Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Nov 10, 2006 12:15 am

Babedacus wrote:Εκείνον που φώναζε "θάνατος στους κουμουνιστές" και "θα πάρω τηλέφωνο και θα έρθουν να σας σαπίσουν στο ξύλο" τον είδατε;Και μετά μπήκαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί (τσιράκια μιας παράταξης) και τον πλακώσανε με κράνη;Και μετά όλως τυχαίως μια άλλη παράταξη την έκανε με ελαφρά και ήρθανε τα δικά της τσιράκια (αυτοαποκαλούμενοι χρυσαυγίτες) ενώ μια τρίτη παράταξη πέταγε αυγά;

Όσο το σκέφτομαι τόσο πείθομαι πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν δεν ξυπνήσουμε (μάλλον απίθανο αφού αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μας ορίζει σε μεγάλο βαθμό),η αν δεν γίνει ο Γ παγκόσμιος με τα πυρηνικά να μείνουν μόνο κατσαρίδες. :-p
Προσωπικα παντως θα προτιμουσα να φαω αυγο και γιαουρτια παρα ξυλο...
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Nov 10, 2006 12:15 am

Babedacus wrote:Εκείνον που φώναζε "θάνατος στους κουμουνιστές" και "θα πάρω τηλέφωνο και θα έρθουν να σας σαπίσουν στο ξύλο" τον είδατε;Και μετά μπήκαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί (τσιράκια μιας παράταξης) και τον πλακώσανε με κράνη;Και μετά όλως τυχαίως μια άλλη παράταξη την έκανε με ελαφρά και ήρθανε τα δικά της τσιράκια (αυτοαποκαλούμενοι χρυσαυγίτες) ενώ μια τρίτη παράταξη πέταγε αυγά;
Για τα υπόλοιπα καταλαβαίνω ποιούς εννοείς, αλλά τα αυγά ποιοί τα πέταγαν; :razz:
Babedacus wrote:Όσο το σκέφτομαι τόσο πείθομαι πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν δεν ξυπνήσουμε (μάλλον απίθανο αφού αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μας ορίζει σε μεγάλο βαθμό),η αν δεν γίνει ο Γ παγκόσμιος με τα πυρηνικά να μείνουν μόνο κατσαρίδες. :-p
Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο όταν διαλυθούν οι φοιτητικές παρατάξεις.
Stop playing games... feel them.
Image
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Fri Nov 10, 2006 12:24 am

lewton wrote:Για τα υπόλοιπα καταλαβαίνω ποιούς εννοείς, αλλά τα αυγά ποιοί τα πέταγαν; :razz:
Για φαντάσου ποιοί τα πέταγαν;Δεν μπορώ να ονομάσω παρατάξεις γιατί αν πω πως π.χ. οι παραπάνω παρατάξεις είναι ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,και ΠΚΣ με αυτήν τη σειρά θα μου πουν είσαι ΡΑΣ/ΕΝΕΔΡΑ/ΑΡΕΝΑ/Αναρχικό Στέκι/Γκέι Κλαμπ/Κτλ...
lewton wrote:Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο όταν διαλυθούν οι φοιτητικές παρατάξεις.
Μήπως όταν διαλυθεί ο πολιτισμός καλύτερα,ε; \:D/
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Fri Nov 10, 2006 12:40 am

lewton wrote: 1. Ισχύει αυτό που λένει οι υπόλοιποι, δηλαδή ότι μετά τη ΓΣ, και αφού είχαν κερδίσει, οι ΔΑΠίτες αντί να μείνουν στη σχολή για να πανηγυρίσουν (όπως είναι πιά παράδοση) κλείδωσαν το γραφείο τους και εξαφανίστηκαν; Μια κοπέλα μου έλεγε στο μάθημα των Ισπανικών ότι μια φίλη της ΔΑΠίτισσα μέσα στη βιασύνη να φύγουν από τη σχολή άφησε το κινητό της στο γραφείο της ΔΑΠ - και τώρα το κλαίει.

2. Αν όντως η ΔΑΠ έφυγε τόσο βιαστικά από το υπόγειο, και αν αμέσως μετά εμφανίστηκε στη σχολή η Χρυσή Αυγή, πώς να μην πιστέψει κάποιος ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο γεγονότα;

Ειλικρινά θα προτιμούσα να πιστέψω ότι οι Χρυσαυγίτες ήρθαν από μόνοι τους στη σχολη, αλλά εξήγησέ μου τότε τον λόγο για τον οποίο όλοι οι ΔΑΠίτες είχαν προηγουμένως εξαφανιστεί. Όπως ξέρουν οι περισσότεροι στο forum, είχα ασχοληθεί 2 χρόνια γεμάτα με τον "συνδικαλισμό", και -χωρίς να θέλω να το παίξω παλιά καραβάνα- ξέρω κάποια πράγματα.
Μετά την γενική συνέλευση, δεν μπήκαν (πέραν από τους χρυσαυγίτες και αναρχικοί στον χώρο της σχολής; Λογικό δεν είναι η σχολή να αδειάσει το συντομότερο δυνατόν; Ή μήπως να καθόμασταν να βλέπαμε το VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς;
Ξέρω για παράδειγμα ότι η παράταξη που κερδίζει την πρώτη ΓΣ της χρονιάς κάθεται στη σχολή και φωνάζει συνθήματα για να την πει στους χαμένους.
Όπως είπα και επάνω, προέχει η σωματική ακεραιότητα του κόσμου...δεν έφυγαν μόνο τα μέλη της ΔΑΠ μετά την Γ.Σ....
Αν τελικά δεν δοθεί κάποια επαρκής εξήγηση, τότε προφανώς θα πιστέψω τις κακές γλώσσες που λένε ότι η ΔΑΠ κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στην ΑΣΟΕΕ.
Το "επαρκής εξήγηση" όμως διαφέρει από άτομο σε άτομο...υπάρχουν διάφοροι βαθμοί προκατάληψης βλέπεις...
Και αν κάτι τέτοιο ισχύει, και με δεδομένο ότι οι Χρυσαυγίτες δεν αρκέστηκαν να τα βάλουν με τους αναρχικούς (οι περισσότεροι από τους οποίες είναι φοιτητές και μάλιστα της Πληροφορικής) αλλά κυνήγησαν μέχρι και απλούς φοιτητές στους διαδρόμους της σχολής, τότε μια χαρά τη βρίσκω την εικαστική παρέμβαση στο γραφείο της ΔΑΠ.
Αιτούμαι τότε παρόμοιας παρέμβασης και στο γραφείο της ΠΑΣΠ προκειμένου να μπορούμε να παίρνουμε τον καφέ μας χωρίς να κάνουμε 100 μέτρα με (ανθρώπινα) εμπόδια... :p
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Fri Nov 10, 2006 12:48 am

[Υπενθύμιση]
Απλά υπενθυμίζω η συζήτηση να κρατηθεί σε ήρεμο πολιτισμένο κλίμα και να μην γίνονται παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Ο χώρος εδώ είναι κατάλληλος για πολιτικό προβληματισμό και όχι παραταξιακό πόλεμο.
[Υπενθύμιση]
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Nov 10, 2006 1:18 am

shodanjr_gr wrote:
lewton wrote: 1. Ισχύει αυτό που λένει οι υπόλοιποι, δηλαδή ότι μετά τη ΓΣ, και αφού είχαν κερδίσει, οι ΔΑΠίτες αντί να μείνουν στη σχολή για να πανηγυρίσουν (όπως είναι πιά παράδοση) κλείδωσαν το γραφείο τους και εξαφανίστηκαν; Μια κοπέλα μου έλεγε στο μάθημα των Ισπανικών ότι μια φίλη της ΔΑΠίτισσα μέσα στη βιασύνη να φύγουν από τη σχολή άφησε το κινητό της στο γραφείο της ΔΑΠ - και τώρα το κλαίει.

2. Αν όντως η ΔΑΠ έφυγε τόσο βιαστικά από το υπόγειο, και αν αμέσως μετά εμφανίστηκε στη σχολή η Χρυσή Αυγή, πώς να μην πιστέψει κάποιος ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο γεγονότα;

Ειλικρινά θα προτιμούσα να πιστέψω ότι οι Χρυσαυγίτες ήρθαν από μόνοι τους στη σχολη, αλλά εξήγησέ μου τότε τον λόγο για τον οποίο όλοι οι ΔΑΠίτες είχαν προηγουμένως εξαφανιστεί. Όπως ξέρουν οι περισσότεροι στο forum, είχα ασχοληθεί 2 χρόνια γεμάτα με τον "συνδικαλισμό", και -χωρίς να θέλω να το παίξω παλιά καραβάνα- ξέρω κάποια πράγματα.
Μετά την γενική συνέλευση, δεν μπήκαν (πέραν από τους χρυσαυγίτες και αναρχικοί στον χώρο της σχολής; Λογικό δεν είναι η σχολή να αδειάσει το συντομότερο δυνατόν; Ή μήπως να καθόμασταν να βλέπαμε το VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς;
lewton wrote: Ξέρω για παράδειγμα ότι η παράταξη που κερδίζει την πρώτη ΓΣ της χρονιάς κάθεται στη σχολή και φωνάζει συνθήματα για να την πει στους χαμένους.
Όπως είπα και επάνω, προέχει η σωματική ακεραιότητα του κόσμου...δεν έφυγαν μόνο τα μέλη της ΔΑΠ μετά την Γ.Σ....
Προφανώς καλά έκαναν και έφυγαν οι απλοί φοιτητές. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από το μεσημέρι που πέρασα από τη ΓΣ, οπότε κακώς και έκατσαν μέχρι το τέλος κατά τη γνώμη μου.
Όμως άλλο το να φύγουν οι απλοί φοιτητές και άλλο το να εξαφανιστεί ξαφνικά ολόκληρη παράταξη (και μάλιστα η νικήτρια της ΓΣ). Δεν έμεινε ούτε καν το προεδρείο της ΔΑΠ από ότι άκουσα, και δεν είδα να το αμφισβητείς.
Η ΔΑΠ έφυγε από τη σχολή τόσο βιαστικά ώστε ξέχασαν τα κινητά τους μέσα στο γραφείο, και με το που έφυγαν μπούκαρε στη σχολή η Χρυσή Αυγή. Είναι ύποπτο, πώς να το κάνουμε;

Για να πιάσω τώρα και το σημείο που έχω σημειώσει με κόκκινο, δεδομένου ότι όταν φύγατε δεν είχε ακόμα μπει στη σχολή η άκρα δεξιά, πώς ξέρατε ότι θα ακολουθήσει VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς; Ο-Ε-ΟImage
shodanjr_gr wrote:
lewton wrote: Αν τελικά δεν δοθεί κάποια επαρκής εξήγηση, τότε προφανώς θα πιστέψω τις κακές γλώσσες που λένε ότι η ΔΑΠ κάλεσε τη Χρυσή Αυγή στην ΑΣΟΕΕ.
Το "επαρκής εξήγηση" όμως διαφέρει από άτομο σε άτομο...υπάρχουν διάφοροι βαθμοί προκατάληψης βλέπεις...
Πες με προκατειλημμένο, αλλά όταν βλέπω να μου λες ότι ξέρατε ότι θα ακολουθήσει VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς, χωρίς όμως να ξέρετε ότι έρχεται η άκρα δεξιά, τότε κάτι δε μου κάθεται καλά.
shodanjr_gr wrote:
lewton wrote: Και αν κάτι τέτοιο ισχύει, και με δεδομένο ότι οι Χρυσαυγίτες δεν αρκέστηκαν να τα βάλουν με τους αναρχικούς (οι περισσότεροι από τους οποίες είναι φοιτητές και μάλιστα της Πληροφορικής) αλλά κυνήγησαν μέχρι και απλούς φοιτητές στους διαδρόμους της σχολής, τότε μια χαρά τη βρίσκω την εικαστική παρέμβαση στο γραφείο της ΔΑΠ.
Αιτούμαι τότε παρόμοιας παρέμβασης και στο γραφείο της ΠΑΣΠ προκειμένου να μπορούμε να παίρνουμε τον καφέ μας χωρίς να κάνουμε 100 μέτρα με (ανθρώπινα) εμπόδια... :p
Συμφωνώ απόλυτα στο αίτημα.
Μένει να βρεθεί κάποιος να κάνει τα ίδια στο γραφείο της ΠΑΣΠ και των υπόλοιπων παρατάξεων. Μην υπολογίζεις σε εμένα πάντως.

Τέλος θέλω να προσθέσω κάποια πράγματα σχετικά με το χώρο των αναρχικών. Οι αναρχικοί δεν είναι αριστεροί, και το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζεις άκρα αριστερά δείχνει άγνοια. Άλλωστε η αντιπάθειά τους προς το ΚΚΕ είναι εξίσου μεγάλη, αν όχι μεγαλύτερη, με την αντιπάθειά τους προς τη δεξιά (όχι την άκρα βέβαια). Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εκτός του πολιτικού συστήματος, αλλά αν θέλαμε ντε και καλά να τους τοποθετήσουμε κάπου, τότε μάλλον θα τους βάζαμε στο χώρο του φιλελευθερισμού (υπό την έννοια ότι σιχαίνονται το κράτος).
Ακόμη, μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι αναρχικοί του υπογείου είναι φοιτητές της σχολής, και πολλοί από αυτούς μάλιστα φοιτητές της Πληροφορικής. Οι Χρυσαυγίτες από την άλλη έχουν σε κάθε εμφάνισή τους καλυμμένα τα προσωπά τους. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να δεχθώ ότι Χρυσαυγίτες και αναρχικοί είναι ένα και το αυτό.
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Fri Nov 10, 2006 1:35 am

Για να πιάσω τώρα και το σημείο που έχω σημειώσει με κόκκινο, δεδομένου ότι όταν φύγατε δεν είχε ακόμα μπει στη σχολή η άκρα δεξιά, πώς ξέρατε ότι θα ακολουθήσει VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς; Ο-Ε-Ο
Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι έφυγαν τα παιδιά της ΔΑΠ πρωτού έρθουν οι Χρυσαυγίτες; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από "έγγυρη πηγή";

Πάντως το να "παίζεις με τις λέξεις" για να δημιουργήσεις εντυπώσεις δεν είναι ορθό... Να στο κάνω rephrase αφού το θέλεις. Οι ΔΑΠίτες (μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές) έφυγαν λόγω της παρουσίας των αναρχικών.-

Και εγώ έφυγα μαζί με φίλους μου με το πέρας της ΓΣ γιατί η κατάσταση φαινόταν μετά τα επισόδεια κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. Επιστρέφοντας για το μάθημα Αρχιτεκτονικής που είχαμε 7-9 είδα τον κόσμο μέσα στην σχολή και έμαθα για τα περαιτέρω επισόδεια.

Τέλος θέλω να προσθέσω κάποια πράγματα σχετικά με το χώρο των αναρχικών. Οι αναρχικοί δεν είναι αριστεροί, και το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζεις άκρα αριστερά δείχνει άγνοια.
Ήθελα να μου βγει καλό το λογο-παίγνιο...ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Ακόμη, μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι αναρχικοί του υπογείου είναι φοιτητές της σχολής, και πολλοί από αυτούς μάλιστα φοιτητές της Πληροφορικής. Οι Χρυσαυγίτες από την άλλη έχουν σε κάθε εμφάνισή τους καλυμμένα τα προσωπά τους. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να δεχθώ ότι Χρυσαυγίτες και αναρχικοί είναι ένα και το αυτό.
Υπάρχουν πολλά είδη αναρχικών, όπως υπάρχουν πολλά είδη ΔΑΠιτών και πολλά είδη ΠΑΣΠιτών. Δεν μπορούμε προφανώς να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Οι αναρχικοί (με την έννοια των ιδεολόγων αναρχικών) προφανώς και δεν πρέπει να συγκρίνονται με τους Χρυσαυγίτες. Αλλά τα ΡΕΜΑΛΙΑ που σπάνε, λεηλατούν και καίνε είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ με τους ακροδεξιούς (και δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ αν είναι φοιτητές του τμήματος).
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Fri Nov 10, 2006 1:41 am

Λοιπόν να πω ενημερωτικά δυο πράγματα.
1.Η αυριανή ΓΣ θα γίνει για να καταδικαστούν τα γεγονότα της τετάρτης.Άρα αυτό που θα γίνει θα έχει περισσότερο τη μορφή συζήτησης περισσότερο παρά ΓΣ.Άρα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για να μη γίνουν μαθήματα 1-5.
2.Την τετάρτη έγινε σύγκλητος όπου συζητήθηκε τι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με το κλείσιμο της σχολής για τον εορτασμό του πολυτεχνείου.Αυτό που αποφασίστηκε ήταν κλείσιμο της σχολής μόνο την παρασκευή ενώ αν θα υπάρξει παραπάνω μέρες κλείσιμο της σχολής εξουσιοδοτήθηκε ο πρύτανης να αποφασίσει ανάλογα με της συνθήκες(εδώ να πω ότι οι περισσότερες παρατάξεις διαφώνησαν με αυτό το διακαίωμα που δόθηκε στον πρύτανη καθώς είναι πολύ αυθαίρετη απόφαση, αφού πέρυσι ο πρύτανης είχε κλείσει αυθαίρετα τη σχολή για μία εβδομάδα πριν το πολυτεχνείο)
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Fri Nov 10, 2006 1:50 am

1.Η αυριανή ΓΣ θα γίνει για να καταδικαστούν τα γεγονότα της τετάρτης.Άρα αυτό που θα γίνει θα έχει περισσότερο τη μορφή συζήτησης περισσότερο παρά ΓΣ.Άρα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για να μη γίνουν μαθήματα 1-5.
Εύγε! Ακούστηκαν πολλά, αλλά ευτυχώς επικράτησε η λογική.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Fri Nov 10, 2006 1:55 am

Μακάρι και το αποτέλεσμα της αυριανής να μην επισκιαστεί από τίποτα προχθεσινά φαινόμενα...γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να κάνουμε συνέλευση στη συνέλευση...
S.S.D.D.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Nov 10, 2006 1:55 am

shodanjr_gr wrote:
Για να πιάσω τώρα και το σημείο που έχω σημειώσει με κόκκινο, δεδομένου ότι όταν φύγατε δεν είχε ακόμα μπει στη σχολή η άκρα δεξιά, πώς ξέρατε ότι θα ακολουθήσει VS μεταξύ άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς; Ο-Ε-Ο
Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι έφυγαν τα παιδιά της ΔΑΠ πρωτού έρθουν οι Χρυσαυγίτες; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από "έγγυρη πηγή";
Μα δεν είπα ότι είμαι σίγουρος. Κρίμα που δε διαβάζεις τι ακριβώς γράφω.
Επαναλαμβάνω: επειδή ακριβώς άκουσα από ΠΑΣΠίτες ότι η ΔΑΠ εξαφανίστηκε λίγα λεπτά πριν μπουν στη σχολή οι αναρχικοί, ήθελα να ρωτήσω και κάποιον ΔΑΠίτη να μου πει τη δική του άποψη για το τι έγινε.
Τόσο απλά. Κρίμα που εσύ είσαι προκατειλημμένος εναντίον μου και νομίζεις ότι δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω από το να μπαίνω στο Venus για να κάνω προπαγάνδα.
Tέλος πάντων όμως, αφού εσύ λες ότι έφυγες με τη μάζα των φοιτητών, προφανώς δε μπορείς να ξέρεις τι συνέβη, οπότε θα ρωτήσω κάποιον άλλο ΔΑΠίτη, που ήταν στη σχολή όταν μπήκαν οι Χρυσαυγίτες, για να σχηματίσω σφαιρική άποψη.
Ας μη συνεχίσουμε λοιπόν.
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Nov 10, 2006 2:33 am

Ρε παιδιά...σταματήστε με τις κόντρες σχετικά με το τι κάνει η κάθε παράταξη.
Τα γεγονότα ελπίζω πως συμφωνούμε ότι είναι θλιβερά και πρέπει να καταδικαστούν άυριο από μια ενιαία φοιτητική συνέλευση (ξέρω είμαι ρομαντικός)

Όσα ποστ έχουν τις λέξεις ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,ΑΡΕΝΑ,ΠΚΣ,ΡΑΣ-ΕΑΑΚ,κλπ. εγώ προσωπικά δεν θέλω να τα βλέπω σε έναν ανεξάρτητο χώρο φοιτητών που υπάρχει για να βοηθά ο ένας τον άλλον και όχι για να τσακωνόμαστε.

Ελπίζω να κουραστείτε να αντιδικείτε για ανούσια πράγματα σύντομα.
Το topic είναι καλό να υπάρχει, αν είναι συγκρατημένο.
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Fri Nov 10, 2006 7:46 am

Συμφωνώ, με αυτά τα post μπαίνει λάδι στη φωτιά και έιναι φανερό γιατί....
Άλλωστε γι'αυτό μπήκαν μέσα όποιοι είναι αυτοί που μπήκαν. Για να δώσουν αφορμή στους φοιτητές να διασπαστούν και να ενισχύσουν το κομματισμό.
Δεν είναι φανερό ; Αυτός είναι ο στόχος των κομμάτων : πόλωση. Και να τώρα ένα γεγονός που είναι προμελετημένο, αφού δεν σηκώθηκαν μια μέρα αυτοί και είπαν "ας μπουκάρουμε στην τύχη στην ΑΣΟΕΕ". Είναι προμελετημένο από ομάδες που θέλουν τους φοιτητές διαχωρισμένους και ενταγμένους σε κόμματα.
Συνάδελφοι, δεν είναι ώρα να λέμε ποια παράταξη ευθύνεται, είναι ώρα να κοιταχτούμε στο καθρέφτη : οι φοιτητές γενικότερα ευθύνονται που μπήκαν τα κόμματα στη σχολή και ο χαμός της Τετάρτης είναι μόνο ένα, από τα πιο προφανή, από τα αποτελέσματα.
Πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την ενίσχυση των ανεξάρτητων φοιτητικών ομάδων που δεν κοιτούν παρά το βασικότερο απ'όλα : το συμφέρον μας, with no strings attached.
Αυτά.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
gazoza
byte level
byte level

Post by gazoza » Fri Nov 10, 2006 2:11 pm

Κατ'αρχάς θέλω να δηλώσω ότι είμαι ανεξάρτητος φοιτητής και δεν έχω ουδεμία σχέση με καμία από τις παρατάξεις. Την Πέμπτη ήμουν στην Γ.Σ. και γενικώς κάθισα στην σχολή μέχρι τις 7 τουλάχιστον δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα έφυγα αφότου είχαν γίνει τα επεισόδια. Απλά θα πω ότι πριν αρχίσουν τα επεισόδια, είμαι σίγουρος ότι από το υπόγειο έλειπαν τα παιδιά της ΔΑΠ και επίσης είμαι σίγουρος ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν εκεί κανονικά. Τώρα shodanjr_gr νομίζω ότι πρέπει να ξαναπαντήσεις στο 1ο ερώτημα του lewton..
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Fri Nov 10, 2006 3:33 pm

gazoza wrote:Κατ'αρχάς θέλω να δηλώσω ότι είμαι ανεξάρτητος φοιτητής και δεν έχω ουδεμία σχέση με καμία από τις παρατάξεις. Την Πέμπτη ήμουν στην Γ.Σ. και γενικώς κάθισα στην σχολή μέχρι τις 7 τουλάχιστον δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα έφυγα αφότου είχαν γίνει τα επεισόδια. Απλά θα πω ότι πριν αρχίσουν τα επεισόδια, είμαι σίγουρος ότι από το υπόγειο έλειπαν τα παιδιά της ΔΑΠ και επίσης είμαι σίγουρος ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν εκεί κανονικά. Τώρα shodanjr_gr νομίζω ότι πρέπει να ξαναπαντήσεις στο 1ο ερώτημα του lewton..
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; αφου ήσουνα μπορείς να μας πεις ποιοι έσπασαν το γραφειάκι της δαπ; ας μας πει τέλος πάντων κάποιος που ήταν εκει...

Επίσης μιλάμε όλοι για αυτά που έγιναν μετα την ΓΣ αλλά όχι για αυτά που έγιναν κατα τη διάρκεια της...

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε σε προηγούμενη σελιδα αλλα δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι του.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που μας εχουν παραχωρηθει αλλα και τις ΕΥΘΥΝΕΣ που πανε πακετο με τα δικαιωματα αυτα. Και αυτο δεν απευθυνεται ουτε σε καποια ατομα μεμονωμενα ουτε σε συγκεκριμενες παραταξεις αλλα στο συνολο του Φοιτητικου Συλλογου της ΑΣΟΕΕ. Οι μονοι ισως που δεν εχουν ευθυνη ειναι οι κακομοιροι οι πρωτοετεις...
gazoza
byte level
byte level

Post by gazoza » Fri Nov 10, 2006 3:58 pm

Λέγοντας γραφειάκι εννοείς τα τραπέζια στον διάδρομο ή το δωμάτιο; Το δωμάτιο εγώ το είδα κλειστό. Δεν γνωρίζω αν το άνοιξε κανείς μετά γιατί έφυγα.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Nov 10, 2006 4:09 pm

Στο υπόγειο απ' ότι κατάβα από ένα σύνθημα έγινε μια κηδεία :-p
Anyway τραγικό το θέαμα.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Nov 10, 2006 4:57 pm

Λίγα λόγια και απο μένα.

Δεν θα σχολιάσω να επισόδεια κατα την διάρκεια της συνέλευσης αλλά τα μετέπειτα τα οποία θέτουν ένα τεράστιο ερωτηματικό στο τι πρόκειται να συμβεί στην σχολή τις αμέσως επόμενες μέρες. Αν κάποιος σκεφτεί σε βάθος θα καταλάβει ότι υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση και ειλικρινά εύχομαι να ηρεμίσει γρήγορα.

Αμέσως μετα την νίκη της ΔΑΠ η ΔΑΠ κατεβαίνει στο υπόγειο. Ξαφνικά βλέπουμε να παιδιά απο το ΣΤΕΚΙ να τρέχουν αφινιασμένοι προς το δωματιάκι δίπλα στο κυλικείο και να βγάζουν απο μέσα ξύλα. Η ΔΑΠ κυρίως σαστίζει δεδομένων των προηγούμενων γεγονότων. Ξαφνικά ένας ΕΝΕΔΡΙΤΗΣ φωνάζει να αδιάσει ο διάδρομος πράγμα που έγινε αμέσως. Ενημερωνεται ο κόσμος ότι έχουν μπει φασίστες. Μέσα στον πανικό η ΔΑΠ μαζεύεται προς το μέσα χώρο του γραφείου προκειμένου να μην γίνει κάποιο έκτροπο.Παράλληλα ξεκινάει η διαδικασία του κλειδώματος του γραφείου διότι κανείς δεν γνώριζε τι συμβαίνει. Αρχίζουν οι πρώτοι κρότοι 2-3 άτομα ο ένας ήμουν εγώ τρέχουν απο το υπόγειο προς το ισόγειο. Όταν τα πράγματα σοβαρεύουν οι θόρυβοι γίνονται πιο έντονοι και σπαν τα πρώτα γυαλία επιστρέφουμε τρέχοντας στο υπόγειο και φωνάζοντας να βγουν όλοι έξω, δεν προλάβαμε καν να δούμε τι συνέβει. Η ΔΑΠ πρώτη βγήκε τρέχοντας απο την Αντωνιάδου. Ενώ άτομα με ξύλα τρέχουν και αυτά προς το υπόγειο κ με τα ξύλα βαράνε τα τραπέζια της ΔΑΠ βρίζοντας. Ακολούθησε η ΠΚΣ ενώ η ΠΑΣΠ εψαχνε να καταλάβει τι γινόταν τα παιδιά μείναν εκεί. Στην συνέχεια βγήκε όλη η υπόλοιπη ΑΣΟΕΕ.

Αυτά συνέβησαν σε ότι αφορά το κομμάτι του υπογείου. Πρόταση μου προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πριν κατηγορήσουν την ΔΑΠ κ την κάθε ΔΑΠ για τα τεκτενώμενα της Τετάρτης βράδυ να είναι 100% σίγουροι διότι τέτοιες κατηγορίες σε ένα τόσο δυναμιτισμένο κλίμα χειροτερεύουν την ήδη εκτώς ελέγχου κατάσταση. Το να κάνει πολιτική πατώντας σε έναν τέτοιο κλίμα είναι πολύ επικίνδυνο κ απευθύνομαι σε όλους μηδενός εξαιρουμένης παράταξης

PS: Αυτά τα γεγονότα έγιναν με τα δικά μου μάτια δεν θα προσπαθήσω να πείσω όποιον αμφισβητία πεί ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Άλλωστε όσοι ήταν εκεί ξέρουν είδαν το τι θα βγουν να πουν στην συνέχεια είναι θέμα του εαυτού τους

------------------------------------------------------------------------------------

smoky wrote:
gazoza wrote:Κατ'αρχάς θέλω να δηλώσω ότι είμαι ανεξάρτητος φοιτητής και δεν έχω ουδεμία σχέση με καμία από τις παρατάξεις. Την Πέμπτη ήμουν στην Γ.Σ. και γενικώς κάθισα στην σχολή μέχρι τις 7 τουλάχιστον δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα έφυγα αφότου είχαν γίνει τα επεισόδια. Απλά θα πω ότι πριν αρχίσουν τα επεισόδια, είμαι σίγουρος ότι από το υπόγειο έλειπαν τα παιδιά της ΔΑΠ και επίσης είμαι σίγουρος ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν εκεί κανονικά. Τώρα shodanjr_gr νομίζω ότι πρέπει να ξαναπαντήσεις στο 1ο ερώτημα του lewton..
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; αφου ήσουνα μπορείς να μας πεις ποιοι έσπασαν το γραφειάκι της δαπ; ας μας πει τέλος πάντων κάποιος που ήταν εκει...

Επίσης μιλάμε όλοι για αυτά που έγιναν μετα την ΓΣ αλλά όχι για αυτά που έγιναν κατα τη διάρκεια της...

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε σε προηγούμενη σελιδα αλλα δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι του.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που μας εχουν παραχωρηθει αλλα και τις ΕΥΘΥΝΕΣ που πανε πακετο με τα δικαιωματα αυτα. Και αυτο δεν απευθυνεται ουτε σε καποια ατομα μεμονωμενα ουτε σε συγκεκριμενες παραταξεις αλλα στο συνολο του Φοιτητικου Συλλογου της ΑΣΟΕΕ. Οι μονοι ισως που δεν εχουν ευθυνη ειναι οι κακομοιροι οι πρωτοετεις...
Το ποιος έσπασε το γραφείο της ΔΑΠ είναι γνωστό σύμφωνα με όσα ακούγονται. Το ποιος το άδειασε είναι απλα υποψία. Με τον όρο ποιος δεν εννοώ άτομο αλλά ομάδα-χώρο-παράταξη-οπως θέλετε πείτε το. Δεν έχει σημασία καμία ούτε το ένα ούτε το άλλο σημασία έχει να έρθει η κατάσταση στο υπόγειο σε μία όσο το δυνατόν πιο ισοροπημένη κατάσταση

merged by Punisher
marillou
bit level
bit level

Post by marillou » Fri Nov 10, 2006 5:09 pm

Ειλικρινά τις τελευταίες 3 μέρες, με αυτά που έχω δει και ακούσει ντρέπομαι για το ότι είμαι φοιτήτρια της Ασσοε. Ο καθένας, βλέπει μόνο μέχρι εκεί που τον αφήνουν οι πολιτικές του πεποιθήσεις και τπτ άλλο. Κάθε παράταξη έχει φτιάξει ένα ωραίο παραμυθάκι που το σερβίρει στους φιλικά προσκείμενούς της και αυτοί με τη σειρά τους το πιπιλάνε όλη την ώρα.
Αλήθεια υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για κάτι πέρα από το πώς να κάνει αντιπολίτευση και να μαζέψει όσο τον δυνατόν περισσότερους οπαδούς?Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για τα δίκα μου δικαιώματα, για τα δικαιώματα των συμφοιτητών μου?
Το να πάω σε μια ΓΣ που θα μου επιβάλουν με τον τρόπο τους να ψηφίσω υπέρ της κατάληψης (από τον φόβο να με πλακώσουν στο ξύλο απλά και μόνο επειδή θέλω να πάρω το πτυχίο μου), δε μου κάνει και πολύ δημοκρατικό.
Γιατί να πρέπει να παρακαλάει η ΔΑΠ για να ακουστεί η απόψη της? Που στην τελική αντιπροσώπευε την άποψη όλων αυτών που θέλουν να παραμείνει η σχολή ανοιχτή και να συνεχιστούν τα μαθήματα. Γιατί να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα? Γιατί να φοβάμαι να πατήσω το πόδι μου την επομένη, μπάς και ξαναρχίσουν τα επεισόδια?
Που είναι η δημοκρατία και ελεύθερη διακίνηση ιδεών για την οποία μιλάνε όλοι? Εγώ αυτό που βλέπω είναι να επικρατεί ένας απίστευτος τραμπουκισμός, όπου για να ακουστεί κάποιος θα πρέπει να έχει στο πλάι του μια "ομάδα κρούσης", ώστε να σαπίσει στο ξύλο μερικούς και να εκφοβίσει τους υπόλοιπους.
Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι τους και ειδικά αυτοί που θέλουν να ονομάζονται "δημοκρατικές παρατάξεις", για να μη μιλήσω για τους αναρχικούς που πιστεύουν σε έναν δικό τους θεό.
Ελπίζω μόνο να έχουν τραβήξει ωραίες φωτογραφίες τα παιδιά (από το ξύλο στη ΓΣ) για να έχουν να δείχνουν την κατάντια μας και στα παιδιά τους βρε αδερφέ!
Last edited by marillou on Fri Nov 10, 2006 6:07 pm, edited 1 time in total.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Nov 10, 2006 5:11 pm

Όσο το σκέφτομαι τόσο πείθομαι πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν δεν ξυπνήσουμε (μάλλον απίθανο αφού αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μας ορίζει σε μεγάλο βαθμό),η αν δεν γίνει ο Γ παγκόσμιος με τα πυρηνικά να μείνουν μόνο κατσαρίδες. :-p
Όλοι τον είδαμε το θέμα είναι να σκεφτούμε όταν υπάρχει μία τέτοια κατάσταση με κράνη σε μία συνέλευση όπου δεν χωράει ούτε κουνούπι ο καθένας ξαμολάει ότι του κατέβει. Εσύ νομίζεις ότι αν υπήρχε άτομο μέσα στην σχολή με την δυνατότητα να κινητοποιήσει φασίστες για αντίποινα δεν θα ήταν γνωστός στην σχολή μας?
marillou
bit level
bit level

Post by marillou » Fri Nov 10, 2006 5:46 pm

lewton wrote:
shodanjr_gr wrote:

lewton wrote: Ξέρω για παράδειγμα ότι η παράταξη που κερδίζει την πρώτη ΓΣ της χρονιάς κάθεται στη σχολή και φωνάζει συνθήματα για να την πει στους χαμένους.
Προφανώς καλά έκαναν και έφυγαν οι απλοί φοιτητές. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από το μεσημέρι που πέρασα από τη ΓΣ, οπότε κακώς και έκατσαν μέχρι το τέλος κατά τη γνώμη μου.
Όμως άλλο το να φύγουν οι απλοί φοιτητές και άλλο το να εξαφανιστεί ξαφνικά ολόκληρη παράταξη (και μάλιστα η νικήτρια της ΓΣ). Δεν έμεινε ούτε καν το προεδρείο της ΔΑΠ από ότι άκουσα, και δεν είδα να το αμφισβητείς.
Η ΔΑΠ έφυγε από τη σχολή τόσο βιαστικά ώστε ξέχασαν τα κινητά τους μέσα στο γραφείο, και με το που έφυγαν μπούκαρε στη σχολή η Χρυσή Αυγή. Είναι ύποπτο, πώς να το κάνουμε;
Συμφωνώ απόλυτα στο αίτημα.
Συγνώμη κιόλας αγαπητέ lewton αλλά την ΔΑΠ δεν την αποτελούν απλοί φοιτητές?? Τι λογική είναι αυτή? Επειδή κάποιος ανήκει σε κάποια παράταξη πρέπει να μείνει να του σπάσουν το κεφάλι? Όπως είπες και μόνο σου το κλίμα μύριζε μπαρούτι..
Όσο για το ότι θα έπρεπε να μείνουν "λογικά" για να πανηγυρίσουν και να φωνάζουν συνθήματα το θεωρώ ηλίθιο και δεν το σχολιάζω περεταίρω!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Nov 10, 2006 6:36 pm

Σε λίγο το topic θα βγει εκτός ελέγχου. Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με παρατάξεις. Το πρόβλημα είναι άλλο...νοοτροπία....το topic νομίζω πως τείνει να (ξανα)γίνει flame και να φλερτάρει με το κλείδωμα...γίνετε λίγο προσεκτικοί plz....
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”