http://www.debianadmin.com/debian-etch- ... shots.html
Αχ αχ αχ...αν κάποια στιγμή όταν η ubuntu χάσει τα support contracts που έχει. Γιατί στην distro αυτή δεν υπάρχει social contract τότε να δούμε που θα γυρήσουν όλοι οι ubuntu fans...PaP wrote:Ο απλός χρήστης βολεύεται με Kubuntu, δε βλέπω λόγω να βάλει Debian
Δεν νομίζω ότι η Canonical βγάζει τόσα πολλά από τα support contracts της ούτως ή άλλως, ή ότι οι ubuntu fans ενδιαφέρονται για κοινωνικό συμβόλαιο... Άλλα πράγματα περιμένουν από τη διανομή τους, αλλιώς θα ήταν ήδη debian fans.HdkiLLeR wrote:Αχ αχ αχ...αν κάποια στιγμή όταν η ubuntu χάσει τα support contracts που έχει. Γιατί στην distro αυτή δεν υπάρχει social contract τότε να δούμε που θα γυρήσουν όλοι οι ubuntu fans...PaP wrote:Ο απλός χρήστης βολεύεται με Kubuntu, δε βλέπω λόγω να βάλει Debian![]()
![]()
LoLtsilochr wrote:ο απλός απλός χρήστης βολεύεται με win xp.
Ακούγεται λίγο τραγικό (αφού Linux είναι όλα) αλλά τα packaging systems , installation , ρυθμίσεις κτλ κτλ έχουν μεγάλη σημασία και ιδιαίτερα για έναν επαγγελματία που βασίζεται σε κάποιο λειτουργικό για την δουλειά του ( γι`αυτό κ το SuSE είναι το καλύτερο ..AnINffected wrote:Τί έχουμε εδώ;Linux-ο-εμφύλιο;
Απο αυτό τα support contracts της συντηρείται. Δεν το κρύβουν, το λένε κανονικάmikem4600 wrote:Δεν νομίζω ότι η Canonical βγάζει τόσα πολλά από τα support contracts της ούτως ή άλλως, ή ότι οι ubuntu fans ενδιαφέρονται για κοινωνικό συμβόλαιο... Άλλα πράγματα περιμένουν από τη διανομή τους, αλλιώς θα ήταν ήδη debian fans.HdkiLLeR wrote:Αχ αχ αχ...αν κάποια στιγμή όταν η ubuntu χάσει τα support contracts που έχει. Γιατί στην distro αυτή δεν υπάρχει social contract τότε να δούμε που θα γυρήσουν όλοι οι ubuntu fans...PaP wrote:Ο απλός χρήστης βολεύεται με Kubuntu, δε βλέπω λόγω να βάλει Debian![]()
![]()
Να σου πω την αλλήθεια μου αρέσει να υπάρχει fork με μικρότερο life cycle αλλά πολύ φοβάμαι ότι να μην καταλήξει σε enterprise solution με αρκετά κομμάτια propriatary ώστε να κρατήσει support απο πελάτες της. Για τον firefox ας κάνουν το logo free για να τελειώνειPaP wrote:debian-ο-εμφύλιο
Κυριώς καθότι η Canonical δεν κάνει commit απευθείας στη debian και σπάει και τη συμβατότητα.
Παρόλαυτα καινοτομεί σχετικά η Canonical όπως με projects Upstart, System Settings (kde control ala kubuntu), hardware database etc
Από την άλλη η debian το παρακάνει με το να μετονομάσει το Firefox γιατί άκουσον άκουσον έχει trademarked όνομα και Logo και αυτό δεν αποτελεί ΕΛΛΑΚ
Ωραίο το Gentoo. Σε ένα απο τα box μου το είχα για λίγο.Το source build γενικά βολεύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αυτό στην ουσία που "πουλάει" η distro είναι custom μηχανάκι (με ότι build options θέλεις εσύ). Το θέμα απ' ότι έχω δεί είναι ότι οι περισσότεροι παίρνουν το manual του επεξεργαστή τους και δίνουν ότι optimization option βρουν στον gcc με αποτέλεσμα το τελικό binary να είναι πιο μεγάλο και πιο αργό απο τα αντίστοιχα των binary distriboutions. Οπότε εάν δεν γνωρίζεις αρκετά καλά μερικά πράγματα δεν νομίζω ότι έχεις να κερδίσεις τπτ. Έτσι και αλλίως υπάρχει και το apt-get sourceAmmarkoV wrote: Gentoo δεν χρησιμοποιεί κανένας ?
Ναι, από τα support contracts... και το καρνέ του Shuttleworth.HdkiLLeR wrote:Απο αυτό τα support contracts της συντηρείται. Δεν το κρύβουν, το λένε κανονικά.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων...HdkiLLeR wrote:Τώρα σχετικά με το εάν οι ubuntu fans ενδιαφέρονται για το κοινωνικό συμβόλαιο, λέμε το ίδιο. Ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι οπότε γι' αυτό χρησιμοποιούν ubuntu![]()
![]()
...Αnw i have been apt-getting since '91 u?