Διευκρινίσεις σε μια νεοεισαγόμενη.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Oct 18, 2006 12:04 am

No offence, αλλα εχεις πολλες αποριες και τους βομβαρδισες, το 95% των οποιων υπαρχουν οι απαντησεις μεσα στον οδηγο σπουδων... Οποτε πιστευω οτι απο τη γραμματεια σε "στελνουν"...

Κοιτα εδω http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... ndex.shtml και αν εχεις ακομα απορριες, ρωτα εδω... Κανε τον κοπο ομως να διαβασεις τον οδηγο! ΕΙναι πολλες σελιδες, αλλα τα εξηγει ΟΛΑ και ομορφα!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Fairy » Wed Oct 18, 2006 12:19 am

Εγώ να συμπληρώσω πως αντί για αγγλικά IV μπορείς να πάρεις γαλλικά IV ή γερμανικά IV. Ένα από αυτά τα τρία βέβαια είναι υποχρεωτικό για απόκτηση πτυχίου. (Αν και όλος ο κόσμος παίρνει τα αγγλικά και παρακολουθεί τις άλλες δύο γλώσσες αν έχει προσωπικό ενδιαφέρον).

Επίσης στο ΟΠΑ λειτουργούν τμήματα ξένων γλωσσών αντίστοιχα με αυτά του καποδιστριακού για διάφορες γλώσσες. Είναι επί πληρωμή αν και φθηνότερα από τα φροντιστήρια έξω και μέσω αυτών μπορείτε να προετοιμαστείτε για εξετάσεις πτυχίων. Τα εν λόγω τμήματα δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτά που αναφέρονται παραπάνω και δεν έχουν σχέση με την απόκτηση πτυχίου. Ο θεσμός είναι καινούριος (με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από αυτό). Πληροφορίες στη φοιτητική λέσχη.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
mel
byte level
byte level

Post by mel » Wed Oct 18, 2006 4:26 pm

Δηλαδή στο μάθημα των αγγλικών δεν κάνουμε μάθημα για την απόκτηση πτυχίου? :roll:
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Oct 18, 2006 4:30 pm

Tι εννοείς να κάνεις μάθημα;Να παραδίδεται μάθημα;Φυσικά και γίνονται τα μαθήματα Αγγλικών-Γαλλικών-Γερμανικών όλο το εξάμηνο.
Θα βγουν οι ώρες στο πρόγραμμα(όοοοοοοοταν βγει κ το πρόγραμμα)
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Oct 18, 2006 4:34 pm

Υπάρχουν δύο μαθήματα αγγλικών:

1)αυτό που αναγράφεται στον οδηγό σπουδών (Αγγλικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV).
Το Αγγλικά IV είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Πληροφορικής. Στο μάθημα διδάσκεται ορολογία της πληροφορικής και των επιχειρήσεων και δεν έχει σχέση με τα πτυχία του Cambridge ή του Μίσιγκαν που είναι αποδέιξης γλωσσομάθειας. Αναλόγως διδάσκονται τα Γαλλικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV και τα γερμανικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV.

2)αυτό που οργανώνει η φοιτητική λέσχη, που παρακολουθεί επί πληρωμή όποιος θέλει και στο οποίο γίνεται φυσικά και προετοιμασία για πτυχία Cambridge ή Μίσιγκαν. Αυτό δεν έχει σχέση με το πτυχίο Πληροφορικής.
Αναλόγως διδάσκονται κι άλλες γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, κινέζικα, τουρκικά......)

Ελπίζω να τα ξέμπλεξα :oops: ;)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Oct 18, 2006 7:09 pm

(προσωπικά είχα πάει σε ένα μάθημα μόνο -το πρώτο- πήρα το βιβλίο, το έβακα στη βιβλιοθήκη και ούτε που το άνοιξα. Στις εξετάσεις τα θέματα ήταν επιπέδου Lower -για να μην πω ευκολότερα. η ορολογία δε θυμάμαι να με είχε δυσκολέψει -και δεν ασχολούμαι με οικονομικά θέματα.)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by spiretos » Wed Oct 18, 2006 10:51 pm

Αν και τότε που το έδωσα εγώ δεν είχε πέσει κάτι που να ήθελε "οικονομική ορολογία" για να το απαντήσεις, το μόνο που είχα διαβάσει ήταν το λεξιλόγιο που υπήρχε στο τέλος του βιβλίου (και υπάρχει αν το βιβλίο δεν έχει αλλάξει...).
Την καθηγήτρια την είδα πρώτη φορά στις εξετάσεις :-p.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 19, 2006 12:02 am

Χαχα, και εγώ ακριβώς τα ίδια...
Ganther wrote:No offence, αλλα εχεις πολλες αποριες και τους βομβαρδισες, το 95% των οποιων υπαρχουν οι απαντησεις μεσα στον οδηγο σπουδων... Οποτε πιστευω οτι απο τη γραμματεια σε "στελνουν"...
Έλα, μην τα κάνεις να νοιώθουν άσχημα τα παιδιά!
Μην ανησυχείς Ganther για το αν κουράζονται κάποιοι.Άν δεν μπορούν να απαντήσουν, αναλαμβάνουν άλλοι.
Τόσο προσωπικό είμαστε εδώ! :-D

Ρωτάτε άνετα παιδιά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Άσχετα απ'αυτό, πάντως, ο οδηγός σπουδών είναι όντως μία καλή πηγή πληροφόρησης, αν και όχι τέλεια.
Last edited by AnINffected on Thu Oct 19, 2006 12:14 am, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Oct 19, 2006 12:13 am

Λέγοντας "οικονομική ορολογία" εννοώ κάτι μυστήριες λέξεις όπως τα "ναύλα", "αδιέξοδο φορτίο", "φορτωτική" κ.ά., οι οποίες δεν ξέρω ούτε στα ελληνικά τι σημαίνουν. Πάντως όντως εξηγούνται τόσο στις ασκήσεις όσο και στο τέλος του βιβλίου. Όσο για τους όρους πληροφορικής, τα κείμενα προς μετάφραση από το internet ήθελαν καλό διάβασμα για να βγάζει νόημα αυτό που θα έγραφες κι ας ήξερες διαισθητικά τι σημαίνει. ;)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 19, 2006 12:18 am

Αν διαβαζετε που και που κανα αρθρο στα αγγλικα δε θα εχετε κανενα προβλημα. Αν η τελευταια φορα που ακουσατε και διαβασατε αγγλικα ηταν στην 1η Λυκειου οταν περασατε το Proficiency, τοτε ...

My 2 eurocents...

Το περασα με 8 πηγαινωντας τουριστας, και φευγοντας τουριστας. (Ουτε καν προσπαθησα εκεινη την ωρα)

Μου κανει εντυπωση πως ατομα που περνανε ξερω γω Βασεις, Λειτουργικα κτλ, ασχολουνται με τα Αγγλικα Ιν... :-p
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 19, 2006 12:21 am

Και να παρακολουθείς τηλεόραση χωρίς να διαβάζεις υπότιτλους αποδίδει νομίζω.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 19, 2006 12:23 am

AnINffected wrote:Και να παρακολουθείς τηλεόραση χωρίς να διαβάζεις υπότιτλους αποδίδει νομίζω.
βοηθαει αλλα αν μιλαμε για σειρες κτλ, βοηθαει σε καθομιλουμενη γλωσσα και εκφρασεις, και οχι σε ορους οπως τα θεματα των Αγγλικων Ιν... Εκτος και αν ακους ολη μερα CNN, ΒΒC, DAW JONES channel ξερω γω! :-D
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 19, 2006 12:36 am

Πάντως εγώ μόνο από το σχολείο ο,τι ξέρω, από την τηλεόραση, το Internet και τα adventure games... δεν έχω κάνει φροντιστήρια ποτε και δεν έχω κανένα δίπλωμα.Στα 4 μαθήματα Αγγλικών πήρα 10, 7, 10 και 10 αν θυμάμαι καλά.

Δεν το λεω για να το παινευτώ αλλά για να δουν τα παιδιά οτί δεν είναι και κάτι το τραγικό το μάθημα.Χωρίς φυσικά να τα φορτώσετε και στον Κόκκορα.Απλώς νομίζω οτί αγχώνεστε παραπάνω απ'όσο πρέπει, αυτό είναι όλο.
Ada Lovelace

ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Thu Oct 19, 2006 1:07 am

Άσχετο αλλά τα έδωσες και τα τέσσερα??? :shock:
S.S.D.D.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 19, 2006 1:25 am

Ναι... τότε νόμιζα οτί έπρεπε να τα δώσω όλα ! :roll: :lol:
Α, ξέχασα να πώ οτί ήμουν "τουρίστας" και στα 4, έτσι;Ούτε σε μία διάλεξη δεν πήγα!
Πάντως εντάξει, πρίν τα δώσω έκανα προετοιμασία.

Σημειώνω όμως οτί αυτά που σας λέω ήταν πρίν από 4-5 χρόνια...Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στο μάθημα αυτό.

Πωπω... 4-5 χρόνια... σαν χθες μου φαίνεται :-( :-( :-(
Ada Lovelace

ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Thu Oct 19, 2006 1:45 am

Σσσσςςς μην το φωνάζεις...γεράσαμε... :-D
Btw και εγώ τουρίστας...ήλθον-είδον-απήλθον με βαθμό για να ξεμπερδεύουμε με ένα μάθημα... ;)
S.S.D.D.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Oct 19, 2006 11:42 am

Απ'ότι θυμάμαι πρέπει να έχει αλλάξει κάπως η δομή του μαθήματος. Πέρσυ που έδωσα τα Αγγλικά 4, δεν είδα οικονομική ορολογία στα θέματα. Αντίθετα είχε κάποιους όρους πληροφορικής (χαρακτηριστικά θυμάμαι το Firewall, που είχε κολλήσει το μυαλό μου και δεν θυμόμουν πως να το αποδώσω στα ελληνικά :p ).

Πάντως αν γενικά "ξέρετε" αγγλικά, δεν θα έχετε πρόβλημα...

Κρίμα πάντως που δεν μετράει ο βαθμός στο Μ.Ο. ...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
mel
byte level
byte level

Post by mel » Thu Oct 19, 2006 11:42 am

Fairy wrote:Υπάρχουν δύο μαθήματα αγγλικών:

1)αυτό που αναγράφεται στον οδηγό σπουδών (Αγγλικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV).
Το Αγγλικά IV είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Πληροφορικής. Στο μάθημα διδάσκεται ορολογία της πληροφορικής και των επιχειρήσεων και δεν έχει σχέση με τα πτυχία του Cambridge ή του Μίσιγκαν που είναι αποδέιξης γλωσσομάθειας. Αναλόγως διδάσκονται τα Γαλλικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV και τα γερμανικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV.

2)αυτό που οργανώνει η φοιτητική λέσχη, που παρακολουθεί επί πληρωμή όποιος θέλει και στο οποίο γίνεται φυσικά και προετοιμασία για πτυχία Cambridge ή Μίσιγκαν. Αυτό δεν έχει σχέση με το πτυχίο Πληροφορικής.
Αναλόγως διδάσκονται κι άλλες γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, κινέζικα, τουρκικά......)

Ελπίζω να τα ξέμπλεξα :oops: ;)
Τα ξέμλεξες και μάλιστα πάρα πολύ!Ευχαριστώ!! :) :) :)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Oct 19, 2006 5:01 pm

όντως, τώρα πια στις εξετάσεις, το κείμενο αφορά πληροφορική...στην Εαρινή είχε απόσπασμα από το αγγλικό βιβλίο του Mano για Σχεδιάση Ψηφιακών Συστημάτων, και τώρα(στην επαναληπτική) άκουσα ότι έπεσαν Firewalls
Quest
bit level
bit level

Post by Quest » Fri Oct 20, 2006 12:01 pm

Γειά σας παιδιά!!!Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους πρωτοετείς(όπως εγώ!) που έθεσαν όλες αυτές τις ερωτήσεις όσο και τους "παλιούς" που είναι τόσο πρόθυμοι να μας διαφωτίσουν:) Να σας ρωτήσω λοιπόν κι εγώ κάτι με τη σειρά μου!Σήμερα πήγα γι αυτή την περίφημη δισκετούλα με τους κωδικούς για την e-γραμματεία...Στο site της σχολής αναφέρεται πως πρέπει να πάω σε μια συγκεκριμένη κυρία από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00-14.00.Πήγα λοιπόν κι εγώ συνάμενη κουνάμενη κατά τις 10, αλλά μου είπε πως δεν είναι αυτή υπεύθυνη για τους πρωτοετείς κ πως πρέπει να απευθυνθώ στους admins μετά τη 1!!!έτσι λοιπόν σηκώθηκα και γύρισα σπίτι μου... :-( Επίσης ούτε εκείνη ούτε η γραμματεία δεν γνωρίζουν αν θα παραλάβω τη δισκέτα αυθημερόν...Η γραμματεία λέει πως μας έδωσε ένα χαρτάκι με σχετικές πληροφορίες,αλλά ούτε εγώ ούτε ένας φίλος που πέρασε στο ίδιο τμήμα το έχουμε!Τι να πω,μπορεί να μας παράπεσε...Σας παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά,γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι!!!Ευχαριστώ!

Υ.Γ Μήπως γνωρίζετε πότε θα βγεί προγραμμά;
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Oct 20, 2006 12:18 pm

Kαταρχήν καλώς ήρθες στο τμήμα μας αλλά και στο venus.
Καλή φοιτητική ζωή!

Τη δισκετούλα (αφού τελικά βρεις ποιος είναι ο υπέυθυνος) θα την πάρεις επιτόπου,μετά από 1 λεπτό.

Πάντως απ'ότι ξέρω υπέυθυνη είναι η κυρία Παπαθεοδώρου(αν δεν κάνω λάθος το ονομα) και θα τη βρεις στο γραφειάκι στο CSLAB I.
Από πότε είναι υεύθυνοι οι admins?

Αnyway.Άκρη θα βγάλεις όπως και να έχει.Μην αγχώνεσαι με την η-γραμματεία.Υπάρχουν άλλα πιο σοβαρά,όπως πότε θα βγει το πρόγραμμα(έλα ντε!έπρεπε να έχει βγει!)

Και να πάρεις τώρα τη δισκέτα τώρα δε σου χρησιμέυει στην ουσία σε τίποτα,οπότε μην αγχώνεσαι.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Oct 20, 2006 12:28 pm

Καλημέρα και καλοσήρθες στο ΟΠΑ!
Δεν γνωρίζω περί χαρτιού με πληροφορίες, αλλά περιλαμβάνονται αρκετά στο site της σχολής. Για δες το παρακάτω link.
http://www.cs.aueb.gr/news/secretariat/ ... info.shtml
Καθώς και αυτό με τις ώρες παραλαβής:
http://www.cs.aueb.gr/news/secretariat/ ... at_2.shtml

Υποθέτω για να υπάρχουν στο επίσημο site θα ισχύουν πάνω κάτω. (Αρκεί να μην έχει απεργία, να έχει έρθει η υπάλληλος κτλ.) Όταν το είχα βγάλει εγώ δεν είχα ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Πήγα με τη δισκετούλλα και μου τη γράψανε επί τόπου. Αν δεν βρεις πάντως την υπάλληλο προτείνω να ρωτήσεις τον admin (τον κύριο που στέκεται πίσω από μια τζαμαρία) για να σου πει πότε αναμένεται να επιστρέψει.

Πράγματι δεν πρέπει να αγχώνεσαι καθώς μπορείς να βγάλεις το πιστοποιητικό όποτε θέλεις, δεν έχει κάποιο όριο η ημερομηνία. Απλά φρόντισε να το κάνεις πριν τις δηλώσεις μαθημάτων γιατί νομίζω πως από πέρσι έγινε υποχρεωτικό να γίνονται οι δηλώσεις ηλεκτρονικά με εξαίρεση τους φοιτητές μεγαλύτερων ετών που ήταν ήδη στη σχολή. ;)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”