Ποιο antivirus προτιμάτε/χρησιμοποιείτε;;;
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Ποιο antivirus προτιμάτε/χρησιμοποιείτε;;;
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και ένα και πλέον εξάμηνο το McAfee Professional και είμαι αρκετά ικανοποιημένος....
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Norton Antivirus 2004...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Δε χρησιμοποιώ . Υπόλειμα της οικονομίας σε πόρους που έκανα όταν είχα καφετιέρα κι όχι υπολογιστή. Απλά μου σπαει τα νεύρα να έχω το μεγάλο αδερφό να τρέχει στο πρασκήνιο. (Ιό δεν έχω κολήσει ποτέ μόνο το W32blaster όταν έκανα αναβάθμιση στο firewall και το έκλεισα )

Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

'εχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα διάσημα antivirus:
Norton Antivirus: ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ. Η επιτυχία του μάλλον στηρίζεται στα OEM releases και στις συμφωνίες με τους κατασκευαστές. Κάνει τον υπολογιστή σου υπερβολικά πιο αργό και είναι να μην πιάσεις ιο γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται. Όσο για τα περιοδικά που το βγάζουν Editor's Choice, το πιο πιθανό οφείλεται στο ευκολόχρηστο περιβάλλον εργασίας του.
F-Secure: Πολύ καλό. Το απεγκατάστησα γιατί για την λειτουργία του τρέχουν 4-5 διεργασίες και εγώ ήθελα να τρέχει μόνο μία.
Mcafee: Πάρα πολύ καλό και πολύ γρήγορο. Νομίζω το πιο γρήγορο που έχω δοκιμάσει μαζί με NOD32 και f-prot. Το απεγκατάστησα γιατί πρέπει να πληρώνεις συνδρομή για updates. (ούτε με crack γίνεται γιατί ο έλεγχος γίνεται στο server και όχι στον υπολογιστή σου)
NOD32: Φημίζεται για την ταχύτητα του. Οι κατασκευαστές του λένε ότι το έχουν φτιάξει σε assembly(πιθανόν γιατί antivirus στα 2.5 ΜΒ δεν έχω ξαναδεί). Το πρόβλημα προέκυψε όταν έκανα scan online τον υπολογιστή μου από τη σελίδα http://www.kaspersky.com και εντόπισε στον υπολογιστή μου δύο ιούς. Πάει κι' αυτό
F-prot: Καλό και πολύ ελαφρύ αλλά με πολύ λίγες επιλογές και χωρίς email scanner.
AVK(antiviruskit 2004): Πολύ καλό. Χρησιμοποιεί δύο engines για αναγνώριση ιών(αυτό του Kaspersky και της bitdefender). Είναι το μόνο που έχω δεί να scanarei emails σε imap(πριν τα αρχεία να κατεβούν στο cache του email client). Ο έλεγχος για συνδρομές γίνεται πάλι στο server.
Kaspersky(Αυτό χρησιμοποιώ προς το παρόν). Η PRO έκδοση διαθέτει το πιο άσχημο Interface που είδα σε πρόγραμμα. Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο. Η έκδοση 5 (όχι PRO προς Θεού) είναι πολύ καλή (μέχρι στιγμής). Θα δείξει στο μέλλον. Συμπαθητικός και ο προιστάμενος των προγραμματιστών της εταιρείας. Από τους λίγους που ανήκουν σε Reverse Engineering groups...
Drweb 4.30: Καλό αλλά με πολλά false alarms οπότε έχεις πρόβλημα. Το να σου λέει ένα καινούργιο πρόγραμμα που κατεβάζεις ΜΠΟΡΕΙ να έχει ιο δεν είναι καλό.
Άμα δεν έχω γράψει για κάποιο ρωτήστε. Σίγουρα θα έχω μειονεκτήματα να σας πω.
Norton Antivirus: ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ. Η επιτυχία του μάλλον στηρίζεται στα OEM releases και στις συμφωνίες με τους κατασκευαστές. Κάνει τον υπολογιστή σου υπερβολικά πιο αργό και είναι να μην πιάσεις ιο γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται. Όσο για τα περιοδικά που το βγάζουν Editor's Choice, το πιο πιθανό οφείλεται στο ευκολόχρηστο περιβάλλον εργασίας του.
F-Secure: Πολύ καλό. Το απεγκατάστησα γιατί για την λειτουργία του τρέχουν 4-5 διεργασίες και εγώ ήθελα να τρέχει μόνο μία.
Mcafee: Πάρα πολύ καλό και πολύ γρήγορο. Νομίζω το πιο γρήγορο που έχω δοκιμάσει μαζί με NOD32 και f-prot. Το απεγκατάστησα γιατί πρέπει να πληρώνεις συνδρομή για updates. (ούτε με crack γίνεται γιατί ο έλεγχος γίνεται στο server και όχι στον υπολογιστή σου)
NOD32: Φημίζεται για την ταχύτητα του. Οι κατασκευαστές του λένε ότι το έχουν φτιάξει σε assembly(πιθανόν γιατί antivirus στα 2.5 ΜΒ δεν έχω ξαναδεί). Το πρόβλημα προέκυψε όταν έκανα scan online τον υπολογιστή μου από τη σελίδα http://www.kaspersky.com και εντόπισε στον υπολογιστή μου δύο ιούς. Πάει κι' αυτό
F-prot: Καλό και πολύ ελαφρύ αλλά με πολύ λίγες επιλογές και χωρίς email scanner.
AVK(antiviruskit 2004): Πολύ καλό. Χρησιμοποιεί δύο engines για αναγνώριση ιών(αυτό του Kaspersky και της bitdefender). Είναι το μόνο που έχω δεί να scanarei emails σε imap(πριν τα αρχεία να κατεβούν στο cache του email client). Ο έλεγχος για συνδρομές γίνεται πάλι στο server.
Kaspersky(Αυτό χρησιμοποιώ προς το παρόν). Η PRO έκδοση διαθέτει το πιο άσχημο Interface που είδα σε πρόγραμμα. Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο. Η έκδοση 5 (όχι PRO προς Θεού) είναι πολύ καλή (μέχρι στιγμής). Θα δείξει στο μέλλον. Συμπαθητικός και ο προιστάμενος των προγραμματιστών της εταιρείας. Από τους λίγους που ανήκουν σε Reverse Engineering groups...
Drweb 4.30: Καλό αλλά με πολλά false alarms οπότε έχεις πρόβλημα. Το να σου λέει ένα καινούργιο πρόγραμμα που κατεβάζεις ΜΠΟΡΕΙ να έχει ιο δεν είναι καλό.
Άμα δεν έχω γράψει για κάποιο ρωτήστε. Σίγουρα θα έχω μειονεκτήματα να σας πω.

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εγώ το Norton αλλά δεν είμαι απολύτως ικανοποιημένη..μου δημιούργησε πρόβλημα με τον Apache, που δε μου δούλευε, το απενεργοποίησα να δω τι φταίει και κόλλησα το Blaster...πίκρα τελικά!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
jimmyd, vagalati: Μπράβο ρε μάγκες καιρό μου την έσπαγε το icon του Norton κάτω στο tray απο σήμερα έφαγε πόρτα ο μάγκας...Και έλεγα μάλον καγκουριά θα κάνω αλλά μια χαρούλα, έτσι και αλλιώς ακόμη απο την εγκατάσταση δεν είχα κάνει system scan

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
όχι ολόκληρο ήταν ένα σκάλωμα ...αλλά έβλεπα και το tray και ...τόσα χρόνια δεν είχα και τώρα μου κακοφαίνονταν...Μια χαρούλα είμαι πάντος και χωρίς 

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν είχα χρησιμοποιήσει επί 7 χρόνια ποτέ κάποιο antivirus. Τώρα χρησιμοποιώ στον έναν υπολογιστή το Norton 2003 και δεν ξέρω τι ρόλο βαράει ακριβώς! Τι το έχω τι δεν το έχω....Σε λίγες μέρες μάλλον δεν θα το έχω. Ο άλλος υπολογιστής τώρα είναι τραγική περίπτωση. Αμέσως μετά το format που έφαγε κόλησε με την 1 ιό. Μου έβγαζε πως σε 1 λεπτό θα κανει restart. Του φόρτωσα λοιπόν σήμερα το Antivir XP και του έκανα ένα scan στο οποίο βρήκε 6 warms! Και επίσης κάτι trojan horses!!!Κοινώς έχει γ....ι το σύμπαν! Τώρα δεν μου κάνει restart! Παρ'όλα αυτά αργει πολύ όταν είμαι συνδεδεμένος.
The road goes on forever...
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Προφανώς τα worms έκαναν τη "δουλειά" τους,πειράζοντας διάφορες ρυθμίσεις,κυρίως στη registry.Προσπάθησε να επαναγκαταστήσεις με το cd των Windows τις ρυθμίσεις όσον αφορά το networking(inet,lan κτλ) μήπως διορθωθούν τα πράγματα...Τα trojans κακό στη λειτουργία του pc δε θα έκαναν.Απλά θα τον έκαναν ευάλωτο στο κάθε επιτήδειο...
Tamiya rulezZz....
- P@radox
- Kilobyte level
Kserw gw re paidia..??
Στον Υπολογιστη γραφειου μου εχω τα Norton 2003 Pro και μπορω να πω οτι επιβαρυνεται αρκετα το συστημα μου...
Ομως με αυτον τον υπολογιστη δεν μπαινω και πολυ στο Διαδικτυο. Απο την αλλη στον φορητο μου , με τον οποιο μπαινω ουκ ολιγες ωρες στο Διαδικτυο, εχω το Kaspersky Antivirus και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, ασε που ειναι και freeware. Φυσικα η χρηση ενος ADWARE και στις δυο περιπτωσεις ειναι επιτακτικη...[/b]

- ailouros
- Gbyte level
Είπα και γω να βγάλω το νόρτον επιτέλους και το έκανα ανιστολ..Το αποτέλεσμα ήταν να μου νεκρώσει οποιαδήποτε διαδυκτιακή επικοινωνία,DCHP Not Running και δεν συμμαζεύεται.Τελικά με άπειρα ρισταρτ και χειροκίνητες επιδιορθώσεις στην registry έγινε η ανάσταση.Ντροπή στους ντιβέλοπερς της symantec :(
To Kaspersky καλό φαίνεται αλλά αυτό που κατέβασα δηλαδή το 5.0.14 είναι trial και βαρέθηκα να ψάχνω το κρακ ,άσε που δεν ξέρω ρώσικα
To Kaspersky καλό φαίνεται αλλά αυτό που κατέβασα δηλαδή το 5.0.14 είναι trial και βαρέθηκα να ψάχνω το κρακ ,άσε που δεν ξέρω ρώσικα