OTE: Πιλοτική αναβάθμιση στις ευρυζωνικές ταχύτητες

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 8:21 pm

The Punisher wrote:London : 4.0
Vienna: 2.7
Boston: 4.1
Helsinki: 4.1
Montreal: 2.7
San Jose: 3.5

Αυτά από μια μη-αναβαθμισμένη 384 στην Γλυφάδα !!! :-D
Αποδυκνειει οτι δεν παιζει ρολο η ταχυτητα, ουτε τα pings, αλλα τα πακετα... :???: :???: :???:

και οχι τιποτα αλλο, θα το χρειαζομαι σε κανα μηνα, γιατι θα εχω 2 προορισμους στο εξωτερικο... :twisted:
Αν παω σε conn-x 512 (1024 upgrated) λετε να δω προκοπη, η αν ειναι πιτα το DSLAM οτι ταχυτητα και να εχω, τα ιδια σκατ* θα ειναι??? καποιος απο Αμπελοκηπους με 1024 να μας πει εντυπωσεις????
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Aug 30, 2006 9:53 pm

Εγώ όποτε κάνω αυτό το test μου λέει να δοκιμάσω το ponny express :cry:
Άρχισε όμως να μου ψιλοδουλεύει το voip αλλά μόνο όταν το dslam δεν είναι πιταρισμένο και δεν κατεβάζουν οι άλλοι οι αχόρταγοι τσόντες.
Πάντως ακούμε για την αναβάθμιση και κάνουμε το σταυρό μας μήπως αλλάξει η τύχη του voip.Γιατί αν αλλάξει BYE BYE MR OTE!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 10:14 pm

xrokos wrote:Εγώ όποτε κάνω αυτό το test μου λέει να δοκιμάσω το ponny express :cry:
Άρχισε όμως να μου ψιλοδουλεύει το voip αλλά μόνο όταν το dslam δεν είναι πιταρισμένο και δεν κατεβάζουν οι άλλοι οι αχόρταγοι τσόντες.
Πάντως ακούμε για την αναβάθμιση και κάνουμε το σταυρό μας μήπως αλλάξει η τύχη του voip.Γιατί αν αλλάξει BYE BYE MR OTE!
Γιαυτο ο ΟΤΕ κανει τα αδυνατα δυνατα για να μην αλλαξει... :twisted: :twisted:

Για τις τσοντες, ετσι για να ευθυμησουμε και λιγο, Οταν δουλευα στο 134, ενας παππους, πηρε και λεει
-"Γεια, θελω ει ντι σι ελ (ετσι το λεει το 99% των ανθρωπων) :-D :-D
-Μαλιστα, σε τι ταχυτητα?
-Ξερω γω? Τι υπαρχει???
-384,512,1024
-Δε ξερω παιδι μου, εγω τσοντες θελω να κατεβαζω! Ποιο κανει γιαυτο???
-... :-D :-D :-D

(Δυστηχως το περιστατικο δεν ηταν σε εμενα ομως... :-( :-( :-( )
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Aug 31, 2006 11:24 am

Με συνέπεια στη φιλοσοφία της για παροχή προσιτών ευρυζωνικών υπηρεσιών, η Vivodi Telecom αναβαθμίζει στο διπλάσιο τις ταχύτητες των ADSL συνδρομών των υφισταμένων συνδρομητών της (πρόσβαση τύπου Α.ΡΥ.Σ.), παράλληλα με την αναβάθμιση των ADSL προσβάσεων από το δίκτυο του ΟΤΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση των σχετικών υπηρεσιών Ιnternet θα έχει ολοκληρωθεί από τη Vivodi έως τις 15/9/2006, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον τελικό χρήστη και χωρίς να επιφέρει οποιαδήποτε μεταβολή στις υφιστάμενες συμβάσεις.

Παράλληλα, οι ταχύτητες των συνδρομητών της υπηρεσίας «δίοδος512», θα αναβαθμιστούν από 512/128Kbps σε 1024/256Kbps, ταχύτητα στην οποία θα διατίθεται εφεξής η υπηρεσία «δίοδος», μέσω του ιδιόκτητου ADSL2+ δικτύου της Vivodi Telecom.

Σημειώσεις:

• Οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες 768/192Κbps, 1024/256Κbps και 2048/256Κbps είναι εφικτές με την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί και η σχετική αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών (DSLAMs) στην περιοχή του συνδρομητή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ΟΤΕ.

• Οι συνδρομητές ειδικών προσφορών εξαιρούνται της αναβάθμισης.

πηγή: http://www.insomnia.gr/comments.php?id=1568&catid=1
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Aug 31, 2006 11:49 am

Για μας που έχουμε γραμμή Vivodi (και όχι ΑΡΥΣ) ούτε κουβέντα, ε; Και την είχα για πιο σοβαρή εταιρεία...
It is by will alone I set my mind in motion...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Aug 31, 2006 1:52 pm

Σκέψου πόσο υψηλό είναι όμως το κόστος και σύγκρινε τα μεγέθη ΟΤΕ-Vivodi. Γενικότερα νομίζω ότι ο ΟΤΕ έχει προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους από την απόφασή του για αναβάθμιση των γραμμών.

Σχετικά με το VoIP που λέγαμε, οποιαδήποτε κλασσική λύση που χρησιμοποιεί UDP πακέτα (skype,SIP,etc) είναι καταδικασμένη από τον ΟΤΕ. Μόνο ότι παίζει πάνω από TCP μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΤΕ. Η μια και μοναδική λύση που έχω βρει σε αυτό το στυλ είναι το GoogleTalk που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο XMPP
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Sep 08, 2006 4:10 pm

The Punisher wrote: London : 4.0
Vienna: 2.7
Boston: 4.1
Helsinki: 4.1
Montreal: 2.7
San Jose: 3.5

Αυτά από μια μη-αναβαθμισμένη 384 στην Γλυφάδα !!! Very Happy
Επιτέλους αναβαθμίστηκα πλήρως σε 1024Kbit/s !
Πλέον τα τεστ δείχνουν 815-850Kbit (αν και έχει σκαμπανεβάσματα -αλλά ποτέ κατω από τα 690K) πραγματικό και κατεβάζω με 105-110kbyte/s :-D

Boston 3.5
Helsinki 3.5
London 4.2
Montreal 3.8
San Jose 3.5
Sydney 3.5
Vienna 3.4

Η Βοστώνη ρε Punisher γιατί μου'πεσε? Πως θα μιλάω με το America ε?
Last edited by Zifnab on Sat Sep 09, 2006 2:34 am, edited 2 times in total.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Sep 08, 2006 5:34 pm

Πως γίνεται να σε περνάω σε όλα (εκτός από τη Vienna και το Montreal) και εσύ να έχεις μια αναβαθμισμένη 1024, ενώ εγώ να έχω μια μη-αναβαθμισμένη 384 ? :-D :twisted:
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Sep 08, 2006 6:33 pm

Μια ακομα μικρη ενημερωση...

Παρα τα (απογοητευτικα ειναι η αληθεια) αποτελεσματα στο τεστακι εκεινο για VOip,
Η πραξη μας διαψευδει... Με γαλλια μιλαω σε σταθερο (μεσω VoipBuster) μια χαρα, μην πω και 2 χαρες*, ισως και καλυτερα απο τις καρτες που βρισκουμε στα περιπτερα, και ολα αυτα ΤΣΑΜΠΑΝΤΑΝ (η ισως με 10 ευρω καθε 120 μερες :-D )
Ολλανδια θα δοκιμασω το βραδυ ή αυριο, και θα σας ενημερωσω, παντως τα πραγματα με Γαλλια ειναι πολλα υποσχομενα, και μιλαμε για 3 η ωρα το μεσσημερι, που οι Αμπελοκηποι ειναι ΠΙΤΤΑ

ΥΓ.Παω να παρω ενα "κρανος" γιατι θα το χρησιμοποιω απο εδω και περα το VoIp, αν και εχει και direct call mesw VoIPBuster , το οποιο ειναι κορυφαια λειτουργια!!!

*κατι μικρες διακοπες στον ηχο, η μια μικρη ηχω ποτε ποτε η λιγο στρουμφισμα®, το ειχα και καλωντας απο σταθερο ΟΤΕ στο σταθερο γαλλικο τηλ την Αδερφη μου ουτως η αλλως (τα τηλ εκει ειναι VOip) Οποτε ουσιαστικα εχω λιιιιιιγο χειροτερη ποιοτητα αποτι οταν καλω απο το σταθερο του σπιτιου μου
gracie
bit level
bit level

Post by gracie » Fri Sep 08, 2006 7:16 pm

Δείτε τι βρήκα από το insomnia.gr

"Ακούτε συνέχεια για τον διπλασιασμό της ταχύτητας του ADSL, αλλά δεν ξέρετε αν έχετε ήδη αναβαθμιστεί; Πλέον δεν χρειάζεστε να αναρωτιέστε αφού μία νέα υπηρεσία του OTE αναλαμβάνει να σας λύσει τις απορίες online.

Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη υπηρεσία προορίζεται για όσους από εσάς δεν διαθέτετε κάποιο router με web interface έτσι ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε μόνοι αν έχετε αναβαθμιστεί ή όχι,. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε στη διεύθυνση http://www.oteshop.gr/adslupgrade_popup.asp
να εισάγετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας και... αυτό ήταν. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ξέρετε αν ανήκετε στους τυχερούς ή πρέπει να περιμένετε και άλλο. Τα στοιχεία ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Πάντως, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα, υπάρχουν αρκετές περιοχές που ακόμα δεν έχουν αναβαθμιστεί. Ας ελπίσουμε το πλάνο του ΟΤΕ να τηρηθεί κατά γράμμα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις."

;)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Sep 08, 2006 8:25 pm

Με Ολλανδια τα πραγματα ειναι λιγο χειροτερα αποτι με γαλλια, εχει λιγο καθυστερηση, και λιγο περισσοτερα "τσακ-τσακ" σα χτυπηματακια, αλλα σε καθε περιπτωση ειναι πολυ ανεκτο, κ δεν εχεις προβλημα επικοινωνιας...
Οποτε ενα μεγαλο Χ απο εμενα στον ΟΤΕ πλεον για διεθνεις, αφου η χρεωση ειναι 60 λεπτα η ωρα μεσω VOIP , με τα πρωτα 300 λεπτα καθε εβδομαδα να ειναι ΔΩΡΕΑΝ ,ενω στον Οτε το αστικο ελλαδας και ειναι 1.5 ευρω η ωρα(!!!!!) ΕΛΕΟΣ...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Fri Sep 08, 2006 8:26 pm

Περιστέρι γιοκ...
There's no place like 127.0.0.1
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Sep 08, 2006 9:49 pm

Γλυφάδα λέει "γιοκ", αν και ο Zifnab σε προηγούμενο Post έλεγε ότι ολοκληρώθηκε...(ναι έβαλα το τηλέφωνό του :-D )
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Sep 08, 2006 10:02 pm

Παιδια αυτο με τα τηλεφωνα ειναι εντελως ακυρο...
Ξερω ατομα Αμπελοκηπους που δεν εχουν αναβαθμιστει...
Δεν παει ακριβως με τις περιοχες προφανως...

Και για να επιμεινω λιγο στο VoIp επειδη βασικα σημερα αρχισα να το χρειαζομαι ουσιαστικα και το εψαξα λιγο και εχω παθει ενα ψιλο-πολιτισμικο ΣΟΚ...

Χρεωση Οτε για χωρες Ε.Ε = 15 ευρω η ωρα (!!!) :twisted: :twisted: :twisted:

Χρεωση VoIp (για τις περισσοτερες χωρες τις Ε.Ε) = 0.7 Ευρω η ωρα... :-D :-D :-D
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Sat Sep 09, 2006 12:05 am

Δεν ισχυει αυτό με τα τηλέφωνα. Εμένα μου βγάζει ότι δεν έχω αναβαθμιστεί (για τη γραμμή μιλάμε πάντα) ενώ είναι 1024 εδώ και καιρό.
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Sep 09, 2006 2:33 am

Maverick wrote:Δεν ισχυει αυτό με τα τηλέφωνα. Εμένα μου βγάζει ότι δεν έχω αναβαθμιστεί (για τη γραμμή μιλάμε πάντα) ενώ είναι 1024 εδώ και καιρό.
Το ίδιο πιστεύω και εγώ ! Όπως έλεγξε και ο Punisher...με το τηλέφωνό μου... :twisted: Παρόλα αυτά θεωρούμαι προνομιούχος :-D.
834.4 kilobits per second
Communications 834.4 kilobits per second
Storage 101.9 kilobytes per second
1MB file download 10.1 seconds
Subjective rating Good
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Sep 09, 2006 8:33 am

το site αναφερέται σε ολόκληρη την περιοχή σου, όχι στο τηλέφωνό σου... άρα μπορεί εσύ να έχεις αναβαθμιστεί, αλλά η διαδικασία αναβάθμισης της περιοχής να μην έχει τελειώσει ακόμα...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Godfather » Sat Sep 09, 2006 7:05 pm

Παιδιά σε μένα, Ν. Ιωνία, λέει ότι ολοκληρώθηκε.... :roll:

Εγώ πάντος δεν βλέπω διφορά.... :roll:
Είχα αγοράσει 1024, αλλά και τώρα που το router λέει 2048....... ένας online μετρητής τη βγάζει στις καλύτερές της 1Mb....

By the way, ο ISP μου είναι Forthnet.... ξέρετε τίποτα για κόφτες που φημολογείται?

Πότε θα γίνει (αν θα γίνει ποτέ) η κανονική ανβάθμιση από τον ISP μου?

Thanx :-D
Image

Don Vito Corleone
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Sep 11, 2006 7:35 pm

Έκανα αίτηση για 4 Mbps από την HOL και ενεργοποιήθηκε. Πήγα στο http://www.testyourvoip.com/ και επιλέγοντας σαν πόλη το Λονδίνο είχα 4.3 scor στο VoIP και 4.8 στο Video over IP.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Sep 11, 2006 7:56 pm

Αντε ρε!!!!!
Καλοριζικη!!!
και οτι σε φοβιζα πριν λιγο καιρο :-D :-D :-D

τελικα ολα καλα ευτηχως ε??? :)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Sep 11, 2006 8:35 pm

Ναι, η ειρωνεία είναι ότι η σύνδεση πρέπει να είχε ενεργοποιηθεί εδώ και 3-4 μέρες και μόλις σήμερα την πήρα χαμπάρι (είχα προεπιλογή την dial-up του aueb, ελπίζω να' ναι η τελευταία φορά στη ζωή μου που θα την χρησιμοποιήσω, τουλάχιστον στην Αθήνα).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Sep 11, 2006 8:46 pm

Ποσταρε μας και τιποτα μετρησεις και κανα download βρε αδερφεεεεεεεεεε! Μας τρεχουνε τα σαλια εδω :) :) 4mbps... :o :o

PS.Η συνδεση του πανεπιστημιου ειναι οτι πιο τραγικο υπαρχει... και πρεπει να μπεις με αυτη για τις βιβλιοθηκες κιολας...
Φρικη :twisted: :twisted: :twisted:
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”