Ανέφερες την λέξη πετύχατε...rapadder wrote: Αυτό που καταφέρατε το καλοκαίρι είναι να αναστείλει η κυβέρνηση το πακέτο των προτάσεων της για την ανώτατη παιδεία (π.χ. όριο φοίτησης κλπ). Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά: Άλλο πράγμα οι προτάσεις ενός Υπουργείου και μιας πολιτικής ηγεσίας για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν κάποια προβλήματα (που μπορεί να αρθούν/ανασταλούν κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους) και άλλο πράγμα το τι επιβάλλεται. Εδώ δεν μιλάμε απλά για τις προτάσεις μιας υπουργού παιδείας ή ενος ΕΣΥΠ.
Όπως καταλαβαίνεις και συ οι αγώνες δικαιώνονται.
επιβάλλεται....
Σε μία Δημοκρατική κοινωνία τίποτα δεν επιβαλλέται. Αντίθετα οι αποφάσεις παίρνουνται συλλογικά.
Στη:
Βασιλεία ο βασιλιάς επιβάλει τις αποφάσεις του
Ολιγαρχία οι ολίγοι επιβάλουν τις αποφάσεις του
Δικτατορία ο δικτάτορας η το καθεστώς επιβάλει τις αποφάσεις του
Και εφόσον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και όχι κάτι άλλο(υπάρχουν και μερικοί -εστω λίγοι- που νοσταλγούν τέτοιες μορφές διακυβέρνησης) οι πολλοί αποφασίζουν...
Το ότι βρισκόμαστε στην Ε.Ε δεν σημαίνει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα
komatoskilo wrote:Το να λες ουσιαστικά:
"Μην αντιδράτε γιατί ότι και να κάνετε θα περάσει αυτό που λέει η Ε.Ε"
Δεν το βρίσκω και πολύ ορθό.Καλείς ουσιαστικά την φοιτητική και όχι μόνο κοινότητα να μείνει απαθής επειδή οτι ήταν να γίνει θα γίνει.* Με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχε γίνει ποτέ και πουθενά καμία επανάσταση κανένα κίνημα πολιτών. Επίσης,όπως ξέρουμε όλοι η Ε.Ε έχει κάνει πίσω σε πολλά θέματα κατόπιν αντιδράσεων από ξεχωριστές χώρες οπότε μπορεί να κάνει και τώρα πίσω.
*Κλασική νοοτροπία του νεοέλληνα η οποία είναι και η ίδια στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Κοιτάω τον ευαυτούλη μου, την δουλίτσα μου, την οικογένεια μου και δεν χρειάζεται να αντιδράσω αφού 1)ότι να γίνει θα γίνει 2)δεν θα κερδίσω τίποτα με το να αντιδράσω 3)σιγά μη γίνει καμία αλλαγή 4)αφού και να αντιδράσω ο κόπος μου θα πάει χαμένος αφού έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους....
Vag_plir wrote: Ειδικά στα θέματα παιδείας η ΕΕ είναι πολύ ελαστική αφού αν και υπάρχει κοινή νομοθεσία σε κάποιο βαθμο (συνθήκη Μπολόνια ), παρόλα αυτά αναγνωρίζετε το δικαίωμα σε κάθε χώρα ξεχωριστά να ακολουθεί την δικιά της πολιτική
Η Ε.Ε δεν είναι ο μπαμπούλας που πρέπει να κάνουμε ότι μας λέει.Κάποιες χώρες δεν μπήκαν στην Ο.Ν.Ε επειδή δεν ήθελαν.Η Ε.Ε δεν τους επέβαλε κυρώσεις..Αν και κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλοι ξέρουμε ότι ασκούνταν τεράστιες πιέσεις στις 3 χώρες για να μπουν στην Ο.Ν.Ε. Και όπως έχω ξαναπεί η Ε.Ε έχει κάνει υποχωρήσεις σε πολλά θέματα στο παρελθόν.
Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας και θα πετύχουμε!