Πρόβλημα με LAN

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
tara
byte level
byte level

Πρόβλημα με LAN

Post by tara » Mon Oct 02, 2006 6:34 pm

εχω εναν φορητό υπολογιστή με καρτα δικτύου ethernet xricom 10/100 PCMCA
και το σταθερό με κάρτα δικτύου Realtek.Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τα συνδέσω.
χρησιμοποιώ καλώδιο crossover(το μαύρο) και έχω δοκιμάσει σε windows XP prof και τα δύο μηχανήματα αλλά και σε linux slackware 10.1.
Στα windows λέει "network cable unpluged"
για ιp βάζω στο φορητό 192.168.0.1 μάσκα 255.255.255.0 και στο σταθερό 192.168.0.2 ίδια μάσκα.Το Workgroup ειναι και στα δύο HOME και τα ονοματά τους mikros και megalos αντιστοιχα.Έχω δοκιμάσει σε όλες τις ταχύτητες 10/100/half/dublex.Και οι δυο κάρτες φαίνονται να λειτουργούν σωστά στα windows.
Ακόμα έχω δοκιμάσει με 2 διαφορετικά καλώδια.
στο linux κάνω στο σταθερό:ifconfig eth0 up 192.168.0.2
και ομοίως στο φορητό όμως εκεί βγάζει ένα μήνυμα που λέει ότι δεν βρίσκει την eth0.Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει?
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Mon Oct 02, 2006 7:17 pm

στο linuxακι γράψε

Code: Select all

dmsg|grep eth
Αν βγάλει κάτι τότε ξαναμιλάμε. Αν δε βγάλει μπορεί να έχει πρόβλημα η καρτούλα ή να μη φορτώνεται το service
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Oct 02, 2006 8:05 pm

Το Crossover σε συνδυασμό με τα WinXP θα φταίει (my guess) ..
Γενικότερα και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα laptop (RealTek NIC) κ έναν σταθερό WinXP Pro (επίσης RealTek).. Ενώ παλαιότερα 2 crossed-over PC Win98SE σε δίκτυο φίλου μου έπαιζαν καλά.. Τι να πεί κανείς.. :???:
Πάρε ένα switchακι (20-30 euro) ακόμα και αν τελικά φταίει κάτι στα configurations δεν θα σου πάει χαμένο ;) ..
Εγώ έχω ένα 5 port της NetGear και είναι μια χαρά..

http://winhlp.com/wxnet.htm
http://winhlp.com/wxnet.htm wrote:Connecting two computers by crossover cable, rather than through two patch cables and one switch, does not always work. Not all network adapters can handle crossover cabling. Buy a switch and straight (not crossover) cables they are very cheap and allow you to connect more computers later.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tara
byte level
byte level

Post by tara » Mon Oct 02, 2006 10:27 pm

einherjar βγαζει:
eth0: Xircom Cardbus Adapter rev 3 at 0x4000 ,00:10:A4:A0:FB:89, IRQ 11.
και
eth0: MII transeiver #0 config 3000 status 7009 advertising 01e1
tara
byte level
byte level

Post by tara » Mon Oct 02, 2006 11:18 pm

παρομοια βγαζει και ο desktop
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Oct 02, 2006 11:29 pm

αφού τις βλέπει τότε γιατί λέει ότι δε ξέρει τίποτα...
γράψε εδώ το μήνυμα που βγάζει όταν κάνεις το ifup καθώς και την έξοδο του

Code: Select all

dmsg | tail
αμέσως μετά
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
tara
byte level
byte level

Post by tara » Mon Oct 02, 2006 11:38 pm

στο τέλος ο δεσκτοπ
eth0: link down

και το laptop
eth0:Link forced to 100Mbit half dublex
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Tue Oct 03, 2006 3:38 am

Πάρε ένα switch να βρεις την υγειά σου. 20Ε κάνει της Netgear και της D-Link και 17Ε της Level1.

Κάθεσαι και παιδεύεσαι... Και θα έχεις τη δυνατότητα το επεκτείνεις το LAN σου μελλοντικά...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
tara
byte level
byte level

Post by tara » Tue Oct 03, 2006 7:31 am

ναι αλλα αν εχει προβλημα καποια καρτα δικτυου δεν θα λυθει ετσι.Λογικά έπρεπε να παιζει και με απευθειας σύνδεση.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Oct 03, 2006 7:51 pm

tara wrote:ναι αλλα αν εχει προβλημα καποια καρτα δικτυου δεν θα λυθει ετσι..
Ναι αλλά αν δεν έχει δεν θα το μάθεις ποτέ :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Thu Oct 05, 2006 3:01 pm

AmmarkoV wrote:Το Crossover σε συνδυασμό με τα WinXP θα φταίει (my guess) ..
Αν δεν κάνω λάθος το crossover δεν είναι το ίδιο με το ftp;
Αν ναι τότε δεν πρέπει να φταίει αυτό γιατί κι εγώ έχω lan μεταξύ win xp prof και home με ftp και είναι μια χαρά.

1) Κατ' αρχάς προτείνω να σιγουρευτείς ότι συνδέεις το καλώδιο και στους 2 υπολογιστές πριν πατήσεις το power και στους 2.

2) Επιπλέον βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει και στους 2 τα firewall.

3) Τέλος επανεγκατάστησε τις κάρτες δικτύου ή/και σιγουρέψου ότι αναγωρίζονται από τους υπολογιστές. Επίσης κοίτα από τις ρυθμίσεις της εκάστοτε κάρτας μήπως έχουν οριστεί ως ανενεργές συσκευές και κάντες ενεργές.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω από προσωπική εμπειρία όταν έστηνα για πρώτη φορά δίκτυο. Καλή επιτυχία!
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Thu Oct 05, 2006 8:11 pm

pc 1: 192.168.1.1
pc 2: 192.168.1.2

default gateaway : 192.168.1.1

φτιάξε δίκτυο μέσω του wizard...θα κάνουν restart και τα 2 pcια..ίδιο workgroup..διαφορετικά ονόματα..και όλα καλα..
κοίτα μέσω bios αν είναι enabled οι καρτούλες σου
κλείσε τα firewall... τέλος μην πάρεις switch θα λυθεί με κάποιο τρόπο..worst case πέρνα drivers νέους στις κάρτες
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Oct 06, 2006 6:11 pm

Από τον μάγο μπορείς επίσης να ρυθμίσεις και το επίπεδο πρόσβασης του ενός στον άλλο?
Ακόμα μπορείς μέσω του Α να συνδέεσαι με τον Β στο Internet?
S.S.D.D.
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Fri Feb 09, 2007 4:11 pm

Έχω φτιάξει lan μεταξύ δύο υπολογιστών κι έχω κι έναν εκτυπωτή ο οποίος είναι συνδεμένος με το ένα υπολογιστή.
Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιώ τον εκτυπωτή απ'τον υπολογιστή μου χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοιχτό το άλλο pc που είναι συνδεμένος?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Feb 09, 2007 4:26 pm

Νομίζω (κατα 80%) ότι δεν γίνεται! Εφόσον τον εκτυπωτή τον κάνεις share μέσω του pc στο οποίο είναι συνδεδεμένος πρέπει να έινια ανοιχτός ώτε να πηγαίνει το request μέσω δικτύου στο pc που κάνιε το "routing" και αυτό να σου δίνει την διευθυνση του εκτυπωτή, ή κάπως έτσι. Αν το Pc είναι κλείστό τότε το δικτυο δεν υφίσταται, όποτε και δεν μπορεί να είναι available ο εκτυπωτής!

Μάλλον!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Fri Feb 09, 2007 4:29 pm

Εγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα με Lan. Εχω ένα ρουτερ στο οποίο είναι συνδεδεμένο ένα pc απευθείας και άλλα 2 pc's συνδέονται στο ρούτερ μέσω switch. Όλα έχουν win xp και dhcp settings. Τον τελευταίο καιρό μερικές όλα τα πισι πετάνε ταυτόχρονα Ip Confict Error! Κοιτάω τα ip που έχει δώσει ο ρουτερ μεσω του dhcp και είναι διαφορετικά! τι μπορεί να φταίει; Καμιά ιδέα;
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Feb 09, 2007 4:51 pm

Το θέμα συνήθως δεν είναι τι IP φαίνεται να έχει δώσει o Router αλλα τι IP έχουν όντως πάρει τα Pc. Αν το ρουτερ σου είναι κάποιο από αυτ΄που δίνουν οι εταιρεις DSL και όχι κάποιο που έχεις επιλέξει και αγοράσει εσύ, μάλλον έχει πρόβλημα με τα dhcp leases. Εμένα το παλίο ρουτερακι που είχα (ήταν αυτό που μου είχαν δώσει από την εταιρεία που έπαιρνα dsl) είχε παρόμοιο πρόβλημα. 'Η πάρε ένα καλό ρουτερ που θα κάνει καλά τη δουλεία του ή απενεργοποίησε τον dhcp και βάζε καρφωτά IP στα pc του δικτύου σου!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Fri Feb 09, 2007 4:56 pm

Μα απο τα pc κοιτάω τι ip εχουν παρει.. Υπαρχει περιπτωση να μην εχουν παρει αυτα που λενε;;; Θα δοκιμασω να κανω και απευθειας ip assign μπας κ δουλεψει...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Feb 09, 2007 5:20 pm

nantia_86 wrote:Έχω φτιάξει lan μεταξύ δύο υπολογιστών κι έχω κι έναν εκτυπωτή ο οποίος είναι συνδεμένος με το ένα υπολογιστή.
Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιώ τον εκτυπωτή απ'τον υπολογιστή μου χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοιχτό το άλλο pc που είναι συνδεμένος?
Μπορείς, αν χρησιμοποιήσεις print server. Π.χ. δες εδώ, κάτω κάτω. Πολλοί είναι ενσωματωμένοι και σε οικιακά NAS (Network Attached Storage) - κι εγώ θέλω να πάρω κάποια στιγμή ένα τέτοιο.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Feb 09, 2007 5:54 pm

σε πρώτη φάση τράβα ένα restart το router και μετά κάνε μια επιδιόρθωση τις ΙΡ. Δεν νομίζω να υπαρχει άλλο πρόβλημα
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”