CS LABS RULES!
- zweistein
- Wow! Terabyte level
CS LABS RULES!
θα ήθελα αν μπορεί κάποιος administrator από cs labs ή κάποιος άλλος που να ξέρει, να πεί τους κανόνες των cs labs και τους λόγους που μπορεί κάποιος να "φάει" ban στο account του.
ευχαριστώ
edit:
ξέρω οτι το downloading από p2p είναι παράνομο.
τι άλλο όμως ισχύει για τα cs labs?
please inform me..
ευχαριστώ
edit:
ξέρω οτι το downloading από p2p είναι παράνομο.
τι άλλο όμως ισχύει για τα cs labs?
please inform me..

- zweistein
- Wow! Terabyte level
cs labs rules wrote:
1. Η χρήση των πόρων των εργαστηρίων επιτρέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς και άλλους ακαδημαϊκούς σκοπούς. Απαγορεύεται η χρήση των εργαστηρίων και των πόρων τους για εμπορικούς και άλλους μη ακαδημαϊκούς σκοπούς (όπως π.χ. για συμμετοχή σε δίκτυα ανταλλαγής μουσικής, ταινιών και εφιστάται η προσοχή των χρηστών στη τήρηση των κανόνων σχετικά με τη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

1. απαγορεύεται το downloading από direct downloads ή torrents από personal servers??
-αυτό δεν είναι παράνομο υλικό....-

- xydas
- byte level
- Academic status: 4th year
Έχεις δίκιο σε αυτό καθώς η όλη διαδικασία με την οποια συνδέεσαι με τους άλλους χρήστες και κατεβάζεις εξασφαλίζει την μη παρανομία των torrents.Όμως το να έχεις στην κατοχή σου και να διακινείς,διότι πρόκειται για διακίνηση (download/upload), υλικό το οποίο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία και απογορεύεται η χρήση του χωρις την αγορά του,αποτελεί πράξη παράνομη και πόσο μάλλον αν αυτή πραγματοποιείται μέσω του πανεπιστημίου που υποτίθεται ότι προωθεί την γνώση!Όσο για τα direct download νομίζω ότι είναι παράνομα.Πάντως είδα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση,ότι μέσα στο εργαστήριο κάποιοι φοιτητές έπαιζαν online παιχνίδι (line age).Κανονικά και αυτό δεν θα έπρεπε να απογορεύεται;
Υ.Γ Για όσους πάντως χρησιμοποιούν torrent (εκτός σχολής εννοείται) θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί παρά το γεγονός οτί θεωρούνται πολύ ασφαλέστερα από πολλά p2p είναι γεμάτα με trojan και με worms...
Υ.Γ Για όσους πάντως χρησιμοποιούν torrent (εκτός σχολής εννοείται) θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί παρά το γεγονός οτί θεωρούνται πολύ ασφαλέστερα από πολλά p2p είναι γεμάτα με trojan και με worms...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
line age???ντοινγκ!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Δεν γνωρίζω για τα direct downloads,πάντως το θεωρώ αδύνατο να έχουν δικαιώματα παροχής όλου αυτού του υλικού που διαθέτουν!Σκέψου δηλαδή πόσα χρήματα θα έπρεπε να πληρώσουν στις εταιρίες για να μπορούν να διακινούν το υλικό τους δωρεάν...!Οσο για το line age ,που σου έκανε και σένα εντύπωση lumenintervalum, είχε πολύ πλάκα!Ήταν τρεις τύποι καθισμένοι δίπλα δίπλα και παίζαν.Σαν internet cafe ένα πράγμα!Αφου νόμισα ότι το εν λόγω εργαστήριο ήταν το cslab bnb!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Ο κανονισμός λειτουργίας λέει αυτό
Η χρήση των πόρων των εργαστηρίων επιτρέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς και άλλους ακαδημαϊκούς σκοπούς. Απαγορεύεται η χρήση των εργαστηρίων και των πόρων τους για εμπορικούς και άλλους μη ακαδημαϊκούς σκοπούς
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
- Academic status: Alumnus/a
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
όσο για το gaming, κανονικά θα έπρεπε να σηκώνουμε όποιον απλά σερφάρει ή μιλά στο msn και την ίδια ώρα δεν υπάρχουν θέσεις για άλλους. Αυτό δεν γίνεται, δεκτόν αλλά όχι και line age...
Ίσως ο admin δεν το πήρε πρέφα, ίσως κόλλησε να πάρει το λόγο. Αν ήμουν εγώ... Ειδικά αυτή η ιστορία με τους καφέδες με καπάκι...
Ίσως ο admin δεν το πήρε πρέφα, ίσως κόλλησε να πάρει το λόγο. Αν ήμουν εγώ... Ειδικά αυτή η ιστορία με τους καφέδες με καπάκι...
- P@radox
- Kilobyte level
Εντάξει.. ανάλογα με τις ώρες..
Αυτή την στιγμή ειμαι στο CsLab II.. και εχει καμια 15αριά Pcια σβηστά..!
Απαράδεκτο το γεγονός όμως να παίζουν παιχνίδια τύπου Lineage και όχι μόνο.. εχει τύχει να ψάχνω θέση για να διρθώσω μια προς παράδοση εργασία.. και 5 τυπάδες έπαιζαν μπιλιάρδο on-line..!
Όσο για το Downloading.. νομίζω εφ όσον κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν οι όροι νομοθεσία,πνευματικά δικαιώματα κλπ .. τότε είναι σε θέση να κατανοήσει ποιά η θέση των CsLabs και του ΟΠΑ.. απένταντι σε αυτό..!
Αυτή την στιγμή ειμαι στο CsLab II.. και εχει καμια 15αριά Pcια σβηστά..!
Απαράδεκτο το γεγονός όμως να παίζουν παιχνίδια τύπου Lineage και όχι μόνο.. εχει τύχει να ψάχνω θέση για να διρθώσω μια προς παράδοση εργασία.. και 5 τυπάδες έπαιζαν μπιλιάρδο on-line..!
Όσο για το Downloading.. νομίζω εφ όσον κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν οι όροι νομοθεσία,πνευματικά δικαιώματα κλπ .. τότε είναι σε θέση να κατανοήσει ποιά η θέση των CsLabs και του ΟΠΑ.. απένταντι σε αυτό..!
-
- Gbyte level
- xydas
- byte level
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που έπαιζαν lineage υπήρχαν αρκετοί ελεύθεροι υπολογιστές -αυτό όμως δεν δικαιολογεί την πράξη τους- αντίθετα σήμερα που πέρασα από το cslab I ήταν πάρα πολλοί που παίζαν μπιλιάρδο,που βλέπαν αστεία βίντεο κτλ ενώ οι κενές θέσεις δεν ήταν πολλές.Αυτοί θα έπρεπε απο μόνοι τους να παραχωρούν την θέση τους σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν έχουν όλοι οι φοιτητές την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το internet από το σπίτι τους και έχουν μεγάλη ανάγκη το εργαστήριο για να ενημερώνονται για θέματα της σχολής..Δεν είναι σωστό όλοι αυτοί να περιμένουν πότε θα βαρεθεί ο άλλος να παίζει για να μπορέσουν να μπουν στο internet.Ίσως όπως είπατε και παραπάνω να πρέπει να ενημερώσεις τον admin.Πάντως σε σχέση με τα torrents ο admin μου είπε ότι απαγορεύεται τελείως η χρήση τους.Δεν μου μίλησε για προϋποθέσεις...
-
- Gbyte level
Αν του πεις ότι θες να κατεβάσεις Linux με torrent δεν έχει κανένα λόγο να σε κόψει (δεν παραβαίνεις κανένα κανόνα του εργαστηρίου). Φυσικά από την άλλη πρέπει να τον πείσεις ότι θες να κατεβάσεις κάτι τέτοιο (γιατί τόσα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας)xydas wrote:Πάντως σε σχέση με τα torrents ο admin μου είπε ότι απαγορεύεται τελείως η χρήση τους.Δεν μου μίλησε για προϋποθέσεις...