Αντικείμενο μεταπτυχιακού

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
ndreamer
bit level
bit level

Αντικείμενο μεταπτυχιακού

Post by ndreamer » Wed Nov 22, 2006 9:13 pm

Ψάχνομαι αυτή τη στιγμή για μεταπτυχιακά (για Αγγλία) και πραγματικά όσο περισσότερο ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι..Γνωρίζει κάποιος τι ζητάνε αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας?Δε θέλω να κάνω κάτι πολύ γενικό, αλλά δεν ξέρω και σε ποιον τομέα να εστιάσω. Τι με συμβουλεύετε?
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Wed Nov 22, 2006 11:12 pm

Συμβουλή δική μου είναι να δεις τι πραγματικά γουστάρεις και όχι τι ζητά η αγορά μόνο.

Καλό είναι βέβαια να γουστάρεις κάτι το οποίο ζητείται κιόλας, αλλά όλα αυτά είναι εφήμερα, σήμερα θέλουν άυριο δεν θέλουν.

το μόνο που μπορείς να κάνεις για το επαγγελματικό σου μέλλον είναι να ασχοληθείς με κάτι το οποίο δεν θα το παρατήσεις μετά από 2 χρόνια για να κάνεις κάτι που γουστάρεις.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Nov 22, 2006 11:40 pm

Ακριβώς αυτό που λέει ο silegav θα συνιστούσα και εγώ.Στο παρελθόν πχ στα 90'ς της μόδας τρελά ήταν επιχειρησιακή έρευνα ,logistics κλπ.Είναι λάθος να επιλέγεις βάσει του τι ζητάν τώρα ,γιατί συνήθως το τι ζητάν τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου και πολύ ρευστό και μέχρι να τελειώσεις θα ζητάν κάτι άλλο.Πρέπει να δεις πρώτα σε τι πιστεύεις θα ήσουν καλός και ευχαριστημένος.
Αν δεν ξέρεις ακόμα καλό θα ήταν να κάνεις ένα μεταπτυχιακό με γενικό τίτλο π.χ Πληροφοριακά Συστήματα σε καλό πανεπιστήμιο αφού βεβαιωθείς ότι τα μαθήματα καλύπτουν την ανάγκη σου για εξειδίκευση (βάθος και πλάτος βέβαια είναι το ιδανικό).
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Nov 22, 2006 11:58 pm

εγώ απλά πιστευώ ότι η προστιθέμενη αξία που κερδίζεις από ένα μεταπτυχιακό είναι στη τριβή του μυαλού σου. Η ικανότητα να ελίσεσαι σε δύσκολες και νέες συνθήκες είναι ανεκτίμητη. Και ας μην είναι 100% στενά συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας.

Βασικά κάνε κάτι που γουστάρεις, αλλά αν δεν ξέρεις την αγορά ο ίδιος, δεν μπορείς να ξέρεις τι σου αρέσει.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Nov 23, 2006 2:04 am

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...
Αν κάτι σου αρέσει και το γουστάρεις και μεταπτυχιακό θα βρεις και στην αγορά θα καταφέρεις να πλασαριστείς...
Επίσης γνώμη μου είναι να διευρύνεις λιγάκι περισσότερο τους ορίζοντες σου...εννοώντας και πέρα από Αγγλία...δεν ξέρω βέβαια για τι ενδιαφέρεσαι...άλλα ψάξου γενικότερα...όπως και κάνεις... ;)
Κοίτα και σε άλλο thread στο venus που έχει γίνει και αντίστοιχη κουβέντα...
S.S.D.D.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 23, 2006 11:40 am

Εγώ θα σού λέγα να δουλέωψεις ένα χρόνο πρώτα έτσι ώστε να μην προλάβεις να μπεις φαντάρος ή μπες φαντάρος δούλεψε 1-2 χρόνια και πήγαινε μετά για μάστερ.... Θα δεις ακριβώς που χρειάζεσαι επιπλέον γνώσεις ή που είσαι καλός και που αδύνατος...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Nov 23, 2006 2:55 pm

PaP++

Το καλύτερο είναι να δείς τι ζητάει η αγορά ή εσύ πρώτα πρίν προσπαθήσεις να το αποκτήσεις. Επίσης έχε υπόψην σου ότι θα πρέπει να κάνεις πιο γρήγορα απόσβεση στο master σου μιας και έχει πιο γρήγορο ρυθμό απαξίωσης απο το πτυχίο σου. Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή να κάνεις ένα Master τώρα με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις 2-3-4 χρόνια μετά μιας και τότε θα έχει αρχίσει (εάν τώρα είναι πιασάρικο) η πτώση :). H λύση σε αυτό (εάν τελικά θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο) είναι να μην εξιδεικευτείς πολύ. Όπως είπε και ο ailouros κάνε ένα γενικό μεταπτυχιακό θα χτυπάς λιγότερες θέσεις αλλά θα κρατηθεί περισσότερο σαν τίτλος (δεν θα απαξιωθεί πολύ γρήγορα).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Thu Nov 23, 2006 3:14 pm

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...βέβαια απέχω αρκετα από το μεταπτυχιακό ακομα.
Π'ανω σ'αυτό που είπες HdKiLLeR, σκεφτόμουν ότι αν φύγεις από παν/μιο με πτυχίο, πας στρατό και μετά γυρίσεις να ψάχνεις για μεταπτυχιακό δεν είναι λίγο επικίνδυνο;; γιατί πλέν γυρνάς μόνος και ψάχνεις μόνος.

Μήπως θα 'ταν καλύτερο να αφήσει κάποιος 1-2 μαθήματα για το πτυχίο, να παει στρατό και να γυρίσει για ένα εξάμηνο σχολή;; έτσι επαναπροσαρμόζεται στο κλιμα, και ψάχνεται παράληλα με το διάβασμα.
laikedelic !
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 23, 2006 6:02 pm

Καταρχήν τα μεταπτυχιακά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός!
Μπορείς να βρεις δουλειά και χωρίς αρκεί να έχεις και τις γνώσεις... Το να αποδεικνύεις ότι έχεις γνώσεις με συμμετοχές σε έργα ή πιστοποιήσεις τύου cisco, sun, ms, mysql, ubuntu είναι εξίσου καλού και μπορείς να χτυπήσεις θέσεις.

Αν δεν έχεις ακαδημαικές βλέψεις το καλύτερο ειναι να δούλεψεις και στην πορεία βλέπεις αν το χρειάζεσαι και ποιο ακριβώς χρειάζεσαι... Επίσης τα μεταπτυχιακά δεν ανοίγουν πόρτες αυτό που είδα στις συνεντεύξεις είναι να λες ξέρω αυτό, να κάνω αυτό και έχω κάνει αυτά...

Αν δείτε έξω ο μέσος όρο στα μεταπτυχιακά είναι 25-27 άλλωστε κάνεις και ένα ωραίο διάλλειμα από τη δουλειά με επιστροφή στα θρανία
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Nov 24, 2006 2:24 am

Πραγματικά δεν ξέρω...έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πιθανότητα μετά από στρατό να "βαρεθείς" λίγο...εξαρτάται βέβαια και από το άτομο...
Επίσης όσον αφορά τα μεταπτυχιακά σίγουρα δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός αλλά νομίζω ότι είναι χρήσιμο εφόδιο...τώρα όσον αφορά την πρώτη δουλειά ίσως να είναι και θέμα συμβιβασμών...
Γνώμες για κάτι στο παράλληλο?
(μεταπτυχιακό ή σχολή γενικότερα και δουλειά)
S.S.D.D.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Nov 24, 2006 3:03 am

Τι γνώμη έχετε για τα εξής μεταπτυχιακά (σαν κλάδους):

α)Τεχνητή Νοημοσύνη
β)Γνωσιακή επιστήμη (cognitive science)
γ)Βιοπληροφορική
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Nov 24, 2006 2:17 pm

ciao wrote:Πραγματικά δεν ξέρω...έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πιθανότητα μετά από στρατό να "βαρεθείς" λίγο...εξαρτάται βέβαια και από το άτομο...
Επίσης όσον αφορά τα μεταπτυχιακά σίγουρα δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός αλλά νομίζω ότι είναι χρήσιμο εφόδιο...τώρα όσον αφορά την πρώτη δουλειά ίσως να είναι και θέμα συμβιβασμών...
Γνώμες για κάτι στο παράλληλο?
(μεταπτυχιακό ή σχολή γενικότερα και δουλειά)
Εάν είναι να "βαρεθείς" κάτι και τώρα να το κάνεις και τότε πάλι με μαύρη καρδία θα το κάνεις. Οπότε ας μην το κάνεις καθόλου γιατί πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που θα το κάνουν και θα το γουστάρουν οπότε θα είναι και καλύτεροι απο εσένα. Άρα "επενδύοντας" έτσι τον χρόνο σου δεν θα είναι και ότι καλύτερο.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Nov 25, 2006 1:50 am

Συμφωνώ σε αυτό.Είτε βαριέσαι κάτι, είτε δεν το βαριέσαι.Ο στρατός δεν παίζει ρόλο σε αυτό (αν ήταν έτσι, όλοι θα πήγαιναν στρατό πρίν σπουδάσουν, για να μην βαρεθούν μετά από τις σπουδές και τους πάνε χαμένες) ;) .

Εάν πραγματικά νοιώθεις οτί αγαπάς κάτι, θα το αγαπάς για πολλά χρόνια ακόμη-το λιγότερο.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να βρείς κάτι άλλο που να σε γεμίζει πραγματικά-και για το λόγο που ανέφερε ο HdkiLLeR, αλλά κυρίως επειδή, όσο να είναι, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου με αυτό θα ασχολείσαι.

Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sat Nov 25, 2006 3:49 am

Παιδιά και εγώ μαζί σας!
Απλά παρέθεσα κάτι που έπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε σε μερικά άτομα...δεν λέω ότι είναι σίγουρο...ενδέχεται ανάλογα με το άτομο...απλά για να το έχει υπόψη του ο ndreamer...δεν τον γνωρίζω προσωπικά, οπότε καλό είναι να το ξέρει ότι μπορεί να του προκύψει...έτσι λαμβάνοντας το υπόψη θα προετοιμαστεί καλύτερα...
(βέβαια είπε ότι ψήνεται...αλλά ας πάρουμε και μια τέτοια περίπτωση...μη ψησίματος)
S.S.D.D.
ndreamer
bit level
bit level

Post by ndreamer » Sun Nov 26, 2006 7:13 pm

Ίσως και να έχετε δίκιο ότι καλό είναι να ψάξω περισσότερο για κάτι που πραγματικά με ενδιαφέρει. Ειδικά στον τομέα της Πληροφορικής που συνέχεια εξελίσσεται σίγουρα οι μόδες θα αλλάζουν συνεχώς κ θα προκύπτουν πάντα νέες εξειδικεύσεις.
Επίσης δεν έχω επισημάνει ότι είμαι κοπέλα, οπότε ο στρατός δεν είναι κάτι που με απασχολεί.. :)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Επιλογές...

Post by redlabel » Sun Nov 26, 2006 9:34 pm

"Βρες κάτι να σ΄αρέσει και βρες κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις".

Για την αντιγραφή (από τον κινέζο που το πρωτο-είπε),

Δ. Γκρ.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Επιλογές...

Post by ciao » Sun Nov 26, 2006 10:39 pm

redlabel wrote:"Βρες κάτι να σ΄αρέσει και βρες κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις".

Δ. Γκρ.
++++
S.S.D.D.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Nov 26, 2006 10:48 pm

Α και κάτι ακόμα στο θέμα εξειδίκευση VS πλάτος-διεπιστημονικότητα κλπ κλπ ψηφίζω σαφώς το δεύτερο..
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Nov 27, 2006 1:39 am

...κάτι το οποίο προτιμώ και εγώ μεν, χωρίς να είναι υποχρεωτικό δε, συμπληρώνω.
Ada Lovelace

Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Mon Nov 27, 2006 2:43 pm

ndreamer wrote:Ίσως και να έχετε δίκιο ότι καλό είναι να ψάξω περισσότερο για κάτι που πραγματικά με ενδιαφέρει. Ειδικά στον τομέα της Πληροφορικής που συνέχεια εξελίσσεται σίγουρα οι μόδες θα αλλάζουν συνεχώς κ θα προκύπτουν πάντα νέες εξειδικεύσεις.
Επίσης δεν έχω επισημάνει ότι είμαι κοπέλα, οπότε ο στρατός δεν είναι κάτι που με απασχολεί.. :)
χαχαχα , αυτά ειναι. Η μισή συζήτηση πήγε τσάμπα. Μπορείς να πας εθελόντρια στον στρατό για κανα χρόνο , για να τεστάρεις τον εαυτό σου αν θα βαρεθείς μετά να κάνεις μεταπτυχιακό.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Nov 28, 2006 4:14 am

:lol: :lol: Τί της λες της κοπέλας τώρα!
Ada Lovelace

Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Re: Επιλογές...

Post by Fairy » Tue Nov 28, 2006 11:35 am

redlabel wrote:"Βρες κάτι να σ΄αρέσει και βρες κάποιον να σε πληρώνει για να το κάνεις".

Δ. Γκρ.
Καταπληκτικό !!! :)

Όσο για όσα προειπώθηκαν, εγώ θα ενδιαφερόμουν τρελά για βιοπληροφορική αλλά σκέφτομαι πως στην Ελλάδα δεν θα βρω να εργαστώ στον τομέα αυτό, εκτός κι αν σταθώ super τυχερή. Άσε που εδώ δεν γίνεται έρευνα... Και το να πεις "θα πάω στο εξωτερικό να δουλέψω" (μετανάστευση το έλεγαν παλιότερα, τώρα γιατί δεν το αναφέρουμε; Επειδή είμαστε και καλά στην ΕΕ;) είναι απόφαση ζωής, δεν παίρνεται στο πόδι. Άρα και μια ματιά στην αγορά εργασίας δεν βλάπτει παρά την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Ποια αβεβαιότητα δηλαδή, σιγά μην γίνουμε στα επόμενα πενήντα χρόνια πρωτοπόροι στη βιοπληροφορική / βιοιατρική! :cry:
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”