Περί της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Jan 09, 2007 10:51 pm

komatoskilo wrote:
PASCAL wrote:Επίσης ένα μπράβο που δεν πετάχτηκαν αυγά και γιαούρτια και μίλησαν όλες οι παρατάξεις.
Εγώ να σου πω την αλήθεια αν είχα αυγά θα τα πέταγα όταν βγήκε ένας συγκεκριμένος να μιλήσει.(κυρίως για τις βλακείες που έλεγε μετά)
Δημοκρατικό σε βρίσκω...! :lol:
Εφ'όσον όπως γράφεις στο προφίλ σου
Ενδιαφέροντα: Αυτή τη στιγμή:πολιτική
θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τον πολιτικό σου πολιτισμό θα τον δείξεις με το διάλογο.
Δε ξέρω ποιας παράταξης είναι αυτό το μέλος και δε με ενδιαφέρει κιόλας .
Σήμερα έγινε μία από τις πιο πολιτισμένες συνελεύσεις πάντως.

[οff]
Νομίζω ότι είναι στο σωστό section αφού δεν είναι συζήτηση για τη Γενική Συνέλευση που αφορά το Τμήμα - Πανεπιστήμιο ,αλλά για το θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
[\off]
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Jan 10, 2007 12:23 am

komatoskilo wrote:
PASCAL wrote:Επίσης ένα μπράβο που δεν πετάχτηκαν αυγά και γιαούρτια και μίλησαν όλες οι παρατάξεις.
Εγώ να σου πω την αλήθεια αν είχα αυγά θα τα πέταγα όταν βγήκε ένας συγκεκριμένος να μιλήσει.(κυρίως για τις βλακείες που έλεγε μετά)
Τί έλεγε, δηλαδή;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Wed Jan 10, 2007 2:04 am

Νίκη, Νίκη!

Ζήτω οι μαμόθρεφτοι και μπαμπόθρεφτοι ενήλικες!

Ζήτω ο πολιτικός πολιτισμός που εκφράζεται με τη ρίψη αγέννητων κοτόπουλων! Αυτός είναι πολιτισμός και πρέπει να είμαστε περήφανοι που αναβιώνουμε έως σήμερα τον θεσμό των αρχαίων οργίων!

Εμείς οι πτυχιούχοι ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους τους φοιτητές που ψήφισαν υπέρ της κατάληψης.
Με την πράξη τους αυτοί θα στερήσουν εντελώς δημοκρατικά από όλους τους συμφοιτητές τους τη δυνατότητα να πάρουν πτυχίο στην ώρα τους (αυτό φυσικά ισχύει για όσους θέλουν και μπορούν να πάρουν πτυχίο). Έτσι δε θα αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας και εμείς θα βρούμε πιο εύκολα δουλειά. Ίσως αντίθετα και να αυξηθεί αισθητά ο πενιχρός μισθός μας.

Προτείνω μέσα στο εορταστικό δημοκρατικό κλίμα να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα. Η δημοκρατία τώρα αρχίζει:

1. Αρχής γενομένης από το αυτοκαταστροφικό μέτρο της κατάληψης προτείνω να πιέσουμε την κυβέρνηση και με άλλες τέτοιες πρακτικές: να καταστρέψει ο καθένας μας το αυτοκίνητό του, καθώς και όλα τα άλλα αυτοκίνητα της γειτονιάς.

2. Προτείνω επίσης εντελώς δημοκρατικά να περικόψουμε όλους τους μισθούς που ξεπερνούν τα 800 Ευρώ, έτσι ώστε όλοι οι σύντροφοι (ΈΛ)ληνες να παίρνουν τον ίδιο ακριβώς μισθό.

3. Επίσης να καταργήσουμε τις εισαγωγικές εξετάσεις και οποιοδήποτε άλλο μοντέλο εισαγωγής και να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι νέοι να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια στις σχολές προτίμησής των γονιών τους.

4. Εναλλακτικά στο προαναφερθέν ριζοσπαστικό μοντέλο θα μπορούσαν να πριμοδοτηθούν στο υπάρχον συστήμα οι νέοι ως εξής:
- Νέοι/ες εκτός αστικών κέντρων με μία (1) μονάδα
- Νέοι/ες προερχόμενοι από φτωχές οικογένειες με δύο (2) μονάδες
- Νέοι/ες μέλη κόμματος με τρεις (3) μονάδες
- Νέοι/ες με γονέα που συμμετείχε στο Πολυτεχνείο με πέντε (5) μονάδες, μόνο για τις σχολές του Πολυτεχνείου
Έτσι θα εξισωθούν οι όποιες διαφορές επιβάλλει η σημερινή αντιδραστική κοινωνία.

5. Επίσης, νομίζω ότι άνετα θα βρούμε μια πλειοψηφία που δεν της αρέσει η τελευταία ΑΛΛΑΓΗ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Γι αυτό σας καλώ να κάνουμε κατάληψη σε όλους τους υποσταθμούς της ΔΕΗ και να βυθίσουμε τη χώρα στο σκοτάδι.

6. Πρέπει εξάλλου να πιέσουμε την ΕΕ να κρατικοποιήσει τη ΝΟΚΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν όλοι οι πολίτες το τελευταίο μοντέλο!

7. Και για όταν σκάσει ξανά η φούσκα της κατάληψης και βρεθούνε όλοι εκείνοι που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ της πάλι να την καταριούνται, προτείνω την παγίωση των απόψεων όλων στη σημερινή έκδοση. Ακριβώς όπως στη δημοκρατία μας δε χωράνε άλλες απόψεις γιατί τις περιλούζουμε με κροκάδια, δε χωράνε και άλλες, μελλοντικές απόφάσεις που θα αλλοιώσουν τον σημερινό άκρως δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της απόφασης. Γι αυτό πρέπει να αποκρυσταλλώσουμε τον δημοκρατικό αυτό χαρακτήρα στον αιώνα τον άπαντα, παγιώνοντας έτσι τη δημοκρατία μας και στην τέταρτη διάσταση...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
aggelos
byte level
byte level

Post by aggelos » Wed Jan 10, 2007 3:01 am

Γενικευσεις και μηδενισμος...
Και οι γενικεύσεις συχνά- ή μάλλον σχεδόν πάντα- οδηγούν αυτόν που τις χρησιμοποιεί να φαίνεται ΓΡΑΦΙΚΟΣ...
f@bio
byte level
byte level

Post by f@bio » Wed Jan 10, 2007 4:09 am

Νίκη, Νίκη!

Ζήτω οι μαμόθρεφτοι και μπαμπόθρεφτοι ενήλικες!

Ζήτω ο πολιτικός πολιτισμός που εκφράζεται με τη ρίψη αγέννητων κοτόπουλων! Αυτός είναι πολιτισμός και πρέπει να είμαστε περήφανοι που αναβιώνουμε έως σήμερα τον θεσμό των αρχαίων οργίων!

Εμείς οι πτυχιούχοι ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους τους φοιτητές που ψήφισαν υπέρ της κατάληψης. Με την πράξη τους αυτοί θα στερήσουν εντελώς δημοκρατικά από όλους τους συμφοιτητές τους τη δυνατότητα να πάρουν πτυχίο στην ώρα τους (αυτό φυσικά ισχύει για όσους θέλουν και μπορούν να πάρουν πτυχίο). Έτσι δε θα αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας και εμείς θα βρούμε πιο εύκολα δουλειά. Ίσως αντίθετα και να αυξηθεί αισθητά ο πενιχρός μισθός μας.

Προτείνω μέσα στο εορταστικό δημοκρατικό κλίμα να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα. Η δημοκρατία τώρα αρχίζει:

1. Αρχής γενομένης από το αυτοκαταστροφικό μέτρο της κατάληψης προτείνω να πιέσουμε την κυβέρνηση και με άλλες τέτοιες πρακτικές: να καταστρέψει ο καθένας μας το αυτοκίνητό του, καθώς και όλα τα άλλα αυτοκίνητα της γειτονιάς.

2. Προτείνω επίσης εντελώς δημοκρατικά να περικόψουμε όλους τους μισθούς που ξεπερνούν τα 800 Ευρώ, έτσι ώστε όλοι οι σύντροφοι (ΈΛ)ληνες να παίρνουν τον ίδιο ακριβώς μισθό.

3. Επίσης να καταργήσουμε τις εισαγωγικές εξετάσεις και οποιοδήποτε άλλο μοντέλο εισαγωγής και να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι νέοι να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια στις σχολές προτίμησής των γονιών τους.

4. Εναλλακτικά στο προαναφερθέν ριζοσπαστικό μοντέλο θα μπορούσαν να πριμοδοτηθούν στο υπάρχον συστήμα οι νέοι ως εξής:
- Νέοι/ες εκτός αστικών κέντρων με μία (1) μονάδα
- Νέοι/ες προερχόμενοι από φτωχές οικογένειες με δύο (2) μονάδες
- Νέοι/ες μέλη κόμματος με τρεις (3) μονάδες
- Νέοι/ες με γονέα που συμμετείχε στο Πολυτεχνείο με πέντε (5) μονάδες, μόνο για τις σχολές του Πολυτεχνείου
Έτσι θα εξισωθούν οι όποιες διαφορές επιβάλλει η σημερινή αντιδραστική κοινωνία.

5. Επίσης, νομίζω ότι άνετα θα βρούμε μια πλειοψηφία που δεν της αρέσει η τελευταία ΑΛΛΑΓΗ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Γι αυτό σας καλώ να κάνουμε κατάληψη σε όλους τους υποσταθμούς της ΔΕΗ και να βυθίσουμε τη χώρα στο σκοτάδι.

6. Πρέπει εξάλλου να πιέσουμε την ΕΕ να κρατικοποιήσει τη ΝΟΚΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν όλοι οι πολίτες το τελευταίο μοντέλο!

7. Και για όταν σκάσει ξανά η φούσκα της κατάληψης και βρεθούνε όλοι εκείνοι που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ της πάλι να την καταριούνται, προτείνω την παγίωση των απόψεων όλων στη σημερινή έκδοση. Ακριβώς όπως στη δημοκρατία μας δε χωράνε άλλες απόψεις γιατί τις περιλούζουμε με κροκάδια, δε χωράνε και άλλες, μελλοντικές απόφάσεις που θα αλλοιώσουν τον σημερινό άκρως δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της απόφασης. Γι αυτό πρέπει να αποκρυσταλλώσουμε τον δημοκρατικό αυτό χαρακτήρα στον αιώνα τον άπαντα, παγιώνοντας έτσι τη δημοκρατία μας και στην τέταρτη διάσταση...

Proxene είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά ειλικρινά το 2007 αποφάσισα να μην απαντήσω σε γελοιότητες όσο και αν προκαλείς για αυτό.

Υ.Γ:Δυστυχώς σαν μαμόθρευτο που είμαι δεν με αφήνει η μαμά μου να γίνω όσο προκλητικός όσο πρέπει να γίνω προκειμένου να απαντήσω σε εσένα και σε κάθε άλλο συμμερίζεται τις 'απόψεις'σου.

Υ.Γ2:Προκειμένου να μην βριστούμε μπροστά στους υπόλοιπους συναδέλφους του venus pm me για την συνέχεια...

Y.Γ3:Ευτιχισμένο το 2007 Πρόξενε των μικροαστικών συμφερόντων της ατομικής ιδιοτέλειας σου...

Υ.Γ4:Τέλος ,δεν ξέρω αν πρέπει να αποκρυσταλλώσουμε τον δημοκρατικό αυτό χαρακτήρα στον αιώνα τον άπαντα, παγιώνοντας έτσι τη δημοκρατία μας και στην τέταρτη διάσταση.Το μόνο που ξέρω είναι πως πρέπει να αποκρυσταλλώσουμε το post σου μιας και εσύ βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση η μήπως καλύτερα να το βγάλω photo με το ολοκαίνουργιο NOKIA κινητό μου που παίζει να το έχω μόνο εγώ στην Ελλάδα;;;

φιλικα ,το μπαμπόθρευτο της γειτονιάς σας...
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jan 10, 2007 9:09 am

Moderation Message

Έχει γίνει επανειλημμένως σύσταση στο να αποφευγονται οι χαρακτηρισμοί των απόψεων των άλλων. Σας παρακαλώ μην μετατραπεί η συζήτηση σε αναταλλαγή ύβρεων, χαρακτηρισμών και σαρκαστικών-υπαινικτικών σχολίων αλλά ας παραμείνει ένα χόρος ανταλλαγής απόψεων.

Ευχαριστώ πολύ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jan 10, 2007 10:49 am

Συνάδελφε Proxene, σχεδόν πάντα συμφωνούμε στο 100% αλλά σε παρακαλώ μην μπαίνεις στον κόπο των χαρακτηρισμών γιατί αποδυναμώνεις τα επιχειρήματα σου. Το Venus θα γίνει πιο φτωχό αν κάποιο μέλος αποφασίσει να μην ξαναγράψει λόγω παρεξήγησης (Marauder που πήγες; ).
Συχνά επαναλαμβάνεις την λέξη μαμόθρεφτος. Και εγώ επί της ουσίας μαμόθρεφτος είμαι, όπως και το 80% των νέων της ηλικίας μου (ευτυχώς ή δυστυχώς). Εδώ δεν είναι Γερμανία όπου μετά τα 18 οι νέοι πρέπει να συμβάλουν στο ενοίκιο. Επομένως συμμετέχεις σε ένα forum μαμόθρεφτων (ατόμων ηλικίας τυπικά κάτω των 25 που εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους) ανεξάρτητα από τις θέσεις που υποστηρίζουν.
Όσο για την κατάληψη, πρέπει να γίνει αντιληπτό το επίπεδο της κοινωνικοποίησης και της πολιτικοποίησης των νέων. Σε μια κοινωνία που έχει μάθει στα παιδιά της να κλείνουν τα σχολεία τους από τα 14, περιμένεις στα 18 να θεωρούν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να κλείνουν την σχολή με "αμεσοδημοκρατικές" διαδικασίες;
Εγώ στα 18 μου ήμουν κάθετος κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το ίδιο και στα 20, 22. Σκεφτόμουν ότι ο κάθε %^$# που δεν ξέρει να γράφει το όνομα του (χωρίς πλάκα, ορισμένα άτομα λόγω δυσλεξίας ή μαθησιακών δυσκολιών ήταν απίστευτα ανορθόγραφοι, μιλάμε για Ε Δημοτικού επίπεδο) θα αγοράσουν ένα ποπόχαρτο και θα το εξισώσουν με το δικό μου πτυχίο; Δίκιο είχα. Μετά από κάποια χρόνια συνειδητοποίησα ότι ποπόχαρτα δίνουν και τα δημόσια Πανεπιστήμια, οπότε το θέμα δεν είναι αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, το θέμα είναι να μην υπάρχουν πτυχία της πλάκας.
Επίσης είδα στην πράξη προγραμματιστές που στα 17 τους ήταν μαθητές του 14, με γραφικό χαρακτήρα και ορθογραφία Ε Δημοτικού και οι οποίοι δεν θα είχαν καμία ελπίδα να σπουδάσουν Πληροφορική με το σύστημα των Δεσμών, να είναι άριστοι προγραμματιστές μετά τις σπουδές τους (ίσως όχι άριστοι επιστήμονες). Όπως ξέρω και έναν άλλο δυσλεξικό που έχει σήμερα πολύ καλή θέση στη Vodafone. Με το σύστημα των Δεσμών ήταν ένας ακόμα αποτυχημένος. Αν οι γονείς του δεν είχαν λεφτά να τον στείλουν Αγγλία, σήμερα το πολύ πολύ να δούλευε σε κάνα Multirama.
Τέλος πολλοί φοιτητές μέχρι να πάρουν πτυχίο θα έχουν απομυθοποιήσει πολλά πράγματα. Είναι φυσικό να μην έχουν τις παραστάσεις που έχουν άτομα που μετράνε πάνω από 6 χρόνια στο χώρο του ΟΠΑ (με διάφορους ρόλους) επομένως πρέπει να είμαστε και λίγο ελαστικοί μαζί τους. Ο καθένας έχει κάτι να μάθει από την συμμετοχή του στο Venus ;).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Jan 10, 2007 12:21 pm

Όπως όλοι οι άλλοι "δημοκρατικοί" πολίτες που συμμετέχουν στο forum, έτσι και εγώ εξέθεσα επιτέλους τις απόψεις μου, χωρίς να κατακρίνω κάποιο άλλο μέλος, όπως η "δημοκρατική" διαδικασία προστάζει.

Όποιος ένιωσε θιγμένος από αυτά που είπα, κάτι θα διάβασε που ισχύει για την περίπτωσή του
. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά. Γενικά για την κοινωνία μίλησα... Εάν πάλι είναι θεμιτό να σταματήσουμε να λέμε εκτός από απόψεις και αλήθειες, τότε μπορούμε να το κάνουμε. Αυτός είναι άλλωστε ο πολιτικός πολιτισμός που *κάποιοι* θέλουν να διαδόσουν...
PASCAL wrote:Τα παιδιά των διπλωματών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών να πουν στον μπαμπάκα τους να ξοδέψει μερικά από τα εκατομύρια που έχει στην τράπεζα για να πληρώσει μπράβους να τα φυλάνε και να τα πηγαινοφέρνουν στο σχολείο τους άμα φοβούνται...
komatoskilo wrote:
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Jan 10, 2007 1:27 pm

Έλεος. Σταματήστε πλέον με τους χαρακτηρισμούς και τις αντιπαραθέσεις.

Συγκρατηθείτε όλοι παρακαλώ ή στείλτε πμ μεταξύ σας για να αντιπαρατεθείτε και να την πείτε ο ένας στον άλλον!

Αν έχετε άποψη επί συγκεκριμένων θεμάτων, πείτε την!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Jan 10, 2007 1:33 pm

το θέμα της παδείας είναι τοοοοόσο μεγάλο που δεν προκειται να συμφωνήσουμε ποτέ σε ένα ακέραιο σύστημα που ικανοποιεί τους πάντες παρόλο που όλοι κιούμαστε στις ίδιες βασικές αρχές - ελευθερία στη γνώση, πρόσβαση στην μόρφωση από όλους κλπ κλπ.

Εγώ πάντως ρε παιδιά (με το φτωχό μυαλό μου) θα έλεγα να ανοίξουμε από ένα πανεπιστήμιο σε κάθε γειτονιά. Να σπουδάσουν όλοι μπας και ανέβει το μορφωτικό επίπεδο αυτής της κοινωνίας και σοβαρευτούμε σαν άνθρωποι, κλείσουμε τα ηλίθια ΜΜΕ με τις ηλίθιες tv personnes (!) μπας και κάνουμε 1-2 βήματα πιο γρήγορα.

ΥΓ Rappader, το avatar σου είναι μεγάλη αλλαγή...
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Jan 10, 2007 2:54 pm

Σε γενικές γραμμές είμαι εδώ. Εξαρτάται τι το εδώ σημαίνει.

Όσο προχωράει η συζήτηση τόσο κατανοεί κανείς ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, πολιτικές φιγούρες, σαφείς πολιτικές επιλογές και προχωρημένα κοινωνικά αιτήματα.

Υπάρχει περιχαράκωση γύρω από ένα ζήτημα που δεν θα όφειλε να απασχολεί κανέναν. Σε ζητήματα προόδου, σε ζητήματα ζωής δεν υπάρχουν συνταγματικές συνταγές. Και όπως είπε και ένας δάσκαλος, ποτέ ένας νόμος δεν υπήρξε προοδευτικότερος από την κοινωνία. Στην καλύτερη, μετουσίωνε την κοινωνική απαίτηση, για να γίνει κατεστημένο τη στιγμή της ψήφισής του. Όπως και ο γνωστός μας 1268/82, λέω εγώ. Που έφερε την αποχουντοποίηση στα πανεπιστήμια (και πολλά άλλα...πολλά...τα οποία πήραν το εκκρεμές από τη μία μεριά και αντί να το ισορροπήσουν του έδωσαν μια σφαλιάρα και πήγε στην άλλη).

Όσο έχω συζητήσει το θέμα με ανθρώπους υπέρ ή κατά της μεταρρύθμισης ομολογώ ότι έχω ακούσει εξαιρετικά επιχειρήματα και από τις δυο πλευρές, με τα οποία θα μπορούσα εξίσου εύκολα να ταχθώ, οποιαδήποτε και αν είναι η άποψή μου. Αυτό μαρτυρά πως αν το άρθρο 16 είναι η απάντηση, τότε κανείς μας δεν γνωρίζει ποιό είναι το ερώτημα. Γιατί σίγουρα, μια συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι λύση. Όπως λύση δεν είναι και η ακινησία την οποία δυστυχώς πολλοί προτάσσουμε φοβούμενοι την όποια εξέλιξη. Επειδή μάθαμε έτσι, επειδή μάθαμε και την εξέλιξη άλλων μεταρρυθμίσεων, επειδή φοβόμαστε για το μέλλον που τρέχει και του οποίου τα χαρακτηριστικά δεν διδαχτήμαε επαρκώς για να το διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις με άλλους.

Θα με ενοχλούσε να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα; Όχι. Σε καμία περίπτωση. Θα με ενοχλούσε σε τελική ανάλυση να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Εξαρτάται. Τι πάει να πεί ιδιωτικό και τι πάει να πει δημόσιο; Είναι το πρόβλημα κανενός από εμάς εν τέλει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ή μήπως είναι το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης, των ίσων ευκαιριών, της ίσης δυνατότητας ενός ευπόρου και ενός απόρου να προσεγγίσει το πανεπιστήμιο αυτό μέσω ενός συστήματος στο οποίο διοχετεύεται η κοινωνική ανισότητα μέν, αλλά δεν διογκώνεται δε. Ένα σύστημα όπως οι πανελλήνιες, π.χ. το οποίο μοιάζει με τον ορισμό της δημοκρατίας κατά Tσώτσιλ: είναι το καλύτερο από τα χειρότερα...δεν είναι καθόλου εύσχημο και πλήρες, αλλά ίσως είναι ο τελευταίος πραγματικά αντικειμενικός θεσμός στην Ελλάδα.

Το έτερο ερώτημα κατ' εμέ είναι αυτό των διδάκτρων. Αν και εφόσον μπορούν όλοι να προσεγγίσουν αυτά τα ιδρύματα δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να υπάρχουν. Και ναι μπορούν να υπάρξουν, όπως υπάρχουν ιδρύματα υποτροφιών. Δεν είναι καλώς ή κακώς πάντοτε η μεγιστοποίηση του κέρδους και η ελαχιστοποίηση του κόστους η οπτική του ιδιώτη. Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε άλλη εμπειρία, αυτή της γενιάς των 700 ευρώ. Αλλά αυτό δεν είναι καπιταλισμός, είναι ολιγοπωλιακός, αν όχι μονοπωλιακός ανταγωνισμός. Που δεν είναι και ανταγωνισμός σε τελική ανάλυση αλλά μια ιδιόμορφία που σήμερα λέγεται Ελλάδα. Και αυτό ίσως να λύνεται με αντίδραση, αν και δεν το νομίζω. Νομίζω ότι λύνεται με περισότερρη πολιτική, με περισότερρο βάθος, με καλυτερη γνώση. Αναθεώρηση του 16 μπορεί να σημαίνει τα πάντα. Προσωπικά είμαι υπέρ μιας πιθανής μερίδας τέτοιων μεταρρυθμίσεων. Καμία όμως από αυτές δεν προβλέπει να γίνει ο Ξυνής πανεπιστήμιο, καμία από αυτές δεν πρόβλέπει ότι έγινε με τα σχολεία όπου είχες τον de facto διαχωρισμό του συστήματος στα 2. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να λές όχι σε ιδρύματα που ναί μεν είναι μη κρατικά, αλλά δεν έχουν σαν σκοπό το κέρδος αλλά την έρευνα, την ποιότητα, την παιδεία και όχι την εκπαίδευση. Υπάρχουν αυτά τα ιδρύματα σήμερα στην Ελλάδα; Δυστυχώς όχι. Μπορούν να υπάρξουν; Ένα ενδελεχές κοίταγμα στον καθρέφτη για τον καθένα μας, είναι η μόνη απάντηση. Και η αποδοχή πως με τα προνόμια έρχονται και ευθύνες, και με την άρνηση η πιθανότητα της ακινησίας. Που ναι μεν δεν νοιώθουμε ότι βλάπτει, αλλά είναι ίσως σαν τις αργές ασθένειες εκείνες που δεν τις αντιλαμβάνεσαι παρά μόνο στο τέλος
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jan 10, 2007 4:10 pm

Απλά :smt038 :smt038 :smt038
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Jan 10, 2007 4:35 pm

marauder έθεσες πολύ όμορφα τα ερωτήματα, αλλά - συγχώρησε με αν κάνω λάθος - ποιά είναι η άποψη σου;

Κατάλαβα ότι δεν είσαι αντίθετος στην γενικότερη ιδέα της ίδρυσης μη-δημοσίων πανεπιστημίων και σε αυτό συμφωνώ. Αλλά από εκεί και πέρα? Εγω πχ διαφωνώ με τον τρόπο που πάει να γίνει τώρα, γιατί μου μυρίζει πολύ προχειροδουλειά.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Wed Jan 10, 2007 7:12 pm

Ο marauder ήταν ένα άτομο το οποίο στο παρελθόν είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 και το οποίο τώρα εκφράζει τις επιφυλάξεις του ως προς το θέμα της αξιοκρατίας . Δεν τοποθετήθηκε όμως στο θέμα τις υποβάθμισης του δημοσίου πανεπιστημίου και το ζήτημα του παιδεία vs εκπαίδευση και τελικα αν είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της συνταγματικής αναθεώρησης την δεδομένη χρονική στιγμή...

ΥΓ rappader ικανοποιήθηκες?
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Wed Jan 10, 2007 7:17 pm

Vag_plir wrote:Ο marauder ήταν ένα άτομο το οποίο στο παρελθόν είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 και το οποίο τώρα εκφράζει τις επιφυλάξεις του ως προς το θέμα της αξιοκρατίας . Δεν τοποθετήθηκε όμως στο θέμα τις υποβάθμισης του δημοσίου πανεπιστημίου και το ζήτημα του παιδεία vs εκπαίδευση και τελικα αν είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της συνταγματικής αναθεώρησης την δεδομένη χρονική στιγμή...

ΥΓ rappader ικανοποιήθηκες?
Νόμιζα πως τούτη είναι σχολή πληροφορικής όχι δικηγόρων.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jan 10, 2007 8:42 pm

Χαίρομαι που ένα μέλος του venus επέστρεψε ύστερα από καιρό για να κάνει ένα (μακροσκελές ως συνήθως) post. Εγώ κατάλαβα ότι είναι υπέρ της Συνταγματικής αναθεώρησης την δεδομένη χρονική στιγμή και ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Κάνει διαχωρισμό μεταξύ των μη κρατικών Πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Vag_plir wrote: ΥΓ rapadder ικανοποιήθηκες?
Ναι.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Jan 10, 2007 8:59 pm

Ένα ενδελεχές κοίταγμα στον καθρέφτη για τον καθένα μας, είναι η μόνη απάντηση.
Ποιός τολμά, όμως, να κοιτάξει ευθέως στον καθρέπτη;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Jan 11, 2007 9:58 am

Έχω κι άλλη ερώτηση:
μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ποιόν τρόπο ακριβώς υποβαθμίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο αν ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια?

Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πως επηρρεάζει η ίδρυση τέτοιων πανεπιστημίων και πως μπορεί να υποβαθμίσει τα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως π.χ. το Πάντειο Πανεπιστημίο που σε όλη την ιστορία του έχει βγάλει κάτι παραπάνω από 200 δημοσιεύσεις.
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Thu Jan 11, 2007 12:01 pm

silegav wrote:Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πως επηρρεάζει η ίδρυση τέτοιων πανεπιστημίων και πως μπορεί να υποβαθμίσει τα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως π.χ. το Πάντειο Πανεπιστημίο που σε όλη την ιστορία του έχει βγάλει κάτι παραπάνω από 200 δημοσιεύσεις.
πραγματικά δε βλέπουμε τα χάλια μας έτσι όπως είναι τώρα και μας πειράζει η αναθεώρηση του 16!

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για την αναθεώρηση του αρ16 και πριν λίγο καιρό για το νόμο πλαίσιο δεν έκαναν τίποτα για την αναβάθμιση του πανεπιστημίου τόσα χρόνια. Αυτό που βλέπω είναι ότι όλες οι διεκδικήσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επίσης δε θα καταλάβω ποτέ γιατί αυτοί που διαφωνούν με κάποια πράγματα δεν μπορούν να τα συζητήσουν αξιοπρεπώς με τους υπευθύνους, να έχουν προτάσεις και να αντιπαρατεθούν εποικοδομητικά αντί να λένε ένα "όχι" κάθε φορά που πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Γιατί τους ικανοποιεί τόσο η σημερινή κατάσταση που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Thu Jan 11, 2007 12:16 pm

@silegav & nantia_86
nantia_86 wrote: πραγματικά δε βλέπουμε τα χάλια μας έτσι όπως είναι τώρα και μας πειράζει η αναθεώρηση του 16!
Ακριβως αυτο ολοι συμφωνουμε οτι δεν λειτουργει το δημοσιο πανεπιστημιο οπως πρεπει και οτι εχει πολλες ελλειψεις...κατι που δεν προκειται να βελτιωθει ομως με την ιδρυση των ιδιωτικων...καθε φορα που ηρθε ο ιδιωτικος τομεας ΟΧΙ να αντικαταστησει αλλα να συμπληρωσει τον δημοσιο ο τελευταιος ουσιαστικα οχι μονο δεν βελτιωθηκε αλλα εγινε χειροτερος απο οτι ηταν....αρα αυτοι που λενε οχι στην αναθεωρηση δεν λενε οχι στην ιδρυση των ιδιωτικων αλλα στην χρονικη σειρα με την οποια θα γινουν οι αλλαγες στην παιδεια....Πρωτα αναβαθμιζεις και ισχυροποιεις το δημοσιο πανεπιστημιο και μετα ιδρυεις και τα ιδιωτικα....([offtopic]Επισης εχω να αναφερω οτι σε λιγο καιρο θα αναθεωρηθει και το αρθρο που αναφερεται στην προστασια των δασων κατι που μας αφορα ολους , δεν νομιζω να επιβαλλεται απο την Ε.Ε και πρεπει να μας απασχολησει.....[/offtopic])
Last edited by hello_kitty on Thu Jan 11, 2007 12:46 pm, edited 2 times in total.
Να ζεις με παθος την καθε σου στιγμη....
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Jan 11, 2007 12:17 pm

Γιατί είστε κοντόφθαλμοι ? Σε ποια χώρα ζείτε ?

Καταρχήν σπέρνουμε ΑΕΙ /ΤΕΙ σε όλη την χώρα βάζουμε άχρηστους φοιτητές χωρίς την επιλογή τους(γιατί το σύστημα τους παράγει, δε φταίνε αυτοί) και μετα υποχρηματοδοτούμε...

Από εκεί και πέρα έχουμε τους γόνους της ανώτερης οικονομικά τάξης να γεμίζουν τους Dereeδες τους Λαβέρνες και τους American Kentucky Fried Chicken University....

Μέτα με την εύκολη εισαγωγή και τα σίγουρα κέρδη πολλοί μεγαλο καθηγητάδες οικονομικών και πληροφορικής γιατί δε νομίζω να ανοίξει κανεις πανεπιστήμιο φιλολογικών και ιατρικης θα πάνε στα ιδιωτικά για τα λεφτά και γιατί κοντά στα σπίτια τους είναι και ίσως και να βαριούνται και τη γραφειοκρατία του δημοσίου...

Και φυσικά όλοι οι γόνοι στα κυκλώματα είναι και θα βρούνε δουλειά στο καπάκι και τσουπ η αξιολόγηση να τους κάνει θεα το μουσακά...

Και μετά καημένε επαρχιώτη, δημοσιο υπαλλιλίσκε και αγροτάκο να βρεις τα φράγκα να στείλεις το παιδί στο goodies university...

Οτι θα υπάρξουν καλά ΑΕΙ θα υπάρξουν ενδεχομένως άντε κανα ALBA, AIT αλλά τα εργασιακά δικαιώματα και ειδικά στο κλάδο μας είναι που είναι νιανια τώρα και με την υπερπροσφορά χαρτιών ΑΕΙ θα πάνε στον πάτο... Πόσο πιο πάτο όταν μιλάμε για 700 ευρώ το μήνα δε ξέρω...

Και φτάνει και το παραμύθι του εξωτερικου... Γιατί κακό είναι να ταξιδεύουν οι νέοι και να βλέπουν άλλους πολιτισμούς... Και η ΕΕ υποτίθεται δεν είναι εξωτερικό...

Το θέμα δεν είναι τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ας γίνουν καλά τα δημόσια και μετά ας ανοίξουν και ιδιωτικά. Μήπως στην υγεία έγιναν καλύτερα τα δημόσια... Και δείτε τα ιδιωτικά.... Ξενοδοχείε υπερλουξ, υπερκοστολόγηση και επιστημονικότητα μηδέν... Στα επίγοντα στα δημόσια στέλνουν αλλλα στο μυαλό του κόσμου ΙΑΣΩ και Υγίεια top και ας τα σκάνε τρελά και ας είναι καλοί γιατροι στα δημόσια αλλά τα πνίγει το δημόσιο...

Το ίδιο θα γίνει και στα πανεπίστημια
my 2 cents
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jan 11, 2007 12:31 pm

Από την άλλη, ο κος Βενιζέλος, παραδέχθηκε ότι, εφ' όσον οι ιδιώτες δωρητές επιθυμούν τα ΑΕΙ αυτά να είναι ΝΠΙΔ, θα πρέπει να προβλεφθεί ως πρόσθετη δυνατότητα στο Σύνταγμα, «να μπορούν να ιδρυθούν και μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά, κοινωφελή, πλήρως αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια, ενταγμένα όμως σε ενιαίο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα δημόσια. Να μπαίνεις με το βαθμό σου από ενιαίο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων και, αν έχεις δυνατότητα θα πληρώνεις τα δίδακτρα και αν δεν έχεις, θα σου χορηγούν υποτροφίες».
Αυτή η παράθεση είναι από τη χθεσινή συνεδρίαση της βουλής. Απ' όσο έχω καταλάβει από δημοσιεύματα της Καθημερινής και της Ναυτεμπορικής, η κυβέρνηση είναι διατεθιμένη να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για τυχόν αλλαγές στο δικο της σχέδιο και δεν είναι απόλυτη στην αρχική μορφή. Η παράθεση πιο πάνω δείχνει ότι η αντιπολίτευση θέλει να μειώσει το φαινόμενο που περιγράφεις πιο πάνω Pap. Δηλαδή το να μπαίνουν στα "μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια" μέσω του ίδιου συστήματος πανελληνίων εξετάσεων και να δίνονται υποτροφίες στους πραγματικά έχοντες ανάγκη χρηματοδότησης. Με άλλα λόγια και αυτές οι σχολές θα έιναι μέσα στο μηχανογραφικό και αφού δώσεις εξετάσεις αν θέλεις δηλώνεις και κάποιες από αυτές εκτός από τις δημόσιες και αν πιάσεις τη βαθμολογία τότε αν έχεις πληρώνεις τα δίδακτρα αλλιώς ζητάς υποτροφία.
Εγώ αυτό καταλαβαίνω και νομίζω ότι αυτό θέλουν να προωθήσουν. Σε αυτό το πλάισιο νομίζω ότι δε θα συμβαίνει αυτό που λες παραπάνω.

Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση? Υπό την ίδια έννοια γιατί επιτρέπεται να υπάρχουν ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια? Τι διαφορά έχουν στο τέλος όμως αυτοί που αποφοιτούν ιδιωτικό Λύκειο με αυτούς που αποφοιτούν από Δημόσιο? Όλοι πανελλήνιες δε δίνουν στο ίδιο σύστημα? Όλοι το ίδιο μηχανογραφικό δε συμπληρώνουν με βάση τους βαθμούς που γράψανε στα γραπτά που διορθώνουν ανώνυμα, τυχαίοι καθηγητές-διορθωτές που τυχαία παίρνουν στα χέρια τους γραπτά με καλυμένα τα ονόματα αυτών που τα έχουν παραδώσει? Όλοι στο ίδιο καζάνι δεν μπαίνουν τελικά?
Post Reply

Return to “off-topic”