχειρησιακή έρευνα.Στον οδηγό σπουδών η παρουσίαση τους είναι ανεπαρκής και έτσι δε βοηθάται κανένας φοιτητής.Επίσης στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό μπορεί να παρουσιαστεί ποια μαθήματα έχουν επιπλέον φροντiστηριακές ώρες και ποιά όχι?
Ευχαριστώ πολύ.
- silegav
- Venus Project Founder
Λογική: άψογος ο διδάσκων και πολύ μεταδοτικός. Σχετικά εύκολο μάθημα κι εμένα ήταν το μόνο μάθημα μαθηματικών που μου άρεσε. Δεν έχει φροντηστήρια και γίνεται συνήθως πρωί.
Κατανεμημένα: όταν το είχα κάνει ήταν συνδιδασκαλία με το μεταπτυχιακό. Απαιτητικό μάθημα τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην θεωρία του. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και μου έδωσε κι ένα Project το οποίο μπορώ να βάλω σαν μεγάλο στο βιογραφικό μου. Όταν το έκανα δεν είχε φροντιστήρια,τώρα δεν ξέρω.
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενδιαφέρον μάθημα που το κάνει ο γνωστός Ίων...συστηματικός, καλός στην οργάνωση του μαθήματος, αλλά όχι μεταδοτικός. 3-4 εργασίες αν θυμάμαι καλά, μέτριας δυσκολίας. Απαιτεί γνώση προγραμματισμού. Έχει και χρήσιμα πράγματα τα οποία αργότερα θα συναντήσεις στους μεταγλωτιστές.Έχει φροντιστήρια, αλλά δεν πήγα ποτέ...
Στατιστική: ήταν υποχρεωτικό κι έπρεπε να το πάρω...μπλιάχ! Ας μιλήσει κάποιος άλλος για αυτό!
Κατανεμημένα: όταν το είχα κάνει ήταν συνδιδασκαλία με το μεταπτυχιακό. Απαιτητικό μάθημα τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην θεωρία του. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και μου έδωσε κι ένα Project το οποίο μπορώ να βάλω σαν μεγάλο στο βιογραφικό μου. Όταν το έκανα δεν είχε φροντιστήρια,τώρα δεν ξέρω.
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενδιαφέρον μάθημα που το κάνει ο γνωστός Ίων...συστηματικός, καλός στην οργάνωση του μαθήματος, αλλά όχι μεταδοτικός. 3-4 εργασίες αν θυμάμαι καλά, μέτριας δυσκολίας. Απαιτεί γνώση προγραμματισμού. Έχει και χρήσιμα πράγματα τα οποία αργότερα θα συναντήσεις στους μεταγλωτιστές.Έχει φροντιστήρια, αλλά δεν πήγα ποτέ...

Στατιστική: ήταν υποχρεωτικό κι έπρεπε να το πάρω...μπλιάχ! Ας μιλήσει κάποιος άλλος για αυτό!
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Δύκτια υπολογιστών: Απλά πιστεύω πως είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα το οποίο πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει. Είναι ένας τομέας που αναπτύσεται συνέχεια (επαγγελματικά και επιστημονικά) και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει κάποιος να παίρνει πτυχίο Πληροφορικής χωρίς βασικές γνώσεις Δικτύων. Ο καθηγητής πολύ καλός αν και πολλές φορές κάνει βοηθός το μάθημα ο οποίος είναι και αυτός πολύ καλός. Το πλήθος των εργασιών είναι μεγάλο (Καστανιά) αλλά πολύ εύκολες.
Συμφωνώ με το silegav σε όλα!
Επιχειρησιακή έρευνα: Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον μάθημα. Ο βοηθός των φροντιστηρίων πολύ κάλός και οι ασκήσεις αρκετές για να χτυπήσεις καλό βαθμό στο τέλος, που παρεπιπτώντος γράφεις με ανοιχτά βιβλία!
Είναι μάθημα συνέχεια του Μαθηματικού Προγραμματισμού το οποίο ωστόσο δεν είναι και προαπαιτούμενο!
Επιχειρησιακή έρευνα: Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον μάθημα. Ο βοηθός των φροντιστηρίων πολύ κάλός και οι ασκήσεις αρκετές για να χτυπήσεις καλό βαθμό στο τέλος, που παρεπιπτώντος γράφεις με ανοιχτά βιβλία!
Είναι μάθημα συνέχεια του Μαθηματικού Προγραμματισμού το οποίο ωστόσο δεν είναι και προαπαιτούμενο!
- silegav
- Venus Project Founder
Δεν είδα τα άλλα 2...
Δίκτυα: Συμφωνώ με τον Sreak...πρέπει να τα πάρεις αν θες την άποψη μου...είναι χρήσιμα και ωραίο σαν μάθημα
Επιχειρησιακή: Ενδιαφέρον σχετικά μάθημα. Πιό δύσκολο πράγματι απ'ότι φαίνεται άλλά εγώ με πολύ διάβασμα για 2-3 μέρες τσίμπισα 8ράκι, οπότε δεν είναι κάτι που θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο,ειδικά αν αναλογιστείς ότι ακόμα δεν έχω παρακολουθήσει (και προφανώς δεν πρόκειται) πάνω από μια ώρα μάθημα του Μαγείρου. Πάντως έχει ενδιαφέροντα και πρακτικά πράγματα στο μάθημα αυτό.
Πόσα πρέπει να επιλέξεις από αυτά?
Δίκτυα: Συμφωνώ με τον Sreak...πρέπει να τα πάρεις αν θες την άποψη μου...είναι χρήσιμα και ωραίο σαν μάθημα
Επιχειρησιακή: Ενδιαφέρον σχετικά μάθημα. Πιό δύσκολο πράγματι απ'ότι φαίνεται άλλά εγώ με πολύ διάβασμα για 2-3 μέρες τσίμπισα 8ράκι, οπότε δεν είναι κάτι που θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο,ειδικά αν αναλογιστείς ότι ακόμα δεν έχω παρακολουθήσει (και προφανώς δεν πρόκειται) πάνω από μια ώρα μάθημα του Μαγείρου. Πάντως έχει ενδιαφέροντα και πρακτικά πράγματα στο μάθημα αυτό.
Πόσα πρέπει να επιλέξεις από αυτά?
- AnINffected
- Gbyte level
Δίκτυα (και Ασφάλεια) είναι όντως της μόδας σήμερα... όπως πιστεύω προσωπικά οτι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι απαραίτητη στο μέλλον (ειδικά για την επόμενη γενιά).
Αλλά η δική μου γνώμη είναι ίδια με αυτή του HdkiLLeR, ότι πρωτεύον κριτήριο είναι να πάρεις κάτι που να αρέσει σε εσένα.Βέβαια πρέπει να έχεις και πρακτική σκέψη.
Ίσως το καλύτερο κριτήριο να είναι η χρυσή τομή μεταξύ αυτών των δύο, με την έννοια ότι αν πάς π.χ. ή ακούσεις για τα Δίκτυα και δείς οτι βαριέσαι στην ιδέα και μόνο των Δικτύων, τότε να μη το παρεις καθόλου (εκτός των άλλων δε θα είσαι παραγωγική κατα πάσα πιθανότητα στην περίπτωση αυτή).Άν όμως το βρίσκεις έστω και απλώς ενδιαφέρον και το παρακολουθείς ευχάριστα, τότε πάρ'το.
Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπ'όψην σου είναι οι προαπαιτούμενες γνώσεις... δηλ. τι θα είναι καλό να γνωρίζεις για να αποδώσεις στο μάθημα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν έχεις τις γνώσεις δε μπορείς να εξεταστείς ή οτι οπωσδήποτε θα αποτύχεις).
Για παράδειγμα η Τεχητή Νοημοσύνη πιστεύω οτι είναι αρκετά απαιτητική από αυτή την άποψη (είναι απαραίτητη πρώτα απ'όλα καλή εξοικείωση με Java ή C++, επιπλέον είναι καλό να έχεις ήδη μία έστω και μικρή επαφή με Πιθανότητες (κυρίως Θεωρ. Bayes), Γλώσσες Προγραμματισμού (συντακτικό BNF) και Λογική (Προτασιακή & Κατηγορηματική)).Επαναλαμβάνω πάντως οτι αυτά απλώς συνιστώνται, αν δε διαθέτεις αυτές τις γνώσεις δε χάνεις το μάθημα, απλώς θα δυσκολευτείς κομμάτι περισσότερο (και χωρίς γνώση προγραμματισμού δε θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες από, ή όλες, τις εργασίες).
Για τα Δίκτυα Υπολογιστών παρομοίως είναι καλό να έχεις παρακολουθήσει Δίκτυα Επικοινωνιών και ούτω καθ'εξής.
Μία καλή τακτική είναι όπως είπε ο HdkiLLeR να πας όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις τα μαθήματα (όχι νωρίτερα) να παρακολουθήσεις τα πρώτα μαθήματα & να ρωτήσεις τους καθηγητες για να δείς τί παίζει, ποιά είναι τα προαπαιτούμενα και πώς σου φαίνονται.
Αλλά η δική μου γνώμη είναι ίδια με αυτή του HdkiLLeR, ότι πρωτεύον κριτήριο είναι να πάρεις κάτι που να αρέσει σε εσένα.Βέβαια πρέπει να έχεις και πρακτική σκέψη.
Ίσως το καλύτερο κριτήριο να είναι η χρυσή τομή μεταξύ αυτών των δύο, με την έννοια ότι αν πάς π.χ. ή ακούσεις για τα Δίκτυα και δείς οτι βαριέσαι στην ιδέα και μόνο των Δικτύων, τότε να μη το παρεις καθόλου (εκτός των άλλων δε θα είσαι παραγωγική κατα πάσα πιθανότητα στην περίπτωση αυτή).Άν όμως το βρίσκεις έστω και απλώς ενδιαφέρον και το παρακολουθείς ευχάριστα, τότε πάρ'το.
Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπ'όψην σου είναι οι προαπαιτούμενες γνώσεις... δηλ. τι θα είναι καλό να γνωρίζεις για να αποδώσεις στο μάθημα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν έχεις τις γνώσεις δε μπορείς να εξεταστείς ή οτι οπωσδήποτε θα αποτύχεις).
Για παράδειγμα η Τεχητή Νοημοσύνη πιστεύω οτι είναι αρκετά απαιτητική από αυτή την άποψη (είναι απαραίτητη πρώτα απ'όλα καλή εξοικείωση με Java ή C++, επιπλέον είναι καλό να έχεις ήδη μία έστω και μικρή επαφή με Πιθανότητες (κυρίως Θεωρ. Bayes), Γλώσσες Προγραμματισμού (συντακτικό BNF) και Λογική (Προτασιακή & Κατηγορηματική)).Επαναλαμβάνω πάντως οτι αυτά απλώς συνιστώνται, αν δε διαθέτεις αυτές τις γνώσεις δε χάνεις το μάθημα, απλώς θα δυσκολευτείς κομμάτι περισσότερο (και χωρίς γνώση προγραμματισμού δε θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες από, ή όλες, τις εργασίες).
Για τα Δίκτυα Υπολογιστών παρομοίως είναι καλό να έχεις παρακολουθήσει Δίκτυα Επικοινωνιών και ούτω καθ'εξής.
Μία καλή τακτική είναι όπως είπε ο HdkiLLeR να πας όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις τα μαθήματα (όχι νωρίτερα) να παρακολουθήσεις τα πρώτα μαθήματα & να ρωτήσεις τους καθηγητες για να δείς τί παίζει, ποιά είναι τα προαπαιτούμενα και πώς σου φαίνονται.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- Fairy
- Gbyte level

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Fairy
- Gbyte level
Το καλοκαίρι μπήκε πλέον, οπότε ξεκινώ να κάνω τον προγραμματισμό μου για τη νέα χρονιά! Γι’ αυτό κι εγώ με τη σειρά μου σας ζητώ να μοιραστείτε κάποιες εντυπώσεις από τα παρακάτω μαθήματα. Σκοπεύω τις πρώτες δύο εβδομάδες να παρακολουθήσω λίγο από όλα τα μαθήματα, αλλά ζητώ τη βοήθειά σας για μια γενική ιδέα. Κυρίως, για την ποιότητα διδασκαλίας των παρακάτω, κατά πόσο οι εργασίες είναι εποικοδομητικές για το μέλλον και κατά πόσο είναι βαρετά ή δημιουργικά!
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Είναι απλά συνέχεια της οργάνωσης συστημάτων υπολογιστών ή καλυτερεύουν τα πράγματα; (Βλέπετε είναι υποχρεωτικό της κατεύθυνσης δικτύων!)
Ανάλυση και Σχεδίαση Επιχειρησιακών Εφαρμογών
Τεχνητή Νοημοσύνη Αυτό έχω την εντύπωση πως δεν θα είναι στις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσω, αλλά από τη μία ακούγεται ενδιαφέρον, από την άλλη μου άρεσε πολύ η διδασκαλία του κ. Ανδρουτσόπουλου στη C++. Ίσως το πάρω σαν επιπλέον μάθημα ή ελεύθερη επιλογή. Όπως διαβάζω την περιγραφή φαίνεται ότι θέλει επένδυση χρόνου και κόπου και τα προαπαιτούμενά του είναι μαθήματα – παλούκια! Αξίζει κατά τη γνώμη σας όλη αυτή η ταλαιπωρία; ΥΓ. Δεν θα πάρω Λογική...
Κατανεμημένα Συστήματα Είναι συνέχεια των Λειτουργικών; Στην περιγραφή βλέπω ότι κάνουν και προχωρημένα θέματα java…
Γραφικά Ωραίο όσο φαίνεται;
Επαλήθευση, Επικύρωση και Συντήρηση Λογισμικού
Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων
Επικοινωνία Ανθρώπου - Υπολογιστή Μου αρέσει να σχεδιάζω διεπαφές, χι χι!
Παρακαλώ αν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας για μερικά από τα παραπάνω θα ήμουν ευγνώμων! Και κάτι ακόμη. Βλέπω κάτι μαθήματα όπως η Επιχειρισιακή Έρευνα ή Αξιολόγηση Επενδύσεων με Εφαρμογές στην Πληροφορική και ενώ διαβάζω ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στις εξετάσεις ή στο σκοπό του μαθήματος, ανοίγω τις σημειώσεις και βλέπω κάτι σειρές και μου σηκώνεται η τρίχα από τη φρίκη! Επειδή εγώ και τα μαθηματικά είμαστε αιωνίως τσακωμένοι, ποια μαθήματα να αποφύγω;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :smt051

Παρακαλώ αν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας για μερικά από τα παραπάνω θα ήμουν ευγνώμων! Και κάτι ακόμη. Βλέπω κάτι μαθήματα όπως η Επιχειρισιακή Έρευνα ή Αξιολόγηση Επενδύσεων με Εφαρμογές στην Πληροφορική και ενώ διαβάζω ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στις εξετάσεις ή στο σκοπό του μαθήματος, ανοίγω τις σημειώσεις και βλέπω κάτι σειρές και μου σηκώνεται η τρίχα από τη φρίκη! Επειδή εγώ και τα μαθηματικά είμαστε αιωνίως τσακωμένοι, ποια μαθήματα να αποφύγω;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :smt051
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
- Gbyte level
Το μάθημα είναι απλά θεϊκό. έχει πολύ ενδιαφέρον και οι εργασίες (αν τις κάνεις -κάτι σαν το mission impossible μου ακούστηκε αυτό) είναι από τις καλύτερες και θα είσαι περήφανη γι αυτές (δεν είμαι και πολύ αμερόληπτος μιας και είναι το αγαπημένο μου μάθημα -βλέπε πτυχιακή και σύντομα διπλωματική σε αυτό).Fairy wrote:Τεχνητή Νοημοσύνη Αυτό έχω την εντύπωση πως δεν θα είναι στις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσω, αλλά από τη μία ακούγεται ενδιαφέρον, από την άλλη μου άρεσε πολύ η διδασκαλία του κ. Ανδρουτσόπουλου στη C++. Ίσως το πάρω σαν επιπλέον μάθημα ή ελεύθερη επιλογή. Όπως διαβάζω την περιγραφή φαίνεται ότι θέλει επένδυση χρόνου και κόπου και τα προαπαιτούμενά του είναι μαθήματα – παλούκια! Αξίζει κατά τη γνώμη σας όλη αυτή η ταλαιπωρία; ΥΓ. Δεν θα πάρω Λογική...
Αν σε φοβίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτό θα πρέπει να σε κοψοχωλιάσει. Στα χρόνια μας (όταν γινόταν μαζί με το μεταπτυχιακό) το μάθημα ήταν πολύ δύσκολο. όχι τόσο στο τι έχεις να μάθεις, αλλά έχει μια εργασία αντίστοιχη των μεταγλωττιστών. Η εργασία αν είναι εξισου δύσκολη και τώρα που γίνεται μόνο στο προπτυχιακό, πρέπει να σε βάλει σε σκέψειςFairy wrote:Κατανεμημένα Συστήματα Είναι συνέχεια των Λειτουργικών; Στην περιγραφή βλέπω ότι κάνουν και προχωρημένα θέματα java…
ΤΕΛΕΙΟ!!!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!Fairy wrote:Γραφικά Ωραίο όσο φαίνεται;
Επίσης τέλειο (όπως και στα γραφικά, ο καθηγητής έχω ακούσει ότι είναι φοβερός -δυστυχώς δεν τον πρόλαβα).Fairy wrote:Επικοινωνία Ανθρώπου - Υπολογιστή Μου αρέσει να σχεδιάζω διεπαφές, χι χι!
P.S.2 τα μαθήματα αυτά είναι αυτά που έχω παρακολουθήσει. για τα άλλα δεν ξέρω τίποτα
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Ναι αλλά η εργασία @@@εί και με τέτοια project μαθαίνεις να προγραμματίζεις. Πολύ cool μάθημα για μένα αν έχεις πολύ όρεξη.Erevodifwntas wrote:Αν σε φοβίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτό θα πρέπει να σε κοψοχωλιάσει. Στα χρόνια μας (όταν γινόταν μαζί με το μεταπτυχιακό) το μάθημα ήταν πολύ δύσκολο. όχι τόσο στο τι έχεις να μάθεις, αλλά έχει μια εργασία αντίστοιχη των μεταγλωττιστών. Η εργασία αν είναι εξισου δύσκολη και τώρα που γίνεται μόνο στο προπτυχιακό, πρέπει να σε βάλει σε σκέψειςFairy wrote: Κατανεμημένα Συστήματα Είναι συνέχεια των Λειτουργικών; Στην περιγραφή βλέπω ότι κάνουν και προχωρημένα θέματα java…
-
- Gbyte level
Σε εκείνο το εξάμηνο είχα μόνο 3 μαθήματα (και τα άλλα 2 ήταν για την πλάκα -ασύρματα και εξόρυξη). Και γι'αυτήν την εργασία είχα περάσει αμέτρητες ώρες στο εργαστήρι χρησιμοποιώντας 3-4 υπολογιστές ταυτόχρονα... το χάρηκα όσο λίγες εργασίες, αλλά δε θα το ξανάκανα -pls MikeM μη θυμηθείς τι είχε συμβεί με τα αρχεία.... ;-)tsilochr wrote:
Ναι αλλά η εργασία @@@εί και με τέτοια project μαθαίνεις να προγραμματίζεις. Πολύ cool μάθημα για μένα αν έχεις πολύ όρεξη.
P.S. και η κοπέλα ρωτά για μετά το 2 έτος. Για 3οετή νομίζω ότι θα πέσει κομματάκι βαρύ
- Swtos
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Αν εχεις χρόνο και διαθεση για δουλεια παρε οπωσδηποτε Κατανεμημενα Συστηματα και Τεχνητή Νοημοσυνη. Ειναι μαθηματα οπου θα μαθεις να προγραμματιζεις οπως ειπωθηκε και εχουν και πρακτική αξία.
Σε δευτερη μοιρα θα εβαζα τα Γραφικα και την Επικοινωνια Ανθρωπου-Υπλογογιστή. Το πρωτο πραγματικά πολυ ενδιαφερον, τοσο η θεωρια οσο και η ασκηση. Ο καθηγητης πολυ καλός και προσιτός αλλα δεν ξερω αν ποτε θα σου χρειαστουν μελλοντικα τα γραφικα στην Ελλαδα, κατι που μας το ειπε στην τελευταια διαλεξη ο ιδιος ο καθηγητης. Επισης όλη η θεωρια στηριζεται στα μαθηματικά. Η Επικοινωνια ειναι μαθημα με λιγη σχετικα θεωρία, αρκετα ενδιαφερων και μια εργασια αναλογη με αυτή της JAVA 2. Βεβαια εκει δε σε υποχρεωνει να την κανεις σε Java.
Η Στρατηγικη & Οικονομική ΠΣ εχει να προσφερθει κατι χρονια αρα χλωμό το βλεπω και φετος.
Σε δευτερη μοιρα θα εβαζα τα Γραφικα και την Επικοινωνια Ανθρωπου-Υπλογογιστή. Το πρωτο πραγματικά πολυ ενδιαφερον, τοσο η θεωρια οσο και η ασκηση. Ο καθηγητης πολυ καλός και προσιτός αλλα δεν ξερω αν ποτε θα σου χρειαστουν μελλοντικα τα γραφικα στην Ελλαδα, κατι που μας το ειπε στην τελευταια διαλεξη ο ιδιος ο καθηγητης. Επισης όλη η θεωρια στηριζεται στα μαθηματικά. Η Επικοινωνια ειναι μαθημα με λιγη σχετικα θεωρία, αρκετα ενδιαφερων και μια εργασια αναλογη με αυτή της JAVA 2. Βεβαια εκει δε σε υποχρεωνει να την κανεις σε Java.
Η Στρατηγικη & Οικονομική ΠΣ εχει να προσφερθει κατι χρονια αρα χλωμό το βλεπω και φετος.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather