[Folding@Home] Βοηθείστε την κοινωνία..με λίγη ιατρική
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
-
σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι 480 συνολικά κάρτες γραφικών που foldάρουν ξεπερνούν σε ισχύ όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν Linux και Mac και ανήκουν στο πρόγραμμα ... το σύνολο αυτών είναι ~25000
Άρα μία κάρτα γραφικών αξίζει όσο 50 υπολογιστές ....
Αχ και να ΄χε κανείς εδώ μέσα καμιά τέτοια. Αλλά μάλλον είμαστε φτωχαδάκια εμείς οι Venusίτες

Άρα μία κάρτα γραφικών αξίζει όσο 50 υπολογιστές ....
Αχ και να ΄χε κανείς εδώ μέσα καμιά τέτοια. Αλλά μάλλον είμαστε φτωχαδάκια εμείς οι Venusίτες

Έτσι φαίνεται...Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορούμε με τις CPU μας.The Punisher wrote: Αχ και να ΄χε κανείς εδώ μέσα καμιά τέτοια. Αλλά μάλλον είμαστε φτωχαδάκια εμείς οι Venusίτες
Μου κάνεις όμως ενύπωση πως οι συγκεκριμένες GPU είναι τόσο πιο γρήγορες στο folding σε σχέση με μία CPU που τρέχει πχ στα 3 GHz. Ξέρει κανείς που ακριβώς οφείλεται αυτή η διαφορά;
- Einherjar
- Venus Project Founder
Οι GPUs είναι γενικά πιο advanced. Τα γραφικά είναι γενικά πιο περίπλοκα απ'ότι μπορεί να κάνει μια cpu, και το instruction set τους περιλαμβάνει περίπλοκες μαθηματικές πράξεις πάνω στο hardware, πράξεις που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αυτά τα [u-name-it]@home projects. Επίσης οι κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν γρηγορότερες μνήμες από τη ram που έχεις για την κανονική σου χρήση. Μη ξεχνάς ότι όπως και άλλα πραγματα οι DDR2 ήταν πρώτα στις κάρτες γραφικών και μετά πήγαν για τη συνηθισμένη χρήση. Όπως θα γίνει και με τις DDR3 που χρησιμοποιούν τώρα οι κάρτες.
Επίσης, όπως θα έπρεπε να ξέρουμε οι περισσότεροι πλέον, τα GHz δεν είναι το παν, αλλά το instruction set. Πάρε έναν RISC και έναν CISC στα 2 GHz και θα σου πω κατ'ιδίαν τι θα φάει ο CISC.
Άρα είναι απόλυτα φυσιολογική αυτή η διαφορά στην επίδοση.
Επίσης, όπως θα έπρεπε να ξέρουμε οι περισσότεροι πλέον, τα GHz δεν είναι το παν, αλλά το instruction set. Πάρε έναν RISC και έναν CISC στα 2 GHz και θα σου πω κατ'ιδίαν τι θα φάει ο CISC.
Άρα είναι απόλυτα φυσιολογική αυτή η διαφορά στην επίδοση.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
- Fairy
- Gbyte level
Μπορείτε κάθε Σεπτέμβρη να βάζετε μια ανακοίνωση για να ενημερώνετε τους εκάστοτε πρωτοετείς για το θέμα..!
Το folding δεν επιβαρύνει καθόλου τον υπολογιστή; Και τι γίνεται όταν τον έχεις κλειστό ή δεν είναι συνδεδεμένος στο web;
Το folding δεν επιβαρύνει καθόλου τον υπολογιστή; Και τι γίνεται όταν τον έχεις κλειστό ή δεν είναι συνδεδεμένος στο web;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
-
περιμένω να τελειώσει η εξεταστική και θα συντάξω μια σούμα όλων των οδηγιών και όσων έχουν υποθεί! Είναι κομματάκι δύσκολο να διαβάσεις 14 σελίδες ...
Δεν επιβαρύνεται καθόλου ο υπολογιστής ... έχει "low priority", που σημαίνει ότι καταναλώνει το % του System Idle Process (μια διεργασία που τρέχει όταν ο υπολογιστής έχει αχρησιμοποίητη επεξεργαστική ισχύ), και επίσης μπορείς να του ορίσεις το μέγιστο ποσό μνήμης που θα χρησιμοποιήσει ! Τέλος του ορίζεις πόσο % του idle να χρησιμοποιήσει!
Όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός, δε υπάρχει κανενα πρόβλημα, δε λειτουργεί προσωρινά το πρόγραμμα. Online πρέπει να είσαι μόνο όταν κατεβάζεις καινούργια μονάδα προς επεξεργασία(Work Unit, ή WU)
Δεν επιβαρύνεται καθόλου ο υπολογιστής ... έχει "low priority", που σημαίνει ότι καταναλώνει το % του System Idle Process (μια διεργασία που τρέχει όταν ο υπολογιστής έχει αχρησιμοποίητη επεξεργαστική ισχύ), και επίσης μπορείς να του ορίσεις το μέγιστο ποσό μνήμης που θα χρησιμοποιήσει ! Τέλος του ορίζεις πόσο % του idle να χρησιμοποιήσει!
Όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός, δε υπάρχει κανενα πρόβλημα, δε λειτουργεί προσωρινά το πρόγραμμα. Online πρέπει να είσαι μόνο όταν κατεβάζεις καινούργια μονάδα προς επεξεργασία(Work Unit, ή WU)
- AnINffected
- Gbyte level
-
- Ethel
- Venus Project Founder
Υπάρχει FAQ στο site του folding με scientific background και πολλά άλλα.vicky wrote:Βασικα να ρωτησω εγω η ασχετη...τι ειναι αυτο το προγραμμα,τι σκοπο εχει πανω κατω και με τι εχει να κανει....Μια περιληψη θελω για να εμπεδωσω...
Χοντρικά συνεισφέρουμε όλοι στον υπολογισμό-προσδιορισμό της αναδίπλωσης των πρωτεινών.
There's no place like 127.0.0.1
-
- AnINffected
- Gbyte level
Δεν το είπα για να προσβάλλω κανέναν!Το ξέρω οτί μπορείς!Punisher wrote:οπότε είναι κάτι που μπορώ να το κάνω κι εγώ ... απλά λίγη υπομονή βρε παιδιά
Απλά το λέω χαριτολογόντας, επειδή η Ethel ασχολείται και επίσημα με τα θέματα αυτά.
Good, my young apprentices...The Punisher wrote:άλλες 100 θέσεις είναι γεγονός ... 1700 and rising
(Μου κόλλησε για τα κάλα, Punisher!)

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- MiRacLe^f
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Εμ...Δεν εννοώ το score από κάποιο WU αλλά πόσα frame είχε.
Μου έχει σταλεί WU με αριθμό frames να φτάνουν τα ...... 20 000 ! ! !
Edit:
Μέχρι πριν λίγο μου έγραφε ότι θα τελειώσει στις 24 Δεκεμβρίου 2007 !!!!! (400 κάτι μέρες) και τώρα γράφει θα τελειώσει 7 μέρες (πάλι καλά
).
Μου έχει σταλεί WU με αριθμό frames να φτάνουν τα ...... 20 000 ! ! !
Edit:
Μέχρι πριν λίγο μου έγραφε ότι θα τελειώσει στις 24 Δεκεμβρίου 2007 !!!!! (400 κάτι μέρες) και τώρα γράφει θα τελειώσει 7 μέρες (πάλι καλά

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ