Στο έλεος των διαφημιστών...
Το θέμα είναι ανάρμοστο για παιδί 11 χρονών που δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα απ'όλα αυτά που γράφονται εδώ.Παρά θα πει "Μπαμπά όλα τα άλλα παιδάκια έχουν το Πλευστέσιον 8 πάρε μου κι εμένα να παίζω Μέταλ Γκήαρ Σόλιντ 14.Και στο βιβλίο έχει για το Πλευστέσιον.Είναι καλό.".Και το παιδί μένει απροστάτευτο.Με μόνη άμυνα τον δάσκαλο (που είναι πιθανό να μη νοιάζεται) και τους γονείς του (που είναι πιθανό να παίζουν και οι ίδιοι και να μην τους ενοχλήσει).Δεν λέω ότι θα υπάρξει μαζική καταστροφή,αλλά κάποια παιδιά θα καούν έτσι.Γκέιμερ είμαι και ξέρω πως γίνονται αυτά.Και προσέξτε πως το βιβλίο δεν κάνει αναφορά σε παιχνίδι,αλλά ανάλυση.Yποτιμά την ελάχιστη νοημοσύνη μου να φορολογούμαι και τα λεφτά να πηγαίνουν σε διαφημίσεις και να κάνουν τα παιδιά μου τούβλα.Αν θέλεις να κάνεις διαφήμιση κάνε αλλά μην μου λες "Ανθρωπιστική παιδεία,κοινωνία της πληροφορίας" και π@π@κια.Για να ξέρω κι εγώ να αμυνθώ.Να μην εμπιστευτώ τα παιδιά μου στο σχολείο αυτό που θέλει να τους κάνει "παθητικούς καταναλωτές" όπως το έθεσε ο PASCAL.
Συγγνώμη για την όποια υπερβολή και το ύφος,αλλά προσωπικά πιστέυω πως στον τομέα αυτό που είναι τόσο ευαίσθητος πρέπει να μη ζητάμε τίποτα λιγότερο απ'το καλύτερο.
Συγγνώμη για την όποια υπερβολή και το ύφος,αλλά προσωπικά πιστέυω πως στον τομέα αυτό που είναι τόσο ευαίσθητος πρέπει να μη ζητάμε τίποτα λιγότερο απ'το καλύτερο.
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Μα αυτό δεν είναι φωτογραφία, είναι αφίσα. Και αφού λοιπόν γίνεται σφαγή για τον υγιή ανταγωνισμό τότε που είναι είναι και οι άλλες εταιρίες; Γιατί μόνο η Electronic Arts;rapadder wrote:Το σχόλιο έχει μια βάση με την έννοια ότι φαίνεται το λογότυπο της εταιρίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τρέξουν όλοι οι μαθητές να πάρουν το παιχνίδι. Δεν είναι ήδη η Sony γνωστή εταιρία, από κάτι τέτοια περιμένει να βγάλει κέρδη; Θα τρέξουν ορδές από πιτσιρίκια στα καταστήματα να πάρουν την κονσόλα και το παιχνίδι; Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ότι καλύτερο το να φαίνεται το λογότυπο μιας εταιρίας σε ένα σχολικό εγχειρίδιο, αλλά δεν θα πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο, να απομακρύνουμε με μια ταλιμπανίστικη λογική όλες τις έμμεσες ή άμεσες αναφορές σε συγκεκριμένες εταιρίες. Ιδιαίτερα όταν αυτό αποσκοπεί στην διευκόλυνση της κατανόησης εννοιών, όπως της έννοιας "ηλεκτρονικό παιχνίδι" στη συγκεκριμένη περίπτωση.PASCAL wrote:Στο συγκεκριμένο θέμα το πρόβλημα είναι διπλό. Επιφανειακά(αλλά ουσιαστικά) προωθείται η γκρίζα διαφήμιση του PlayStation2 και συγκεκριμένα του παιχνιδιού Euro 2004.
Πάρτο αλλιώς μεγάλε, θα βρείς! Μάλλον εσύ κάνεις λογικά άλματα. Γιατί τα παραπάνω συμπεράσματα είναι σαφώς δικά σου. Κανείς δεν είπε π.χ. να φορέσουμε ποδιές. Μάλλον τα λές σε λάθος άτομο/α. Το βιβλίο δεν είναι π.χ. μπάλα που κατασκευάζεται από συγκεκριμενη εταιρεία για να γράφει πάνω π.χ. Spalding. Φτιάχνεται από παιδαγωγούς και ο ρόλος του είναι ακριβώς αυτό: εκπαιδευτικός. Δεν προορίζεται για διαφήμιση.Με την ίδια (ιδεολογικά χρωματισμένη) λογική να μην εγκαθιστούμε Windows στους υπολογιστές των σχολικών εργαστηριών, γιατί κάνουμε γκρίζα διαφήμιση. Να σχεδιάσουμε ειδικό λογισμικό για το σκοπό αυτό. Επίσης θα πρέπει οι καθηγητές να καλύψουν με ταινία κάθε στατικό (ή μη) αντικείμενο όπου φαίνεται η επωνυμία του προϊόντος. Από τα καζανάκια στην τουαλέτα μέχρι και την μπάλα του μπάσκετ. Ίσως θα έπρεπε να επιστρέψουμε και στην εποχή που τα παιδιά φορούσαν ποδιές, για να μην μάθουν να φορούν (επώνυμα) ρούχα από μικρή ηλικία και ασχολούνται με μάρκες και άλλα διαβολικά πράγματα.
Όχι δεν προκύπτει μόνο από τη φωτογραφία. Προκύπτει από ολόκληρη τη θεματική ενότητα της σελίδας/ων και το περιεχομενό της/τους. Η φωτογραφία συνεπικουρεί και ταυτόχρονα διαφημίζει.rapadder wrote:Το παραπάνω προκύπτει από την φωτογραφία του παιχνιδιού; Κάνεις λογικά άλματα. Μήπως υπάρχει και τρίτο (καταχθόνιο, υποχθόνιο) στάδιο και δεν μας το λές;PASCAL wrote:... το δεύτερο ολόκληρώνεται με τη διαμόρφωση ενός μαθητή που διασκεδάζει με PlayStation2 και όχι π.χ. με ποδόσφαιρο.
Ναι ναι, έρχονται απ' τα τάρταρα της κολάσεως! Σου ξαναλέω λάθος άτομο/α βρήκες άτομο να τα πείς αυτά.Η άλλη προσέγγιση είναι αντί να υποκρινόμαστε ότι "δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια", "που ακούσατε για τέτοια πράγματα", "αυτά είναι του διαβόλου", "αυτές οι δραστηριότητες αλλοτροιώνουν τον άνθρωπο και τον απομακρύνουν από τις αρχές και αξίες που ορίζει η ελληνική παράδοση" κλπ κλπ, να υπάρξει διάλογος στην τάξη (στα πλαίσια του μαθήματος) για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την χρήση τους. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και για τα κινητά τηλέφωνα, το κάπνισμα, τα fast food (συγνώμη, ταχυφαγείο εννοούσα) και ένα σωρό άλλα θέματα. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους σε τι κόσμο ζούμε και ας εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας πως θα προστατεύσουν καλύτερα τους εαυτούς τους σε αυτόν.
Last edited by PASCAL on Wed Aug 09, 2006 5:46 pm, edited 1 time in total.
-
- Gbyte level
Ώπα... συναδελφοι θα γίνουμε? (χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που θεωρείται δάκτυλος της M$ ;-)Babedacus wrote: <:P>Γιατί νομίζεις πως ανήκω σε επιχείρηση-αντίπαλο της Sony και της EA; Όταν γίνω CEO της Microsoft θα βάλω διαφήμιση του XBOX 47665.</:P>
προσωπικά διαφωνώ με το ότι αναφέρει τη λέξη φίφα καθώς και το πλαυστατιον (ή οπως αλλιώς το γράφουν) κι όχι playstation (τώρα θα μου πεις οτι απευθύνεται στην Ε δημοτικού...). κατα τα αλλα δε με ενοχλεί ιδιαίτερα (είπαμε η εικόνα δεν ταιριάζει αισθητικά). Ωστόσο νομίζω ότι πετυχαίνει το σκοπό του (που δεν είναι η διαφήμιση). Ειδικά η πρόταση που αναφέρεται στο internet νομίζω ότι ειναι η καλύτερη ολόκληρου του κειμένου. Σπρώχνει τους νέους να ψάξουν, να διαβάσουν μέσω του net και να βρουν πληροφοριές σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνιδιά. Και ναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα βοηθήσουν να εξαλειφθούν οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι της γενιάς μας (και μη μου πείτε ότι όλοι ξεκινήσατε γράφοντας σε C και δε παίζατε με παιχνίδια... Monkey Island I rulez!!!!)
- AnINffected
- Gbyte level
Εε, και το 2 Rules!!!!!Monkey Island I rulez!!!!

Ερώτηση κρίσεως:
Άν μπορούσατε να αλλάξετε τη σελίδα, τί θα βάζατε στη θέση της;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- AnINffected
- Gbyte level