Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Serendipity » Tue Oct 03, 2006 10:19 pm

βρε παιδια εντύπωση μου κανει που αρχίζουμε τόσο αργα τα μαθήματα.τα υπόλοιπα πανεπιστημια αρχίζουν αυτην την εβδομάδα.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Oct 03, 2006 10:21 pm

Εμείς έχουμε διπλή εξεταστική τώρα. Τα άλλα θα την κάνουν μαζί με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Με λίγα λόγια, το επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσει νωρίτερα για το ΟΠΑ.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Oct 03, 2006 10:25 pm

Σωστα.
Image
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Oct 03, 2006 11:52 pm

Καστανια++
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Oct 04, 2006 12:04 am

Από όσο ξέρω στην Ιατρική θα γράφουν ως το Νοέμβρη παράλληλα με τα μαθήματα και τα εργαστήρια. Και μην ξεχνάτε πως τα βιβλία τους είναι χοντρά σαν εγκυκλοπαίδειες! Πάντα υπάρχουν και χειρότερα!

Αυτό που με στενοχωρεί είναι που δεν βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί θέλω να προγραμματίσω κι άλλες δραστηριότητες και προς το παρόν ποντάρω στα τυφλά.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Nίκος
bit level
bit level

Post by Nίκος » Wed Oct 04, 2006 12:25 am

Καλά στην Ιατρική δίνουν ανέκαθεν όλο το χρόνο ...
Ρώτα οποιον θέλεις.Βασικά έχουν εξεταστική αλλά δίνουν και μαθήματα μέτα το πέρας αυτής.
ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ....
xydas
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by xydas » Wed Oct 04, 2006 1:48 am

Γεια σας παιδιά!Επειδή και εγώ είμαι νεοεισαγώμενος θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα που με απασχολούν..Το πρόγραμμα γνώριζετε περίπου πότε θα βγει και επιπλεόν θα ήθελα αν μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά με αυτό το φροντιστήριο στο οποίο είχατε αναφερθεί παραπάνω.Πρόκειται για ηλεκτρονικό φροντιστήριο η είναι κάτι σαν επιπλέον μάθημα μέσα στη σχολή;Η κάτι που συνδυάζει και τα δύο;Αν μπορεί κάποιος θα ήθελα να αναφερθεί εκτενέστερα σε αυτόν τον θεσμό..

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας έπρηξα! :twisted:
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Oct 04, 2006 2:40 am

Τα φροντηστίρια είναι επιπλέον ώρες από την κανονική διδασκαλία και δεν είναι υποχρεωτικά. Από προσωπική εμπειρία νομίζω δεν αξίζουν τα περισσότερα. Οι ασκήσεις που μοιράζουν οι παρατάξεις σε καλύπτουν.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Oct 04, 2006 4:29 am

Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, τα μαθήματα ξεκινούν Πέμπτη 26/10, όποτε το πρόγραμμα να το περιμένεις εκει γύρω (μάλλον δυό-τρείς μέρες πρίν).

Τα φροντιστήρια είναι αυτό που είπε ο tZoLe και είναι κυρίως επίλυση ασκήσεων.Η δική μου συμβουλή όμως είναι να τα τσεκάρετε οι ίδιοι μερικές φορές πρώτα για να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη.

Βασική συμβουλή προς τους νεότερους (ααχ, μας πήραν τα χρόνια εμας τους μαύρους και έρημους)...Όποια απορία και να έχετε για ο,τιδήποτε ακόμη και εαν εσείς νομίζετε πως είναι το πιο χαζό πράγμα στην ιστορία του Ανθρώπινου Γένους, ρωτήστε χωρίς φόβο.Εγώ που σας το λέω δε ρωτούσα όσα θα έπρεπε να ρωτήσω.Το αποτέλεσμα είναι να έχω πολλά κενά στα μαθήματα σήμερα.Αυτό ισχύει παντού, από εδώ στο φόρουμ μέχρι τις συναναστροφές με τους καθηγητές σας, αλλά και στη ζωή γενικότερα!
(μαθήματα ζωής από τον AnINffected :-D )

Γι'αυτό μη φοβάσαι xydas οτι μας τα πρήζεις, και κανείς από εσάς να μη φοβάται!Γι'αυτό είμαστε εδώ...

A, συμφωνώ για όλους τους καθηγητές που αναφέρατε!Άλλοι εξαιρετικοί κατ'εμέ καθηγητές που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι οι Βαζιργιάννης (Β. Δεδομένων), Γκρίτζαλης (Ασφάλεια συστημάτων), Κοντογιάννης (Μαθηματικά).Γενικά όμως πιστεύω οτι έχουμε πάρα πολύ καλούς καθηγητές!

Τι θα λέγατε παιδιά να αφήναμε χρήσιμα links που είναι καλό να γνωρίζει κάθε νεο-εισερχόμενος; Κάνω την αρχή:

http://www.aueb.gr (Site του ΟΠΑ)
http://www.cs.aueb.gr (Site του τμ. Πληρ/κης του ΟΠΑ)
eclass.aueb.gr (E-class του ΟΠΑ)
http://secretariat.cs.aueb.gr/ (Ηλεκτρονική Γραμματεία τμ. Πληρ/κης του ΟΠΑ)
MSDN e-Academy για το ΟΠΑ
(Πρόσβαση, που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο σε δωρεάν Microsoft software για τους φοιτητές του ΟΠΑ.Δείτε και αυτό το topic)

Ιδέα (και περισσότερη δουλειά για τους :-p λογοκριτές admins :-p ) :twisted: :twisted: : αφού μαζέψουμε αρκετα τέτοια λινκς, να τα κάνουμε ένα ωραίο Sticky τόπικ για να έχουν όλοι ευκολη πρόσβαση σε αυτά;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
xydas
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by xydas » Wed Oct 04, 2006 12:19 pm

Ευχαριστώ AnINffected για τις συμβουλές σου, τις βρίσκω πολυ χρήσιμες και αν χρειαστώ κάτι άλλο θα ρωτάω,όπως προτρέπεις!Όσο για τα link αν και τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα γνωστά ,το τελευταίο δεν το γνώριζα.Είναι για να κατεβάζεις λογισμικό της Microsoft αν κατάλαβα καλά;(Δεν έχω κάνει ακόμη λογαριασμό στη γραμματεία και έτσι δεν συνδέθηκα για να το πολυψάξω)
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Oct 04, 2006 1:51 pm

Καλή ιδέα AnINffected!! :smt023
S.S.D.D.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Oct 04, 2006 2:13 pm

xydas wrote:Όσο για τα link αν και τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα γνωστά ,το τελευταίο δεν το γνώριζα.Είναι για να κατεβάζεις λογισμικό της Microsoft αν κατάλαβα καλά;(Δεν έχω κάνει ακόμη λογαριασμό στη γραμματεία και έτσι δεν συνδέθηκα για να το πολυψάξω)
Ναι, μπορείς να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις νόμιμα στο PC σου πολλά από τα προγράμματα της Microsoft (όπως Windows XP, Visual Studio 2005, Windows Server 2003, SQL Server 2005, Access, Visio, Project κ.ά.) για ακαδημαϊκή χρήση μόνο. ;) :roll: Όσα από αυτά απαιτούν CD-KEY, θα σου χορηγηθεί αυτόματα ένα προσωπικό key από το σύστημα. Καλώς ήλθες στο τμήμα!

Πάντως, πράγματι, θα ήταν μια καλή ιδέα να φτιαχτεί μια σελίδα στο venus που να καθοδηγεί τους πρωτοετείς σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το τμήμα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Oct 04, 2006 3:25 pm

xydas wrote:Γεια σας παιδιά!Επειδή και εγώ είμαι νεοεισαγώμενος θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα που με απασχολούν..Το πρόγραμμα γνώριζετε περίπου πότε θα βγει και επιπλεόν θα ήθελα αν μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά με αυτό το φροντιστήριο στο οποίο είχατε αναφερθεί παραπάνω.Πρόκειται για ηλεκτρονικό φροντιστήριο η είναι κάτι σαν επιπλέον μάθημα μέσα στη σχολή;Η κάτι που συνδυάζει και τα δύο;Αν μπορεί κάποιος θα ήθελα να αναφερθεί εκτενέστερα σε αυτόν τον θεσμό..
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας έπρηξα! :twisted:
Ας αναφερθώ κι εγώ:

Η συμμετοχή στα φροντιστήρια και στα εργαστήρια δεν είναι υποχρεωτική με την έννοια πως δεν παίρνουν απουσίες και η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτά δεν σχετίζεται με το αν έχουν δικάιωμα οι φοιτητές να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Τα φροντιστήρια γίνονται σε αίθουσες και συνήθως αναφέρεται περιληπτικά η θεωρία του μαθήματος και/ή γίνονται ασκήσεις που ο καθηγητής δεν έχει χρόνο να κάνει στο μάθημα. Σε αυτά διδάσκει βοηθητικό ακαδημαϊκο προσωπικό ή κάποιος υποψήφιος διδάκτορας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα εργαστήρια πληροφορικής. Κάθε φοιτητής έχει μπροστά του τον υπολογιστή του και κάνετε μαζί πρακτική εξάσκηση. Ενδέχεται τις πρώτες μέρες να μην έχετε θέση να κάτσετε αλλά σύντομα αραιώνετε πάαααααρα πολύ :-( Ανάλογα με το μεράκι του διδάσκοντα βοηθού μπορεί να κάνετε φοβερά καλό μάθημα, ή απλά να χαζεύετε... Καλύτερα να πηγαίνεις τις πρώτες μέρες τουλάχιστον και να κρίνεις μόνος. Υπήρχαν φορές που το μάθημα με βοήθησε πολύ κι άλλες που ήμουν δεν ήμουν ένα και το αυτό. Στο εργαστήριο είτε κάνετε πρακτική σε προγράμματα, είτε παίρνετε κατευθυντήριες γραμμές για τις εργασίες, είτε κάνετε εξτρά ύλη, όπως πχ, στο μάθημα "Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών" που διδάσκεστε UNIX και HTML που δεν αναλύονται εν ώρα κανονικού μαθήματος.

Τέλος, σχεδόν όλα τα μαθήματα έχουν δίωρο φροντιστήριο ή εργαστήριο, καμιά φορά και τα δύο. Ενδέχεται σε κάποια μαθήματα να δίνετε και κάποια προειδοποιημένα διαγωνίσματα κατά περιόδους επί τόπου που μετράνε στην τελική βαθμολογία πχ, στην "Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών" και στα "Λειτουργικά Συστήματα". Όταν πάρετε το πρόγραμμα, υπολογίστε κανένα οκτάωρο ακόμη σε εργαστήρια / φροντιστήρια.

Καλωσήρθατε στο ΟΠΑ και εννοείται πως δεν πρέπει να ντρέπεστε να κάνετε ερωτήσεις. Κανείς δεν ξέρει τα πάντα από τη στιγμή που γεννήθηκε! ;)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Thu Oct 05, 2006 11:00 pm

βρε παιδια 1 λίστα που υπάρχει στα τραπεζάκια των κομμάτων που λέει που μπορούμε να προμηθευτούμε τα συγγράμματα αφορά και τους νεοεισαγόμενους?
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Thu Oct 05, 2006 11:46 pm

Οι νεοεισαγωμενοι παίρνουν βιβλία πολύ πιο πριν από τους Χετείς.
Και νομίζω βγαίνει ανακοίνωση έξω από τη γραμματεία.Οπότε θα ενημερωθείτε.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Oct 06, 2006 12:55 am

Serendipity wrote:βρε παιδια 1 λίστα που υπάρχει στα τραπεζάκια των κομμάτων που λέει που μπορούμε να προμηθευτούμε τα συγγράμματα αφορά και τους νεοεισαγόμενους?
Έτσι κι αλλιώς η πλήρης λίστα βγαίνει και στο aueb.gr, οπότε μην ανησυχείς για τίποτα!

Νομίζω πάντως πως η ανακοίνωση που αναφέρει ο Paralias αφορά τα βιβλία που παίρνουν οι πρωτοετείς από τη Βιβλιοδιανομή και μόνο.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Fri Oct 06, 2006 9:07 am

Fairy wrote:Νομίζω πάντως πως η ανακοίνωση που αναφέρει ο Paralias αφορά τα βιβλία που παίρνουν οι πρωτοετείς από τη Βιβλιοδιανομή και μόνο.
Yeap!
laikedelic !
mel
byte level
byte level

Post by mel » Mon Oct 09, 2006 2:24 pm

Γεια σας και απο μενα!!Εχω κι εγω ,ως νεοεισαγομενη :) , καποιες ερωτησεις για τα μαθηματα του 1ου εξαμηνου...ειναι πολυ δυσκολα :-( ή αν διαβαζεις , παρακολουθεις τις παραδοσεις και δεν αφηνεις κενα , δεν εχεις κανενα προβλημα??? :-)
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Oct 09, 2006 2:29 pm

Να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών και στην Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Υπολογιστών (Java).

ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ μαθήματα, ειδικά αν δεν έχεις ασχοληθεί με προγραμματισμό hobby-στικά, θα έχεις πρόβλημα αν δεν δώσεις βάση σε αυτά. ΜΗΝ τα αφήσεις για μετά, γιατί αν δεν τα καταλάβεις, δεν θα μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα των επόμενων εξαμήνων (λειτουργούν σαν μία άτυπη αλυσίδα).

Τα μαθηματικά του Κατερίνη περνιούνται εύκολα, και με βαθμό. Υπάρχουν αρκετά καλές σημειώσεις από τις παρατάξεις, και ο καθηγητής είναι λογικός σε αυτά που ζητάει, οπότε μπορείς να είσαι πιο χαλαρή σε αυτά και να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα υπολογιστών.

Καλως ήρθες στην ΑΣΟΕΕ :)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Oct 09, 2006 2:42 pm

mel wrote:Γεια σας και απο μενα!!Εχω κι εγω ,ως νεοεισαγομενη :) , καποιες ερωτησεις για τα μαθηματα του 1ου εξαμηνου...ειναι πολυ δυσκολα :-( ή αν διαβαζεις , παρακολουθεις τις παραδοσεις και δεν αφηνεις κενα , δεν εχεις κανενα προβλημα??? :-)
Βασικά αν είσαι από τους γενναίους και αξιοθαύμαστους φοιτητές (δεν ειρωνεύομαι, σοβαρολογώ) που διαβάζουν, παρακολουθούν ανελλειπώς τις παραδόσεις και δεν αφήνουν κενά, δεν θα έχεις πρόβλημα με κανένα μάθημα κανενός εξαμήνου. Οι καθηγητές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι λογικοί άνθρωποι. Αν βάζουν δύσκολα είναι για να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της σχολής και για να μας έχουν στην πρίζα κι όχι από σαδισμό!

Και μια μικρή συμβουλή: με τη Java κάνε όση εξάσκιση μπορείς όλη τη διάρκεια του εξαμήνου για να εξοικειώνεσαι. ;)

Καλωσήρθες κι από μένα!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Mon Oct 09, 2006 2:45 pm

Καλωσήρθες!!!
Απαιτούνται τα στοιχειώδη...λίγο πολύ ό,τι έχουν περιγράψει τα παιδιά παραπάνω...μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα! ;)
Με στοιχειώδη προγραμματισμό θα σου βγει...υπάρχουν και τα δύσκολα μαθήματα...αλλά εκτός από κόπο θέλει γενικότερα και πολύ τρόπο.
Μην άγχεσαι και κυρίως να μένεις συντονισμένη!
Καλή σταδιοδρομία! :smt023
S.S.D.D.
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Mon Oct 09, 2006 3:23 pm

Κοιτα..

Δεν θέλω να σας αγχώσω εσάς τους πρωτοετείς.. αλλα δυστυχώς θα τα βρείτε ΠΑΛΟΥΚΙΑ..!

Μην ακούτε τους Venusιτες.. είναι όλοι Hackerαδες και δεν έχουν προβλήματα..δεν είναι απλοί φοιτητές.. είναι η elite της Πληροφορικής.... δεν μασάνε σε Τιποτα...!

Καλωσήρθες στο Venus.. η σχολή θα είναι παιχνιδάκι.. (απλά ξεχάστε προσωπική ζωή για 4 χρόνια..)

Just Kidding...Welcome Aboard..
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”