Κατάληψη
Δηλαδή αν οι 2 παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία δεν θελήσουν να γίνει ποτέ γενική συνέλευση, δεν θα γίνει? Ωραία δημοκρατία.shodanjr_gr wrote: Δηλαδή αν εμένα μου κατέβει στο κεφάλι να κάνω Γενική Συνέλευση αύριο (χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ.), θα πρέπει ΟΛΕΣ οι παρατάξεις να κατέβουν σε αυτή;
Αν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε ότι το ΚΚΕ καλεί ολομέλια της βουλής όποτε του έρθει και περνάει ότι ρύθμιση θέλει...
Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
Η βουλή είναι όργανο που δουλεύει με αντιπροσώπους, η Γ.Σ. είναι αμεσοδημοκρατικό όργανο. Μην τα μπερδεύεις, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
4. πολλοί που είναι εναντίων και κανουν καταλήψεις. Το έχω συζητήσει και το ξέρω.p3030090 wrote: 4. Σχετικά με το θέμα του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου δεν μπορώ να καταλάβω πόσοι απο αυτούς που φανατικά είναι ενάντιοι έχουν πραγματικά διαβάσει τι προβλέπει. Ωστόσο η γενική συνέλευση γίνεται, αυγά ίπτανται, άποψη υπάρχει και "διάλογος" γίνεται.
5. Το ζήτημα που τίθεται είναι πως γίνεται να επιβάλλεται κατάληψη χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη της πλειοψηφίας. Για ποια ΓΣ μιλάμε και για ποια δημοκρατική διαδικασία.
6. Είναι εύκολο να γεμίσει κανείς ένα αμφιθέατρο για να κάνει τη ΓΣ του, με τον ίδιο τρόπο που γεμίζουν και οι φοιτητικές διαδηλώσεις με άσχετους που κατεβαίνουν "προσκεκλημένοι" για να κάψουν τίποτα.
5. Η πλειοψηφία ας είχε προσέλθει.
6. Με αυτό συμφωνώ, αλλά δεν γίνεται στην Ασοεε.
Υ.Γ: p3030090, με όλα τα άλλα που είπες ,αφού δεν τα σχολιάσα, προφανώς συμφωνώ απόλυτα.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
-
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Και η απόφαση για την τέλεση ή όχι γενικής συνέλευσης πάλι μέσω αντιπροσώπων γίνεται. Εγώ αναρωτιέμαι πότε μία συνέλευση είναι καταχρηστική και πότε όχι...απάντησέ μου και στο ερώτημα που έθεσα αν μπορείς.M.I.T.as wrote:Δηλαδή αν οι 2 παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία δεν θελήσουν να γίνει ποτέ γενική συνέλευση, δεν θα γίνει? Ωραία δημοκρατία.shodanjr_gr wrote: Δηλαδή αν εμένα μου κατέβει στο κεφάλι να κάνω Γενική Συνέλευση αύριο (χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο Δ.Σ.), θα πρέπει ΟΛΕΣ οι παρατάξεις να κατέβουν σε αυτή;
Αν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε ότι το ΚΚΕ καλεί ολομέλια της βουλής όποτε του έρθει και περνάει ότι ρύθμιση θέλει...
Αυτά τα περί "γεμάτου αμφιθεάτρου Α κλπ" δεν μου λένε τίποτα προσωπικά...γελοιότητες τα βρίσκω...όλοι γνωρίζουμε ότι όποια παράταξη θέλει μπορεί ανά πάσα στιγμή να γεμίσει το Α με κόσμο (από μέσα ή έξω από το πανεπιστήμιο...).
Η βουλή είναι όργανο που δουλεύει με αντιπροσώπους, η Γ.Σ. είναι αμεσοδημοκρατικό όργανο. Μην τα μπερδεύεις, καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Γιατί η συγκεκριμένη μόνο δίκαιη δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που ΗΔΗ είχε αποφασιστεί Γ.Σ. για την Τρίτη με ΟΜΟΦΩΝΙΑ (οπότε δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα τα ΡΑΣ, ΕΑΚ, ΠΚΣ και δεν ξέρω και γω ποιος άλλος να πει ότι δεν συμφώνησαν με την τέλεση γενικής συνέλευσης...).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- Fairy
- Gbyte level
Ξεχνάτε μια σημαντική λεπτομέρεια: στην ΓΣ της Τρίτης θα υπάρχει πλαίσιο προς ψήφιση ΚΑΤΑ της κατάληψης, ή πάλι θα ψηφίσουμε μεταξύ δεκαήμερης και οχταήμερης κατάληψης; Κι αν δεν υπάρχει (με γιαουρτώματα ή μη) ποιός φοιτητής θα είναι τόσο γενναίος να σηκώσει το χεράκι του μέσα στην οχλοβοή του αμφιθεάτρου κι ατομικά να προτείνει πλαίσιο ΚΑΤΑ (όπως έχει δικαίωμα να κάνει); Εδώ σε θέλω Κάβουρα (το ζωάκι, όχι ο καθηγητής
)

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων
αλλά η απόφαση του πρύτανη να την θεωρήσει έγκυρη ΓΣ , αφού αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα, παρόλο που η γενική συνέλευση είχε ξεκινήσει πριν την απόφαση του.
Δηλαδή χωρίς να λάβει υπόψη ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση των φοιτητών για να συμμετάσχουν αν το επιθυμούσαν.
αλλά η απόφαση του πρύτανη να την θεωρήσει έγκυρη ΓΣ , αφού αποφάσισε να μην γίνουν μαθήματα, παρόλο που η γενική συνέλευση είχε ξεκινήσει πριν την απόφαση του.
Δηλαδή χωρίς να λάβει υπόψη ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση των φοιτητών για να συμμετάσχουν αν το επιθυμούσαν.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ναι.
tsilochr++ χώσε χώσε!!
Βάζεις ιδέες...και ως γνωστόν "The bloodier the fight the greater the Warrior"Fairy wrote:Κι αν δεν υπάρχει (με γιαουρτώματα ή μη) ποιός φοιτητής θα είναι τόσο γενναίος να σηκώσει το χεράκι του μέσα στην οχλοβοή του αμφιθεάτρου κι ατομικά να προτείνει πλαίσιο ΚΑΤΑ (όπως έχει δικαίωμα να κάνει);
tsilochr++ χώσε χώσε!!

laikedelic !
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο από την πρυτανεία που να το αποδεικνύει? Ή απλά επειδή μπήκαν παιδιά στα αμφιθέτρα λέγοντας ότι είναι εντολή του πρύτανη, να σταματήσουν τα μαθήματα λόγω Γ.Σ, θεωρείται κάτι επίσημο. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Πρύτανης δεν θα έλεγε να σταματήσουν τα μαθήματα για μια Γ.Σ, όταν μετα από 3 εργάσιμες μέρες έχει προγραμματιστεί ομόφωνα άλλη.MiRacLe^f wrote:Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων
Αααααααχ! Είδα σε μια αίθουσα να κρέμεται ένα χαρτι που αυτο-αποκαλούσε τον εαυτό του "εκ-της-πρυτανείας-προερχόμενο", αλλά δεν υπήρχε σφραγίδα, υπογραφή, βούλα τπτ!!
Κοινώς θα μπορουσα κι εγώ να το χω γράψει, να το κολλήσω σε όλες τις αίθουσες και για μία μέρα να μη γίνουν μαθήματα απο 1 έως 5!!! (btw έγραφε "2-5"(!!!))
Είδε κανένας τπτ παρόμοιο;; Αυτό το πήρα μαζί μου για να γελάσω με τους φίλους μου! Longlive ΓΣ!!!
Κοινώς θα μπορουσα κι εγώ να το χω γράψει, να το κολλήσω σε όλες τις αίθουσες και για μία μέρα να μη γίνουν μαθήματα απο 1 έως 5!!! (btw έγραφε "2-5"(!!!))
Είδε κανένας τπτ παρόμοιο;; Αυτό το πήρα μαζί μου για να γελάσω με τους φίλους μου! Longlive ΓΣ!!!
laikedelic !
- hello_kitty
- Kilobyte level
Παντως και εγω ακριβως το ιδιο ακουσα...Ισως οντως να αποδεκτηκε την αποφαση μιας μειοφηφιας ισως και οχι...το ζητημα ειναι οτι αν θες κατι μπορεις να το πετυχεις αρκει να ξερεις τον τροπο...MiRacLe^f wrote:Προσωπικά δεν με ανησυχούν τόσο οι γνωστές ενέργειες των παρατάξεων

- Stefano
- byte level
Λοιπόν,
αυτά περί ασύλου και δημοκρατίας τα ξεχιλώσανε!! Εντάξει να έχουνε δικαιώματα οι φοιτητές αλλά όχι κι έτσι!
Πέρυσι μπήκανε αστυνομικοί να διώξουνε αναρχικούς απ τη σχολή και κλείσανε τη σχολή 1 βδομάδα για καταπάτηση ασύλου!
Δεύτερο, σήμερα κάνανε συνέλευση 3 από τις 5 παρατάξεις του Συλλόγου και βγάλανε απόφαση. Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Δηλαδή αν είναι έτσι κάθε Δευτέρα να κάνουνε αυτοί που δεν θέλουν τη σχολή ανοιχτή για διάφορους λόγους και να την κλείσουμε τη σχολή, να την ανοίγουμε μόνο τα καλοκαίρια!!
Δεν λεω, κακώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ δεν παρεβρέθηκαν. Όμως δεν είναι κατάσταση αυτή. Ποιος μου λέει εμένα, πως δεν θα συγκαλέσουν συνέλευση, οι ίδιες παρατάξεις που ήτανε σήμερα, και την άλλη βδομάδα επειδή το κυλικείο έδινε κακής ποιότητας φραπε !
Ποιο το κακό να είναι η σχολή ανοιχτή και όσοι θέλουν να πηγαίνουν στις πορείες ? Αφού αυτοί είναι που δεν θέλουν να κάνουμε μαθήματα, εμάς γιατί μας βασανίζουνε???
αυτά περί ασύλου και δημοκρατίας τα ξεχιλώσανε!! Εντάξει να έχουνε δικαιώματα οι φοιτητές αλλά όχι κι έτσι!
Πέρυσι μπήκανε αστυνομικοί να διώξουνε αναρχικούς απ τη σχολή και κλείσανε τη σχολή 1 βδομάδα για καταπάτηση ασύλου!
Δεύτερο, σήμερα κάνανε συνέλευση 3 από τις 5 παρατάξεις του Συλλόγου και βγάλανε απόφαση. Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Δηλαδή αν είναι έτσι κάθε Δευτέρα να κάνουνε αυτοί που δεν θέλουν τη σχολή ανοιχτή για διάφορους λόγους και να την κλείσουμε τη σχολή, να την ανοίγουμε μόνο τα καλοκαίρια!!
Δεν λεω, κακώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ δεν παρεβρέθηκαν. Όμως δεν είναι κατάσταση αυτή. Ποιος μου λέει εμένα, πως δεν θα συγκαλέσουν συνέλευση, οι ίδιες παρατάξεις που ήτανε σήμερα, και την άλλη βδομάδα επειδή το κυλικείο έδινε κακής ποιότητας φραπε !

Ποιο το κακό να είναι η σχολή ανοιχτή και όσοι θέλουν να πηγαίνουν στις πορείες ? Αφού αυτοί είναι που δεν θέλουν να κάνουμε μαθήματα, εμάς γιατί μας βασανίζουνε???
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
http://www.netshop-isp.com.cy