Επίπεδο σπουδών στο Τμήμα
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
...και πάλι συνεπώς εξαίρεση είναι που επιβεβαιώνει τον κανόνα...semis19 wrote: 2) Υπολογισιμότητα δε λέω δύσκολο μάθημα αλλά λόγω του καθηγητή συμβαίνουν τα εξής φαινόμενα (γνωστός άλλου έτους από μένα "ας με συγχωρέσει" με τρεις μέρες διάβασμα 9)
Πόσοι πήραν 10; Ένας μου φαίνετε ήταν οπότε δεν νομίζω για την πλάκα τους όλοι τα ήταν στο 7-8max.semis19 wrote: 3) Δίκτυα αν η νοοτροπία που διακατέχει το μάθημα είναι ίδιο με τη
Μετάδοση τότε το μάθημα είναι της πλάκας για ένα 7. (πολύ δύσκολο για πιο πάνω το δέχομαι).
semis19 wrote: 4) Θεωρώντας την ίδια σκέψη με το 3 (C++ κ τεχν.νοημ.) της πλάκας εδώ και το 7.
Μία απο τα ίδια και εδώ...πόσοι πήραν 8-9; (5-6 πρέπει να ήταν).
Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι πως δεν πρέπει να κολάμε στους βαθμούς. Ο βαθμός έιναι κάτι σχετικό(όπως όλα)...η καλή επίδοση ειναι συνάρτηση του ποσοστού που είναι στο 1,2%. Κοινώς εάν έχουμε 100 άτομα να δίνουν ένα μάθημα(όσοι είναι περίπου στα Δίκτυα, Τεχνητή κλπ) και το 1,2% πιάσει το 10 τότε οι υπόλοιποι θα είναι στο 7. Αντίστοιχα εάν το ποστοστό αυτό πιάσει το 7(για άριστα συνεπώς έχουμε 7 max) τότε οι υπόλοιποι θα κυμαίνονται κοντά στο 5. Άρα δεν γίνεται σύγκριση με κριτήριο τις βαθμολογίες. Πάντος η Τεχνητή Νοημοσύνη και πολύ περισσότερο τα Δίκτυα δεν το νομίζω να είναι απο τα χαλαρά μαθήματα σε περιεχόμενο σε σχέση με οποιοδήποτε software engineering / system analysis κλάδο,τομέα,....(σαν περιεχόμενο μιλάω - επιστημονικός τομέας και όχι σαν μάθημα).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- silegav
- Venus Project Founder
To θέμα δεν είναι τι βαθμό παίρνει κάποιος από ένα μάθημα, αλλά τι έμαθε από το μάθημα αυτό.
Εγώ έχω πάρει Κιουντούζη 7, που θεωρειται καλός βαθμός, αλλά ούτε διάβασα, ούτε θυμάμαι κάτι, αντίθετα Java που έχω 7,5 θυμάμαι και ξέρω πολύ καλύτερη Java από πολλούς που πήραν 10, όπως ακριβώς υπάρχουν πολλά παιδιά που στην ανάλυση και σχεδίαση Π.Σ. μπορούν να τα πάνε πολύ καλύτερα από μένα παρ'ότι έχουν πάρει μικρότερο βαθμό.
Το θέμα δεν είναι ποιός κάνει την μεγαλύτερη αβάντα, αλλά ποιός κάνει σωστά το μάθημα του.
Εγώ έχω πάρει Κιουντούζη 7, που θεωρειται καλός βαθμός, αλλά ούτε διάβασα, ούτε θυμάμαι κάτι, αντίθετα Java που έχω 7,5 θυμάμαι και ξέρω πολύ καλύτερη Java από πολλούς που πήραν 10, όπως ακριβώς υπάρχουν πολλά παιδιά που στην ανάλυση και σχεδίαση Π.Σ. μπορούν να τα πάνε πολύ καλύτερα από μένα παρ'ότι έχουν πάρει μικρότερο βαθμό.
Το θέμα δεν είναι ποιός κάνει την μεγαλύτερη αβάντα, αλλά ποιός κάνει σωστά το μάθημα του.
- sudtuwup
- Mbyte level
- Academic status: MSc
Το γεγονος οτι πολλοι οταν ακουνε c, java κτλ βγαζουν σπυρια δεν μπορει να το καταριψει κανεις. Αν αυτο ειναι σωστο για εναν πληροφορικαριο ας το δει ο καθενας με την κριση του. Ομως να μην ξεχναμε οτι μπορει να ειναι "ευκολα" μερικα λογω καθηγητη ομως ως αντικειμενο δουλειας.. γαμ##ε τα. Πχ προγραμματιστης. Εμενα παντως με ενοχλει που το συγκεκριμενο σπασιμο κατευθ. δεν δινει ολες τις βασικες γνωσεις πχ καποιος μπορει να παρει πτυχιο χωρις δικτυα. Σωστο η λαθος;

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Όχι δεν το νομίζω...ήδη όλες οι πλαφόρμες ανάπτυξης γίνονται δικτυακές. Θα πρέπει να έχεις σίγουρα γνώσεις σε ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών ή web based server side που είναι πολύ της μόδας τώρα. Mελλοντικά σίγουρα οι κατανεμημένες εφαρμογές (πάνω απο ένα network) θα είναι must.sudtuwup wrote:πχ καποιος μπορει να παρει πτυχιο χωρις δικτυα. Σωστο η λαθος;
Last edited by HdkiLLeR on Wed Jul 07, 2004 1:48 pm, edited 1 time in total.
- silegav
- Venus Project Founder
Το μάθημα επιλογής των δικτύων μπορεί κάποιος να μην το κάνει, αλλά η μετάδοση είναι απαραίτητη για να ξέρει τι παίζει γενικά και να μάθει τι είναι το DSL, να μάθει τι παίζει με τα κινητά,πράγματα που σίγουρα θα του χρειαστούν.
Από εκεί και πέρα τα δίκτυα (επιλογής) είναι απαραίτητα για όποιον δεν θέλει να πληρώνει εκατομύρια για πράγματα που θα μπορούσε να κάνει μόνος του.
Κατά την γνώμη μου, εν κατακλείδι, νομίζω πως τα δίκτυα είναι το πλέον απαραίτητο μάθημα για να σταθεί κάποιο στον χώρο, αλλά μπορεί κάποιος να πληρώσει κάποιον άλλο(εμένα π.χ.) για να του κάνω απλά εύκολα πράγματα.
Από εκεί και πέρα τα δίκτυα (επιλογής) είναι απαραίτητα για όποιον δεν θέλει να πληρώνει εκατομύρια για πράγματα που θα μπορούσε να κάνει μόνος του.
Κατά την γνώμη μου, εν κατακλείδι, νομίζω πως τα δίκτυα είναι το πλέον απαραίτητο μάθημα για να σταθεί κάποιο στον χώρο, αλλά μπορεί κάποιος να πληρώσει κάποιον άλλο(εμένα π.χ.) για να του κάνω απλά εύκολα πράγματα.
Oσον αφορά το θέμα γνώσεων που λέγατε...συνάδελφος πέρασε με 8 το μά8ημα Λειτουργικά αλλά ,δυστυχώς για κείνον, δεν ξέρει τι είναι και τι κάνει ο φλοιός , δεν ξέρει να γράφει C , δεν ξέρει τι είναι ο init και άλλα πολλά.
[Προφανώς στα εργαστήρια κάποιος θα του σφύριξε τις ασκήσεις..]
Στα εργαστήρια της C και του csh , σε αντίθεση με αυτά της Java , υπήρξε μεγάλο χάος και ασυδοσία.Προφορική εξέταση , που πιστοποιεί κατα κάποιο τρόπο τις γνώσεις των φοιτητών , δεν είδα πουθενά.
Αυτός ο X φοιτητής εννοείται πως δε θα ασχοληθεί κα8όλου με τέτοιου
είδους πράγματα (εάν ασχοληθεί τότε ++lamers ; )
αλλά μου τη σπάει άσχημα γιατί ενώ δεν ξέρει τίποτα απο
πρακτική,πέρασε το μάθημα στο χαλαρό και με βαθμό κιόλας!!Kοντολογίς,αυτός είναι μάγκας και οι άλλοι μαλάκες!!!
Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει λίγο η πολιτική αξιολόγησης απέναντι μας;
Μήπως (λέω μήπως) οι εξετάσεις να ήταν 50-50 πρακτική και θεωρία ;
Aλλωστε η θεωρία είναι ανούσια χωρίς hands on experience που λέει και ο Κάβουρας , στο χώρο της Πληροφορικής.
peace.
[PS]Κάπου στον Οδηγό Σπουδών γράφουνε "Λεπτομερειακή μελέτη του Λειτουργικού Συστήματος Unix"
κούνια που τους κούναγε..
[Προφανώς στα εργαστήρια κάποιος θα του σφύριξε τις ασκήσεις..]
Στα εργαστήρια της C και του csh , σε αντίθεση με αυτά της Java , υπήρξε μεγάλο χάος και ασυδοσία.Προφορική εξέταση , που πιστοποιεί κατα κάποιο τρόπο τις γνώσεις των φοιτητών , δεν είδα πουθενά.
Αυτός ο X φοιτητής εννοείται πως δε θα ασχοληθεί κα8όλου με τέτοιου
είδους πράγματα (εάν ασχοληθεί τότε ++lamers ; )
αλλά μου τη σπάει άσχημα γιατί ενώ δεν ξέρει τίποτα απο
πρακτική,πέρασε το μάθημα στο χαλαρό και με βαθμό κιόλας!!Kοντολογίς,αυτός είναι μάγκας και οι άλλοι μαλάκες!!!
Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει λίγο η πολιτική αξιολόγησης απέναντι μας;
Μήπως (λέω μήπως) οι εξετάσεις να ήταν 50-50 πρακτική και θεωρία ;
Aλλωστε η θεωρία είναι ανούσια χωρίς hands on experience που λέει και ο Κάβουρας , στο χώρο της Πληροφορικής.
peace.
[PS]Κάπου στον Οδηγό Σπουδών γράφουνε "Λεπτομερειακή μελέτη του Λειτουργικού Συστήματος Unix"
κούνια που τους κούναγε..
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Δυστυχώς, αυτό που περιγράφει ο crontab δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, ούτε όσον αφορά τον Χ φοιτητή, γιατί εγώ ξέρω αρκετούς σε ανάλογη φάση, ούτε όσον αφορά το μάθημα, γιατί σε πολλά μαθήματα έχω ακούσει ανάλογα πράγματα...
Μερικές φορές νιώθω ότι αυτό υποβιβάζει τη δική μου προσπάθεια-που καλώς ή κακώς προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ με νόμιμα μέσα, χωρίς να προσπαθώ να "κοροιδέψω" κάποιον (εμένα ή τον αντίστοιχο καθηγητή)..Για να μην πω κάτι χειρότερο και φάω moderation!!
Μερικές φορές νιώθω ότι αυτό υποβιβάζει τη δική μου προσπάθεια-που καλώς ή κακώς προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ με νόμιμα μέσα, χωρίς να προσπαθώ να "κοροιδέψω" κάποιον (εμένα ή τον αντίστοιχο καθηγητή)..Για να μην πω κάτι χειρότερο και φάω moderation!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Μου φαίνεται δύσκολο να έγραψε 8 και να μην ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Πάντως πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική της εξέτασης των εργασιών. Όταν παραδίναμε εργασίες, όσοι δεν τις έβγαζαν τις έπαιρναν από άλλους (βάλε και μ'ενα μέσα) και τώρα που τις κάναμε στα Εργαστήρια, αντιγράφανε ομαδικά κάτω από την ανοχή των υπευθύνων. Αυτό που με τσαντίζει είναι η αντιγραφή στα Αμφιθέατρα. Καμιά φορά, άμα κάθεσαι στα πάνω έδρανα, δεν μπορείς να γράψεις χωρίς να ακούς ένα μουρμουρητό. Όπως λέγαμε και στην αρχή της συζήτησης, σημασία έχει τι ξέρεις και όχι ο βαθμός. Εγώ το πέρασα τώρα με 6.5 αλλά αισθάνομαι ότι ξέρω ουρές, pipes και τα σχετικά. Επίσης παίζει σπουδαίο ρόλο και το επίπεδο των φοιτητών. Όταν ένα μάθημα το χρωστάνε πολλά άτομα, θα υπάρχουν χρονιές που θα πέσει σκόπιμα το επίπεδο για να το περάσουν περισσότεροι. Πάντως, απεχθάνομαι φοιτητες που αντιγράφουν συστηματικά, σε μια κοινωνία που σε αξιολογεί σε μεγάλο βαθμό από τον μέσο σου όρο (μεταπτυχιακά, προσλήψεις στο Δημόσιο κλπ).
- silegav
- Venus Project Founder
Μάλλον καταλήγουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα μαθήματα, αλλά ο τρόπος εξέτασης.
Το "καλό" με τα μαθήματα των πληροφοριακών συστημάτων είναι ότι είναι τόσο γενικά που δεν μπορείς να αντιγράψεις.
Αυτό εν μέρει είναι καλό.
Πάντως το παληκάρι που πήρε 8 στα λειτουργικά, αποκλείεται να μην ξέρει τον Χριστό του, εκτός κι αν τα αντέγραψε όλα από κάποιον άλλο.
Τέλοσπάντων, για να μην πολυλογώ, εγώ πιστεύω και κινούμαι προς την κατεύθυνση αυτή, ότι το πανεπιστήμιο απλά σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις κάτι και να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.
Αν μείνεις στα όρια των μαθημάτων είσαι καταδικασμένος, αν κάνεις Π.Σ. χωρίς να ξέρεις τίποτα από λειτουργικά ή δίκτυα είσαι καταδικασμένος, αν κάνεις δίκτυα/λειτουργικά ή ότι άλλο τεχνικό χωρίς να έχεις ιδέα τι περίπου είναι η σχεδίαση συστήματος πάλι είσαι καταδικασμένος.
Βασικές γνώσεις χρειάζονται για τα πάντα, η χρησιμότητα κάθε τμήματος θα φανεί σε 5 χρόνια που θα έχει κατασταλάξει η αγορά εργασίας και θα έχουν καλυφθεί οι επείγουσες θέσεις εργααίας.
Τότε θα φανούν οι καλοί και οι χρήσιμοι.
Το "καλό" με τα μαθήματα των πληροφοριακών συστημάτων είναι ότι είναι τόσο γενικά που δεν μπορείς να αντιγράψεις.
Αυτό εν μέρει είναι καλό.
Πάντως το παληκάρι που πήρε 8 στα λειτουργικά, αποκλείεται να μην ξέρει τον Χριστό του, εκτός κι αν τα αντέγραψε όλα από κάποιον άλλο.
Τέλοσπάντων, για να μην πολυλογώ, εγώ πιστεύω και κινούμαι προς την κατεύθυνση αυτή, ότι το πανεπιστήμιο απλά σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις κάτι και να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.
Αν μείνεις στα όρια των μαθημάτων είσαι καταδικασμένος, αν κάνεις Π.Σ. χωρίς να ξέρεις τίποτα από λειτουργικά ή δίκτυα είσαι καταδικασμένος, αν κάνεις δίκτυα/λειτουργικά ή ότι άλλο τεχνικό χωρίς να έχεις ιδέα τι περίπου είναι η σχεδίαση συστήματος πάλι είσαι καταδικασμένος.
Βασικές γνώσεις χρειάζονται για τα πάντα, η χρησιμότητα κάθε τμήματος θα φανεί σε 5 χρόνια που θα έχει κατασταλάξει η αγορά εργασίας και θα έχουν καλυφθεί οι επείγουσες θέσεις εργααίας.
Τότε θα φανούν οι καλοί και οι χρήσιμοι.
- semis19
- Gbyte level
Παιδια αυτο που λετε καλυτερα να ξερω κατι καλα απο το να παιρνω καλο βαθμο στο μαθημα μου ακουγεται καπως ρομαντικο...Επειδη εχω σκεφτει σοβαρα να κανω μεταπτυχιακο (πιστευω δεν ειμαι ο μονος) στη παρουσα φαση δε με νοιαζει τι να ξερω αλλα τι βαθμο θα παρω (προφανως το τι θα μαθω με ενοιαζε τα δυο πρωτα εξαμηνα) στο αντικειμενο μου βεβαια, το ξερω οτι ακουγεται πολυ ωμο αλλα ειναι σκληρη πραγματικοτητα. Τι να το κανω εγω να ξερω καλυτερα pipes, messages απο το Καλλεργη και το Μηλη μαζι αν εχω παρει στο μαθημα 5 στο μεταπτυχιακο του Σταμουλη θα μου δειξουν την εξοδο και εγω θα εχω μεινει με τη χαρα οτι ξερω προγραμματισμο λειτουργικων συστηματων ...καλυτερα απο ολους...
- silegav
- Venus Project Founder
Tο θέμα είναι ότι έχουμε διαφορετικούς στόχους.
Εγώ θέλω να γίνω καλύτερος στη δουλειά μου και να έχω πραγματικό πλεονέκτημα στον ιδιωτικό τομέα όπου κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθώ κι εσύ να κάνεις μεταπτυχιακό.
Κατάλαβες γιατί νομίζω πως ολόκληρη η φιλοσοφία της σχολής και των φοιτητών είναι λανθασμένη;;;

Εγώ θέλω να γίνω καλύτερος στη δουλειά μου και να έχω πραγματικό πλεονέκτημα στον ιδιωτικό τομέα όπου κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθώ κι εσύ να κάνεις μεταπτυχιακό.
Κατάλαβες γιατί νομίζω πως ολόκληρη η φιλοσοφία της σχολής και των φοιτητών είναι λανθασμένη;;;

- semis19
- Gbyte level
Δυστυχως αυτο ειναι μοιραιο να συμβαινει γιατι σε ενα αμφιθεατρο που εχει τουλαχιστον 200 φοιτητες ειναι δυκολο να εχουν ΟΛΟΙ τους ιδιους στοχους και σκοπους. Ο βαθμος ειναι αναγκαιο κακο για ολους οπως και για σενα (και ολους που εχουν τον ιδιο με σενα στοχο) γιατι καποτε θα πρεπει να δειξεις τον βαθμο πτυχιου σου. Νομιζεις οτι οι μισοι και παραπανω απο οσους δηλωνουν υπολογισιμοτητα το κανουν επειδη γουσταρουν το μαθημα το οποιο ειναι για ΑΚΡΩΣ ιδιαιτερα γουστα για το βαθμο πανε και το ξερει και ο καθηγητης ο οποιος για μενα ταπεινωνει πρωτα τον εαυτο του και μετα τους φοιτητες του (πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος καθηγητης που εχουμε αλλα η βαθμολογια του δε την κρινω αντικειμενικη) ... (το παραδειγμα ηταν τυχαιο μπορω να παραθεσω και αλλα απο οποιαδηποτε κατευθυνση...)
ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
- silegav
- Venus Project Founder
Απλά δεν συμφωνώ μαζί σου.
Ειλικρινά νομίζω παρ'ότι ο μέσος όρος μου δεν ξεπερνά το 7, και ξέρω ότι αυτό μπορεί να με αφήσει έξω από μεταπτυχιακό, γνωρίζω ότι η εμπειρία που έχω αποκτήσει , αν και περιορισμένη, με την ενασχόληση μου με εκτός μαθημάτων πράγματα ή παραπέρα των μαθημάτων πράγματα μου παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι ατόμων με μέσους όρους της τάξης 8-8.5.
Μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά νομίζω πως όταν παώ έξω και μου πουν κάτσε γράψε κώδικα, θα ξέρω τι και πως να γράψω, και το κυριότερο, θα ξέρω γενικά τι μου γίνεται στον χώρο ή θα καταβάλω λιγότερο κόπο για να πάρω πρέφα τι μου γίνεται, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Όσο για την υπολογισιμότητα, ναι είναι μάθημα για ιδιαίτερα γούστα, ναι μπορεί να έπεσαν βαθμοί, όμως για μέτρα πόσοι δεν το δώσανε και για την χρησιμότητα του δενα κούω κουβέντα, αφού πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε θέλει να κάνει μεταπτυχιακό σχετικό με πληροφορική.
Εγώ προσωπικά το πήρα καθαρά λόγω καθηγητή, αλλά με αυτά που έκανα εκεί έχω νοιώσει σε άλλα 2 μαθήματα ότι έκανα καλά που το πήρα.
Κι ένα γελάκι για να σπάσει ο πάγος και να γίνει πιό ευχάριστο το κλίμα, γιατί παραβάρυνε
Ειλικρινά νομίζω παρ'ότι ο μέσος όρος μου δεν ξεπερνά το 7, και ξέρω ότι αυτό μπορεί να με αφήσει έξω από μεταπτυχιακό, γνωρίζω ότι η εμπειρία που έχω αποκτήσει , αν και περιορισμένη, με την ενασχόληση μου με εκτός μαθημάτων πράγματα ή παραπέρα των μαθημάτων πράγματα μου παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι ατόμων με μέσους όρους της τάξης 8-8.5.
Μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά νομίζω πως όταν παώ έξω και μου πουν κάτσε γράψε κώδικα, θα ξέρω τι και πως να γράψω, και το κυριότερο, θα ξέρω γενικά τι μου γίνεται στον χώρο ή θα καταβάλω λιγότερο κόπο για να πάρω πρέφα τι μου γίνεται, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Όσο για την υπολογισιμότητα, ναι είναι μάθημα για ιδιαίτερα γούστα, ναι μπορεί να έπεσαν βαθμοί, όμως για μέτρα πόσοι δεν το δώσανε και για την χρησιμότητα του δενα κούω κουβέντα, αφού πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε θέλει να κάνει μεταπτυχιακό σχετικό με πληροφορική.
Εγώ προσωπικά το πήρα καθαρά λόγω καθηγητή, αλλά με αυτά που έκανα εκεί έχω νοιώσει σε άλλα 2 μαθήματα ότι έκανα καλά που το πήρα.
Κι ένα γελάκι για να σπάσει ο πάγος και να γίνει πιό ευχάριστο το κλίμα, γιατί παραβάρυνε

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ρε παιδία ποιός σας είπε ότι στα μεταπτυχιακά περνάει αυτός που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό και μόνο. Οι συστατικές μετράνε ρε μάγκες και μάλιστα να μην είναι οι κλασικές συστατικές που δίνει ο καθένας. Συνεπώς εάν ξέρεις pipes και queues(παράδειγμα ήταν επειδή αναφέρθηκε παραπάνω) μπορείς χαλαρά να τσιμπήσεις πολλά πραγματάκια. Το ίδιο ισχύει και στην αγορά εργασίας. Παντού υπάρχει interview(4 περίπου ωρών) οπότε δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας. Όποιος ξέρει και έχει γνώσεις είναι κερδισμένος(δεν πάει να έχει 6 ή 8 - σίγουρα το 8 είναι ηθική ικανοποίηση και αναγνώριση αλλά δεν είναι και η πόρτα για τον παράδεισο). Το θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τον καθένα είναι κυρίως το επίπεδο των σπουδών του και όχι η βαθμοθηρία. Δηλαδή καλύτερα να βγάνουν όλοι με 5-6(αλλά το 5 να πρέπει να φτύσεις αίμα για να το πάρεις και όχι διάβασμα μια εβδομάδα μόνο πρίν τις εξετάσεις) και να ξέρεις ότι απο τον πρώτο που θα βγεί μέρχι και τον τελαυταίο υπάρχουν βασικές γνώσεις(οπότε δεν μπορεί να υπάρξει κάτι που να μην μπορεί ο κάθε κάτοχος πτυχίου να κάνει) παρά να υπάρχουν βαθμοί απο 5-9.5 και να παρατηραίται τα παιδία με 6-7 να είναι γάτες ενώ οι άλλοι απλά καλοί παπαγάλοι.
- semis19
- Gbyte level
Tο τελευταιο πραγμα που θα ηθελα ηταν να βαρυνω το κλιμα. Απλα διαπιστωσεις κανουμε και αλλαζουμε διαφορετικες αποψεις χωρις αντιπαθειες (δηλ. αν συναντησω καμμια φορα τον Hdkiller που εχουμε διαφωνησει πολλακις δε θα του μιλησω η θα το βρισω σοβαροι να ειμαστε!!!). Παντως στα περισσοτερα ΣΟΒΑΡΑ μεταπτυχιακα που υπαρχουν το νουμερο ενα κριτηριο ειναι μεσος ορος πτυχιου και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ο χρονος περατωσης σπουδων. Οι συστατικες ειναι το τελευταιο κριτηριο απο ολα αφου ειναι κοινο μυστικο οτι ειναι συχνα θεμα δημοσιων σχεσεων...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
H διαφωνία είναι καλή και πρέπει να υπάρχει για να συνεχίζεται ο διάλογος. Σχετικά με αυτό που λές για τον βαθμό πτυχίου και τον χρόνο περάτωσης με όσους καθηγητές το έχω συζητήσει απο το τμήμα μας(και δεν είναι λίγοι) μου απάντησαν όπως παραπάνω. Στο κάτω κάτω δες τους υποψήφιους Ph.Ds οι περισσότεροι έχουν πτυχίο 7 και παράλληλα δεν ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στα μεταπτυχιακά(ήταν οι πρώτοι που το τελείωσαν). Τέλος όσον αφορά τα δικά μας μεταπτυχιακά είναι σίγουρο το παραπάνω που αναφέρω μιας οι πρώτες 20 υποψηφιότητες που πήγαν στην συνέντευξη και πήραν πόδι για πέρισυ είχαν βαθμό πτυχίου πάνω απο 7.5. Κοινώς ένα 7άρι(που δείχνει τι ξέρει και τα χεράκια του πιάνουν... είναι σίγουρα μέσα).semis19 wrote:...τα περισσοτερα ΣΟΒΑΡΑ μεταπτυχιακα που υπαρχουν το νουμερο ενα κριτηριο ειναι μεσος ορος πτυχιου και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ο χρονος περατωσης σπουδων. Οι συστατικες ειναι το τελευταιο κριτηριο απο ολα αφου ειναι κοινο μυστικο οτι ειναι συχνα θεμα δημοσιων σχεσεων...
Πότε πάμε για καφέ να φέρω το ρόπαλο;;;semis19 wrote:...(δηλ. αν συναντησω καμμια φορα τον Hdkiller που εχουμε διαφωνησει πολλακις δε θα του μιλησω η θα το βρισω σοβαροι να ειμαστε!!!).

Στο δημόσιο δεν υπάρχει interview και ιστορίες , τουλάχιστον απ'όσο ξέρω εγώ.
>στη παρουσα φαση δε με νοιαζει τι να ξερω αλλα τι βαθμο θα παρω
>(προφανως το τι θα μαθω με ενοιαζε τα δυο εξαμηνα) στο αντικειμενο μου >βεβαια, το ξερω οτι ακουγεται πολυ ωμο αλλα ειναι σκληρη >πραγματικοτητα
Δυστυχώς αυτήν την πολιτική ακολουθούν τα Πανεπιστήμια.Τουλάχιστον στα ΤΕΙ η θεωρία και η πρακτική είναι διαφορετικά μαθήματα.Σε αυτήν την περίπτωση ο Χ φοιτητής μπορεί να περνούσε θεωρία αλλά για να περάσει πρακτική θα έπρεπε να στρώσει και λίγο τον κώλο του.Είπαμε , η σχολή σου μαθαίνει κάποια βασικά πράματα για να ασχοληθείς απο κει και πέρα μόνος σου , αλλά οχι ρε ***** ο άλλος να περνάει το μάθημα και να μην ξέρει τι είναι οι πίπες!!!Απαράδεκτο.
>Τι να το κανω εγω να ξερω καλυτερα pipes, messages απο το Καλλεργη >και το Μηλη μαζι αν εχω παρει στο μαθημα 5 στο μεταπτυχιακο του >Σταμουλη θα μου δειξουν την εξοδο και ..
a)Τον ****** να μην τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου γιατί απ'ότι μου φαίνεται είναι υπόδειγμα lamer(απ'αυτά που έχω δει μέχρι τώρα).Οι διαφάνειες των Λειτουργικών είχαν παιδαριώδη λάθη (μα την Παναγία) και ενώ του είχα πει να τα διορθώσει με έκλασε κανονικότατα.Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος , αλλά είναι μεγάλη μαλα**α να τα μεταδίδεις και λάθος.Εαν δεν ξέρει 5 πράματα να τα κάνει σωστά , τι στον ***** ξέρει ?
b)Posix api είτε έχεις καταλάβει και το ξέρεις ή δεν το ξέρεις καθόλου.Δεν υπάρχει μέτριο.
>στη παρουσα φαση δε με νοιαζει τι να ξερω αλλα τι βαθμο θα παρω
>(προφανως το τι θα μαθω με ενοιαζε τα δυο εξαμηνα) στο αντικειμενο μου >βεβαια, το ξερω οτι ακουγεται πολυ ωμο αλλα ειναι σκληρη >πραγματικοτητα
Δυστυχώς αυτήν την πολιτική ακολουθούν τα Πανεπιστήμια.Τουλάχιστον στα ΤΕΙ η θεωρία και η πρακτική είναι διαφορετικά μαθήματα.Σε αυτήν την περίπτωση ο Χ φοιτητής μπορεί να περνούσε θεωρία αλλά για να περάσει πρακτική θα έπρεπε να στρώσει και λίγο τον κώλο του.Είπαμε , η σχολή σου μαθαίνει κάποια βασικά πράματα για να ασχοληθείς απο κει και πέρα μόνος σου , αλλά οχι ρε ***** ο άλλος να περνάει το μάθημα και να μην ξέρει τι είναι οι πίπες!!!Απαράδεκτο.
>Τι να το κανω εγω να ξερω καλυτερα pipes, messages απο το Καλλεργη >και το Μηλη μαζι αν εχω παρει στο μαθημα 5 στο μεταπτυχιακο του >Σταμουλη θα μου δειξουν την εξοδο και ..
a)Τον ****** να μην τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου γιατί απ'ότι μου φαίνεται είναι υπόδειγμα lamer(απ'αυτά που έχω δει μέχρι τώρα).Οι διαφάνειες των Λειτουργικών είχαν παιδαριώδη λάθη (μα την Παναγία) και ενώ του είχα πει να τα διορθώσει με έκλασε κανονικότατα.Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος , αλλά είναι μεγάλη μαλα**α να τα μεταδίδεις και λάθος.Εαν δεν ξέρει 5 πράματα να τα κάνει σωστά , τι στον ***** ξέρει ?
b)Posix api είτε έχεις καταλάβει και το ξέρεις ή δεν το ξέρεις καθόλου.Δεν υπάρχει μέτριο.