Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Sat Nov 04, 2006 1:12 am

AmmarkoV wrote: Ωραία ποιός ο λόγος να μην γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη ?
Ο λόγος είναι ότι απαξιώνεται το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών.. Η Γενική Συνέλευση.. Όπως είπε και ο shodanjr_gr ας κάνουμε κάθε μέρα ΓΣ... Δε νομίζω να έχει και πολυ νοημα τότε.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 1:22 am

shodanjr_gr wrote:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΘΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... Αν αποφασίσουν ΠΑΛΙ Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα ΠΑΛΙ θα πρέπει να πάνε οι φοιτητές;
...
Ποιος ο λόγος τότε να μην γίνεται από μία κάθε μέρα;
...
Δεν έχει νόημα να γίνονται κάθε μέρα πρώτον αλλά αφού συναίνεσε και ο Πρύτανης και υπάρχει ένα (μικρό μεν αλλά όχι μηδαμινό) διάστημα 5 ημερών και αφού ενημερωθήκαμε (έστω και αν θεωρείς Τραμπούκικο τον τρόπο , που δικαίωμα σου είναι , απλά ήμουν στο ίδιο μάθημα 3 θέσεις μπροστά σου και δεν πιστεύω οτι ήταν έτσι..) και το ΟΠΑ ήταν σε full load από κόσμο εκείνη την στιγμή κανονικά θα έπρεπε να πάς και να ψηφίσεις αν διαφωνείς..
shodanjr_gr wrote:Τί πάει να πει "τους κατηγορώ πως είναι αριστεροί". Αντί να γράφω "ΡΑΣ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ" γράφω "οι αριστεροί" ή "οι αριστερές παρατάξεις". Λάθος κάνω;
Απάντησε για εμένα ο p3030090..
p3030090 wrote:Και θα το πω άλλη μια φορά, υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τις φοιτητικές παρατάξεις; Το συμφερον των φοιτητών δεν είναι ανεξάρτητο;
shodanjr_gr wrote:Εννόω ότι αν δεν ήταν σίγουρη η δεύτερη εξεταστική (που επετευχθεί με τρόπο που μόνο δημοκρατικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) τότε θα βλέπαμε πολύ λιγότερους "αγωνιστές" να αγωνίζονται κατά του νομοσχεδίου.
Πιστεύω το οτι το να χάσεις τα μαθήματα όπως είπες σε προηγούμενο post είναι τόσο ισχυρό κίνητρο (αφού δεν παίρνεις μαθήματα απλά για να τα περάσεις αλλά για να μάθεις) που είτε υπάρχει 2η εξεταστική ή όχι λίγη διαφορά θα κάνει.. Ίσως στους τελειόφοιτους..
shodanjr_gr wrote:Αν ήθελαν να μας ενημερώσουν να ερχόντουσαν από την αρχή του μαθήματος...να μην διακόψουν το μάθημα στη μέση.
Έχεις δίκιο οτι πάντα οι παρατάξεις κάνουν ανακοινώσεις στην αρχή του μαθήματος (αν και θυμάμαι περιστατικ"Α" όχι 1 ούτε 2 ούτε 3 φορές)
Αλλά δεν ήταν ανάγκη να είναι τόσο δραματικά τα πράματα για να μας/σε ενημερώσουν το έκαναν και το τραγικό είναι οτι δεν το καταλαβαίνεις..
Επαναλαμβάνω φιλικά..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by MiRacLe^f » Sat Nov 04, 2006 1:34 am

Επειδή δύο μικρές παρατάξεις έλεγαν... ότι θα γίνει ΓΣ δεν σήμαινε ότι θα γίνει . Τελευταία στιγμή έγινε ότι έγινε επειδή αποφάσισε η πανσπουδαστική να συμμετάσχει. Όπως έχω ξαναπεί η απόφαση για την διακοπή των μαθημάτων δεν ήταν αρκετά έγκαιρη για να ειδοποιηθούν οι φοιτητές για τη διεξαγωγή της ΓΣ. Μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο όσοι παρευρίσκονταν το μεσημέρι στη σχολή. Και δεν νομίζω όλοι οι φοιτητές του πανεπιστημίου να τυχαίνει να βρίσκονται την ίδια στιγμή στην σχολή περιμένοντας πότε θα διεξαχθεί ΓΣ.

Η Ιστορία παίζεται την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα

Κ. Μαρξ

Εάν επιδοθούμε σε φιλονικίες για το παρελθόν ή το παρόν, σύντομα θα αντιληφθούμε πως χάσαμε το μέλλον.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 1:37 am

AmmarkoV wrote:
shodanjr_gr wrote:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΘΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... Αν αποφασίσουν ΠΑΛΙ Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα ΠΑΛΙ θα πρέπει να πάνε οι φοιτητές;
...
Ποιος ο λόγος τότε να μην γίνεται από μία κάθε μέρα;
...
Δεν έχει νόημα να γίνονται κάθε μέρα πρώτον αλλά αφού συναίνεσε και ο Πρύτανης και υπάρχει ένα (μικρό μεν αλλά όχι μηδαμινό) διάστημα 5 ημερών και αφού ενημερωθήκαμε (έστω και αν θεωρείς Τραμπούκικο τον τρόπο , που δικαίωμα σου είναι , απλά ήμουν στο ίδιο μάθημα 3 θέσεις μπροστά σου και δεν πιστεύω οτι ήταν έτσι..) και το ΟΠΑ ήταν σε full load από κόσμο εκείνη την στιγμή κανονικά θα έπρεπε να πάς και να ψηφίσεις αν διαφωνείς..
Ο Πρύτανης δεν συναίνεσε στην τέλεση της Γ.Σ. αφού ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται η έγκρισή του. Απλά αφού "αναγνωρίστηκε" τυπικά ως συνέλευση, αναγκάστικε να ζητήσει τη διακοπή των μαθημάτων...

Εγώ έπρεπε να πάω να ψηφίσω; Επαναλαμβάνω για πολλωστή φορά...Πρέπει εγώ και ο κάθε φοιτητής να κατεβαίνει να ψηφίσει σε κάθε γενική συνέλευση που αποφασίζουν να κάνουν ΜΟΝΕΣ τους οι αριστερές παρατάξεις; Κάθε εβδομάδα διοργανώνουν από μία, πρέπει να διακόπτεται η λειτουργία της σχολής; Σε αυτό απάντησέ μου; Αν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ διοργάνωναν εναλλάξ κάθε τρεις μέρες ΓΣ (που μπορούν άνετα να το κάνουν αφού χαλαρά "γεμίζουν αμφιθέατρο" *sic*) εσύ θα κατέβαινες σε ΚΑΘΕ τέτοια γελοία γενική συνέλευση να ψηφίσεις;
Απάντησε για εμένα ο p3030090..
p3030090 wrote:Και θα το πω άλλη μια φορά, υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τις φοιτητικές παρατάξεις; Το συμφερον των φοιτητών δεν είναι ανεξάρτητο;
Ποιος μίλησε για πολιτικά κόμματα; Σίγουρα υπάρχει κάποια αντιστοιχία με μεταξύ κάποιων παρατάξεων και κομμάτων, αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον με βάση την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που εκφράζει, μόνο κακό δεν το θεωρώ...ο καθένας πρέπει να είναι περίφανος για τα πιστεύω του.
shodanjr_gr wrote:Εννόω ότι αν δεν ήταν σίγουρη η δεύτερη εξεταστική (που επετευχθεί με τρόπο που μόνο δημοκρατικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) τότε θα βλέπαμε πολύ λιγότερους "αγωνιστές" να αγωνίζονται κατά του νομοσχεδίου.
Πιστεύω το οτι το να χάσεις τα μαθήματα όπως είπες σε προηγούμενο post είναι τόσο ισχυρό κίνητρο (αφού δεν παίρνεις μαθήματα απλά για να τα περάσεις αλλά για να μάθεις) που είτε υπάρχει 2η εξεταστική ή όχι λίγη διαφορά θα κάνει.. Ίσως στους τελειόφοιτους..
Δεν το κάνουν όλοι αυτό όμως. Οι τελιόφοιτοι σίγουρα θα πλήγωνταν μέγιστα από την απώλεια μίας εξεταστικής, αλλά και όσοι δεν είναι στο πτυχείο είμαι σίγουρος ότι θα βλάπτονταν αρκετά και δεν θα έπερναν την απόφαση για να στηρίξουν την κατάληψη στο "ψιλό". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, για μένα, ο εκ του ασφαλούς αγώνας, μόνο αγώνας δεν είναι...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Nov 04, 2006 1:44 am

p3030090++
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 1:47 am

shodanjr_gr wrote:Ποιος μίλησε για πολιτικά κόμματα;
Το αριστεροί σαν ορολογία παραπέμπει στην βουλή..
Έχει άμεση σχέση με πολιτικά κόμματα , που να καταλάβω τι εννοείς.. :-p
shodanjr_gr wrote: Ο Πρύτανης δεν συναίνεσε στην τέλεση της Γ.Σ. αφού ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται η έγκρισή του. Απλά αφού "αναγνωρίστηκε" τυπικά ως συνέλευση, αναγκάστικε να ζητήσει τη διακοπή των μαθημάτων...
Εγώ έπρεπε να πάω να ψηφίσω; Επαναλαμβάνω για πολλωστή φορά...Πρέπει εγώ και ο κάθε φοιτητής να κατεβαίνει να ψηφίσει σε κάθε γενική συνέλευση που αποφασίζουν να κάνουν ΜΟΝΕΣ τους οι αριστερές παρατάξεις;
Ωραία δηλαδή και αν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ αποφασήσουν να απέχουν από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις αυτό πάει να πεί οτι δεν πρέπει να ξαναγίνουν ?
Η λύση είναι κάπου στην μέση , κοινή λογική θέλει..

Και εγώ στην συνέλευση της Πέμπτης δεν κατέβηκα , αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούσα να πάω...
Τα σχολεία (είτε από απεργία είτε από κατάληψη) είναι κλειστά εδώ και ένα μήνα , η πλειοψηφία των Πανεπιστημίων επίσης από πριν το καλοκαίρι και γενικά δεν είναι φυσιολογικά τα πράματα στην Παιδεία..
Αν δεν γίνουν τώρα συνελεύσεις πότε θα γίνουν δηλαδή..?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 1:58 am

Ωραία δηλαδή και αν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ αποφασήσουν να απέχουν από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις αυτό πάει να πεί οτι δεν πρέπει να ξαναγίνουν ?
Η λύση είναι κάπου στην μέση , κοινή λογική θέλει..
Σαφώς και όχι. Για αυτό και υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη στο καταστατικό (περί γεμάτου αμφιθεάτρου κλπ). Αλλά στην Γ.Σ. της Πέμπτης έγινε ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της ρύθμισης αυτής...Το να συγκληθούν δύο γενικές συνελεύσεις σε διάστημα 4 "σχολικών" ημέρων μόνο μέση λύση δεν είναι...
Τα σχολεία (είτε από απεργία είτε από κατάληψη) είναι κλειστά εδώ και ένα μήνα , η πλειοψηφία των Πανεπιστημίων επίσης από πριν το καλοκαίρι και γενικά δεν είναι φυσιολογικά τα πράματα στην Παιδεία..
Αν δεν γίνουν τώρα συνελεύσεις πότε θα γίνουν δηλαδή..?
Την Τρίτη...όπως συμφώνησε το Δ.Σ. του συλλόγου.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
p3030090
bit level
bit level

Post by p3030090 » Sat Nov 04, 2006 2:10 am

"Υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τις φοιτητικές παρατάξεις; Το συμφερον των φοιτητών δεν είναι ανεξάρτητο;"

Διευκρίνιση:

1. Όπως και να το δει κανείς η αντιστοιχία δεν είναι μικρή αλλά απόλυτη μεταξύ πολιτικών κομμάτων και φοιτητικών παρατάξεων. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι, για μένα, το μέσο των κομμάτων για την "στρατολόγηση" των φοιτητών.

2. Εννοώ για ποιο λόγο θα έπρεπε να έχουμε στα πανεπιστήμια ΔΑΠ έναντι της Ν.Δ, ΠΑΣΠ έναντι του ΠΑΣΟΚ, ΠΚΣ έναντι του ΚΚΕ κτλ; Τα προβλήματα των φοιτητών είναι ανεξάρτητα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Που κολλάει η εκπροσώπηση του φοιτητή απο την αριστερά, την δεξιά ή το κέντρο; Έχει κανείς αναλογιστεί ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια;

3. Ο καθένας σίγουρα πρέπει να είναι περήφανος για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και φρονήματα. Δεν διαφώνησα με αυτό. Διαφωνώ με το σχόλιο πάνω στα λεγόμενα του shodanjr_gr ότι κακώς τους χαρακτηρίζει αριστερούς και τον υπαινιγμό ότι το σχόλιο του δηλώνει δεξιές πολιτικές καταβολές. Ομοίως από και προς κάθε κατεύθυνση.

Εγώ πάλι γιατί έχω την πεποίθηση ότι όλοι είναι από την ίδια πάστα; Οέο;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 2:23 am

shodanjr_gr wrote:Σαφώς και όχι. Για αυτό και υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη στο καταστατικό (περί γεμάτου αμφιθεάτρου κλπ). Αλλά στην Γ.Σ. της Πέμπτης έγινε ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της ρύθμισης αυτής...Το να συγκληθούν δύο γενικές συνελεύσεις σε διάστημα 4 "σχολικών" ημέρων μόνο μέση λύση δεν είναι...
Για εμένα πάντως είναι δικαιολογημένη/δεκτή απόκλιση από την μέση λύση με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί..

p3030090 συμφωνώ κυρίως στο 1 και στο 2 που λές και είμαι πολύ χαρούμενος που (πιστεύω πως)δεν έχω πέσει θύμα στρατολόγησης από κανέναν και καμμία παράταξη , αριστερά δεξιά πάνω και κάτω , αλλά εφόσον μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα και η λέξη αριστεροί παραπέμπει στο τμήμα της βουλής και με το πολιτικό παρελθόν της χώρας ίσως δεν ήταν δόκιμος ο όρος..
Και μην μου πείς οτι δεν είναι έτσι..
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sat Nov 04, 2006 3:05 am

p3030090++
S.S.D.D.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Nov 04, 2006 10:59 am

Παρακολουθώ μια συζήτηση εδώ και 3 σελίδες και δεν μπορώ να συγκρατηθώ.

Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως το φοιτητικό κίνημα έχει χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον δρόμο του (αν ποτέ υπήρξε βέβαια), κάνω κάποιο λάθος?

Επίσης, φαντάζομαι πως συμφωνούμε πως η Γ.Σ. φοιτητών θα ήταν πολύ ισχυρότερη και θα την ελάμβαναν πραγματικά υπ'όψιν αν ήταν 1 και όχι 3 την εβδομάδα, κάνω εδώ κάποιο λάθος?

Αυτήν την στιγμή, χάνετε το εξάμηνο, ήδη έχετε βγει από μια εξαντλητική εξεταστική που σας έχει τσακίσει σωματικά και πνευματικά, μερικοί από εσάς βλέπετε ότι ένα νομοσχέδιο και μια συνταγματική αναθεώρηση με τα οποία διαφωνείτε περνάνε από την κυβέρνηση και κάθεστε κι ασχολείστε με το αν έδωσε ο πρύτανης ή η γραμματεία την άδεια να γίνει Γ.Σ.

Νομίζω πως το αποπροσανατολισμένο κίνημα απεικονίζει την βάση του που είναι αποπροσανατολισμένοι φοιτητές.....my opinion....
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 12:14 pm

Εγώ παλι πιστεύω πως ο μόνος τομέας στον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει "κίνημα" (κάποιου είδους) είναι ο φοιτητικός.. Και τι παράδειγμα να φέρω , τα 50άρια % αποχής από τις δημοτικές εκλογές , το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες αυτών που την βλέπουν ? , ή τα άτομα που ψηφίζουν με βάση τα δύδιμα του Καραμαλή ή το Κασκόλ του Παπανδρέου.. Και ποσοστικά όπως υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στην κοινωνία που ζούμε έτσι θα υπάρχουν και στον μικρόκοσμο της σχολής μας.. Και αυτό που προκαλεί την αποπροσανατόλιση των φοιτητών είναι το καπέλωμα από τις παρατάξεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ενός και του άλλου και όχι η ΓΣ της Πέμπτης..
silegav wrote:Αυτήν την στιγμή, χάνετε το εξάμηνο, ήδη έχετε βγει από μια εξαντλητική εξεταστική που σας έχει τσακίσει σωματικά και πνευματικά, μερικοί από εσάς βλέπετε ότι ένα νομοσχέδιο και μια συνταγματική αναθεώρηση με τα οποία διαφωνείτε περνάνε από την κυβέρνηση
Για ποιό λόγο δεν το αποσύρουν το νομοσχέδιο λοιπόν να τελειώνουμε ?
Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν πως πολύς κόσμος διαφωνεί...
Image
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Sat Nov 04, 2006 12:34 pm

Πάρτε το χαμπάρι (το έχω γράψει ξανά νομίζω πριν από κμιά 40ρια σελίδες) ότι την κυβέρνηση (και την κάθε κυβέρνηση) δεν την ενδιαφέρει ούτε αν σας βγήκε η πίστη να τελειώσετε την διπλή εξεταστική, ούτε αν χάσετε το εξάμηνο! Το πολύ-πολύ, αν δεν βγούν φέτος πτυχιούχοι από τα ελληνικά πανεπιστήμια λόγω καταλήψεων (με τον συγκεκριμένο τρόπο που αυτές γίνονται), να διορίσει περισσότερους από τους άπειρους άνεργους πτυχιούχους που υπάρχουν (και να βγει και από πάνω γιατί καταπολεμά την ανεργία ;)).
Γνώμη μου. Κυνική ίσως, αλλά c'est la vie...
It is by will alone I set my mind in motion...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sat Nov 04, 2006 12:49 pm

Kαι όμως ο nap έχει απόλυτο δίκιο..

Κατάλαβετε ότι πλέον με το να γίνει κατάληψη οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς και ΜΟΝΟ.Εμείς θα χάσουμε εξάμηνο,εμείς θα πάμε ένα εξάμηνο πίσω στην πανεπιστημιακή μας ζωή,έτσι,για πλάκα,αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει κάτι.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθούμε,αλλά ΟΧΙ κλείνοντας τη σχολή και στερόντας το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των υπολοίπων για τη γνώση και την παιδεία(και μάλιστα τη δημόσια και δωρεάν και μην αρχίσει κανείς να μου πει "για ποια δημόσια και δωρεάν παιδεία μου μιλάς" γιατί αυτό είναι άλλο καπέλο).
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Nov 04, 2006 12:58 pm

Αν υπήρχε περισσότερος κόσμος να συμμετέχει τότε θα μπορούσε πολύ ωραία να κανονιστεί να γίνονται κανονικά τα μαθήματα αλλά να υπάρχει και δυναμική αντίδραση άλλων μορφών. Αυτό θα ήταν το ιδανικό αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς και επανερχόμαστε στο ότι η κούραση και η εξάντληση είναι αναμενόμενη απο την κυβέρνηση και ότι χρειάζονται θυσίες και η συζήτηση ξανακάνει τον ίδιο και τον ίδιο κύκλο.
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 1:17 pm

Paralias , Elder , Nap συμφωνώ αλλά αν το να φυτοζωεί η πανεπιστημιακή κοινότητα εδώ και τόσους μήνες δεν είναι αποτελεσματικό και δεν ενδιαφέρει την κυβέρνιση , μάλλον στραβός είναι ο γιαλός..
Τόσες πορείες έχουν γίνει , τόσοι δρόμοι έχουν κλείσει..
Κατά την γνώμη μου επίσης τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει να εστιάζουν αλλού , έπρεπε να καεί ένα αυτοκίνητο χθές και να γίνουν τα επεισόδια στο πολυτεχνείο για να θυμιθούν λίγο το θέμα.. Ενώ σε σχέση με την εκπαίδευση το μόνο θέμα που φάνηκε πολύ είναι σχετικά με το υπουργείο για το θέμα του "βιασμού" προς το οποίο είναι ευαίσθητο το κοινό..
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Nov 04, 2006 1:40 pm

AmmarkoV wrote:μάλλον στραβός είναι ο γιαλός..
:smt045 :-(
Last edited by Elder on Sat Nov 04, 2006 1:48 pm, edited 1 time in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
p3030090
bit level
bit level

Post by p3030090 » Sat Nov 04, 2006 1:48 pm

Μάλλον στραβά αρμενίζουμε...
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Nov 04, 2006 1:49 pm

Και στραβός ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε, τι ευτυχία ...
Last edited by Elder on Sat Nov 04, 2006 5:26 pm, edited 1 time in total.
κι αν ο κλοιός στενεύει,
που όλο θα δραπετεύει..
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sat Nov 04, 2006 4:51 pm

Θα συμφωνήσω και με silegav...με το ένα και το άλλο όχι μόνο στραβά αρμενίζουμε...όχι μόνο στραβός είναι ο γιαλός...αλλά τελικά έχουμε χάσει στο "παιχνίδι" του δέντρου και του δάσους...και γιατί αυτό???...μήπως τελικά δεν υπάρχει δάσος...αλλά ούτε και γιαλός και άρμενα...
S.S.D.D.
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sat Nov 04, 2006 5:41 pm

ο nap το κάλυψε.

Κάτι ακόμα, δεν μας χρειάζονται επιστήμονες...η ελίτ συντηρείται μόνη της και φροντίζει για την ανανέωση της...χρειάζεται όμως κόσμο για να τον διοικεί και να ζητά απο αυτήν.
laikedelic !
Stefano
byte level
byte level

Post by Stefano » Sun Nov 05, 2006 4:29 pm

Eπι της ουσίας... Αύριο, Δευτέρα, θα γίνουν τα μαθήματα? Η Γ.Σ. είναι την Τρίτη ή θα γίνει (και) αύριο ??
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”