CS LABS RULES!
- xydas
- byte level
- Academic status: 4th year
Ο Erevodifwntas το είπε περισσότερο ως παράδειγμα αυτό με το Linux και έχει δίκιο σε αυτό που λέει.Αν ζητήσεις από τον admin την άδεια να χρησιμοποιήσεις torrent για κάποιο εκπαιδευτικό σκοπό δεν νομίζω να αρνηθεί.Είναι και πολύ φιλικός άλλωστε(εγώ τουλάχιστον όσες φορές έχω παέι ήταν πολύ εξυπηρετικός)
Γενικότερα p2p και torrents απαγορεύονται γιατί δεν μπορεί να ελέγχεται συνέχεια αν κάτι που κατεβάζει κάποιος είναι νόμιμο ή παράνομο.
[ψιλό-offtopic]
Το έχω γράψει και αλλού αλλα μπορεί να μην το είδε,
η κοπελιά που θέλει το Visio είναι έτοιμο,ας περάσει να το πάρει,δεν πρόλαβα να κρατήσω τα στοιχεία της και δεν τη πολυθυμάμαι αν τη δώ κιόλας .
[/ψιλό-offtopic]
[ψιλό-offtopic]
Το έχω γράψει και αλλού αλλα μπορεί να μην το είδε,
η κοπελιά που θέλει το Visio είναι έτοιμο,ας περάσει να το πάρει,δεν πρόλαβα να κρατήσω τα στοιχεία της και δεν τη πολυθυμάμαι αν τη δώ κιόλας .

[/ψιλό-offtopic]
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Συμφωνώ ότι γι'αυτό το λόγο απαγορεύονται, αλλά δε νομίζω ότι αν κάποιος χρησιμοποιεί torrentCLient για να κατεβάσει κάτι σημαντικό -και νόμιμο- θα του πει καποιος ότι χάνει το λογαριασμό του. Η τεχνολογία pee2peer δεν είναι παράνομη!!! (είχα φτιάξει εφαρμογές peer2peer τι σημαίνει ότι θα με κλείσουν μέσα???) η κακή χρήση τους απαγορεύεται (όπως και το κατέβασμα mp3s από servers).alexo wrote:Γενικότερα p2p και torrents απαγορεύονται γιατί δεν μπορεί να ελέγχεται συνέχεια αν κάτι που κατεβάζει κάποιος είναι νόμιμο ή παράνομο.
Ωστόσο αναρωτιέμαι πως θα καταφέρετε να χρησιμοποιείσετε τα p2p αφού (αν δεν κάνω λάθος) το σύστημα είναι κλειδωμένο.
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ναι γιατί και αυτός έχει μάτια (Γενικά τα παράξενα όντα που λέγονται admins έχουν μια περίεργη 7η αίσθηση -εκτός από την 6η να λύνουν προβλήματα υπολογιστών μόνο ακούγοντας τη μαγική έκφραση "βγάζει ένα μήνυμα ο υπολογιστής μου, αλλά δεν ξέρω τι λέει γιατί δεν το διάβασα απλά το έκλεισα κατευθείαν και ήρθε σ΄εσενα να το λύσεις"- να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.... δυστυχώς αυτή η αίσθηση λειτουργεί μόνο για θέματα υπολογιστών....).sagwnias wrote:Αν φερω το λαπτοπ μου και κατεβαζω απο κει μπορει να το δει ο αντμιν?
Το θέμα είναι το πως θα χρησιμοποιήσεις από το φορητό σου τέτοια πράγματα αφού τα πάντα είναι κλεισμένα... (εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία)
Βασικά πρεπει να μας πεις πως θα το κάνεις. Αν πάρεις απο πίσω ένα καλώδιο ethernet απο καποιο pc και το βάλεις στον φορητό σου, το σίγουρο είναι πως θα αμα σε δουμε θα χάσεις τον λογαριασμό σου, γιατι αυτό ειναι εντελώς παράνομο.sagwnias wrote:Αν φερω το λαπτοπ μου και κατεβαζω απο κει μπορει να το δει ο αντμιν?
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
πιάνει του aueb όμως στα cslab
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: PhD
Αλλά είναι εκτός της δικαιοδοσίας μας. Αν κάποιος είναι συνεδεμένος στο "AUEB" και κατεβάζει από εκεί, δεν παίζει ρόλο το αν βρίσκεται μέσα σε κάποιo CSLAB. H ενέργεια καθιστά την παρανομία και όχι ο χώρος...lumenintervalum wrote:πιάνει του aueb όμως στα cslab
Και επίσης, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δε βγάζουμε UTP από τις θέσεις εργασίας για να τα βάζετε στα laptops!

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- lewton
- Kilobyte level
Δηλαδή αν κάποιος έχει μπει στο CSLAB και κατεβάζει peer2peer από το laptop του, το οποίο είναι συνδεδεμένο στο AUEB WiFi, δεν πρέπει να του πουν κάτι οι admins αν το αντιληφθούν;TaRaNTuLa wrote:Αλλά είναι εκτός της δικαιοδοσίας μας. Αν κάποιος είναι συνεδεμένος στο "AUEB" και κατεβάζει από εκεί, δεν παίζει ρόλο το αν βρίσκεται μέσα σε κάποιo CSLAB. H ενέργεια καθιστά την παρανομία και όχι ο χώρος...lumenintervalum wrote:πιάνει του aueb όμως στα cslab
Και επίσης, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δε βγάζουμε UTP από τις θέσεις εργασίας για να τα βάζετε στα laptops!
Το πανεπιστήμιο δεν εκτίθεται από αυτόν εξίσου με τον άλλον που κατεβάζει p2p από IP του CSLAB;
Stop playing games... feel them.

Παιδιά την Παρασκευή στα CSLABs χάθηκε το πορτοφόλι μιας κοπελιάς.
Το πιο πιθανό είναι οτι της το πήρανε όταν δεν κοίταζε στα πράγματα της.
Γι'αυτό καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα πραγματά σας και να μην τα αφήνετε στους πάγκους με τους Υπολογιστές ,ακόμα και όταν δεν θα σηκωθείτε από εκεί.
Το πιο πιθανό είναι οτι της το πήρανε όταν δεν κοίταζε στα πράγματα της.
Γι'αυτό καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα πραγματά σας και να μην τα αφήνετε στους πάγκους με τους Υπολογιστές ,ακόμα και όταν δεν θα σηκωθείτε από εκεί.
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Και ποια ήταν η άτυχη κοπελιά οεο?
Ναι, καλά καταλάβατε... εγώ ήμουνα...
και η βλακεία ήταν ότι ήμασταν 5 άτομα στο εργαστήριο εκέινη τη μέρα! Έλεος!!!
(Τελικά το πορτοφόλι βρέθηκε πεταμένο μόνο με την ταυτότητα κάπου στου Γκίζη...)
Οπότε παιδιά προσοχή γιατί είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο! (είχα ακούσει και για κάποιο κινητό σχετικά πρόσφατα)

Ναι, καλά καταλάβατε... εγώ ήμουνα...

και η βλακεία ήταν ότι ήμασταν 5 άτομα στο εργαστήριο εκέινη τη μέρα! Έλεος!!!

(Τελικά το πορτοφόλι βρέθηκε πεταμένο μόνο με την ταυτότητα κάπου στου Γκίζη...)
Οπότε παιδιά προσοχή γιατί είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο! (είχα ακούσει και για κάποιο κινητό σχετικά πρόσφατα)

What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?