Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
- mikros
- byte level
- Academic status: Alumnus/a
Κλασική αντίδραση εγωιστικού ατόμου. Πότε και για κανέναν λόγο δεν φταίει ο εαυτούλης μας! Απλά τα ρίχνουμε στους άλλους(καθηγητές) για να την βγάλουμε καθαρή!Αν χαθούν μαθήματα που αν και έχουν συμπληρώσει τις προβλεπόμενες από το νόμο 10.5 βδομάδες διαλέξεων τότε αυτό είναι αποκλειστικά στις ευθύνη των καθηγητών.
Δεν νομίζω πως ένας καθηγητής μπορεί να αντιπροσωπεύσει ολόκληρη τη συγκλητο! Πόσο μάλλον όταν η ίδια η συγκλητος είναι σε "αμηχανία" και δεν ξέρει τι να κάνει.Εγώ θυμάμαι ότι το Μάιο, πολύ πριν γίνει αυτό το περιστατικό με τη σύγκλητο, είχε έρθει μέσα σε γενική συνέλευση ένας καθηγητής από τη Στατιστική και μας διαβεβαίωσε ότι η εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί, δεν πρόκειται να αφήσουν(οι καθηγητές) να χαθεί.
Έστω ότι ισχύει αυτο που λες. Μπορείς να μου πεις ένα μάθημα του έτους σου στο οποίο έχεις κάνει 10,5 βδομάδες διαλέξεων; Και προφανώς μιλάω για εβδομάδες διαλέξεων όχι το χρονικό διάστημα απο τότε που άρχισε το εξάμηνο!Επίσης να πώ ότι το "χάσιμο" της εξέτασης ενος μαθήματος δεν συμπαρασύρει και όλα τα άλλα μαθήματα.
Δεν νομίζω πως ο καθηγητης του πανεπιστημίου που ονειρευόμαστε και πολεμάμε για αυτό, θα πρέπει να βάζει της προσωπικές του επιδιωξεις και απόψεις πάνω απο το έργο του! Και το έργο του είναι να μεταφέρει κάποιες γνώσεις στους φοιτητές. Με άλλα λόγια δεν δέχομαι ότι κάποιος είναι καθηγητης όταν λέει στηρίζω τι κινητοποιήσεις και παράλληλα βοηθάω τους φοιτητές επιτρέποντας να δώσουν άσχετα αν είναι άσχετοι. Αν μην τι άλλο υποβαθμίζει το πτυχίο που θέλει με τις απόψεις του να αναβαθμίσει.Με δυο λόγια η πλειοψηφία των ίδιων των καθηγητών στήριζε τις κινητοποιήσεις και κυρίως γι' αυτό το λόγο δε χάθηκε η εξεταστική.
Last edited by mikros on Wed Jan 24, 2007 4:39 pm, edited 1 time in total.
- Fairy
- Gbyte level
Αν αυτό ισχύσει, ποιο μάθημα θα γράψουμε πρώτο; Αυτό που αναβλήθηκε ή αυτό που ήταν προγραμματισμένο από πριν εκείνες τις μέρες (με τα πρώτα μαθήματα να κολλάνε στο τέλος);Domindora wrote:παιδια μην αγχωνεστε.Στο πλαισιο που υπερψηφιστηκε γραφει μεταξυ αλλων στο "αποφασιζουμε":Αναβολη για μια εβδομαδα της εναρξης της εξεταστικης.
Οποτε ακομη κι εαν δεν αποφασιστει να συνεχιστει η καταληψη την επομενη εβδομαδα αποκλειεται να γραψουμε στις 30!θα παει μια εβδομαδα μετα η εναρξη των εξετασεων.
Χωρίς επίσημη ανακοίνωση όλα είναι μάλλον μπάχαλο...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
To "αποφασίζουμε" δεν μπορεί να υφίσταται, και αν υφίσταται, είναι πολύ άκυρη λέξη... Ωραίος όποιος το έγραψε έτσι!!! Μήπως να ψηφίσει και τον Κρατικό Προϋπολογισμό η Γ.Σ.;;;;;Zifnab wrote:Τι πάει να πεί αποφασίζουμε? Δηλαδή στη Γ.Σ αποφασίζουμε τι θα πει η πρυτανεία για την εξεταστική ? Άλλο απαιτούμε και άλλο αποφασίζουμε!

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- lewton
- Kilobyte level
Κι όμως, ο σύλλογος φοιτητών, μέσω της ΓΣ όμως και όχι μέσω του ΔΣ, έχει αυτή την εξουσία.Zifnab wrote:Τι πάει να πεί αποφασίζουμε? Δηλαδή στη Γ.Σ αποφασίζουμε τι θα πει η πρυτανεία για την εξεταστική ? Άλλο απαιτούμε και άλλο αποφασίζουμε!
Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
Από τη στιγμή που η ΓΣ του συλλόγου φοιτητών αποφάσισε αναβολή της εξεταστικής για μια εβδομάδα, η εξεταστική πάει για τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Το αν θα βγει νέο πρόγραμμα ή αν θα πάει απλά η πρώτη εβδομάδα στο τέλος είναι κάτι που ελπίζω να το μάθουμε σύντομα.
ΥΓ. Δε θα ήταν χρήσιμο να ρωτάει ο καθένας αν έμαθε κανένας άλλος τι αποφασίστηκε για την εξεταστική. Εννοείται ότι όποιος μάθει κάτι θα σπεύσει να το γράψει.
Stop playing games... feel them.

- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Συγνώμη κιόλας που θεωρώ αρκετά άτομα από τη Γ.Σ. ανεύθυνα για να αποφασίζουν για τέτοια πράγματα... Ελπίζω να μην αποτελέσει αυτή η δυνατότητα νέο έναυσμα για αυθαιρεσίες επί των συναδέλφων, οι οποίοι νοιάζονται για την εξεταστική. Δυστυχώς, αρκετοί είναι στενόμυαλοι και δε γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται, προς όφελος όλων, τα δικαίωματα που έχουμε στην κατοχή μας...lewton wrote:Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
Tamiya rulezZz....
- Serendipity
- Gbyte level
καταρχας ειναι βαρια λεξη η ανευθυνοτητα.απλα καποιους τους εκφραζει η καταληψη αλλους οχι και εχουν ολοι δικαιωμα να εκφραστουν οπως θελουν.Ωστοσο,αυτοι που δν θελουν την καταληψη ας πανε να ψηφισουν στη γενικη, εχουν και αυτοι την ελευθερια της εκφφρασης και ας μην τα βαζουν με τους αλλους που απλως εκφραζουν τη γνωμη τους.Δεν βγαζω την ουρα μου απ'εξω ουτε εγω πηγα να ψηφισω σε αυτη τη συνελευση εχω και εγω μεριδιο ευθυνης για αυτην την καταληψη οπως και ολοι οσοι δεν πηγαν να εκφρασουν την αντιθεση τους ή γενικα τη γνωμη τους για διαφορους λογους.Επισης,πρεπει να σεβομαστε την αποψη των αλλων οσο και αν ειμαστε αντιθετοι με αυτη.Φυσικα ,δεν θελω να ερθω σε ατιπαραθεση με κανεναν σας ουτε κατακρινω αυτα που εχουν ειπωθει.Απλα διατυπωνω και εγω την ταπεινη μου αποψη.TaRaNTuLa wrote:Συγνώμη κιόλας που θεωρώ αρκετά άτομα από τη Γ.Σ. ανεύθυνα για να αποφασίζουν για τέτοια πράγματα... Ελπίζω να μην αποτελέσει αυτή η δυνατότητα νέο έναυσμα για αυθαιρεσίες επί των συναδέλφων, οι οποίοι νοιάζονται για την εξεταστική. Δυστυχώς, αρκετοί είναι στενόμυαλοι και δε γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται, προς όφελος όλων, τα δικαίωματα που έχουμε στην κατοχή μας...lewton wrote:Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
φιλικα και συναδελφικα.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- tZoLe
- Venus Former Team Member
TaRaNTuLa wrote:Συγνώμη κιόλας που θεωρώ αρκετά άτομα από τη Γ.Σ. ανεύθυνα για να αποφασίζουν για τέτοια πράγματα... Ελπίζω να μην αποτελέσει αυτή η δυνατότητα νέο έναυσμα για αυθαιρεσίες επί των συναδέλφων, οι οποίοι νοιάζονται για την εξεταστική. Δυστυχώς, αρκετοί είναι στενόμυαλοι και δε γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται, προς όφελος όλων, τα δικαίωματα που έχουμε στην κατοχή μας...lewton wrote:Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
Πες τα μεγάλε δημοκράτη και σε μας και σε όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει δημοκρατία. Μη σταματάς.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- hello_kitty
- Kilobyte level
Πάντως αυτό που συμβαίνει από πέρσυ τον Μάιο στο αμφιθέατρο Α όταν γεμίζει για την ΓΣ απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δημοκρατική διαδικασία.tZoLe wrote:TaRaNTuLa wrote:Συγνώμη κιόλας που θεωρώ αρκετά άτομα από τη Γ.Σ. ανεύθυνα για να αποφασίζουν για τέτοια πράγματα... Ελπίζω να μην αποτελέσει αυτή η δυνατότητα νέο έναυσμα για αυθαιρεσίες επί των συναδέλφων, οι οποίοι νοιάζονται για την εξεταστική. Δυστυχώς, αρκετοί είναι στενόμυαλοι και δε γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται, προς όφελος όλων, τα δικαίωματα που έχουμε στην κατοχή μας...lewton wrote:Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
Πες τα μεγάλε δημοκράτη και σε μας και σε όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει δημοκρατία. Μη σταματάς.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- hello_kitty
- Kilobyte level
Αγαπητε Zifnab δεν συμφωνω απολυτα με την αποψη σου...σιγουρα η μειοψηφια δεν μπορει να αποφασιζει αλλα κανεις δεν απαγορευσε σε κανεναν να ερθει να διατυπωσει την αποψη του και να ψηφισει αναλογως...Εμενα εκεινο που με απασχολει ειναι γιατι μονο 1200-1500 φοιτητες ερχονται στις ΓΣ????Zifnab wrote:Συμφωνώ - Δεν μπορούν 1200-1500 φοιτητές να κανονίζουν την μοίρα των υπόλοιπων 5-6000, που δεν εμφανίστηκαν στις Γ.Σ...
Last edited by hello_kitty on Wed Jan 24, 2007 5:38 pm, edited 1 time in total.
Να ζεις με παθος την καθε σου στιγμη....
- sagwnias
- Gbyte level
Ναι αλλα καπως πρεπει να παρθει μια αποφαση..Zifnab wrote:Συμφωνώ - Δεν μπορούν 1200-1500 φοιτητές να κανονίζουν την μοίρα των υπόλοιπων 5-6000, που δεν εμφανίστηκαν στις Γ.Σ...
Ας κατεβουν οι 5-6000 να ψηφισουν αν δεν θελουν να να κανονιζουν τη μοιρα τους 1200-1500 ατομα και να μην καθονται σπιτι πισω απο ενα υπολογιστη και γραφουν..
Οποιος θελει ή δεν θελει καταληψη να παει να ψηφισει! Αυτα που λεμε εδω περα τα βλεπουν 10-20 ατομα μονο..
Φιλικα!
ΥΓ. Δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα της καταληψης,αλλα ειμαι κατα της αναθεωρησης του αρθρου..
- nantia_86
- Academic status: N>4
Διαφωνώ μ'αυτό που λες,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει καταστατικό αυτού του "συλλόγου" . Το καταστατικό είναι αυτό που πρέπει να ορίζει ποια είναι η απαρτία, με ποιο ποσοστό φοιτητών μπορεί να παίρνεται μια απόφαση. Και μη μου πειτε ότι μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή απαρτία αυτή του αμφιθεάτρου Α(σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο) για ένα σύλλογο των 10000 φοιτητών.sagwnias wrote:
Ναι αλλα καπως πρεπει να παρθει μια αποφαση..
Ας κατεβουν οι 5-6000 να ψηφισουν αν δεν θελουν να να κανονιζουν τη μοιρα τους 1200-1500 ατομα και να μην καθονται σπιτι πισω απο ενα υπολογιστη και γραφουν..
Οποιος θελει ή δεν θελει καταληψη να παει να ψηφισει! Αυτα που λεμε εδω περα τα βλεπουν 10-20 ατομα μονο..
- lewton
- Kilobyte level
Εσύ έγραψες ότι η ΓΣ του συλλόγου φοιτητών δεν έχει τη δυνατότητα να αναβάλει τις εξετάσεις, και η ειρωνία σου ήταν σχετικά με αυτό.TaRaNTuLa wrote:Συγνώμη κιόλας που θεωρώ αρκετά άτομα από τη Γ.Σ. ανεύθυνα για να αποφασίζουν για τέτοια πράγματα... Ελπίζω να μην αποτελέσει αυτή η δυνατότητα νέο έναυσμα για αυθαιρεσίες επί των συναδέλφων, οι οποίοι νοιάζονται για την εξεταστική. Δυστυχώς, αρκετοί είναι στενόμυαλοι και δε γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται, προς όφελος όλων, τα δικαίωματα που έχουμε στην κατοχή μας...lewton wrote:Kρίμα η άστοχη ειρωνία ορισμένων.
Τώρα μην το γυρνάς στο αν θα έπρεπε να έχει αυτή τη δυνατότητα.
Άλλο το ένα και άλλο το δεύτερο.
Stop playing games... feel them.

- sagwnias
- Gbyte level
Απ τη στιγμη που δεν υπαρχει καταστατικο τι πρεπει να κανουμε;;Να μαζευτουνε οι 10000 φοιτητες για να παρθει μια αποφαση; Ειμαστε σοβαροι; Εκτος αν ξερεις εσυ αλλο τροπο..nantia_86 wrote:Διαφωνώ μ'αυτό που λες,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει καταστατικό αυτού του "συλλόγου" . Το καταστατικό είναι αυτό που πρέπει να ορίζει ποια είναι η απαρτία, με ποιο ποσοστό φοιτητών μπορεί να παίρνεται μια απόφαση. Και μη μου πειτε ότι μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή απαρτία αυτή του αμφιθεάτρου Α(σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο) για ένα σύλλογο των 10000 φοιτητών.sagwnias wrote:
- tZoLe
Δηλαδή αν υπήρχε καταστατικό θα μαζεύονταν 10000 άτομα;;;Εγώ νομίζω πως πάλι θα αδιαφορούσε η πλειοψηφία ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας.nantia_86 wrote:Διαφωνώ μ'αυτό που λες,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει καταστατικό αυτού του "συλλόγου" . Το καταστατικό είναι αυτό που πρέπει να ορίζει ποια είναι η απαρτία, με ποιο ποσοστό φοιτητών μπορεί να παίρνεται μια απόφαση. Και μη μου πειτε ότι μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή απαρτία αυτή του αμφιθεάτρου Α(σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο) για ένα σύλλογο των 10000 φοιτητών.sagwnias wrote:

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
έτσι
- rapadder
- Gbyte level
Μια λύση είναι να γίνονται Γ.Σ. ανά τμήμα και να αθροίζονται οι ψήφοι. Έτσι γίνεται και στις άλλες σχολές. Έτσι κάθε τμήμα θα θέλει ένα Αμφιθέατρο και αυτό θα είναι πιο λειτουργικό και αντιπροσωπευτικό. Αν δεν υπάρχει συμμετοχή από ένα τμήμα, τότε η ΓΣ (του αντίστοιχου τμήματος) θα είναι άκυρη. Συμμετοχή ορίζεται τουλάχιστον 500 άτομα (συνολικοί ψήφοι) από ένα τμήμα. Να συμμετέχει δηλαδή τουλάχιστον το 50% των (ενεργών) φοιτητών του έτους. Αν ένα πλαίσιο ψηφισθεί από την πλειοψηφία των τμημάτων, τότε εφαρμόζεται αυτό το πλαίσιο.
Διαφορετικά θα γίνεται το μπάχαλο του αμφιθεάτρου Α. Δεν θα φάω 5 ώρες από την ζωή μου σε έναν θάλαμο αερίων (από τον καπνό των τσιγάρων) και ζέστης για να ψηφίσω κατά. Έλεος.
Διαφορετικά θα γίνεται το μπάχαλο του αμφιθεάτρου Α. Δεν θα φάω 5 ώρες από την ζωή μου σε έναν θάλαμο αερίων (από τον καπνό των τσιγάρων) και ζέστης για να ψηφίσω κατά. Έλεος.
Last edited by rapadder on Wed Jan 24, 2007 7:24 pm, edited 2 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- tZoLe
rapadder wrote:Μια λύση είναι να γίνονται Γ.Σ. ανά τμήμα και να αθροίζονται οι ψήφοι. Έτσι κάθε τμήμα θα θέλει ένα Αμφιθέατρο και αυτό θα είναι πιο λειτουργικό και αντιπροσωπευτικό. Το άλλο είναι να καταργήσουμε την ΓΣ και να προωθήσουμε λύσεις ηλεκτρονικής δημοκρατίας. Η ΓΣ θα έχει απλά το ρόλο να γίνεται μια συζήτηση.
Για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου γιατί θα πεταχτεί κανένας πιο έξυπνος από μένα να μου την πει. Δε διαφωνώ σε καμία περίπτωση με τα όσα προτείνεις, απλά καλό θα ήταν να μας έλεγες πως και ποιός πρέπει να τα εφαρμόσει αυτά;Ποιος μπορεί να πάρει την απόφαση για αυτή την αλλαγή στο τρόπο διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων;;; Μήπως ο φοιτητικός σύλλογος χωρίς καταστατικό;;;

έτσι