tsiko wrote:Paralia γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να έχει 5000++ για να είναι δημοκρατικη; Η πλειοψηφία δεν είναι η βάση της δημοκρατίας;
Ναι, βέβαια, η πλειοψηφία είναι η βάση της δημοκρατίας. Έχουμε πει άλλωστε:
"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στη βούληση της εκάστοτε πλειοψηφίας"
Και επειδή η πλειοψηφία είναι η βάση της δημοκρατίας, μπορεί φυσικά να παίρνει αποφάσεις για όλα, ακόμη και για θεμελιώδη δικαιώματα...
Παραδείγματα δημοκρατικής πλειοψηφικής βούλησης:
1. Οι Χ.Ο. (οι οποίοι αποτελούν ως γνωστό το 95% του πληθυσμού, αφού κανείς δεν το αμφισβητεί) ψηφίζουν υπέρ μέτρων διάκρισης των πολιτών με βάση το θρήσκευμα. Ε, να μην ξέρω αν αυτός που έχω απέναντί μου είναι Εβραίος;
2. Οι οπαδοί της ομάδας με το μεγαλύτερο κοινό ψηφίζουν υπέρ της κατάργησης όλων των άλλων ποδοσφαιρικών σωματείων.
3. Οι αρτιμελείς πολίτες ψηφίζουν υπέρ της κατάργησης παντός είδους επιδόματος σε Α.Μ.Ε.Α.
4. Ένα κόμμα χρειάζεται μία και μόνη φορά την πλειοψηφία για να καταργήσει τη Βουλή, να καταλύσει το πολίτευμα και να απαγορεύσει όλα τα άλλα κόμματα. Ε, μα έχει την πλειοψηφία, βρε αδερφέ, να μην κάνει ότι θέλει; Αυτή είναι η βάση της δημοκρατίας (του μυαλού μας) και αν μας αρέσει.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα (γιατί τότε απλά δεν πρόκειται για δημοκρατικές διαδικασίες) και δεν βάζουν σε ψηφοφορία ό,τι μας κατέβει στο μυαλό για να καταργήσουμε θεμελιώδη δικαιώματα με δημοκρατικό μανδύα. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να έχουμε κατά νου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι
οι πλειοψηφίες αλλάζουν...