All Seeing Eye port

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
All Seeing Eye port

Post by Luke » Fri Nov 10, 2006 12:49 pm

Γεια σας.

Έχω ένα πρόβλημα με το All Seeing Eye, το οποίο χρησιμοποιώ για να παίζω παιχνίδια μέσα από το internet με τους φίλους μου. Προσπαθώ να κάνω host ένα παιχνίδι όμως μου πετάει ένα warning που λέει: "Unable to register with master server. Your game will not be visible on the internet. If you are behind a firewall you need to open port 27244 (UDP) to be able to host on ASE." Εντωμεταξύ μπορώ να κάνω join στα παιχνίδια που κάνουν host οι φίλοι μου.

Firewall έχω το ΖΑ το απλό (όχι το pro). Φαντάζομαι εκεί θα χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Παρ' όλο που το έχω ψάξει δεν έχω βρει καμιά επιλογή για να ανοίξω την πόρτα. Επίσης δεν έχω router αλλά usb modem, οπότε δεν παίζει να είναι κανά harware firewall.

Μήπως ξέρετε πώς μπορώ να ανοίξω την πόρτα;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri Nov 10, 2006 1:15 pm

Αν κάνεις disable to Ζone alarm παίζει κανονικά?
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Nov 10, 2006 1:26 pm

Έχεις disabled το Windows Firewall; Υποθέτω πως ναι...

Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το ΖΑ (κατά το "τα ζα μου τα αργά"), αλλά νομίζω ότι υπάρχει κάποιο Tab, όπου ορίζεις το ποια ports είναι ανοιχτά για ποια προγράμματα...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Fri Nov 10, 2006 1:42 pm

Sreak wrote:Αν κάνεις disable to Ζone alarm παίζει κανονικά?
Δεν τολμώ να το δοκιμάσω όσο βρίσκομαι στι internet. :)
TaRaNTuLa wrote:Έχεις disabled το Windows Firewall; Υποθέτω πως ναι...

Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το ΖΑ (κατά το "τα ζα μου τα αργά"), αλλά νομίζω ότι υπάρχει κάποιο Tab, όπου ορίζεις το ποια ports είναι ανοιχτά για ποια προγράμματα...
Ναι, το windows firewall απενεργοποιημένο. Δυστυχώς δε βρίσκω κάποιο τέοιο tab. Για τα προγράμματα έχει μόνο επιλογές allow και deny permission και επιπλέον υπάρχουν επιλογές για trusted zones, όπου όμως πρέπει να βάλω διευθύνσεις ip.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Nov 10, 2006 1:52 pm

zone alarm έχω και εγώ. αν το ρυθμίσεις σωστά όλα είναι οκ. θυμάμαι μου είχε πει ο punisher πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο program και στο site control
Image
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Fri Nov 10, 2006 5:51 pm

zzweistein wrote: αν το ρυθμίσεις σωστά όλα είναι οκ.
Τι εννοείς να το ρυθμίσω σωστά;
zzweistein wrote:θυμάμαι μου είχε πει ο punisher πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο program και στο site control
Θέλει κάτι από εκεί; Αν είναι δε μου λες κι εμένα πώς;
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Nov 10, 2006 6:30 pm

Γενικά μην τρελαίνεσαι με το θέμα του firewall...έχω να χρησιμοποιήσω 3 χρόνια firewall και δεν φαίνεται να έχω κολήσει τίποτα.
Κάνε μια προσπάθεια για λίγο.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Nov 10, 2006 11:01 pm

Οκ θα πας στις πλαϊνές καρτέλες στην επιλογή program control . θα πας στο programs. Εκεί θα δεις στην λίστα το πρόγραμμα που θες και θα κάνεις τις επιλογές trust level στο πράσινο.

Εκεί είναι που θα κάνεις allow το πρόγραμμα σου.

Αν είναι για site. Θα πας στην επιλογή privacy. Εκεί έχει όλα τα site και θα κοιτάξεις να δεις ποιο site θα δώσεις τι δικαιώματα (μέσα από τα options).
Image
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Sat Nov 11, 2006 2:10 pm

silegav wrote:Γενικά μην τρελαίνεσαι με το θέμα του firewall...έχω να χρησιμοποιήσω 3 χρόνια firewall και δεν φαίνεται να έχω κολήσει τίποτα.
Κάνε μια προσπάθεια για λίγο.
Ναι, χωρίς το firewall δείχνει να δουλεύει. Το δοκίμασα να μπω μόνος μου και δε μου έβγαλε το μήνυμα.

zzweistein wrote:Οκ θα πας στις πλαϊνές καρτέλες στην επιλογή program control . θα πας στο programs. Εκεί θα δεις στην λίστα το πρόγραμμα που θες και θα κάνεις τις επιλογές trust level στο πράσινο.

Εκεί είναι που θα κάνεις allow το πρόγραμμα σου.

Αν είναι για site. Θα πας στην επιλογή privacy. Εκεί έχει όλα τα site και θα κοιτάξεις να δεις ποιο site θα δώσεις τι δικαιώματα (μέσα από τα options).
Το πρόγραμμα το είχα από την αρχή allow αλλά το έβγαζε το μήνυμα. Τώρα για το privacy που λες (αν και δεν νομίζω να ωφελήσει σε τίποτα γιατί δεν ανακατέυομαι με site) φαντάζομαι αναφέρεσαι στις ρυθμίσεις internet options από το control panel, σωστά;

Πρέπει να ανοίξει χειροκίνητα η πόρτα, αλλά πώς;
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Nov 11, 2006 2:21 pm

θα το ψάξω...
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Nov 11, 2006 9:03 pm

Ξήλωσε το firewall ή βάλε κάποιο το οποίο μπορείς να μάθεις να ρυθμίζεις καλύτερα....that's my opinion!
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Sun Nov 12, 2006 11:58 am

Τελικά πρέπει να υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ των 2 προγραμμάτων. Ορίστε τι σχετικό υπάρχει στο forum του All seeing eye (βλ. ενότητα Naughty Programs).
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας πάντως.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”