Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Nov 02, 2006 4:37 pm

Ενδιαφερον. Ελπιζω να μην εχουμε τραγικες συνεπειες.
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Nov 02, 2006 4:37 pm

MiRacLe^f wrote:Ήταν γεμάτο το αμφιθέατρο.

Μια κοπέλα με ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε κατάληψη μέχρι την Τρίτη 7//11 που και θα πραγματοποιηθεί και νέα ΓΣ
Δηλαδή αύριο δεν θα κάνουμε μάθημα? Το ίδιο και την δευτέρα? Ποιά κόμματα συμμετείχαν στην ΓΣ? Η επίσημη δεν ήταν για τις 7? :roll:
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Thu Nov 02, 2006 4:54 pm

εγώ (είμαι στη σχολή τώρα) άκουσα για κατάληψη σήμερα και αύριο ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Nov 02, 2006 4:58 pm

Εγω εχω να πω, οτι αν ισχυουν αυτα που ειπα πριν (οτι ειναι νομιμη μια ΓΣ αν γεμισει αμφιθεατρο Α) τοτε η μεγαλυτερη ευθηνη ειναι στα "μεγαλα" κομματα, τα οποια απο εγωισμο η δε ξερω τι αλλο, "παραπληροφορησαν" τον κοσμο και δεν πηγε στη συνελευση τη σημερινη... Ημουν χθες σχολη, και οι αριστεροι λεγαν για συνελευση αυριο (σημερα) και οι ΔΑΠιτες ΠΑΣΠιτες, αναμεσα στους τσακωμους για το ποιος εφτιαξε το wifi (ασχολιαστο αυτο) ελεγαν οτι η συνελευση ειναι 7 και οχι 2... Ας με ενημερωσει καποιος γιατι εγινε αυτο, γιατι δεν το καταλαβαινω...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Nov 02, 2006 5:00 pm

The Punisher wrote:εγώ (είμαι στη σχολή τώρα) άκουσα για κατάληψη σήμερα και αύριο ...
Κι εγώ κάτι τέτοιο άκουσα από ανεπίσημα χείλη... Ίδωμεν... Αν και προς το παρόν είμαστε όλοι μέσα κανονικά χωρίς να ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει με τα υπόλοιπα μαθήματα της μέρας.
Last edited by Fairy on Thu Nov 02, 2006 11:07 pm, edited 1 time in total.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Thu Nov 02, 2006 5:06 pm

Έλεος πια...
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι σαν καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου? Με ποιο τρόπο παίρνονται αυτές οι ρημάδες οι αποφάσεις?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Godfather » Thu Nov 02, 2006 5:23 pm

Παιδιά είναι σοβαρό το θέμα,
Αν ξέρει κάποιος τι γίνεται ας το πει....
Τελικά αποφασίστηκε κατάληψη? μέχρι πότε?
plz, κάτι επίσημο ή τουλάχιστον τσεκαρισμένο

thanx :-D

(ας ελπίσουμε ότι δεν θα ακολουθήσει κάτι καταστρεπτικό για μας :roll: :???: )
Image

Don Vito Corleone
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Thu Nov 02, 2006 5:40 pm

Οπως και να έχει, την Τρίτη θα έιναι η μαζική συνέλευση που θα συμμετέχουν όλοι... Νομίζω πως οφείλουμε να πάμε! Τουλάχιστον να μην αποφασίζουν άλλοι για μας! Οκ δεκτοί οι αγώνες για την παιδεία αλλα θα πω κάτι που έχει ξαναειπωθεί.. Η Δημοκρατία έιναι να για να εξασφαλίζονται τα δικαιώματα του καθενός και δεν είναι υποχρεωμένος κανένας που να θέλει να παρει το πτυχίο του και να κάνει κανονικά τα μαθηματα του να ταλαιπωρηθεί από ένα ΑΝΟΥΣΙΟ χάσιμο εξαμήνου!
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Thu Nov 02, 2006 6:04 pm

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν κατάληψη για σήμερα και αύριο με 188 ψήφους σε κοινό πλαίσιο ΡΑΣ-Αρενα-Αγ.Κιν.
Εγώ δεν θεωρώ συνέλευση αυτό το πράγμα αλλά τέλοσπάντων τι να λέμε τώρα...Όπως λέει και ο Ganther άλλοι έλεγαν για τις 7 του μηνός και άλλοι αποφάσισαν για σήμερα...

edit
ρε παιδιά αν ξέρει κάποιος ας μου πει πάνω κάτω πόσους φοιτητές έχει το πανεπιστήμιο γιατί κανείς δεν ξέρει
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
mel
byte level
byte level

Post by mel » Thu Nov 02, 2006 6:21 pm

Γειά και από εμένα!Συγνώμη,να ρωτήσω κάτι? :-) Τελικά τι έγινε?Τα φροντιστήρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν έγιναν???? :roll: Ρωτάω γιατί εγώ ρώτησα κάποιον (αξιόπιστο) αν θα γίνουν και μου απάντησε όχι.Μη μου πείτε οτι έχασα το μάθημα!!! :mad:
:-D :-D :-D (Πλάκα κάνω)Απλά θέλω να ξέρω για να πάρω και σημειώσεις από αυτούς που έκατσαν. :)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 02, 2006 6:23 pm

Καλό θα ήταν την Τρίτη οι παρατάξεις να εξασφαλίσουν το...Αντωνιάδου για ΓΣ, μιας και απ' ότι φαίνεται θα κατέβει πολύς κόσμος και το Α δεν θα τους χωρέσει όλους.
Παρ' όλα αυτά πολλοί όπως θα 'ρθουν θα ξαναφύγουν όχι μόνο επειδή δεν θα βρούν να κάτσουν αλλά και δίοτι θα σιχαθούν από τους επιμέρους διαπληκτισμούς μεταξύ των παρατάξεων και τελικά πάλι κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς. Γι' αυτό μια συμβουλή: αν κάποιος δεν αντέχει τους τσακωμούς, τα τσιγάρα, τις βρισιές και τα λοιπά καλύτερα να ενημερωθεί για τα πλαίσια που θα κατεβάσουν οι παρατάξεις λίγο πριν γίνει η ψηφοφορία και να πάει μόνο να ψηφίσει.
Αλήθεια την Τρίτη θα γίνουν μαθήματα;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Nov 02, 2006 6:23 pm

Με εναν απλο υπολογισμο

200 φοιτητες ανα ετος κατα μεσο ορο το καθε τμημα
επι 4 χρονια σπουδες, 800 φοιτητες το τμημα.
ΕΙναι 8 τμηματα στην Ασοεε, αρα 6.400 περιπου...
Αν βαλεις και τα εξτρα ετη 5ο και 6ο και μετεγγραφες, καμμια 10.000 ειναι ενα λογικο νουμερο νομιζω...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 02, 2006 6:28 pm

Συμφωνώ και εγώ ότι μόνο γενική συνέλευση δεν ήταν αυτό σήμερα...αλλά τέλως πάντων...ας μην αρχίσουμε πάλι...

Όπως και φίλοι παραπάνω θα παρακαλέσω και εγώ τους συναδέλφους να παραστούν στην ΓΣ της Τρίτης...Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα παιδιά...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Nov 02, 2006 6:28 pm

Κατι σωστο που ειπε ενας ΠΑΣΠιτης σημερα: "Δλδ αν μαζευτουνε οι ΔΑΠιτες σε ενα αμφιθεατρο και το γεμισουν ειναι Γενικη Συνελευση;;" (αντιστοιχα και για τους ΠΑΣΠιτες λεω εγω..)
Πιστευω πρεπει να εχει υπογραφει απο ολες τις παραταξεις..Στην ουσια σημερα εγινε ΓΣ χωρις τις 2μεγαλες παραταξεις..

Και κατι αλλο..Ξερει κανεις ποια θα ειναι η Θεση της ΠΑΣΠ στην ΓΣ στις 7 του μηνα;; Η ΔΑΠ θα ειναι κατα της καταληψης κατα 99.9999%... Μου φαινεται οτι η ΠΑΣΠ θα ειναι μαζι με τα αριστερα σχηματα παλι! Αν ειναι οντως ετσι γιατι δεν κατεβηκαν σημερα;;
mel
byte level
byte level

Post by mel » Thu Nov 02, 2006 6:36 pm

Εννοείται shodanjr_gr!!!Θα είμαστε όλοι εκεί!! :) :) :)
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 02, 2006 6:37 pm

sagwnias wrote: Πιστευω πρεπει να εχει υπογραφει απο ολες τις παραταξεις..Στην ουσια σημερα εγινε ΓΣ χωρις τις 2μεγαλες παραταξεις..
Γενική συνέλευση ήτανε και ΟΦΕΙΛΑΝΕ να παρευρίσκοντε! Και όποιου δε του αρέσει το αποτέλεσμα της γενικής μπορούσε να πάει να το καταψηφίσει ή μπορούσε επι τόπου να φτιάξει ένα αντίθετο πλαίσιο. Το πρόβλημα είναι και φταίνε οι παρατάξεις σε μεγάλο βαθμό για αυτό ότι όλα και οι αποφάσεις εναπόκεινται σε αυτους ενώ κανονικά οι ΓΣ είναι αμεσοδημοκρατική διαδικασία... Οπότε αυτό που έχω να πώ είναι ότι αν συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές τότε η ΓΣ θα τους εκφράζει κιόλας και όχι κάποις μειοψηφείες...

Τώρα βέβαια μεγάλο μέρος των φοιτητών δε γνωρίζει τι είναι αμεσοδημοκρατία και αφήνει τον κάθε πασπίτη και δαπίτη να ορίζει την τύχη του. Βέβαια αυτοί έχουν ποιο σημαντικά θέματα να λύσουν όπως ποιος έφερε το WiFi ή την αναβαθμολόηγηση , ποιος έκανε το μεγαλύτερο πάρτυ ή ποιος είχε πάει στην κομματική ή αν η σαρανταποδαρούσα έχει 38, 40 ή 42 πόδια...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Nov 02, 2006 6:39 pm

σήμερα κ αύριο η σχολή κλειστή ε..?
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Thu Nov 02, 2006 6:52 pm

PaP ++
Εμένα δεν με χαλάει το αποτέλεσμα ούτε παίρνω θέση σε αυτό αλλά με χαλάει το ότι δεν υπάρχει κόσμος. Υπάρχει μπάχαλο ακόμα και στο πότε και αν θα γίνει η γενική συνέλευση οπότε χάνεται ένα ποσοστό και απο αυτούς που ενδιαφέρονται. Εννοείται ότι ευθυνόμαστε εμείς για το κλίμα που επιτρέπουμε σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις να δημιουργούν.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 02, 2006 6:59 pm

PaP wrote:
sagwnias wrote: Πιστευω πρεπει να εχει υπογραφει απο ολες τις παραταξεις..Στην ουσια σημερα εγινε ΓΣ χωρις τις 2μεγαλες παραταξεις..
Γενική συνέλευση ήτανε και ΟΦΕΙΛΑΝΕ να παρευρίσκοντε! Και όποιου δε του αρέσει το αποτέλεσμα της γενικής μπορούσε να πάει να το καταψηφίσει ή μπορούσε επι τόπου να φτιάξει ένα αντίθετο πλαίσιο. Το πρόβλημα είναι και φταίνε οι παρατάξεις σε μεγάλο βαθμό για αυτό ότι όλα και οι αποφάσεις εναπόκεινται σε αυτους ενώ κανονικά οι ΓΣ είναι αμεσοδημοκρατική διαδικασία... Οπότε αυτό που έχω να πώ είναι ότι αν συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές τότε η ΓΣ θα τους εκφράζει κιόλας και όχι κάποις μειοψηφείες...
Δηλαδή αν εμένα μου κατέβει στο κεφάλι να κάνω Γενική Συνέλευση αύριο (χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ.), θα πρέπει ΟΛΕΣ οι παρατάξεις να κατέβουν σε αυτή;

Αν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε ότι το ΚΚΕ καλεί ολομέλια της βουλής όποτε του έρθει και περνάει ότι ρύθμιση θέλει...

Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Nov 02, 2006 7:03 pm

shodanjr_gr++
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Nov 02, 2006 7:22 pm

shodanjr_gr wrote: Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
Σωστα, και συμφωνω, αλλα νομιζω (το ξαναλεω, οτι μιλαω με επιφυλαξη) οτι αυτο το περι γεματου αμφιθεατρου ισχυει... :shock: :shock:
Κανεις δεν ξερει να μας πει σιγουρα?? Γιατι και εγω το εχω ακουσει, απλα το εχω ακουσει απο αρκετους, γιαυτο το λεω με επιφυλαξη... Να ειναι του γνωστου ραδιοφωνικου σταθμου?? :-D

YΓ.
Σε αυτο το λινκ, λεει για τη σημερινη συνελευση, και τα ατομα... ~280 στο συνολο ψηφισαν...
http://paspasoee.gr/gs_2_11_06.htm

στης Δαπ δεν λεει κατι (η δεν το ειδα)...
p3030090
bit level
bit level

Post by p3030090 » Thu Nov 02, 2006 7:33 pm

Εγώ πάλι έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις σχετικά με όλο αυτό το πανηγύρι των καταλήψεων:

1. Η παραπληροφόρηση είναι από τα καλύτερα μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης για ένα κόμμα.

2. Το μεγαλύτερο όμως είναι ο φανατισμός του καθενός μας με ομάδες συμφεροντολόγων [πλέον] που στο όνομα της προάσπισης των δικαιωμάτων και των αναγκών μας εξυπηρετούν δικούς τους σκοπούς. [Θα υπάρχουν και λιγοστές εξαιρέσεις φαντάζομαι αλλά δεν έχω βρει καμία.]

4. Σχετικά με το θέμα του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου δεν μπορώ να καταλάβω πόσοι απο αυτούς που φανατικά είναι ενάντιοι έχουν πραγματικά διαβάσει τι προβλέπει. Ωστόσο η γενική συνέλευση γίνεται, αυγά ίπτανται, άποψη υπάρχει και "διάλογος" γίνεται.

5. Το ζήτημα που τίθεται είναι πως γίνεται να επιβάλλεται κατάληψη χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη της πλειοψηφίας. Για ποια ΓΣ μιλάμε και για ποια δημοκρατική διαδικασία.

6. Είναι εύκολο να γεμίσει κανείς ένα αμφιθέατρο για να κάνει τη ΓΣ του, με τον ίδιο τρόπο που γεμίζουν και οι φοιτητικές διαδηλώσεις με άσχετους που κατεβαίνουν "προσκεκλημένοι" για να κάψουν τίποτα.

7. Δεν μπορώ ακόμα να κατανοήσω για ποιο λόγο η εκπροσώπηση των φοιτητών πρέπει να γίνεται από παρατάξεις των πολιτικών κομμάτων της χώρας; Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο; Δηλαδή το συμφέρον του φοιτητή καλύπτεται έστω σε ικανοποιητικό βαθμό [δεν θα πω επαρκώς] από τα κόμματα αυτά; Μήπως πιο λογικό θα ήταν να υπήρχαν ανεξάρτητες παρατάξεις που θα είχαν καθαρά σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των φοιτητών και όχι το εάν βγήκε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ στην κυβέρνηση;

Τέλος και για να ολοκληρώσω έχω να πω ότι μας βγήκε η ψυχή πολλών για να ανταπεξέλθουμε στη διπλή εξεταστική, κάτι που οφείλεται στην απόφαση κάποιων να κάνουν κατάληψη. Δεκτό και σεβαστό όταν είναι άποψη! Όχι όταν έχεισ πλήρη άγνοια και καθοδηγείσαι απο το κάθε κόμμα.

Αυτά ήθελα να πω, για αυτούς που ίσως έχουν άποψη προσωπική και όχι επιβεβλημένη.
Last edited by p3030090 on Thu Nov 02, 2006 8:56 pm, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”