Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Wed Nov 08, 2006 9:06 pm

Αυτο που μου τη δινει εμενα ειναι οτι καμια 10αρια αναρχικοι νοιμιζουν οτι η σχολη τους ανηκει,νομιζουν οτι η σχολη ειναι το σπιτι τους,νομιζουν οτι εκεινοι κανουν κουμαντο στη σχολη.. Απ οτι μου ειπαν τα πραγματα ξεκινησαν οταν θελησαν να κανουν καταληψη με το ετσι θελω,παρα την αποφαση της ΓΣ..
Πριν το καλοκαιρι δεν αφηναν την ΠΚΣ και τη ΔΑΠ να μιλησει επειδη κατεβαζαν διαφορετικο πλαισιο απο τα ΕΑΑΚ.. εκαναν κουμαντο με το ετσι θελω!
Το μονο που μπορω να πιστεψω ειναι οτι θελουν και τους αφηνουν να τα κανουν..δεν γνωριζω αν μπορουν να τους περιορισουν βεβαια,αλλα ολο και καποιος τροπος θα υπαρχει,αφου ολοι τους ξερουν,καμια 10αρια ειναι μεσα απο τη σχολη μας!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Nov 08, 2006 9:07 pm

Η λύση πάντως δεν είναι η κατάργηση του ασύλου. Το πανεπιστήμιο μας οφείλουμε να το προστατεύουμε εμείς οι φοιτητές του. Αν δεν μπορούμε εμείς σίγουρα δεν μπορούν και τα ΜΑΤ. Το θέμα δεν είναι η καταστολή αλλά η αποφυγή. Έτσι το βλέπω εγώ.

Κάποιοι από εμάς επιτρέπουν τέτοιες βαρβαρότητες. Γιατί ψάχνουμε την αιτία να την βρούμε κάπου εκεί έξω; Εδώ μέσα είναι το πρόβλημα.
Σωστά η πρόληψη είναι η λύση όχι η καταστολή. Και ναί το πρόβλημα είναι του Πανεπιστημίου όχι του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
xydas
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by xydas » Wed Nov 08, 2006 9:07 pm

έλα ρε PASCAL τώρα...Οι άνθρωποι την δουλεία τους προσπαθούν να κάνουν κάτω απο αντίξοες συνθήκες..Ξέρεις τι ψυχοφθόρο είναι για αυτούς να ξέρουν ότι θα απο στιγμή σε στιγμή θα πρέπει να ρίξουν και να φάνε ξύλο;Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να υπάρχουν μερικοί που το παρακάνουν και είναι απάνθρωποι..Αλλά οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους προστατεύοντας τους πολίτες ,θυσιάζοντας πολλές φορές την ζωη τους...
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Nov 08, 2006 9:09 pm

Από την μία μιλάτε για αδιαφορία της αστυνομίας και από την άλλη για κρατικούς χρυσαυγίτες. Αποφασίστε επιτέλους...
What to say man...what to say....
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Nov 08, 2006 9:14 pm

για να μην το κουρασω, ειμαι πολυ μακρια απο τις αποψεις του Pascal πχ, αλλα η Ελληνικη Αστυνομια ειναι στην πλοιοψηφια της Γραφειοκρατες και ωχαδερφιστες, και εχουν υπαρξει (δυστηχως) φορες που τη χρειαστηκα, και αυτο που εισεπραξα (παντελης αδιαφορια) με αφησε στηλη αλατος... Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα λιγες, επειδη γνωριζω πολλους Αστυνομους, τους χαλαει το συστημα σχεδον ολους...

Το θεμα της αυτοπροστασιας του πανεπιστημιου ειναι το λιγοτερο αστειο. Δεν ξερω παιδια τι ειστε, και πως ειστε, προσωπικα δεν νομιζω οτι ειμαι μιση μεριδα, αλλα σημερα η κατασταση ηταν εκτος ελεγχου, και ειμασταν ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ κρινοντας απο το ποσο ανυπερασπιστος αισθανθηκα, δεν θελω να φανταζομαι πως αισθανθηκε μια κοπελιτσα διπλα μου ~1.55 υψος οταν την κυνηγαγαν κρανιοφοροι με μαδερια... Για την ιστορια εκλαιγε και δεν μπορουσε ουτε να κινηθει απο την τρομαρα...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Nov 08, 2006 9:16 pm

xydas wrote:έλα ρε PASCAL τώρα...Οι άνθρωποι την δουλεία τους προσπαθούν να κάνουν κάτω απο αντίξοες συνθήκες..Ξέρεις τι ψυχοφθόρο είναι για αυτούς να ξέρουν ότι θα απο στιγμή σε στιγμή θα πρέπει να ρίξουν και να φάνε ξύλο;Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να υπάρχουν μερικοί που το παρακάνουν και είναι απάνθρωποι..Αλλά οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους προστατεύοντας τους πολίτες ,θυσιάζοντας πολλές φορές την ζωη τους...
δεν σχολιάζω
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Nov 08, 2006 9:17 pm

xydas wrote:έλα ρε PASCAL τώρα...Οι άνθρωποι την δουλεία τους προσπαθούν να κάνουν κάτω απο αντίξοες συνθήκες..Ξέρεις τι ψυχοφθόρο είναι για αυτούς να ξέρουν ότι θα απο στιγμή σε στιγμή θα πρέπει να ρίξουν και να φάνε ξύλο;Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να υπάρχουν μερικοί που το παρακάνουν και είναι απάνθρωποι..Αλλά οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους προστατεύοντας τους πολίτες ,θυσιάζοντας πολλές φορές την ζωη τους...
Επειδή γνωρίζω από κοντά κάποια τεκτενόμενα στην αστυνομιά σου λέω ότι ένα μεγάλο κομμμάτι της είναι χουντικοί και ας έχουν γεννηθεί μετά τη χούντα...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Nov 08, 2006 9:20 pm

PASCAL wrote:Επειδή γνωρίζω από κοντά κάποια τεκτενόμενα στην αστυνομιά σου λέω ότι ένα μεγάλο κομμμάτι της είναι χουντικοί και ας έχουν γεννηθεί μετά τη χούντα...
Το 99% ειναι ακροδεξιοι ρε συ.. λογικο ειναι! Παντα ετσι ηταν..
xydas
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by xydas » Wed Nov 08, 2006 9:22 pm

Ganther wrote:για να μην το κουρασω, ειμαι πολυ μακρια απο τις αποψεις του Pascal πχ, αλλα η Ελληνικη Αστυνομια ειναι στην πλοιοψηφια της Γραφειοκρατες και ωχαδερφιστες, και εχουν υπαρξει (δυστηχως) φορες που τη χρειαστηκα, και αυτο που εισεπραξα (παντελης αδιαφορια) με αφησε στηλη αλατος... Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα λιγες, επειδη γνωριζω πολλους Αστυνομους, τους χαλαει το συστημα σχεδον ολους...
Αυτό το φαινόμενο Ganther συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας.Δεν είμαι υπέρμαχος της συμπεριφοράς της ελληνικής αστυνομίας αλλα σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με όλα αυτά που της καταλογίζουν καθημερινά..Για να τελειώνει το θέμα, θεωρώ ότι η παρουσία της σε παρόμοιες περιπτώσεις χρήζει απαραίτητη..
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Nov 08, 2006 9:22 pm

Τί είναι εδώ ρε παιδιά? Αντιχουντικό site?

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ADMINISTRATORS ΤΟΥ FORUM ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟ TOPIC ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ....
Stefano
byte level
byte level

Post by Stefano » Wed Nov 08, 2006 9:24 pm

crash_override wrote:Τί είναι εδώ ρε παιδιά? Αντιχουντικό site?

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ADMINISTRATORS ΤΟΥ FORUM ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟ TOPIC ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ....
Όταν οι κάποιοι σπηλώνουν μια τόσο δημοκρατική διαδικασία και όταν ένα παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο, τότε έχουμε ΚΑΘΕ δικαίωμα να συζητάμε επ' αυτού.

Πόσταρε κι εσύ τη γνώμη σου, μπορείς!! :lol:
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Wed Nov 08, 2006 9:26 pm

crash_override wrote:Τί είναι εδώ ρε παιδιά? Αντιχουντικό site?

τι θες να πεις αντιχουντικό.νομίζω δημοκρατία έχουμε και εκφράζουμε απόψεις και αντικειμενικά γεγονότα όπως τα σημερινά στην ασοεε.αν μη τι άλλο η εμφάνιση χρυσαυγιτών στην ασοεε προσεγγίζει και θυμίζει εποχές χούντας.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Nov 08, 2006 9:27 pm

χαλαρώστε.
προς το παρόν να δούμε αν θα γίνει μάθημα αύριο (αν θα είναι ανοιχτή η σχολή).

αφήστε τις πολιτικές αναλύσεις γιατί αυτά δεν οδηγούν πουθενά.
όσο υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν το x πολιτικό σύστημα, θα υπάρχουν και άλλοι για το y και άλλοι για το z κτλ κτλ.

Να μην κλείσει αυτό το thread γιατί είναι καλό να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλο για τα περί καταλήψεις.
Image
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Wed Nov 08, 2006 9:27 pm

Πάντως εμένα αυτό που μου μένει είναι ότι το φοιτητικό κίνημα είναι πλεον ανίκανο να προασπίζει τα συμφεροντά του και να καλυτερέψει το πανεπιστήμιο καθώς εδώ και χρόνια αναλώνεται σε μικροπολιτικές πρακτικές. Όπως αναφέρθηκε και πριν στη ΓΣ δεν είσαι φοιτητής είσαι Δαπίτης, ΠΑσπίτης, ΕΑΑΚιτης, ΠΚΣιτης ή οτι άλλο δεν είσαι ουτε καν άνθρωπος αφού ο σεβασμός στον δίπλα είναι ανέκδοτο. Αν κατα τύχη είσαι ανεξάρτητος κανείς δε σε πιστεύει γιατί αυτό το είδος δεν υφίσταται στο κομματικό μικρόκοσμο. Θυμάμαι από προηγούμεμη ΓΣ κάποιον να φωνάζει "από που είσαι εσυ " στον ομιλητή. Ευτυχώς τα έγγραφα πολιτικών πεποιθήσεων έχουν καταργηθεί αλλά με έκανε να ντρέπομαι γιατι θεωρητικά είχαμε παρόμοια ιδεολογία. Το άσυλο αν καταργηθεί θα καταργηθεί από κυβέρνηση το σίγουρο όμως είναι οτι καταπατείται συνεχώς από τους φοιτητές.
Τέσπα το παιδί να είναι καλά... μην έχουμε άλλα
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Nov 08, 2006 9:30 pm

Παιδιά το θέμα είναι η κατάληψη και οχι η Ελληνική Αστυνομία.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Nov 08, 2006 9:32 pm

Οι αναρχικοι φταινε που κανουν οτι κανουν μεσα στη σχολη ελευθερα KAI οι χρυσαυγιτες φταινε που μπαινουν ετσι στη σχολη και βαρανε! Να μαζευτουνε καπου εξω να σκοτωθουν αλλα μακρια απο τη σχολη!! Δεν φταιμε σε τπτ εμεις οι φοιτητες να ειμαστε εκει και να πεφτει ξυλο αναμεσα μας! Ενας φιλος μου μου ειπε οτι περασε ενα σφυρι πανω απο το κεφαλι του.. ΕΛΕΟΣ! Εξω απο τη σχολη να πατε να σκοτωθειτε,και οι μεν και οι δεν! Δεν ειναι κατασταση αυτη οι μεν να μην αφηνουν τη γενικη συνελευση να γινει σωστα και οι αλλοι να μπαινουν μεσα στη σχολη και να ριχνουν ξυλο..
jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Wed Nov 08, 2006 9:33 pm

MODERATION MESSAGE

ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.
ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Nov 08, 2006 9:33 pm

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι βανδαλισμοί και τα μαχαιρώματα. Απλώς έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για το πως θα αντιμετωπιστούν.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Wed Nov 08, 2006 9:35 pm

jimmyD wrote: Το άσυλο αν καταργηθεί θα καταργηθεί από κυβέρνηση το σίγουρο όμως είναι οτι καταπατείται συνεχώς από τους φοιτητές.
Τέσπα το παιδί να είναι καλά... μην έχουμε άλλα
Κατ' αρχήν το άσυλο διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε από τους φοιτητές όχι από καμιά κυβέρνηση.Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι οι φοιτητές καταπατούν το άσυλο.Εγώ ξέρω ότι οι μοναδικοί που μπορούν να καταπατήσουν το άσυλο είναι οι αστυνομικοί. Κι αν από τα σημερινά σε πείραξε το άσυλο ας αναρωτηθείς αν τα σημερινά σκηνικά έγιναν στο όνομα του ασύλου ή στο όνομα των εντυπώσεων μεταξύ χρυσαυγιτών-αναρχικών-οννεδιτών.Το μόνο σίγουρο και αυτό κρατάω είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιος βρίσκεται στο νοσοκομείο στο όνομα αυτών των εντυπωσιασμών.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Nov 08, 2006 9:38 pm

Pascal, σεβαστες οι αποψεις ολων πραγματικα, δεν εχω κανενα προβλημα με καμμια αποψη.
Το θεμα ειναι οτι σημερα (οπως και ποτε αλλωστε) δεν ειδα αποτελεσματικη προστασια. Ο καθενας ετρεχε για την παρτη του...

Και σου ξαναλεω. Εστω οτι εσυ και εγω ειμαστε νταγλαραδες και δεν καταλαβαινουμε τιποτα, τους εχουμε ολους... (λεμε τωρα)
Μια κοπελια που ηταν μονη της απο ποιον θα προστατευτει?
jimmyD
Venus Former Team Member

Post by jimmyD » Wed Nov 08, 2006 9:44 pm

Σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβήτησα ότι το άσυλο ( και όχι μόνο) είναι προίον των φοιτητικών αγώνων. Επίσης ποτέ δεν είπα οτι φταίει το άσυλο για τα σημερινά . Τα επεισόδια είναι αποτελέσματα ηλιθιότητας , όχι δημοκρατικών θεσμών. Αυτό που είπα είναι ότι οι φοιτητές δεν προστατεύουν το άσυλο από τους συμφοιτητές τους και όποιους άλλους το καπηλεύονται για πολιτικά ακόμη και οικονομικά συμφέροντα. Αντίθετα υπάρχουν ομάδες φοιτητών που το προβοκάρουν έστω και άθελά τους και δίνουν πατήματα στις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατάργησή του. Ακόμη και η πώληση πειρατικών cd και η αγορά τους από τους φοιτητές στο χώρο του πανεπιστημίου είναι εξεφτελισμός του ασύλου και κατ επέκταση αυτών που πάλεψαν για τη θέσπισή του.
Image
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Nov 08, 2006 9:46 pm

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτό το γεγονός με το μαχαίρωμα είναι απλώς μία φήμη. Ήταν κανείς μπροστά την ώρα που έγινε?
Ας μην φοβίζουμε κι'άλλο τους φοιτητές γιατί πολλοί από αυτούς δεν θα πάνε αύριο στην σχολή , μόνο και μόνο γιατί φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”