Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες ώστε να έχω κάποια ιδέα και να μπορώ να αποφασίσω τι θα επιλέξω (τι πακέτο και τι εξοπλισμό).
Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω για το χρόνο τους όσους κάνουν έστω τον κόπο να διαβάσουν αυτό το εκτενές post.
Αρχίζει ο βομβαρδισμός των ερωτήσεων:
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ
1) Δεν πρόκειται να αφήνω τον Η/Υ όλη μέρα ανοιχτό για να κατεβάζω ταινίες και τραγούδια (πιο συγκεκριμένα δε θα ασχοληθώ με τέτοιου είδους downloading), παρά μόνο να σερφάρω αξιοπρεπώς και να κατεβάζω γρήγορα κάποια μικροπρογραμματάκια και programming utilities. Επομένως το download δεν είναι από τις πρώτες μου προτεραιότητες. Πιστεύω πως μια 384 (και τώρα με το διπλασιασμό 768) θα μου είναι μια χαρά. Τι λέτε;
2) Θα θέλω επίσης να έχω ταυτόχρονα τηλέφωνο και internet (πολύ σημαντικό θα έλεγα). Τώρα διαθέτω pstn γραμμή. Είναι αυτό που θέλω εφικτό και αν ναι χρειάζομαι κάποιο επιπλέον εξοπλισμό;
3) Έχει κανείς δοκιμάσει τίποτα από το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ; Αξίζει να ασχοληθώ με τις προσφορές του ή να πάρω κάτι από τα πιο γνωστά πακέτα;
Για να πω την αλήθεια προς τα εκεί προσανατολίζομαι (ΔΙΟΔΟΣ) αλλά αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο... Πάντως θα ήθελα εντυπώσεις.
4) Με adsl θα είμαι μόνιμα online ή θα πρέπει κάθε φορά που ανοίγω τον H/Y να συνδέομαι κάνοντας κλήση; Αν ναι, αυτές οι κλήσεις χρεώνονται επιπλέον;
5) Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω τον ακριβή εξοπλισμό που θα χρειαστώ.
6) Ποια είναι η διαφορά over PSTN με over ISDN;
7) Έχει σημασία αν ο provider της τηλεφωνικής σύνδεσης είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο που σου παρέχει internet όσον αφορά στις τιμές (ίσως αν συμπίπτουν οι δύο να υπάρχουν μικρότερες χρεώσεις);
8 ) Οι μέγιστες ταχύτητες που μπορώ να "πιάσω" εξαρτώνται και από τον εξοπλισμό τον οποίο έχω;
9) Επειδή έχω ένα τοπικό δικτυάκι στο σπίτι (laptop, desktop) θα μπορώ αν θέλω να μοιράζω τη σύνδεση και στους 2 ή θα χρειαστώ επιπλέον εξοπλισμό ή κάτι άλλο για τον φορητό;
10) Τέλος, όσον αφορά τις χρεώσεις πως μετρώνται; Θέλω να πω, είναι μόνο αυτά που διαφημίζονται ή μετά έρχονται κι άλλα μέσω του λογαριασμού του τηλεφώνου; Γενικά μέσω του λογαριασμού του τηλεφώνου τι ακριβώς πληρώνουμε (γραμμή, κλπ);
11) Τι διαφορά θα δω στις τιμές αν (δεν) επιλέξω ογκοχρέωση σύμφωνα πάντα και με το γεγονός ότι δεν πρόκειται να κατεβάζω πολύ (ας πούμε 50 MB / μήνα, το πολύ 100, ίσως και πολλά να λέω, θα δείξει);
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.