Διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου
Όπως όλοι ξέραμε πριν λίγο καιρό, για να βγάλει κάποιος διαβατήριο πήγαινε στο ΚΕΠ της γειτονιάς του με καναδυο φωτογραφίες και το κατάλληλο παράβολο από την εφορία και σε δυο τρεις μέρες ήταν έτοιμο!
Φυσικά, επειδή στη χώρα που ζούμε άμα δεν ταλαιπωρηθούμε όσο δεν παίρνει δεν το φχαριστιόμαστε, έπρεπε αυτή η σχετικά απλή διαδικασία ν' αλλάξει: ανάλογα με το πού μένει κάποιος θα πρέπει να πάει στο κατάλληλο γραφείο υποδοχής αιτήσεων της αστυνομίας (αλλά όχι φυσικά της περιοχής του, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!!)
Γκρινιάζω γιατί βαριέμαι να τρέχω στην Αγίας Λαύρας που δεν ξέρω καν που είναι!!!
http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=13281
Φυσικά, επειδή στη χώρα που ζούμε άμα δεν ταλαιπωρηθούμε όσο δεν παίρνει δεν το φχαριστιόμαστε, έπρεπε αυτή η σχετικά απλή διαδικασία ν' αλλάξει: ανάλογα με το πού μένει κάποιος θα πρέπει να πάει στο κατάλληλο γραφείο υποδοχής αιτήσεων της αστυνομίας (αλλά όχι φυσικά της περιοχής του, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!!)
Γκρινιάζω γιατί βαριέμαι να τρέχω στην Αγίας Λαύρας που δεν ξέρω καν που είναι!!!
http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=13281
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: Alumnus/a
Στα παραπάνω να προσθέσω και την αναγκαιότητα να είναι σωστή η φωτογραφία που θα πας για το διαβατήριο...τώρα με τα νέα διαβατήρια πρέπει η φωτογραφία να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν θυμάμαι που το είχα δει, αλλά πολλοί έχουν κάνει πολλά δρομολόγια προκειμένου να καταλήξουν σε "αποδεκτή" φωτογραφία.
Ενδεικτικά, αν θυμάμαι καλά, μια τέτοια φωτογραφία πρέπει να:
-μην έχει σκιές πίσω από το πρόσωπο
-να φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπο και να μην καλύπτεται από (καπέλα,μαντήλια,μαλλιά)
-το πρόσωπο να είναι όσο πιο ουδέτερο γίνεται (όχι χαμόγελα και γκριμάτσες)
Όλα τα παραπάνω γίνονται λόγω της φύσης νομίζω των νέων διαβατηρίων τα οποία θα ένσωματώνουν κάτι στο οποίο θα αποθηκεύονται πληροφορίες οι οποίες θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση ατόμων με την χρήση μετρικών του προσώπου.
Καλή τύχη!!!
Ενδεικτικά, αν θυμάμαι καλά, μια τέτοια φωτογραφία πρέπει να:
-μην έχει σκιές πίσω από το πρόσωπο
-να φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπο και να μην καλύπτεται από (καπέλα,μαντήλια,μαλλιά)
-το πρόσωπο να είναι όσο πιο ουδέτερο γίνεται (όχι χαμόγελα και γκριμάτσες)
Όλα τα παραπάνω γίνονται λόγω της φύσης νομίζω των νέων διαβατηρίων τα οποία θα ένσωματώνουν κάτι στο οποίο θα αποθηκεύονται πληροφορίες οι οποίες θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση ατόμων με την χρήση μετρικών του προσώπου.
Καλή τύχη!!!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
τώρα καλά...ελπίζω ο φωτογράφος που με έβγαλε να έκανε καλή δουλειά, αλλιώς θα κλάψω τα 10€ μου...
A blink of an eye
A dream for the blind
Αυτό με τις φωτογραφίες το έχω ακούσει και εγώ. Διάβαζα στην εφημερίδα για άτομα που τους ανάγκασαν να βγάλουν και 4 και 5 φορές φωτογραφία (και τους κόστισε το διαβατήριο πάνω από 100 €, με τα 50ρια για φωτογραφίες).
Στα δικαιολογητικά που χριάζονται αναφέρει:
Καλή τύχη πάντως!
Υ.Γ. Η Αγίας Λαύρας είναι κάθετη στη Γαλατσίου, λίγο παραπάνω από την Πατησίων. Το 608 κάνει στάση εκεί κοντά νομίζω...
Στα δικαιολογητικά που χριάζονται αναφέρει:
χωρίς όμως να λέει ποιες είναι αυτές. Οπότε υποθέτω ότι (όπως σε πάάάάρα πολλές περιπτώσεις στην χώρα μας) εξαρτάται από τον εκάστοτε υπάλληλο το αν θα δεχτεί την φωτογραφία ή όχι...Μια πρόσφατη (τελευταίου μήνα) έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία 4x6 εκ. συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών
Καλή τύχη πάντως!
Υ.Γ. Η Αγίας Λαύρας είναι κάθετη στη Γαλατσίου, λίγο παραπάνω από την Πατησίων. Το 608 κάνει στάση εκεί κοντά νομίζω...
It is by will alone I set my mind in motion...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
είδα στο site του ΟΑΣΑ ότι πάνε και τα τρόλει 13 και 14 από εκεί κοντά οπότε θα σας πω αύριο τι έγινε...
επίσης λέει κάπου ότι μπορείς να πας και πρωί και απόγευμα και σαββατοκύριακο πρωί αλλά δε λέει τι ώρες
επίσης λέει κάπου ότι μπορείς να πας και πρωί και απόγευμα και σαββατοκύριακο πρωί αλλά δε λέει τι ώρες
A blink of an eye
A dream for the blind
Η Αγ. Λαύρας είναι στο τέρμα της Πατησίων.Φαντάζομαι αυτήν λες.Μπορείς να πάρεις ηλεκτρικό και να κατέβεις στα Ανω Πατήσια.Αμέσως μόλις κατέβεις είναι η Αγ.Λαύρας.Τώρα σε ποιο ύψος θες να πας δεν ξέρω.Πρέπει να συνδέεται και με τη Γαλατσίου όπως είπε κάποιος.Πάντως το 13 περνά μπροστά από τον ηλεκτρικό που σου είπα και δεν μπαίνει στην Γαλατσίου.Οπότε μπορεί να σε βολεύει αυτό που σου είπα
"Mess with the best die like the rest" - Major
-
- Venus Former Team Member
Το βρήκα σήμερα αυτό το άρθρο, και το αφιερώνω σε όλους εσάς τους...αγωνιστές φωτογραφιζόμενους...ειδικά δε στην Lumenintervalum !!

Ξαναπεράστε με τον... φωτογράφο σας!
Aκατάλληλες οι περισσότερες φωτογραφίες διαβατηρίων
ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Σε φωτογραφεία και αστυνομικά τμήματα πηγαινοέρχονται από την αρχή του χρόνου εκατοντάδες πολίτες που επιχειρούν να εκδώσουν διαβατήριο. H ταλαιπωρία ξεκινά από τις φωτογραφίες που συχνά κρίνονται «εκτός προδιαγραφών» είτε από τους αστυνομικούς των τμημάτων είτε από την Κεντρική Υπηρεσία Διεύθυνσης Διαβατηρίων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Όπως είναι γνωστό, από την αρχή της χρονιάς - οπότε η σχετική αρμοδιότητα πέρασε στην ΕΛ.ΑΣ. - ισχύουν νέες προδιαγραφές για τις φωτογραφίες διαβατηρίων. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί πολίτες να πληρώνουν δύο και τρεις φορές, από 5 έως και 12 ευρώ τη φορά, σε διαφορετικά φωτογραφεία για να βγάλουν τελικά τις «σωστές» φωτογραφίες!
«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στο αστυνομικό τμήμα για το διαβατήριο και θα χρειαστεί να έρθω και τρίτη. Είχα όλα τα δικαιολογητικά αλλά μου απέρριψαν τις φωτογραφίες που έβγαλα. Τώρα πρέπει να ξαναβγάλω» λέει στα «NEA» ο έμπορος κ. Άγγελος Σταυρόπουλος καθώς αποχωρεί από το Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου. Και συνεχίζει: «Όπως μου είπαν από το τμήμα, τις απέρριψαν επειδή μπλέδιζε λίγο το φόντο... Αν είναι δυνατόν. Πρέπει όμως να ενημερωθούν όλοι για τις σωστές προδιαγραφές, αλλιώς θα ταλαιπωρούμαστε άδικα».
Ακόμα και όσοι φωτογράφοι κατά κανόνα βγάζουν φωτογραφίες με τις σωστές προδιαγραφές απορούν όταν οι πελάτες επιστρέφουν με φωτογραφίες που απορρίφθηκαν. «Από την αρχή του χρόνου έχω βγάλει περίπου 200 φωτογραφίες διαβατηρίου. Μόλις 3 - 4 έχουν απορριφθεί. Δέχομαι όμως καθημερινά πελάτες από άλλες περιοχές που είχαν επισκεφτεί άλλα φωτογραφεία. Έρχονται εδώ για να βγάλουν εκ νέου φωτογραφίες που τους απέρριψαν», λέει η κ. Ράνια Λυκαργύρη, που διατηρεί φωτογραφείο επί της οδού Σπ. Μερκούρη στο Παγκράτι.
Μάλιστα σημειώνει την περίπτωση ενός ζευγαριού: «Έβγαλαν τις φωτογραφίες με διαφορά ενός λεπτού από το κατάστημά μου. Ωστόσο, από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων δέχτηκαν μόνο τη φωτογραφία της γυναίκας και απέρριψαν του συζύγου της. Μάλιστα, η αστυνομία ποτέ δεν διευκρινίζει ποιο είναι το λάθος για να το διορθώσουμε. Το χαρτί γράφει, απλώς, η φωτογραφία δεν είναι αποδεκτή, για τεχνικούς λόγους».
Από την αρχή του χρόνου οι φωτογράφοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με δεκάδες φωτο - τραγελαφικά περιστατικά. Μία γυναίκα κατέθεσε τις φωτογραφίες στο αστυνομικό τμήμα μαζί με όλα τα δικαιολογητικά. Όταν όμως επισκέφτηκε το τμήμα μετά 5 ημέρες, την ενημέρωσαν ότι η Κεντρική Διεύθυνση είχε απορρίψει τις φωτογραφίες. Ο αστυνομικός μάλιστα τής είπε ότι κατά τη γνώμη του οι φωτογραφίες ήταν σωστές! Εκνευρισμένη αποφάσισε να ξανακαταθέσει τις ίδιες φωτογραφίες. Τη δεύτερη φορά η Διεύθυνση τις... δέχτηκε. Φωτογράφοι κάνουν λόγο για πολίτες που αναγκάστηκαν να φωτογραφηθούν 4 φορές ώσπου οι αστυνομικές αρχές να τις θεωρήσουν τεχνικά άρτιες!
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων κ. Δ. Αντωναρόπουλος αποδίδει τις ευθύνες για το αλαλούμ με τις φωτογραφίες στην «κακή επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών τμημάτων όπου κατατίθενται τα δικαιολογητικά και της Κεντρικής Διεύθυνσης Διαβατηρίων. Για παράδειγμα, αστυνομικοί στα τμήματα απορρίπτουν τις φωτογραφίες επειδή δεν έχουν τις γνώσεις». Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «H Διεύθυνση Διαβατηρίων έριξε όλο το βάρος σε μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προδιαγραφές άλλαξαν τρεις φορές».
6 κανόνες για σωστή φωτογραφία
1. Η φωτογραφία πρέπει να είναι πρόσφατη και να έχει εμφανιστεί με χημικό τρόπο σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας.
2. Οι πολίτες πρέπει να στέκονται με το μέτωπο στον φακό, με ψηλά τους ώμους, με ουδέτερη έκφραση και χωρίς... χαμόγελο.
3. Το πρόσωπο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας.
4. Η φωτογραφία δεν πρέπει να εμφανίζει τους πολίτες με κόκκινα μάτια ή με αφύσικο φωτισμό.
5. H φωτογραφία δεν πρέπει να έχει σκιές.
6. Η φωτογραφία πρέπει να είναι «καθαρή», χωρίς στίγματα, ξεθωριάσματα, σκιές.
Ταλαιπωρία στο Παγκράτι
ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ αρκετών Αστυνομικών Τμημάτων πάντως παραδέχονται ότι τα προβλήματα με τις φωτογραφίες συνεχίζονται, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί. Από τα Αστυνομικά Τμήματα του Παγκρατίου, της Αγίας Παρασκευής και της Καλλιθέας, τονίζεται ότι ο κύριος λόγος που ένα διαβατήριο δεν εκδίδεται άμεσα - μέσα σε διάστημα πέντε ημερών - είναι οι φωτογραφίες που δεν είναι σύμφωνες με τα στάνταρτ.
Επιπλέον, η ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, αποδεικνύεται ελλιπής. H κ. Μαρία Αργυράκη τηλεφώνησε στο Τμήμα Παγκρατίου για να ρωτήσει για τα δικαιολογητικά πριν το επισκεφτεί. «Πήγα το μεσημέρι, αλλά δεν με δέχτηκαν. Μου είπαν ότι θα έπρεπε να είχα πάρει αριθμό προτεραιότητας από το Τμήμα, για το οποίο όμως δεν με είχαν ενημερώσει στο τηλέφωνο».
Δείτε επίσης αναλυτικά τη λίστα με τα γραφεία διαβατηρίων σε όλη την Ελλάδα στο
[url]http: //www.tanea.gr/docs/Passport.pdf[/url]
και τις προδιαγραφές για τις φωτογραφίες διαβατηρίων στο
[url]http: //www.tanea.gr/docs/passport-photos.pdf[/url]
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ας μην ανοίξω το στόμα μου επ αυτού, γιατί ακόμα διαβατήριο ΔΕΝ έβγαλα...Όταν βγάλω θα σας τα πω όλα!!!
A blink of an eye
A dream for the blind
δεν ισχύει για όλες τις χώρες..το τσέκαρα στο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης
A blink of an eye
A dream for the blind
Αφού το έχεις ψάξει που το έχεις ψάξει κάνε και τον κόπο να παραθέσεις και το link που μπορούμε να δούμε για ποιες χώρες ισχύει ή το σχετικό άρθρο,γιατί μετά το πέρας της εξεταστικής σκέφτομαι να την κάνω για Ιταλία(βέβαια δε με απασχολεί αν ισχύει για τη συγκεκριμένη χώρα διότι η ταυτότητα μου είναι απ'τις παλιές,οπότε αναγκαστικά πρέπει να βγάλω διαβατήριο)
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
http://europa.eu.int/abc/travel/doc/index_el.htm δείτε εδώ...
A blink of an eye
A dream for the blind
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από σας που έβγαλε διαβατήριο πρόσφατα (δηλ, αφού θεσπίστηκαν τα καινούρια) πόσο περίπου χρόνο του πήρε να το κρατήσει στα χέρια του από τη στιγμή που κατέθεσε τα χαρτιά με επιτυχία στο αστυνομικό τμήμα που υπάγεται.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Ποιο πολύ με μπέρδεψε το άρθρο..
Τη μία λέει όχι Ok για Αγγλία και την άλλη ok.
Σε 3 βδομάδες πάω Λονδίνο και έχω προγρμματίσει να βγάλω μόνο καινούτγια ταυτότητα που κάνει 3 μέρες και όχι διαβατήριο.
Κανείς που να πήγε πρόσφατα Αγγλία με ταυτότητα μόνο;
EDIT:Οι Compilers φταίνε.
Το ξαναδιάβασα.Και ταυτότητα είναι οκ.
Τη μία λέει όχι Ok για Αγγλία και την άλλη ok.
Σε 3 βδομάδες πάω Λονδίνο και έχω προγρμματίσει να βγάλω μόνο καινούτγια ταυτότητα που κάνει 3 μέρες και όχι διαβατήριο.
Κανείς που να πήγε πρόσφατα Αγγλία με ταυτότητα μόνο;
EDIT:Οι Compilers φταίνε.
Το ξαναδιάβασα.Και ταυτότητα είναι οκ.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
alexo κι εγώ με ταυτότητα πήγα τελικά και μάλιστα από τις παλιές!!(εκδ. 1998)
A blink of an eye
A dream for the blind
Εβγαλα διαβατηριο πριν 1 μηνα. Κατέθεσα τα χαρτιά μου ημέρα Δευτέρα, και την επόμενη Δευτέρα, μια εβδομάδα δηλαδή, ήταν έτοιμοFairy wrote:Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από σας που έβγαλε διαβατήριο πρόσφατα (δηλ, αφού θεσπίστηκαν τα καινούρια) πόσο περίπου χρόνο του πήρε να το κρατήσει στα χέρια του από τη στιγμή που κατέθεσε τα χαρτιά με επιτυχία στο αστυνομικό τμήμα που υπάγεται.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- Fairy
- Gbyte level
Ευχαριστώ πολύ! Παίζει να ταξιδέψω Φεβρουάριο και με συμβούλεψαν στο ΚΕΠ, όπου πήγα να ρωτήσω για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, να βγάλω μετά την Πρωτοχρονιά γιατί θα κρατήσει περισσότερα χρόνια. ΄Ετσι αναρωτιόμουν αν προλάβαινα.
Έχω πικρή πείρα γιατί ήμουν από τους πρώτους που πήραν το καινούριο είδος ταυτότητας (πριν έξι χρόνια περίπου)και επειδή δεν είχαν έντυπα έκανα κοντά έξι μήνες να την πάρω! Βλέπω βελτιώθηκε η κατάσταση...
Πάντως μου είπαν πως από φέτος την πρωτοχρονιά θα πάψουν να ισχύουν τα διαβατήρια παλαιού τύπου. Αλήθεια, ψέματα τι να σας πω...
Έχω πικρή πείρα γιατί ήμουν από τους πρώτους που πήραν το καινούριο είδος ταυτότητας (πριν έξι χρόνια περίπου)και επειδή δεν είχαν έντυπα έκανα κοντά έξι μήνες να την πάρω! Βλέπω βελτιώθηκε η κατάσταση...
Πάντως μου είπαν πως από φέτος την πρωτοχρονιά θα πάψουν να ισχύουν τα διαβατήρια παλαιού τύπου. Αλήθεια, ψέματα τι να σας πω...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Theofaman
- Mbyte level
Για το 1ο το ίδιο είχα παθει και εγώ. 6 μήνες για την ταυτότηταFairy wrote:Έχω πικρή πείρα γιατί ήμουν από τους πρώτους που πήραν το καινούριο είδος ταυτότητας (πριν έξι χρόνια περίπου)και επειδή δεν είχαν έντυπα έκανα κοντά έξι μήνες να την πάρω! Βλέπω βελτιώθηκε η κατάσταση...

Το 2ο απο όσο ξέρω ισχύει. Τα παλιά διαβατήρια απο 1/1/2007 δεν θα ισχύουν.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Λονδίνο
Ανάμεσα σε ατέλειωτα αξιοθέατα, μια πολύ ιδιαίτερη γειτονιά, με πολλούς ανεξάρτητους performers, με υπαίθρια μαγαζάκια με ό,τι μπορείς να φανταστείς, με παρεϊστικη ατμόσφαιρα, με ζωντάνια και κίνηση όλη τη μέρα, είναι το Covent Garden. Μπορείς να περάσεις εκεί ολόκληρο απόγευμα.
Στο Covent Garden πας με το μετρό. Μετά, μπορείς να περπατήσεις μέχρι το Piccadilly Circus, μέσω της Leicester Square. Ινδικά και ιταλικά εστιατόρια, πολλά γνωστά θέατρα και music halls, νεολαία και φυσικά μπύρα και ...αγγλάκια (αυτά δεν θα τα σχολιάσω...).
Δ. Γκρ.
Στο Covent Garden πας με το μετρό. Μετά, μπορείς να περπατήσεις μέχρι το Piccadilly Circus, μέσω της Leicester Square. Ινδικά και ιταλικά εστιατόρια, πολλά γνωστά θέατρα και music halls, νεολαία και φυσικά μπύρα και ...αγγλάκια (αυτά δεν θα τα σχολιάσω...).
Δ. Γκρ.