Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Fri Oct 20, 2006 8:29 pm

Nομιζω και το μαθηματικο εχει καταληψη.
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Oct 20, 2006 8:32 pm

παιδιά.... άκουσα στις ειδήσεις (διάφορα κανάλια - για επαλήθευση..) ότι την Τρίτη θα γίνει ΓΣ φοιτητών και από Τετάρτη οι καθηγητές κάνουν απεργία... τι παίζει να γίνει τελικά..?
ελπίζω να καθαρίσει το τοπίο συντομα..
Image
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Fri Oct 20, 2006 8:51 pm

http://www.contra.gr/Life/Politics/132312.htm wrote: Την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το άρθρο 16 την ερχόμενη Τετάρτη, κατά την έναρξη της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζήτησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο αρμόδιος εισηγητής Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε συμφωνηθεί ότι επίμαχα άρθρα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, επρόκειτο να συζητηθούν ξεχωριστά στο τέλος της σχετικής διαδικασίας, τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Γιάννης Τραγάκης, δήλωσε ότι «συνεννοήθηκα με την Κυβέρνηση και αποφασίστηκε πως αφού το ΠΑΣΟΚ, ζητά, επίσημα, αναβολή δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το διευκολύνουμε».

Παρακαλώ να μην γίνουν πολιτικά σχόλια, παρα μόνο σχόλια που αφορούν το επίμαχο θέμα.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Oct 20, 2006 8:53 pm

οπότε απλά περιμένουμε να δούμε τι θα παιχτεί στη συνέλευση ε....?
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Oct 20, 2006 9:22 pm

Δηλαδη περνουμε "παραταση" μεχρι το Γεναρη?
(ρωταω να δω αν καταλαβα σωστα το θεμα...)
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Fri Oct 20, 2006 10:12 pm

Από άκουσα σήμερα στα δελτία ειδήσεων δεν είναι σίγουρο αν θα ισχυσει αυτό, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη γενική...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Oct 20, 2006 10:15 pm

Προσωπική μου άποψη να κατέβουμε ΟΛΟΙ στη Γ.Συνέλευση όχι για κανένα άλλο λόγο,αλλά για να μη χάσουμε το εξάμηνό μας και ψαχνόμαστε.
Νομίζω κανείς δεν το θέλει αυτό.

Να φανταστείτε θα κατέβω εγώ,που εδώ και 3 χρόνια δεν έχω πάει ούτε σε μία Γ.Συνέλευση.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 20, 2006 10:20 pm

Να ρωτησω κατι, εγω γερασα, η τα παιδακια (που πανε σχολειο, οχι φοιτητες) που βγαινουν στην τηλεοραση και υπερασπιζονται τις καταληψεις, ειναι το λιγοτερο αγενεστατα και δεν μπορουν να αρθρωσουν μια σωστη προταση???

Μου αρεσε πολυ, που στο σχολειο της κηφισιας ηταν ολοι οι τρεντουλες με τα μαλλακια τα περιεργα και τα ρουχα των 1.000 ευρω το συνολακι, και καναν καταληψη για δημοσια και δωρεαν παιδεια Image
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Fri Oct 20, 2006 10:30 pm

καλα βασικα η γνώμη μου για τα παιδια σήμερα είναι η χειρότερη. Έχουν ξεφύγει εντελώς. Και ως συνήθως για αυτό φταίνε οι γονείς. Είναι δυνατόν γονείς να αφηνουν μικρά παιδιά να ξενυχτάνε στα σχολεία εκει που πέφτουν μολότοφ (μωλότοφ, μολότωφ) δεν ξέρω πως γράφεται και καρέκλες και σουγιάδες?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Oct 20, 2006 11:05 pm

Έχω μερικές απορίες:
Α) Από ποιούς εξαρτάται αν θα χαθεί το εξάμηνο;(π.χ. απόφαση της συγκλήτου; απόφαση του πρύτανη;]

Β) Όταν χαθεί ένα εξάμηνο τι γίνεται; Σταματάνε τα μαθήμτα; Δεν γίνεται εξεταστική; Δε δίνονται βιβλία; Μεταφέρεται το Χειμερινό στο Εαρινό; Τι ακριβώς συμβαίνει;

(Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει, αν γίνεται να είναι κάποιος που να έχει τύχει σε χάσιμο εξαμήνου)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 20, 2006 11:15 pm

To Α)Νομιζω οτι υπαρχει ενα κατωτατο οριο, πχ 10 εβδομαδες μαθημα. Αν δε γινει αυτοματα χανεται, εκτος και αν καταφερουν να το αναπληρωσουν.

Για το Β θα επανελθω, γιατι η αδερφη μου οταν ηταν Στην ΑΣΟΕΕ ειχε χασει εξαμηνο, και θα τη ρωτησω κ θα σας πω... (δεν τη βρισκω οποτε ισως αργησω να πω...) :???:
Last edited by Ganther on Fri Oct 20, 2006 11:23 pm, edited 1 time in total.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Fri Oct 20, 2006 11:20 pm

Για το Α, να σου παραθέσω μια ανακοίνωση του Βασσάλου στο eclass που αφορούσε τη κατάληψη του Ιουνίου...
Έχουμε κάνει 10.5 εβδομάδες μάθημα. Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είναι το ελάχιστο που επιβάλλει ο νόμος για να μη χαθεί το εξάμηνο (άρα δε θα χαθεί για το μάθημά μας)
Δεν ξέρω κάτι περισσότερο
laikedelic !
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Oct 20, 2006 11:20 pm

Επίσης: το εξάμηνο αν χαθεί χάνεται για όλα τα μαθήματα ή χάνεται(αν χαθεί) για κάθε μάθημα ξεχωριστά.
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Fri Oct 20, 2006 11:42 pm

δεν ξέρω αν έκατσε κάποιος να μετρήσει αλλα μου φαίνετε πως ήδη πρέπει να έχουμε το μέγιστο που μπορούμενα κάνουμε 11 βδομάδες,μπορεί και λιγότερο. Γιατί 3 μήνες μάθημα αποκλείεται να είναι αυτό το εξάμηνο. Το να πάει το χειμερινό στο εαρινό προσωπικά το αποκλείω. Θα υπάρξουν πολλές παρενέργειες. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι απλως δεν θα γίνουν εξετάσεις για τα μαθήματα του χειμερινού ούτε καν το Σεπτέμβρη. Οπότε όσοι χρωστάνε υποχρεωτικά μαθήματα χειμερινού εξαμήνου πάνε για του χρόνου.
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by spiretos » Sat Oct 21, 2006 12:13 am

Οι εβδομάδες είναι 11,5 (για την ακρίβεια 11 και η Πέμπτη-Παρασκευή με το που αρχίζουμε). Η εβδομάδα-ανάπαυλα πριν από τις εξετάσεις θα αναπληρώσει λογικά την εβδομάδα που θα χαθεί λόγω του Πολυτεχνείου.
Με 1-2 βδομαδούλες κατάληψη (ή απεργία) νομίζω πως πάει το εξάμηνο (εκτός και αν "τεντωθεί"), γιατί όντως ο νόμος θέτει ως ελάχιστο τις 10,5 διδακτικές εβδομάδες.

Υ.Γ.: Το μαθηματικό δεν έχει κατάληψη.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sat Oct 21, 2006 1:55 am

Μακάρι να γλιτώσουμε τα χειρότερα...
Btw το βιολογικό ψήφισε κατά της κατάληψης...
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 21, 2006 3:15 am

Λοιπον!(εχουμε νεοτερα απο παθουσα με καταληψεις Image) Το '98 (νομιζω/ει :-p ) που ειχε παλι θεμα με καταληψεις, εκαναν καταληψη το Δεκεβρη, οποτε το Γεναρη δε δωσαν καθολου εξετασεις, αντ'αυτου καναν συνεχεια μαθηματα μεχρι τον Ιουνη, και δωσανε κατευθειαν Σεπτεβρη, χωρις επαναληπτικη... (μια φορα ολα τα μαθηματα) Και ηταν και το καλο σεναριο αυτο τελικα που εγινε... Προσωπικα μου φαινεται Εφιαλτικο!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Oct 21, 2006 3:33 am

Πότε λέτε να έρθει στη Βουλή για συζήτηση ο νέος νόμος πλαίσιο(αν έρθει); Ποιές προθέσεις διακρίνετε;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 21, 2006 3:37 am

Προβλεψη Ganther

Θα περασει το νομοσχεδιο 1000% πριν την 4ετια (σε κανα χρονο λεω εγω...)
Θα εχει την μορφη μιας ανεφαρμοστης βλακειας, που δεν θα διαγραφει ποτε κανεις, δεν θα αλλαξει τιποτα ουσιαστικο στην εκπαιδευση, αλλα θα δινει το "δικαιωμα" στη κυβερνηση να πει οτι εκανε ουσιαστικη μεταρρυθμιση, στροφη στην παιδεια, κτλ κτλ, χωρις να υπολογιζει το πολιτικο κοστος!

Σας παω στοιχημα οποιος θελει :-p
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Oct 21, 2006 3:45 am

Θα τολμήσουν έστω και να το συζητήσουν πρίν τις εκλογές;
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Sat Oct 21, 2006 3:46 am

Η λογικη σου ειναι οτι δημιουργουν ενα τεραστιο ζητημα στην κοινωνια (κοινωνικο αυτοματισμο) που σιγουρα του βλαπτει σημαντικα πολιτικα για μια μεταρρυθμιση που γνωριζουν οτι θα ειναι ανουσια και ανεφαρμοστη και χωρις ουσιαστικα οφελη για την πολιτεια , την κοινωνια η τον εαυτο τους για ενα καπριτσιο?

Σιγουρα σε καποιο διαφορετικο και πιο ουσιαστικο αποτελεσμα εχουν στραμμενο το βλεμα τους που δεν ειναι ακομα ξεκαθαρο αλλα πρεπει να υπαρχει.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sat Oct 21, 2006 3:49 am

Αν αναφερεσαι σε εμενα τομαχοκ, κατα την αποψη μου πλεον δεν μπορουν να βγουν και να πουν η να φανουν στον κοσμο οτι "νικηθηκαν" και τελικα να μην περασει τιποτα (κανενα νομο) αλλα δεν μπορουν και να το περασουν αυτο το πραγμα.

Αυτο το πραγμα απο την αρχη υποστηριζω οτι δεν γινεται να γινει με ΝΟΜΟ... πρεπει να αλλαξει σιγα σιγα. Δεν βαζεις τον αλλον μεσα στο πανεπιστημιο να κωλοβαραει, και μετα του λες σηκω φυγε στα Ν+2... ΑΠΛΑ δε γινεται. Και να περασει, δε θα εφαρμοστει αμεσα.

Για το θεμα του αν τους βλαπτει εχει 2 διαστασεις. Απο τη μια τους βλαπτει στους νεους (φοιτητες) απο την αλλη ξερω κοσμο που λεει επιτελους, αυτη η κυβερνηση θελει να κανει ΚΑΤΙ για το θεμα... Δεν μπορω να τα ζυγισω πιο υπερισχυει, γιατι δεν ειμαι ειδικος στο θεμα. Θα ελεγα οτι η ΝΔ εχει περισσοτερη δυναμη στη γερουσια(ως συντηρητικη), αλλα η πλοιοψηφια των σχολων βγαζει ΔΑΠ... οποτε δε μπορω να πω
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”