Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Sep 25, 2006 11:43 pm

Ελα για να τελειωνει το θεμα με το πως ειναι ο κατερινης, μιας και δεν τον εχεις δει, και να μην περιμενεις αρκετο καιρο ακομα μεχρι να τον δεις, εχει φωτο του στη σελιδα του τμηματος μας :-)

http://www.cs.aueb.gr/people/profiles/katerinis.shtml
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Mon Sep 25, 2006 11:49 pm

και είναι και πετυχημένη!!!!
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Sep 25, 2006 11:52 pm

με τα φροντιστηρια τι γινεται??βγαζει τις ωρες και τις ημερες η ιστοσελιδα του τμηματος??τελεια φωτογραφία!μου εφυγε μια αγωνια!
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Sep 25, 2006 11:56 pm

Πέθανα στο γέλιο με τη φωτό του Κατερίνη!!

Όσο για τα φροντ μην αγχώνεσαι.Θα σας ανακοινωθούν στο μάθημα.Ο Κατερίνης δεν ανανεώνει τη σελίδα του μαθήματος (εκτός και αν το θυμηθεί ποτέ!)
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue Sep 26, 2006 12:03 am

Ganther wrote:Ελα για να τελειωνει το θεμα με το πως ειναι ο κατερινης, μιας και δεν τον εχεις δει, και να μην περιμενεις αρκετο καιρο ακομα μεχρι να τον δεις, εχει φωτο του στη σελιδα του τμηματος μας :-)

http://www.cs.aueb.gr/people/profiles/katerinis.shtml
Κορυφή η pic, έχει φωτογέννεια....
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 26, 2006 12:04 am

Ουουουουουουουου!
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Sep 26, 2006 12:13 am

Γεια σου ρε Κατερινη με τις αμφιμονοσυμαντες αντιστοιχιες σου....
Αυτο θυμαμαι μονο να λεει..
Στο προηγουμενο μαθημα ορισαμε μια αμφιμονοσυμαντη αντιστοιχια μεταξυ δυο συνολων Α και Β!!!
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Sep 26, 2006 12:19 am

Στο πανεπιστήμιο υπάρχει ορχηστρα στην οποία μπορούν να πέρνουν μερος φοιτητες??και για να γρφτώ στο e-class πρεπει να εχω μαιλ στο πανεπιστήμιο???αν ναι πως γινεται αυτο???
Last edited by Serendipity on Tue Sep 26, 2006 12:26 am, edited 1 time in total.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 26, 2006 12:24 am

Oρχήστρα;Δεν ξέρω... Έχουμε τέτοιο πράγμα;
Πάντως έχουμε σίγουρα μαθήματα χορού!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Sep 26, 2006 12:54 am

Έχω ακούσει ότι υπάρχει "Ρεμπέτικη Κομπανία" και "Χορωδία με πιάνο" :-D
Το τι ακριβώς είναι ρώτησε καλύτερα στο Πολιτιστικό Στέκι στο υπόγειο.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Sep 26, 2006 12:57 am

gia να γραφτώ στην e-class πρεπει να έχω e-mail στο πανεπιστήμιο αν ναι ποια είναι η διαδικασία για να αποκτήσω???
--Albert Einstein--

ImageImage

Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 26, 2006 1:01 am

Mιλάμε βροχή οι ερωτήσεις :-D :-D
Πολύ μ'αρέσει... :-D

Για να αποκτήσεις email και κωδικό στο Δία πρέπει να πας στον 3ο όροφο της πτέρυγας Δεριγνύ και μέσα στη γραμματεία θα πας να συμπληρωσεις μία αίτηση.Μετά από λίγες μέρες θα πας να παραλάβεις τους κωδικούς σου και θα γραφτείς στο eclass.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Sep 26, 2006 1:04 am

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ!!!!!!!!!!!!
--Albert Einstein--

ImageImage

Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 26, 2006 1:07 am

Any time... i don't eνen know your name.
Anyway.
Any time you need something we'll be here!

Αμάν αυτά τα αγγλικά μου!Γαμωτο γαμωτο!!
sofia_bonny
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by sofia_bonny » Tue Sep 26, 2006 1:49 am

Καλως ήρθες Serendipity στο τμήμα και στο forum! :)

Αρχικά να σου πω συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και να ξέρεις ότι αν σ'αρέσει η συγκεκριμένη επιστήμη θα μείνεις αρκετά ευχαριστιμένη απ'το τμήμα μας! Μην αγχώνεσαι, θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να προσαρμοστείς αλλά όλα καλά!

Όσον αφορά τα μαθηματικά είναι από τα εύκολα μαθήματα τα οποία με λίγο διάβασμα στο τέλος και μια στοιχειώδη επαφή κατά τη διάρκεια του εξαμήνου περνιόνται εύκολα και με βαθμό! Ο καθηγητής είναι πολύ συμπαθητικός (αν και θα σου φανεί αρκετά τυπικός στην αρχή θα δεις ότι είναι διατεθημένος να βοηθήσει) και τα θέματά του αναμενόμενα. Να διευκρινίσω ότι το "γλυκούλης" κάτι το οποίο σπεύσατε πολλοί να παρεξηγήσετε, έγγειται στον ιδιαίτερο τρόπο του Κατερίνη (από την χαρακτηριστική χροιά της φωνής εως τον τον τρόπο που κάνει παρατήρηση) και όχι απαραίτητα στο παρουσιαστικο.

(Ναι από εμένα τον άκουσε ο Xrokos τον χαρακτηρισμό!:-D
Kορυφή η photo :lol: )
Image
What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Sep 26, 2006 9:43 am

Καλώς μας ήρθες (και μου αρέσει το πόσο ζεστά έχεις πάρει το πράγμα).

Έτσι για να πρωτοτυπίσω λίγο, ο Κατερινής είναι από τους καλούς καθηγητές μας, γιατί:
1.) είναι οργανωμένος
2.) έχει σχετικά καλές διαφάνειες

Ωστόσο το μάθημα του δεν το λες και το πιο εύκολο στον κόσμο. Προσωπικά πιο εύκολα βαθμό πήρα στους μεταλγωττιστές παρά στα μαθηματικά.

Στο πρώτο εξάμηνο έχετε άλλα δύο μαθήματα. Στο Java 1 (εισαγωγή στον προγραμματισμο νομίζω λέγεται), θα προσπαθήσουν να σου μάθουν προγραμματισμό... Η τέχνη του programming, δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη, αλλά απαιτεί αφοσίωση αρχικά και μπόλικη δημιουργική σκέψη (αργότερα θα καταλάβεις ότι αυτό που χρειάζεσαι θα είναι φαντασία... όλοι οι καθηγητές αυτό θα ζητούν από σένα). Απλά τώρα στην αρχή, μην αφήσεις το κομμάτι προγραμματισμός, και μην μείνεις μόνο σε αυτά που θα σου πουν οι καθηγητές/φροντιστήρια. ψάξε μόνη σου. Ο googlης θα πρέπει να γίνει φίλος σου (και από ότι είδα σε άλλο thread, σε βεβαιώ ότι δε θα σε δυσκολέψει με το να σου ζητήσει να πάτε για καφέ -ήδη θα το κατάλαβες ότι ο Love doctor της σχολής είναι η Lumen ;-)

Το άλλο μάθημα (κατι σε εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών) είναι από τα πιο εύκολα της σχολής. δε λέει και πολλά πράγματα, ο καθηγητής είναι αρκετά καλός και γενικα είναι χαρούμενο μάθημα.

Καλώς μας ήρθες και καλή συνέχεια. ότι χρειαστείς εδώ θα είμαστε, παλιότεροι και νεότεροι για να βοηθήσουμε ;-)

3 γενικές συμβουλές:
1.) κάνε όλες τι εργασίες (ακόμα και αν είναι προαιρετικές, και μην τις αφήνεις για τελευταία στιγμή... μόλις ανακοινωθούν ξεκίνησέ τες)
2.) προσπάθησε μόνη σου να μάθεις προγραμματισμό (τα φροντιστήρια είναι πολύ εισαγωγικά και θα πρέπει πολύ γρήγορα να έχεισ φτάσει σε επίπεδο πολύ υψηλότερο ώστε να σου είναι περιττά -άλλωστε δεν έχουμε υποχρεωτικά εργαστήρια)
3.) τα καλύτερα μαθήματα είναι αυτά που έχουν δύσκολες εργασίες και μικρό αριθμό φοιτητών (λιγότεροι των 10 -συνήθως είναι 4-7 ;-)

και φυσικά (Αυτές είναι extra συμβουλές) μην ξεχάσεις να ζήσεις. τα χρόνια αυτά θα έχει πολύ δουλειά, ωστόσο πάντα να βρίσκεις λίγο χρόνο και για σενα.

Αυτα
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Tue Sep 26, 2006 12:52 pm

Στο πανεπιστήμιο υπάρχει ορχηστρα στην οποία μπορούν να πέρνουν μερος φοιτητες??
Φυσικά κ υπάρχει ορχήστρα κ αρκετά καλή μάλιστα (τουλάχιστον μέχρι πέρισυ).
Ο μαέστρος άλλαξε φέτος..Με τον παλιό είχαμε 2 ορχήστρες,μια μοντέρνα που παίζαμε κινηματογραφική,jazz(όποιος θέλει αυτοσχεδιάζει ;) ) ,rock κ νεοκλασσικιστική μουσική στη μία κ ελληνκά παραδοσιακά κ ρεμπέτικα στην δεύτερη (η οποία ήταν σε τοπ επίπεδο κ έπαιζε κ έξω).
Μίλησα λίγο κ με τον καινουργιο μαέστρο κ μου πε πως θα έχουμε φέτος μία ενιαία ορχήστρα που μάλλον θα παίζει ethnic,νεοκλασσικιστική κ jazz-rock..θα δίξει στην πορία.Σου προτίνω ανεπυφήλακτα να γραφτείς κ όποιος άλλος ξέρει κάποιο όργανο,είναι καλή εμπειρία,σε βοηθάει να εκφραστείς κ με άλλους τρόπους κ γνωρίζεις κ πολύ κόσμο .Εγώ έπαιζα από το πρώτο έτος σε όλες τις ορχήστρες κ δεν το μετάνιωσα.
Για να γραφτήτε πηγαίντε στο πολιτιστικό στέκι ένα πρώι (μέχρι τις 1) κ μιλήστε κ με τον μαέστρο.
Ύποψιν,μου πε ο καινούργιος ότι αν μαζευτούμε αρκετοί κ πάμε καλά θα πηγαίνουμε παίζουμε κ σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.. ;)
*--Common sense is not so common--*
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 26, 2006 12:57 pm

Ρε τι λέτε;Κοίτα πράγματα που έχουμε στη σχολή μας!!

Και όπως πολύ σοφά είπε ο Erevodifwntas μην ξεχάσεις να ζήσεις.Στο χέρι σου είναι τα φοιτητικά σου χρόνια να είναι τα καλύτερα!!
Με λίγο προγραμματισμό θα περάσεις αξέχαστα!

Όποια άλλη απορία έχεις εδω είμαστε... Καλή αρχή λοιπόν!(αν και έχετε ένα μήνα ακόμα που θα κάθεστε)
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Tue Sep 26, 2006 2:17 pm

Κατ'αρχήν για να πάρεις τους κωδικούς από τη γραμματεία θα πρέπει να περιμένεις την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι εγγραφές ολοκληρώνονται την παρασκευή...οπότε από δευτέρα κωδικοί...
εεε...έλεος ρε...ωραίος ο κατερίνης?
Πάντως, πέρυσι η κατάσταση με την αναλογία ανδρών-γυναικών του τμήματος δεν ήταν κακή...αντιθέτος...φέτος τι έγινε δεν ξέρω...
sofia_bonny
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by sofia_bonny » Tue Sep 26, 2006 4:04 pm

Πέρυσι, δηλαδή στο έτος μου, η αναλογία ήταν περίπου 60-40 με υπεροχή των ανδρών εννοείται...
Καλό αυτό για εμάς, έχουμε περισσότερα κίνητρα να πηγαίνουμε στη σχολή ;) :-D
Image
What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Sep 26, 2006 6:01 pm

έλεος, ήρθε η μέρα που ακούω φοιτήτριες πληροφορικής να λένε ότι έρχονται στη σχολή για τα αγόρια...
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Tue Sep 26, 2006 6:21 pm

Ε,να έχεις και ένα κίνητρο να πηγαίνεις στη σχολή με ευχαρίστηση!!!!Έτσι πάει!Να ανοίγει και λίγο το μάτι εκτός από το μυαλό!!!!Εύγε στα νιάτα!!

Υ.ΓΕγώ βέβαια λόγω μόνιμης δέσμευσης σχεδόν σ'όλη τη διάρκεια δεν χάρηκα κάτι τέτοιο αλλά είμαι σίγουρη ότι αν ήταν αλλιώς θα ήμουν της ίδιας λογικής :-D :-D :) :) :) :lol: :lol:
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”