Προγραμματιστές όλου του έτους ενωθείτε!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Προγραμματιστές όλου του έτους ενωθείτε!

Post by rapadder » Wed Jun 30, 2004 7:44 pm

Κάπου είχα διαβάσει μέσα στο forum από κάποιον χρήστη να φτιάχναμε ένα project το καλοκαίρι. Θα μου πείτε τώρα ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ακούσετε καλοκαιριάτικα, έχοντας ταλαιπωρηθεί ένα εξάμηνο με την εργασία Μεταγλωττιστές και με ένα γεμάτο πρόγραμμα για τον Σεπτέμβρη.
Από την άλλη βλέπωντας κάθε μέρα στο εργαστήριο τόσα παιδιά να παλεύουν να βγάλουν τους Μεταγλωττιστές προσπαθώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να προκύψει εάν μια ντουζίνα από καλούς πληροφορικάριους, μαζί με άλλους άσχετους (σαν και μένα :-) ένωνε τις δυνάμεις της για να υλοποιήσει ένα μεγάλο Project. Γιατί να πρέπει να δουλεύουμε μόνο για τους βαθμούς και να μην πάμε ένα βήμα παραπέρα; Στο κάτω κάτω αν δεν τελειώσει ποτέ ή δεν βρεθεί επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων, δεν έγινε και τίποτα.
Δεν μιλάω να φτιάξουμε κάνα Λειτουργικό ή τίποτα φοβερό, απλά κάποια εφαρμογή η οποία να είναι χρήσιμη και πρακτική. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας πάνω σε αυτό το θέμα. Ίσως το timing να μην είναι καλό, γιατί οι περισσότεροι ήδη έχετε πήξει με την 2η και 3η φάση Μεταγλωττιστές. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι η ιδέα να συνεργαστούν διάφορα άτομα από το έτος για να φτιάξουν κάτι αξιόλογο, πέρα από βαθμοθηρίες και μπόνους, είναι ελκυστική. Και όπως συμβαίνει συνήθως με τις ελκυστικές ιδέες, είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί στην πράξη.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jun 30, 2004 8:11 pm

Είμαι μέσα. Όσοι με ξέρετε θα γνωρίζετε τη χαρακτηριστική όρεξή μου για τα πάντα (ξέρετε, τις σαδομαζοχιστικές επιλογές μου :lol: ) Αρκεί βέβαια να είναι ενδιαφέρον το project. Έχεις τίποτα στο μυαλό σου?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jun 30, 2004 8:24 pm

Όχι, δεν έχω σκεφτεί κάτι. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάποιες ιδέες και να αποφασίσουμε δια ψηφοφορίας, αλλά επειδή αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο και επειδή ο χωρισμός του έργου σε υποέργα είναι αρκετά σύνθετος, σκέφτηκα να στείλω ένα e-mail στον Ανδρουτσόπουλο να μας πεί καμιά ιδέα. Μου είπε ότι θα το σκεφτεί σε 1-2 εβδομάδες. Μπορώ να σου παραθέσω το e-mail , το οποίο είναι σε greeklish.
Ιων Ανδουτσόπουλος wrote:Πολύ καλή πρωτοβουλία. Δεν έχω αυτή τη στιγμή κάποια κατάλληλη ιδέα αλλά θα το σκεφτώ και θα σας πω σε 1-2 εβδομάδες.

ΙΑ
Το e-mail που του έστειλα:
Opws isws gnwrizetai, uparxei ena forum foitntwn tou tmnmatos Plhroforikns sthn dieuthunsn http://venus.cslab.aueb.gr. Skeftnkame na kanoume ena programmatistiko project to kalokairi, kati sxetika aksiologo pou tha parakinouse to endiaferwn pollwn. Oi perissoteroi xrnstes tou forum einai 3etois foitntes pou exoun eparkn programatistikn empeiria (exoun parei to mathnma sas polloi) kai auto pou tha thelame na sas zntnsoume einai na mas proteinetai kapoio thema, isws apo ton xwro sas. Ypothetw oti tha exete kata kairous diafores idees upopsin kai pisteuw oti mia omada 10-12 atomwn organwmenh katallnla kai me oreksn tha mporesei na paragei ena polu kalo apotelesma. Einai kalo gia tous summetexontes afenos gia na eksastnstoume programmatistika alla kuriws gia na anaptuxthei ena pneuma dhmiourgikotntas metaksu twn foitntwn, apallagmeno apo to agxos kai thn bathmothnria.
Ean exete loipon kapoia endiaferousa protasn upopsin mporeite na mas thn upodeiksete kai eimai sigouros oti tha brethei enas ikanos arithmos ethelontwn foitntwn na thn ulopoinsn. Mporeita na to skefteitai 1-2 ebdomades kai mas peite sketika.
Merged by p3
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Wed Jun 30, 2004 10:10 pm

Καλά έχω εντυπωσιαστεί! Μιλάμε για πολύ καλή ιδέα!
Καλά το venus γεννάει πολύ καλές ιδέες! Αφήστε που θα το γουστάρουν ακόμα πιο πολλοί μετά από λίγο καιρό, ειδικά αν ξεκινήσει καμιά τέτοιου είδους δουλειά! Μπράβο rapadder!
:cool:
There's no place like 127.0.0.1
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Wed Jun 30, 2004 10:38 pm

Πολυ καλη ιδεα και φυσικα ειμαι μεσα :-D :-D
Κατι τετοιο οπως σωστα σκεφτηκες για να γινει σωστη δουλεια δεν μπορει να γινει μονο υπο τη συννενοηση των φοιτητων αλλα θελει και την καθοδηγηση καθηγητη.Ο Ανδρουτσοπουλος καλος μου ακουγεται.Αντε να δουμε τι εχει να προτεινει και πως μπορει να οργανωθει το ολο συστημα!!

:lol:
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Jun 30, 2004 10:39 pm

Συγχαρητήρια και από μένα ρε φιλαράκι!!!!
Πάρα πολύ καλή ιδέα.
Άντε να δούμε τι θα πει και ο δάσκαλος.
Το μόνο πρόβλημα μπορεί να είναι οι δουλειές που μερικοί ενδεχεται να έχουμε μέσα στην ολυμπιάδα.
Θα δούμε όμως, όσοι μπορούν.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Jul 01, 2004 12:13 am

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, άλλα δεν είναι ακριβώς δική μου ιδέα. Κάποιος άλλος χρήστης είχε γράψει κάτι σχετικό πρίν καμία εβδομάδα. Χαίρομαι που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Είμαι σίγουρος ότι θα βγεί κάτι καλό από την ιστορία.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Jul 01, 2004 1:25 am

count me in. Θα γούσταρα οτιδήποτε αλλά κάτι σε networking/oses/dbs θα με τρέλενε. Θα σας βάλω και CVS άμα oργανωθούμε :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Thu Jul 01, 2004 4:40 pm

Πράγματι πολύ καλή ιδέα... count me in too :-)
YiannisF
byte level
byte level

Post by YiannisF » Thu Jul 01, 2004 5:26 pm

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και εύχομαι να υλοποιηθεί. Είναι πολύ σημαντικό να έχει δουλέψει κανείς σε κάποιο μεγάλο project. Για την ακρίβεια αν δεν το κάνεις δεν έχεις πάρει πρέφα τι παίζει. Ελπίζω να μπορέσω να συμμετάσχω κι εγώ (θα γούσταρα τρελλά), αλλά με πτυχιακή σε εξέλιξη είναι κάπως δύσκολο.
Ο Ανδρουτσόπουλος επίσης είναι μια άριστη επιλογή. Από λίγο που είχα συζητήσει μαζί του μου έδωσε να καταλάβω ότι του τη σπάει που δεν είναι στάνταρ ότι βγαίνοντας από τη σχολή οι φοιτητές θα έχουν συμμετάσχει σε μεγάλο έργο, και θέλει να κάνει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πάλι μπράβο!
Image
.::YF::.
EffiE
byte level
byte level

Post by EffiE » Thu Jul 01, 2004 6:17 pm

Πάρα πολύ ενδιαφέρον!!! Αν υπάρξει και πραγματική διάθεση συνεργασίας θα προκύψει κάτι πολύ καλό για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για το τμήμα! Εννοείται πως είμαι μέσα!!!! :-)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Jul 01, 2004 6:52 pm

Στήνω CVS δηλαδή; Πότε συναντιόμαστε; :-D :-D

Πως σας φαίνεται το instance messaging; Κάτι τύπου icq/msn κλπ. Το τι θα έχει επάνω δικιά μας επιλογή. 2 parts(server-cleints),infos,chat,file transfers και offline delivery. Το offline μπορεί να γίνεται και μέσω mail κλπ ενώ μπορούμε να έχουμε και sms gateway για ειδοποίηση σε κινητό κλπ.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Thu Jul 01, 2004 7:43 pm

Περίμενε ρε συ να τελειώσουμε πρώτα!!
Ni!! Ni!! Ni!!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Jul 01, 2004 8:01 pm

Συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου!!!
Βέβαια πρώτα θα συμφωνήσω με τον vagalati :)
Eλπίζω να μας δωθεί η ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό και έστω για πρώτη φορά κάτι που πραγματικά θα γουστάρουμε!
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Jul 01, 2004 9:21 pm

Και εγώ μέσα είμαι! Δε με νοιάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο η διαδικασία. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να μοιράζουμε εργασίες. Αν και μπορεί να μην έχω πολύ χρόνο γιατί θα δουλεύω αλλά πιστεύω πως θα μπορέσω να φέρω σε πέρας ό,τι μου ανατεθεί.

Υ.Γ. Ο Ανδρουτσόπουλος θα μας βάλει σίγουρα κάτι με e-mail filtering ή με επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Jul 01, 2004 10:44 pm

Ανάλογα με το θέμα, ενδιαφέρομαι κι εγώ...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Jul 02, 2004 10:22 am

Μέσα κι εγώ ότι κι αν είναιι αυτό!Καλό θα μας κάνει κακό δε θα μασ κάνει...μάλλον.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Jul 02, 2004 6:38 pm

Υπάρχει άραγε φοιτητής που να μην ενδιαφέρεται?
Πετάω και την ιδέα: Θύμαστε την ηλεκτρονική γραμματεία που μπορούσαμε να βλέπουμε τους βαθμούς μας από το site του Μαρκετινγκ(και που πλέον δεν ανανεώνεται για την Πληροφορική)?
Γιατί δεν προτείνουμε να φτιάξουμε δικό μας?
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Jul 02, 2004 6:56 pm

Άντε να πληθαίνουν οι ιδέες. Υπάρχει και το OSDN που είχαμε συζητήσει κάποτε με τον valagati και εσένα εάν θυμάσαι.

tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Jul 02, 2004 8:10 pm

Hdkiller, μετά την Λογιστική, ό,τι θες. Αντε να φύγει κι αυτό
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jul 03, 2004 9:42 am

Υπάρχει πάντως μια σχετική ενημέρωση από την ηλεκτρονική γραμματεία. Έχει δλδ μαθήματα και της προηγούμενης εξεταστικής
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sat Jul 03, 2004 3:48 pm

Ειδικά αν βάλει τίποτα με φυσικες γλώσσες (που δεν το κόβω) είμαι μέσα με τα μπούνια :) Τι τα χτυπήσαμε τα ρεκόρ στο άθλημα, τζάμπα :)
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”