Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Tue Oct 10, 2006 10:48 pm

Δηλαδή σε άλλες χώρες όπως π.χ. η Γερμανία που οι περισσότεροι νέοι μετά τα 20 μένουν μόνοι τους και εργάζονται για να πληρώνουν νοίκια κλπ, πως επιβιώνουν; Οι σχολές τους έχουν όριο αποφοίτησης. Και μάλιστα όχι μόνο έχουν όριο αποφοίτησης, αλλά έχουν και όριο των μαθημάτων που μπορείς να χρωστάς ανά έτος. Για παράδειγμα, μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου δεν μπορείς να χρωστάς πάνω από 2 μαθήματα από το προηγούμενο έτος (ή κάτι τέτοιο) για να μπορείς να δηλώσεις μαθήματα της επόμενης χρονιάς.
Ξέρεις πολλούς φοιτητές του εξωτερικού που εργάζονται; Στο εξωτερικό υπάρχει παροχή στέγασης σε όλους τους φοιτητές που καθορίζεται το κόστος ανάλογα με τις αποδοχές των γονιών του! Υπάρχει κάτι που στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει η έννοια αξιοκράτία! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτό είναι σωστό! Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι ένα: δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους ό,τι και αν συμπεριλαμβάνει αυτό
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Tue Oct 10, 2006 10:59 pm

Ganther wrote:
Ganther wrote: Το προβλημα ειναι υπαρκτο, αλλα υιοθετειτε τη λογικη ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι. Δηλαδη αφου εμεις δουλευουμε "μαυρα" (ΚΑΚΩΣ δουλευετε μαυρα, τραβηξτε μια καταγγελια οταν φυγετε στην επιθεωρηση εργασιας να δουμε) να μην ισχυει το Ν+κατι...
Ειναι λογικη τωρα αυτη?
Ξαναδιαβασε με

Γινονται ατυχηματα στους δρομους => Να απαγορευτει η κυκλοφορια
Μα αυτή είναι λογική του Ν+Ν/2. Υπάρχουν φοιτητές που σπουδάζουν πάνω από Ν+Ν/2 χρόνια => Να τους κόψουμε να μην υπάρχουν.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Oct 10, 2006 11:15 pm

Λαθος Pascal!

Ο νομος πλαισιο, λεει να μην δημιουργηθουν νεοι φοιτητες που να σπουδαζουν πανω απο Ν+Ν/2... Δεν λεει να κοψεις οποιον ειναι ηδη μεσα...

Παιδια ενας νομος χτιζετε για να ειναι σωστος εξ'αρχης, και οχι να προσαρμοζεται στα λαθη που ηδη υπαρχουν. (Δουλειες που δεν ασφαλιζουν κτλ)

Tsiko, Απλα να σου πω για αλλη μια φορα, οτι το προβλημα εδω στη λογικη σου με βαση τα "εισοδηματα" ειναι απο την βαση της προβληματικη και ανεφαρμοστη στην Ελλαδα. Για το ελληνικο κρατος 2 Δημοσιοι υπαλληλοι(ζευγαρι) θεωρουνται ζαμπλουτοι, ενω ο Μικρουτσικος δηλωνει 10.000 ευρω ετησιο εισοδημα.

Το αποτελεσμα θα ηταν ο γιος του Μικρουτσικου να εχει εστια, και ο Ganther Οχι, γιατι οι γονεις του Ganther ειναι μισθωτοι...

Και ναι, ξερω αρκετους φοιτητες του εξωτερικου που εργαζονται, περισσοτερους αποτι ελληνες θα ελεγα!

Δεν θεωρω οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει δωρεαν στεγαση, προς θεου! Απλα ειναι κατι αντιστοιχο με το προβλημα με τις δουλειες ανασφαλιστοι... Η ελληνικη πραγματικοτητα ειναι αλλου...
Last edited by Ganther on Tue Oct 10, 2006 11:15 pm, edited 1 time in total.
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Tue Oct 10, 2006 11:15 pm

Φίλε Ganther το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό! Από που διέκρινες ότι υιοθετήθηκε η λογική "πονάει κεφάλει κόβει κεφάλι"; Ανέφερες σε προηγούμενο post ότι χρειάζεσαι μπαμπούλα για να τελειώσεις την σχολή σου... Εμένα αυτό χωρίς παρεξήγηση μου δείχνει το λιγότερο ανωριμότητα... Είναι δυνατόν να ζητάς βοήθεια από το κράτος για να μπορέσεις να εκπληρώσεις την επιλογή σου, δηλαδή να σπουδάσεις; Και αν εσύ το κρίνεις λογικό αυτό γιατί προσπαθείς να πείσεις ότι όλοι πρέπει να ακολουθούν αυτή τη συλλογιστική; Πως μπορείς εσύ να πεις σε έναν πατέρα που έχει 2 παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ότι τα παιδιά αντί να δουλεύουν και να σπουδάζουν πρέπει μόνο να αφοσιωθούν στις σπουδές τους και να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτός να κάνει 5 δουλειές τη μέρα ώστε τα παιδιά του να μην χρειάζεται να δουλεύουν...;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Oct 10, 2006 11:20 pm

Αν παρακολουθησεις το συλλογισμο μου απο την αρχη, ισως καταλαβεις τι θελω να πω.

Αντιδρατε πολλοι μονο για την αντιδραση, και στην προσπαθεια σας να βγαλετε τα παντα λαθος, κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος.

Για ποια δωρεαν παιδεια αγωνιζεστε? Για αυτη που εγραψες παραπανω?
Πως μπορείς εσύ να πεις σε έναν πατέρα που έχει 2 παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ότι τα παιδιά αντί να δουλεύουν και να σπουδάζουν πρέπει μόνο να αφοσιωθούν στις σπουδές τους και να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτός να κάνει 5 δουλειές τη μέρα ώστε τα παιδιά του να μην χρειάζεται να δουλεύουν...;
Η για αυτη τη "δωρεαν" παιδεια που ο καθενας μας χαλασε τα απειρα ευρω σε φροντιστηρια και ιδιαιτερα?

Ε, λοιπον αυτο κανουμε. Υπερασπιζομαστε μεχρι αηδιας μια δεδομενη Λαθος κατασταση, και δεν θελουμε να αλλαξει τιποτα.

Οποιος σπουδαζει στην Ελλαδα σε αλλη πολη απο την κατοικια της οικογενειας, τον συνεφερε οικονομικα να εχει φυγει κατευθειαν για το εξωτερικο! (θα γλυτωνε και τοσα χρονια φορντιστιρια, θα τελειωνε και στα 4 χρονια, και ολα ωραια και καλα) Τελεια και Παυλα απο εμενα. Μπορειτε να συνεχισετε να υπερασπιζεστε την "δωρεαν" παιδεια και τα θεσπεσια συγγραματα μας !

ΥΓ. Σας παρακαλω, μην κολατε στη λεξη μπαμπουλας, νομιζω οτι δεν παμε δημοτικο! Εννοω οτι προτιμω να υπαρχει ενας στοιχειοδης ελεγχος, οπως υπαρχει π.χ. στα περισσοτερα μεταπτυχιακα αλλα και στα πανεπιστημια του εξωτερικου...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Oct 10, 2006 11:29 pm

Ganther wrote:Οποιος σπουδαζει στην Ελλαδα σε αλλη πολη απο την κατοικια της οικογενειας, τον συνεφερε οικονομικα να εχει φυγει κατευθειαν για το εξωτερικο! (θα γλυτωνε και τοσα χρονια φορντιστιρια, θα τελειωνε και στα 4 χρονια, και ολα ωραια και καλα) Τελεια και Παυλα απο εμενα. Μπορειτε να συνεχισετε να υπερασπιζεστε την "δωρεαν" παιδεια και τα θεσπεσια συγγραματα μας !
Πες τα ρε Θάνο!!
Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσα έξοδα έχει ένας φοιτητής που ζει σε άλλη πόλη.Έδώ και 3 χρόνια το ξέρω πολύ καλά.Πραγματικά συμφέρει να πάει κάποιος στο εξωτερικό.

Ganther++
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Tue Oct 10, 2006 11:32 pm

Πως πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση; ποιά είναι η σωστή αντίδραση κατά τη γνώμη σου που θε επιφέρε τις απαιτούμενες αλλαγές στην παιδεία, απο το νηπιαγωγίο μέχρι το μεταπτυχιακό; Και σε διαβεβαιώ από την πείρα οικίου μου προσώπου σίγουρα του κόστιζε πολύ περισσότερο η ζωή έξω απ'ότι εδώ! Γενικά οι σπουδές για τον έλληνα εργαζόμενο είναι δυσβάσταχτες παντού. Και μια ερώτηση λίγο προσωπική: γιατί δεν πήγες να σπουδάσεις έξω και έμεινες εδώ αφού διέκρινες τα προβλήματα;
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Oct 10, 2006 11:37 pm

Ganther wrote:Λαθος Pascal!

Ο νομος πλαισιο, λεει να μην δημιουργηθουν νεοι φοιτητες που να σπουδαζουν πανω απο Ν+Ν/2... Δεν λεει να κοψεις οποιον ειναι ηδη μεσα...
Λάθος Ganther!
Δεν είπα ότι θα κόψει τους ήδη >Ν+Ν/2 χρόνια σπουδάζοντες αλλά αυτούς που θα έρθουν.

Και επιτέλους πρέπει να κατλάβουμε ότι για καλύτερες σπουδές(και όχι μόνο) το μόνο κίνητρο δεν είναι ο ΦΟΒΟΣ. Ας σταματήσει αυτή ή έλειψη εμπιστοσύνης στον φοιτητή, στον εργαζόμενο, στον άνθρωπο.
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Tue Oct 10, 2006 11:46 pm

Φίλε Pascal είναι λογικό να υπάρχει έλειψη εμπιστοσύνης στον φοιτητή και στον εργαζόμενο! Εμείς είμαστε αυτοί;
οι άλλοι είναι...
Είναι η νοοτροπία που έχουμε και στο τιμόνι "σε εμένα θα τύχει; εγώ είμαι οδηγάρα"
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Oct 10, 2006 11:56 pm

tsiko wrote:Πως πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση; ποιά είναι η σωστή αντίδραση κατά τη γνώμη σου που θε επιφέρε τις απαιτούμενες αλλαγές στην παιδεία, απο το νηπιαγωγίο μέχρι το μεταπτυχιακό; Και σε διαβεβαιώ από την πείρα οικίου μου προσώπου σίγουρα του κόστιζε πολύ περισσότερο η ζωή έξω απ'ότι εδώ! Γενικά οι σπουδές για τον έλληνα εργαζόμενο είναι δυσβάσταχτες παντού. Και μια ερώτηση λίγο προσωπική: γιατί δεν πήγες να σπουδάσεις έξω και έμεινες εδώ αφού διέκρινες τα προβλήματα;
Γενικοτερα, ειμαι της αποψης οτι για το 80% και παραπανω των προβληματων στην Ελλαδα φταιει η φοροδιαφυγη!

Ειμαι της αποψης οτι οποιου οι γονεις δεν δηλωνουν στο 100% τα εισοδηματα τους, αλλα "ελα μωρε, ας δηλωσω λιγο λιγοτερο, ολοι το ιδιο κανουν" δεν δικαιουται να εχει αποψη για τα λεφτα στην παιδεια, αλλα και να ζηταει την οποιαδηποτε παροχη απο το κρατος!Θες εστια, θες σιτηση, you name it!

Την επομενη φορα λοιπον που θα πατε στον Οδοντιατρο και θα σας παρει 50 Ευρω και δε θα σας κοψει αποδειξη, σκεφτειτε οτι αυτος δηλωνει εισοδημα 10.000 ευρω το χρονο, ενω βγαζει π.χ. 100.000 ευρω το χρονο.
Ζηταμε λοιπον το 5% των 10.000 αντι για 3.5%... Μηπως ηταν καλυτερα να μεναμε με το 3.5% των 100.000??? Δεν ειδα ομως τον Κωστακη το Χριστακη τον Τακη, τη Μαρια(τυχαια ονοματα ειναι αυτα) να μιλανε γιαυτο... Μονο να παιρνουμε ξερουμε απο το κρατος! Να πληρωνουμε φορους, ποτε...

Ζουνε αναμεσα μας... Ατομα που εχουν πολλα λεφτα, και δικαιουνται καρτα σιτησης... Κοιταξτε γυρω σας!

Και για να απαντησω και στην ερωτηση σου, δεν πηγα εξωτερικο, γιατι οταν ημουν 3η Λυκειου, ο πατερας μου ηταν σε φαση να χασει τη δουλεια του, και δεν γινοταν προφανως να παω εξωτερικο με τετοιες συνθηκες*... (απανταω 2 σε 1 και στην λαικιστικη δηλωση "δεν ειμαστε εμεις, ειναι οι αλλοι" )

ΥΓ. Η αδερφη μου τωρα κανει μεταπτυχιακο Γαλλια, οποτε εχω πληρη γνωση εξοδων κτλ...

*επισης επειδη ημουν καλος μαθητης, ηξερα οτι θα πιασω κατι καλο στην Αθηνα, και το μηχανογραφικο μου ειχε μονο Αθηνα, για τους ιδιους λογους (προβλημα με τη δουλεια)
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Wed Oct 11, 2006 12:08 am

Αν σου φαίνεται λαΐκισμός μια αποδεδηγμένη αλήθεια για την νοοτροποία μας σαν λαός τότε έχουμε χάσει τις έννοιες των λέξεων! Κι εγώ πιστεύω ότι η φοροδιαφυγή είναι μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας! Τι κάνεις λοιπόν για να το αλλάξεις, σηκώνεσαι και φεύγεις από το πρόβλημα; Πάντως πιστεύω ότι μεγαλύτερο ακόμα πρόβλημα είναι ο ωχαδερφισμός και ο ομφαλοσκοπισμός που διακρίνει όλους αυτούς που παραμένουν παθητικοι στις εξελίξεις και ειδικότερα αυτούς που παροτρίνουν και τους άλλους να μένουν αδρανείς
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Oct 11, 2006 12:11 am

Είναι κρίμα από το θεό να μιλάμε για δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα...Δεν ξέρω και εγώ πόσα εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό πάνε για τα συγγράμματα μας, τα οποία εμείς τα παίρνουμε κατόπιν εορτής. Μήπως τα χρήματα αυτά είναι από την τσέπη της Μαριέττας;;; Από τον έλληνα φορολογούμενο δεν είναι;;; Τα εργαστήριά μας και οι χώροι του πανεπιστημίου πως εξοπλίζονται;;; Μήπως από δωρεές;;; Ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει πάλι και βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και κυρίως πως τα προστατεύει μερικές φορές το άσυλο...Δε λέω ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για να λειτουργήσει, αλλά ακόμα και τη χρηματοδότηση που λαμβάνει δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει. Καλύτερα να πλήρωνα για να αγοράσω τα βιβλία μου, καλύτερα να πλήρωνα ένα ποσό στο πανεπιστήμιο, αν αυτό μου εξασφάλιζε ότι θα εισπράττω όσα δίνω ποιοτικά και ποσοτικά. Σήμερα δίνουμε σαν κοινωνία στο κράτος μας περισσότερα από αυτά που εισπράττουμε!!! Αυτό είναι το πρόβλημα με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Χρειάζονται αλλαγές γιατί τα πράγματα δεν έιναι ρόδινα. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τελειώνουμε σε 4 ή σε 14 χρόνια, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δεν είναι κακό να πρωτοπορούμε θετικά σε σχέση με άλλες χώρες δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε έλληνα είτε εργάζεται, είτε τα ξύνει να σπουδάσει. Επίσης δεν είναι κακό να έχουμε κάποιους κανόνες στο παιχνίδι. Αυτούς τους κανόνες καλό να τους φτιάξουμε μόνοι μας πρωτού μας τους επιβάλλουν, γιατί πλέον έχουμε στη καμπούρα μας και μία Ε.Ε. και μία Μπολόνια για όσους τους ξεχνούν. Το μόνο που υπάρχει σήμερα στο χώρο της παιδείας, είναι παραπλανητικές προτάσεις για δήθεν μεταρρύθμιση και από την άλλη η απόλυτη άρνηση. Να μας ζήσει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Α είναι και δωρεάν, το ξέχασα :???:
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 11, 2006 12:16 am

Λαικιστικο, γιατι δημιουργει εντυπωσεις, και περιλαμβανει και εμενα μεσα π.χ. που δεν συμπεριφερομαι κατ'αυτον τον τροπο.

Και τον ωχαδερφισμο μου τον αποδυκνυω οταν π.χ. μου λενε σε ενα καταστημα να μη μου κοψουν αποδειξη και να μου κανουν "εκπτωση" 5 ευρω, και λεω ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ, τον ωχαδερφισμο μου επισης το δειχνω οταν οι γονεις μου δηλωνουν 100% των εισοδηματων...

Σωστος, δεν το ειχα καταλαβει. Λαθος, συγγνωμη.
Εισαι σε καποιο κομμα? (εγω οχι)
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Wed Oct 11, 2006 12:21 am

Ξέρεις για ποιό λόγο πληρώνει ο πατέρα σου φόρους; Για να μπορείς εσύ να έχεις κοινωνικές παροχές. Για αυτό πληρώνεις φόρο! Και εσύ μας λες ότι τα λεφτά που δίνω στο κράτος δεν θέλω να πίανουν τόπο και θέλω να πληρώνω και επιπλέον! Είσαι τυχερός φίλε που έχεις την άνεση! Εγώ δεν την έχω όπως και 2.000.000 άνεργοι της χώρας μας όπως και το 26% που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Oct 11, 2006 12:21 am

Δεν καταφεύγουν όλοι στην φοροδιαφυγή εννοείται, και υπάρχουν ακόμα ενσυνείδητοι Έλληνες...Οι αφορισμοί και οι απόλυτες απόψεις ότι όλοι οι Έλληνες είναι έτσι ή αλλιώς είναι απο την αρχή λανθασμένες.
Εννοείται ότι δεν φταίει μόνο η φοροδιαγυγή αλλά φταίει η γενικότερη νοοτροπία @@ που χαρακτηρίζει πολλούς απο εμάς.
Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο οι πολίτες αλλά υπάρχουν και κυβερνώντες διαπλεκόμενοι κλπ Οι πληγές είναι πολλές δεν είναι μια π.χ. φοροδιαφυγή όπως αναφέρθηκε. Είναι σαν να λέμε ότι δεν μπορεί το κράτος να κάνει μεταρρυθμίσεις για δωρεάν παιδεία επειδή δεν πληρώνουμε φόρους και μόνο για αυτό. Όχι υπάρχουν και μίζες, υπάρχουν και χρήματα της χώρας ή του λαού που "χάνονται" πριν φτάσουν στον προορισμό τους.
Ριζική αλλαγή χρειάζεται και αυτό θα το κάνουν μόνο όσοι μείνουν εδώ και παλέψουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να φεύγουν για το εξωτερικό έτσι κι αλλιώς κάποιος που μετανιώνει που είναι εδώ είναι σαν να έχει ήδη φύγει..
Last edited by Elder on Wed Oct 11, 2006 12:27 am, edited 1 time in total.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 11, 2006 12:24 am

tsiko wrote:Ξέρεις για ποιό λόγο πληρώνει ο πατέρα σου φόρους; Για να μπορείς εσύ να έχεις κοινωνικές παροχές. Για αυτό πληρώνεις φόρο! Και εσύ μας λες ότι τα λεφτά που δίνω στο κράτος δεν θέλω να πίανουν τόπο και θέλω να πληρώνω και επιπλέον! Είσαι τυχερός φίλε που έχεις την άνεση! Εγώ δεν την έχω όπως και 2.000.000 άνεργοι της χώρας μας όπως και το 26% που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας
Αν αυτο καταλαβες, παω πασσο, εχεις δικιο

*ξαναρωταω. Εισαι σε καποιο κομμα? Αν ναι σε ποιο?*

Elder,

Ουτε εχω μετανοιωσει που δεν εφυγα, (δεν σπουδαζω εκτος κατοικιας) ουτε ειπα οτι δεν υπαρχουν αναγκη για αλλαγες! Αλλα ολη η αντιδραση(καταληψεις κτλ) ειναι για να ΜΗΝ γινουν αλλαγες. Κανω λαθος?

ΟΚ, θελετε να γινουν αλλαγες! Ποιες ειναι αυτες???? Δεν εχω ακουσει 1 προταση!

Code: Select all

CALLING PROXENOS, CALLING PROXENOS  :-D  :-D
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Oct 11, 2006 12:30 am

tsiko wrote:Πως πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση; ποιά είναι η σωστή αντίδραση κατά τη γνώμη σου που θε επιφέρε τις απαιτούμενες αλλαγές στην παιδεία, απο το νηπιαγωγίο μέχρι το μεταπτυχιακό; Και σε διαβεβαιώ από την πείρα οικίου μου προσώπου σίγουρα του κόστιζε πολύ περισσότερο η ζωή έξω απ'ότι εδώ! Γενικά οι σπουδές για τον έλληνα εργαζόμενο είναι δυσβάσταχτες παντού. Και μια ερώτηση λίγο προσωπική: γιατί δεν πήγες να σπουδάσεις έξω και έμεινες εδώ αφού διέκρινες τα προβλήματα;
Tώρα δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε'μένα ή στον Ganther,αλλά θα απαντήσω για'μένα.
Δεν πήγα στο εξωτερικό για δικούς μου προσωπικούς λόγους,που δε νομίζω να αφορούν ούτε εσένα ούτε κανέναν.

Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι... λέει μία παροιμία.
Δε γίνεται μία μεταρρύθμιση να είναι επιτυχημένη και να ξεκινήσει από την κορυφή.
Από τη βάση ξεκινάς αν θες η κορυφή να είναι εντάξει.
Ένα οικοδόμημα αν θες να είναι σταθερό φτιάχνεις γερά θεμέλια.

Πρώτα θα φτιαχτούν τα νηπιαγωγεία,τα ΒΙΒΛΙΑ στο δημοτικό και οι δάσκαλοι,η διαπαιδαγώγηση των παιδιών,ακόμα και μονοήμερες εκδρομές σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής (αν και εφόσον φτιαχτούν ποτέ!) χτίζουν μία καλύτερη και πιο συγκροτημένη προσωπικότητα,τα γυμνάσια στη συνέχεια,ο τρόπος αξιολόγησης και πανελληνίων στο λύκειο(και κατ'επέκταση ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση),οι δυνατότητες και το επίπεδο που σου προσφέρουν τα ΤΕΕ -γιατί μην ξεχνάτε ότι παιδιά από ΤΕΕ περνάνε στα ΤΕΙ και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι- και μετά θα γίνει μεταρρύθμιση στην κορυφή (ΑΕΙ-ΤΕΙ).

Έχω και άλλα πολλά να πω,αλλά ήδη έγινε μεγάλο το ποστ.
Last edited by Paralias on Wed Oct 11, 2006 12:32 am, edited 1 time in total.
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Wed Oct 11, 2006 12:30 am

Ganther wrote:Λαικιστικο, γιατι δημιουργει εντυπωσεις, και περιλαμβανει και εμενα μεσα π.χ. που δεν συμπεριφερομαι κατ'αυτον τον τροπο.

Και τον ωχαδερφισμο μου τον αποδυκνυω οταν π.χ. μου λενε σε ενα καταστημα να μη μου κοψουν αποδειξη και να μου κανουν "εκπτωση" 5 ευρω, και λεω ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ, τον ωχαδερφισμο μου επισης το δειχνω οταν οι γονεις μου δηλωνουν 100% των εισοδηματων...

Σωστος, δεν το ειχα καταλαβει. Λαθος, συγγνωμη.
Εισαι σε καποιο κομμα? (εγω οχι)
Λαϊκισμός:επιφανιακή μίμιση λαϊκών προτύπων! Για την αποφυγή παρεξηγήσεων! Συγχαρητήρια για τις ενέργιες αυτές και το λέω χωρις καμία ειρωνίας! Πες μου ομως για τον ωχαδερφισμό σου όταν στο σύστημα στο οποίο είσαι μέσα ειναι σάπιο και εσύ βαρίεσαι και δεν θες να αντιδράσεις και κατακρίνεις και αυτούς που μέσα από την αντίδρασή τους πιστεύουν ότι μπορουν να το αλλάξουν. Όχι αδερφέ δεν ανήκω σε κόμμα απλά παρακολουθώ όσο μπορώ την καθημερινότητα.
tsiko
bit level
bit level

Post by tsiko » Wed Oct 11, 2006 12:35 am

Paralias wrote: Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι... λέει μία παροιμία.
Δε γίνεται μία μεταρρύθμιση να είναι επιτυχημένη και να ξεκινήσει από την κορυφή.
Από τη βάση ξεκινάς αν θες η κορυφή να είναι εντάξει.
Ένα οικοδόμημα αν θες να είναι σταθερό φτιάχνεις γερά θεμέλια.

Πρώτα θα φτιαχτούν τα νηπιαγωγεία,τα ΒΙΒΛΙΑ στο δημοτικό και οι δάσκαλοι,η διαπαιδαγώγηση των παιδιών,ακόμα και μονοήμερες εκδρομές σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής (αν και εφόσον φτιαχτούν ποτέ!) χτίζουν μία καλύτερη και πιο συγκροτημένη προσωπικότητα,τα γυμνάσια στη συνέχεια,ο τρόπος αξιολόγησης και πανελληνίων στο λύκειο(και κατ'επέκταση ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση),οι δυνατότητες και το επίπεδο που σου προσφέρουν τα ΤΕΕ -γιατί μην ξεχνάτε ότι παιδιά από ΤΕΕ περνάνε στα ΤΕΙ και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι- και μετά θα γίνει μεταρρύθμιση στην κορυφή (ΑΕΙ-ΤΕΙ).
Δεν φαντάζομαι να διαφώνισε κανείς σε αυτό! Απλά πρέπει να γινουν και κάποια πράγματα παράλληλα
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Oct 11, 2006 12:35 am

Ganther

Όχι, η αντίδραση είναι για να γίνουν ριζικές αλλαγές όχι για να μην γίνουν αλλαγές.
Νομίζω ότι ακούστηκαν προτάσεις. Όντως να υπάρξει σωστή και αυστηρή φορολογία, να υπάρξει παράλληλα πραγματικά δημόσια παιδεία και ότι άλλο να συνεχίσω να πω θα είναι γενικό αφού δεν είμαι εγώ υπουργός αλλά οτιδήποτε είναι για ριζική αλλαγή και όχι για συγκάλυψη και επειδή υπάρχει πίεση έξωθεν να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα, είναι δεκτό.
Last edited by Elder on Wed Oct 11, 2006 12:40 am, edited 2 times in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 11, 2006 12:36 am

tsiko wrote:Πες μου ομως για τον ωχαδερφισμό σου όταν στο σύστημα στο οποίο είσαι μέσα ειναι σάπιο και εσύ βαρίεσαι και δεν θες να αντιδράσεις και κατακρίνεις και αυτούς που μέσα από την αντίδρασή τους πιστεύουν ότι μπορουν να το αλλάξουν.
1. Δεν βαριεμαι καθολου. Εχω μια αποψη, και θεωρω το νομοσχεδιο καλο, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

2.Δεν θελω να αντιδρασω, και κατακρινω οχι την αντιδραση*, αλλα την στερηση του δικου μου δικαιωματος να σπουδασω, και να δωσω μαθημα, επειδη εσυ θελεις να αντιδρασεις. Βρες αλλο τροπο. Μην καταπατας τα δικα μου δικαιωματα. Πως θα σας φαινοταν μια απεργεια πεινας???

*αν ησουν καθε μερα στο Υπουργειο νηστικος προσπαθωντας να αλλαξεις κατι, μπορει να κοιταζαν ολοι με μεγαλυτερο ενδιαφερον την αποψη σου, την οποια πλεον προσπερνουν απαξιωτικα, μονο και μονο επειδη η καταληψη εχει γινει πανακεια απο τους φοιτητες, και πλεον ειναι "ετησιο φαινομενο" οποτε δεν δινει κανεις σημασια.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Oct 11, 2006 12:42 am

Οι προτάσεις του Paralia για παράδειγμα είναι στη σωστή βάση επειδή στοχεύουν στη λύση του προβλήματος και όχι στην λύση μερικών επιμέρους..

Υ.Γ. Ganther δεν μιλάς σε ένα άτομο για να του πείς κάνε απεργία πείνας. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να κάνουν αντίδραση με τον τρόπο που θα αποφασίσει η πλειοψηφία και μόνο με αυτόν, όποιος κι αν είναι. Αν αποφασιστεί απεργία πείνας μάλιστα ... έχει το διακαίωμα όποιος θέλει να μη συμμετέχει. Η απόφαση της πλειοψηφίας (όταν παίρνεται με σωστές συνθήκες και όχι όπως γίνεται τώρα) είναι ικανή να πατήσει το δικαίωμα σου να δώσεις μάθημα γιατί είναι δημοκρατική μέθοδος.
Last edited by Elder on Wed Oct 11, 2006 12:48 am, edited 2 times in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”