Κατάληψη
-
- Kilobyte level
Δεν έχει νόημα να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Είναι στο DNA μας βέβαια αλλά στην ουσία όλοι να βελτιωθούν τα πράγματα θέλουμε. Και δυστυχώς για να γίνει αυτό πρέπει να ξεχάσουμε το εγώ για όσο χρειαστεί...
Οι γενικές συνελεύσεις είμαστε εμείς ρε σεις, όχι οι παρατάξεις. Αφήσαμε την οργάνωση στις παρατάξεις και για αυτό έχουμε όλοι αυτή την απογοήτευση. Ας πάρουμε όμως την κατάσταση στα χέρια μας. Φοιτητικός σύλλογος πρέπει απαραίτητα να υπάρχει και είναι βόλεμα να τα ρίχνουμε στις παρατάξεις. Οι παρατάξεις υπάρχουν όσο τις συντηρούμε...
Οι γενικές συνελεύσεις είμαστε εμείς ρε σεις, όχι οι παρατάξεις. Αφήσαμε την οργάνωση στις παρατάξεις και για αυτό έχουμε όλοι αυτή την απογοήτευση. Ας πάρουμε όμως την κατάσταση στα χέρια μας. Φοιτητικός σύλλογος πρέπει απαραίτητα να υπάρχει και είναι βόλεμα να τα ρίχνουμε στις παρατάξεις. Οι παρατάξεις υπάρχουν όσο τις συντηρούμε...
Last edited by Elder on Wed Oct 11, 2006 1:27 am, edited 1 time in total.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Eπειδη πραγματικα ο καθενας λεει οτι του γουσταρει και οτι του ειπε η θεια Κουλα, ο Χ,Υ,Ζ εκπροσωπος της ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και αλλης παραταξης, παρτε ενα link, διαβαστε το καλα και μετα ξανασυζηταμε. Λεει γιατι ειναι παρανομες οι καταληψεις, και πως ειχα δικιο στο οτι βασιζoνται στο ασυλο για να τη βγαλουν ζαχαρη.
http://onned.zografou.net/index.php?opt ... &Itemid=42
Ειχα και δικιο, ειναι ποινικο! Δικηγορος επρεπε να παω!!!

http://onned.zografou.net/index.php?opt ... &Itemid=42
Ειχα και δικιο, ειναι ποινικο! Δικηγορος επρεπε να παω!!!

Last edited by Ganther on Wed Oct 11, 2006 2:33 am, edited 1 time in total.
-
- Kilobyte level
Όταν λες βασίζεστε σε ποιούς αναφέρεσαι ; Μιλάς με αυτούς που αποφασίζουν να κάνουν καταλήψεις ; Εδώ μιλάμε μεταξύ μας και δεν νομίζω ότι ανήκει κανείς απο εμάς σε κάποια παράταξη. Πριν μισή ώρα ούτε εσύ ήσουνα σίγουρος επι του θέματος οπότε το ύφος δεν βοηθάει στην συζήτηση και δεν βλέπω να φανατίζεται κανείς άλλος στο ότι είναι νόμιμες ή μιας και είπα καθαρά εγώ ότι τα θέματα πρέπει να ψηφίζονται απο το φοιτητικό σύλλογο τον οποίο έχουμε αποδυναμώσει και όχι απο τις παρατάξεις. Μου κάνει εντύπωση πάντως αφού είναι παράνομες γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία το οποίο θα ήταν η ευκολότερη λύση για να τελειώνουν στα γρήγορα τα προβλήματα της κάθε κυβέρνησης οπότε θα το ψάξω κι εγώ λίγο παραπάνω να διαλευκανθεί η υπόθεση..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Αναφερομαι προφανως σε ολους που υποστηριζουν τις -παρανομες- καταληψεις ως τον ενδεδειγμενο τροπο αντιδρασης τους στα προβληματα τους.
Θεωρω οτι αφου εψαξα για 2 ωρες τον Ποινικο κωδικα και το internet δικαιουμαι να εχω λιγο υφακι στην απαντηση μου! Οταν δεν ημουνα σιγουρος, το δηλωνα. Ημουν σιγουρος οτι ειναι παρανομες, αλλα δεν ειχα επιχειρηματα να το στηριξω. Γιαυτο και ημουν πιο μετριoπαθης σε αντιθεση με τον Tsiko
Θεωρω οτι αφου εψαξα για 2 ωρες τον Ποινικο κωδικα και το internet δικαιουμαι να εχω λιγο υφακι στην απαντηση μου! Οταν δεν ημουνα σιγουρος, το δηλωνα. Ημουν σιγουρος οτι ειναι παρανομες, αλλα δεν ειχα επιχειρηματα να το στηριξω. Γιαυτο και ημουν πιο μετριoπαθης σε αντιθεση με τον Tsiko
Δεν προκειται πραγματικα να ποσταρω αλλο σε αυτο το νημα, θεωρω οτι ειναι και το καλυτερο για το τοπικ, γιατι μυριζομαι flame, ηδη βλεπω ατομα που επεσε συρμα να μπουνε να ποσταρουν... Νομιζω οτι οτι ηθελα να πω το ειπα, και με το παραπανω.Ganther όπως είναι δικαίωμα σου να σπουδάσεις συνταγματικά έχουν και οι άλλοι να κάνουν κατάληψη
Ναι ειναι απο ΟΝΝΕΔ ζωγραφου, αλλα ο ανθρωπος (αν και δεν θα ψηφιζα ποτε ΝΔ για να το πω και αυτο μη ειναι η επομενη κατηγορια που θα μου προσαψετε)μιλαει με νομους, και εκανα τον κοπο φιλε ΝΑΖ_πληρ να ανοιξω και τον ΠΚ και οι νομοι ειναι ετσι οπως τα λεει! (Τυχαια βρηκα αυτο, μπορει να εβρισκα απο ΠΑΣΠ Ασοεε αν υπηρχε)Ν@z_Plir wrote:Πάντως ganther λες να μη λένε κάτι που μας είπανε, και εσύ δημοσιεύεις link της οννεδ ζωγράφου....
Ο συλλογος φοιτητων αποφασιζει και οχι οι παραταξεις.Elder wrote:τα θέματα πρέπει να ψηφίζονται απο το φοιτητικό σύλλογο τον οποίο έχουμε αποδυναμώσει και όχι απο τις παρατάξεις.
Οι παραταξεις ειναι ομάδες φοιτητών, οι οποίοι- όπως ολοι οι φοιτητες του πανεπιστημιου- ειναι μελη του ΦΣ.
Σαν ομάδες, λοιπον, κανουν καποιες προτασεις στη ΓΣ, το λεγομενο πλαισιο.
Εκει οι ανεξαρτητοι φοιτητες, ως μελη του ΦΣ εχουν το δικαιωμα και αυτοι να κανουν τις προτασεις τους και να "κατεβασουν" πλαισιο προς ψηφιση.
Μπορουν να κανουν και ομαδες και να "κατεβασουν" πλαισιο.
Στη τελος της ΓΣ μπαινουν οι προτασεις- τα πλαισια- δε ψηφοφορια.
Οι φοιτητες ψηφιζουν αυτο που νομιζουν οτι τους εκπροσωπει καλυτερα ή κανενα.
Οσο για το αν ειναι παρανομες οι καταληψεις, απ'οτι ειδα, εκει που παραπεμπει το λινκ που εδωσες ειναι ιστοσελιδα μιας οργανωσης που ειναι ηθικα, πολιτικα αλλα και στην πραξη υπευθυνη για τη δολοφονια του Ν.Τεμπονερα στις καταληψεις του '91, καθως δολοφονηθηκε απο ανωτερο στελεχος ( καλαμποκας) της συγκεριμενης οργανωσης στην οργανωμενη προσπαθεια να "σπασουν" οι καταληψεις του '91.
Τότε δε γνωριζανε τα νομικα;;;
Απλα πηραν το νομο στα χερια τους....
που
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Παραθέτω ένα άρθρο του Ιωάννη Μανωλεδάκη(Καθηγητή Ποινικού Δικαίου) σχετικά με τις προτάσεις του νέου Νόμου Πλάισιου όσον αφορά το άσυλο:
http://www.alfavita.gr/artra/artro259.html
-
- Kilobyte level
Όπα παίδες μην το χοντραίνετε. Δεν έχω καταλάβει τι παίζει στα τελευταία post. Εγώ, για να μιλήσω για μένα ,κάνω συζήτηση καλοπροαίρετη και αυτό φαίνεται απο την αρχή. Προφανώς δεν με ενδιαφέρουν οι παρατάξεις και τα κόμματα. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω και όνομα. Αν επιτρέπεται δεν έχω πρόβλημα να το δώσω.
Ganther δεν υπάρχει θέμα flame, απο εμένα τουλάχιστον (απο την αρχή δεν υπήρχε). Εγώ είμαι κλασικός φαντασμένος που σκέφτομαι ένα καλύτερο μέλλον. Το θέμα το αν είναι νόμιμες οι καταλήψεις δεν έχει να μου πει κάτι και δεν διαφώνησα αφού βρήκες στοιχεία. Εγώ τόνισα ότι θέλω να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές και να γίνεται το θέλημά τους όποιο και αν είναι αυτό. Εγώ όταν ψηφίσουν όλοι (στην ιδανική περίπτωση που θα αλλάξουν ριζικά οι συνελεύσεις γιατί αυτό οφείλει να γίνει) ακόμα και κατάληψη να ψηφιστεί θα συμμετέχω.
Ganther δεν υπάρχει θέμα flame, απο εμένα τουλάχιστον (απο την αρχή δεν υπήρχε). Εγώ είμαι κλασικός φαντασμένος που σκέφτομαι ένα καλύτερο μέλλον. Το θέμα το αν είναι νόμιμες οι καταλήψεις δεν έχει να μου πει κάτι και δεν διαφώνησα αφού βρήκες στοιχεία. Εγώ τόνισα ότι θέλω να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές και να γίνεται το θέλημά τους όποιο και αν είναι αυτό. Εγώ όταν ψηφίσουν όλοι (στην ιδανική περίπτωση που θα αλλάξουν ριζικά οι συνελεύσεις γιατί αυτό οφείλει να γίνει) ακόμα και κατάληψη να ψηφιστεί θα συμμετέχω.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
Ganther έχεις δίκιο όπως φαίνεται! Ζητάω συγγνώμη! Αν και επιφυλάσσομαι για το μέλλον γιατί είναι εντυπωσιακό σε μια κοινωνία σαν τη δική μας να μην έχει επέμβει η αστυνομία αφου όπως παραθέτεις είναι ποινικού δικαίου και εντυπωσιακότερο ότι δεν ακούσα από κανένα υπεύθυνο πρόσωπο την περίοδο καταλήψεων του Ιουνίου να λέει ότι είναι παράνομες οι καταλήψεις. Πιθανόν να ειπόθηκε και να μην το πήρα χαμπάρι!
It doesn't matter what kind of hat you wear on your head, but what sort of a head is under the hat...
- alberta
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Δεν θα μιλήσω για σύρμα για ποστ (ας ελπίσω ότι ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και δεν επηρεάζεται από τρίτους) αλλά το παραπάνω είναι λίγο προκλητικό...Δεν ανήκω σε παράταξη αλλά νομίζω οτι η προπαγανδα είναι εμφανής και ως ενα σημείο με προσβάλει ως άτομο αυτή η προσπάθεια κάποιων να φέρουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει...(και δεν έχω καμια απολυτως προθεση να σε προσβάλλω)aggelos wrote: Οσο για το αν ειναι παρανομες οι καταληψεις, απ'οτι ειδα, εκει που παραπεμπει το λινκ που εδωσες ειναι ιστοσελιδα μιας οργανωσης που ειναι ηθικα, πολιτικα αλλα και στην πραξη υπευθυνη για τη δολοφονια του Ν.Τεμπονερα στις καταληψεις του '91, καθως δολοφονηθηκε απο ανωτερο στελεχος ( καλαμποκας) της συγκεριμενης οργανωσης στην οργανωμενη προσπαθεια να "σπασουν" οι καταληψεις του '91.
Τότε δε γνωριζανε τα νομικα;;;
Απλα πηραν το νομο στα χερια τους....
που
Και εν πάση περιπτώση το γεγονός ότι η παράθεση του νομικού πλαισίου έγινε σε τέτοιου ίδους σελίδα δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια κατάληψη είναι παράνομη...
Άλλωστε οι νόμοι είναι νόμοι ανεξάρτητως των πολιτικών μας πεποιθησεων...
Last edited by alberta on Wed Oct 11, 2006 2:49 am, edited 1 time in total.

- Ganther
- Wow! Terabyte level
Απλα να πω, οτι δεν μπορω και παλι να ειμαι σιγουρος, δεν ειμαι δικηγορος, δεν μπορω να καταλαβω 100% τον ΠΚ, αλλα φαινεται ο τυπακος (που δεν ειναι αυθεντια) να εχει δικιο! ΑΝ εχω αδικο, σορρυ απο ολους!tsiko wrote:Ganther έχεις δίκιο όπως φαίνεται! Ζητάω συγγνώμη! Αν και επιφυλάσσομαι για το μέλλον γιατί είναι εντυπωσιακό σε μια κοινωνία σαν τη δική μας να μην έχει επέμβει η αστυνομία αφου όπως παραθέτεις είναι ποινικού δικαίου και εντυπωσιακότερο ότι δεν ακούσα από κανένα υπεύθυνο πρόσωπο την περίοδο καταλήψεων του Ιουνίου να λέει ότι είναι παράνομες οι καταλήψεις. Πιθανόν να ειπόθηκε και να μην το πήρα χαμπάρι!
ΥΓ. Ρε παιδια, πως να επεμβει η αστυνομια? Τι επαθαν οι ασφαλιτες που πηγαν να παρουν αποτυπωματα για κλοπη στο ΕΜΠ θυμαται κανεις?? Η δεν ησαστε φοιτητες τοτε? (δε θυμαμαι ποσο παλια ηταν)
Ειναι γνωστο σε ολους οτι οι δικηγοροι μπορουν να κανουν το ασπρο μαυρο για να αποδειξουν αυτο που θελουν, χωρις μαλιστα να εχουμε ολοι τη δυνατοτητα να καταλαβουμε τι επιχειρουν.
Γι΄αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι εισαγγελεις.
Απλα μια ιστορικη αναφορα εκανα για να φανει αυτο που γραφω παραπανω. Οτι για να πετυχει καποιος το σκοπο του μπορει να κανει το ασπρο μαυρο.
Γι΄αυτο αλλωστε υπαρχουν και οι εισαγγελεις.
Συμφωνω ως προς το οτι δεν παιχει ρολο η ιστοσελιδα.Και εν πάση περιπτώση το γεγονός ότι η παράθεση του νομικού πλαισίου έγινε σε τέτοιου ίδους σελίδα δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια κατάληψη είναι παράνομη...
Απλα μια ιστορικη αναφορα εκανα για να φανει αυτο που γραφω παραπανω. Οτι για να πετυχει καποιος το σκοπο του μπορει να κανει το ασπρο μαυρο.
Ο άνθρωπος το λέει καθαρά ότι η αστυνομία δικαιούται να επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις! Για το ΕΜΠ αν δεν με απατά η μνήμη μου και ο πρύτανης είχε αρνηθεί να μπει η αστυνομία. Επαναλαμβάμω εαν δεν με απατά η μνήμη μουPASCAL wrote:Παραθέτω ένα άρθρο του Ιωάννη Μανωλεδάκη(Καθηγητή Ποινικού Δικαίου) σχετικά με τις προτάσεις του νέου Νόμου Πλάισιου όσον αφορά το άσυλο:
It doesn't matter what kind of hat you wear on your head, but what sort of a head is under the hat...
Δε λεει πουθενα να επεμβει σε περιπτωση καταληψης...Σήμερα επιτρέπεται η είσοδος της δημόσιας δύναμης χωρίς άδεια του αρμόδιου οργάνου του ΑΕΙ όταν διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα και αυτόφωρα εγκλήματα (δηλαδή κακουργήματα ή και πλημμελήματα) κατά της ζωής. Αυτόφωρα κακουργήματα είναι: Η εισαγωγή, διακίνηση, διάθεση ναρκωτικών ουσιών στους πανεπιστημιακούς χώρους (άρθρο 5 ν. 1729/1987), η κατασκευή, διακίνηση, απόκρυψη, μεταφορά εκρηκτικών υλών, καθώς και η πρόκληση εκρήξεως (άρθρο 270 και 272 πκ), ο εμπρησμός αν μπορεί να προκύψει κίνδυνος ανθρώπου (αρ. 264 πκ), η ανθρωποκτονία και η απόπειρά της (αρ. 299 πκ), ο βιασμός και η απόπειρά του (άρ. 336 πκ), η μαστροπεία (άρ. 349 πκ) και η σωματεμπορία (άρ. 351 πκ), η σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη (άρ. 310 παρ. 3 πκ) κ.ά. Πλημμέλημα κατά της ζωής είναι η έκεθση κάποιου σε κίνδυνο (άρ. 306 πκ), η παράλειψη να σώσεις άλλον αν και μπορούσες να το κάνεις χωρίς κίνδυνο της ζωής ή της υγείας σου (άρ. 307 πκ), η άμβλωση με τη συναίνεση της εγκύου (άρ. 304 παρ. 2), η διαφήμιση μέσων αμβλώσεως (άρ. 305 πκ). Για όλα αυτά μπορεί να μπει η αστυνομία στους χώρους των ΑΕΙ χωρίς οιαδήποτε άδεια
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Η αστυνομια μπορει να μπει μονο για κακουργηματα(φονους, κτλ). (για κλοπη δεν μπορει να μπει, θα εμπαινε για καταληψη??)
Τοτε στο ΕΜΠ λενε (δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι) οτι ο πρυτανης τους καλεσε, να πανε "ινκογκνιτο" για κλοπη στα εργαστηρια, αλλα τους καταλαβανε και καψαν ενα αμαξι ασφαλιτικο
μετα ο πρυτανης προφανως και τα αρνηθηκε ολα, γιατι θα τον λυντσαρανε :p
Ολα αυτα ειναι εικασιες.
Τοτε στο ΕΜΠ λενε (δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι) οτι ο πρυτανης τους καλεσε, να πανε "ινκογκνιτο" για κλοπη στα εργαστηρια, αλλα τους καταλαβανε και καψαν ενα αμαξι ασφαλιτικο
μετα ο πρυτανης προφανως και τα αρνηθηκε ολα, γιατι θα τον λυντσαρανε :p
Ολα αυτα ειναι εικασιες.
Η προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων των μελών του ΑΕΙ, που ορίζεται ως περιεχόμενο του ασύλου στην παρ. 2 του άρ. 2, μπορεί να οδηγήσει σε "ποινικοποίηση" των καταλήψεων και να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών των ΑΕΙ. Σήμερα, αναφορικά με τις καταλήψεις της πρυτανείας και των γραφείων των μελών ΔΕΠ και της διοίκησης υπάρχει η διάταξη του άρθρου 334 παρ. 3 ποιν. κώδ., που τις τιμωρεί σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά ουδέποτε έγινε χρήση της από τις πανεπιστημαικές αρχές. Δεν είναι λοιπόν σκόπιμο να μεταφέρουμε το "μπαλάκι" στην αστυνομία με την παροχή δικαιώματος επέμβασής της σ' αυτές τις περιπτώσεις και χωρίς πρόσκληση
Εδώ τι εννοεί?????