Παραχώρηση 3 αιθουσών στο τμήμα Πληροφορικής

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Παραχώρηση 3 αιθουσών στο τμήμα Πληροφορικής (απο 12-16 & 19-23 Φεβρουαρίου)

Poll ended at Wed Feb 14, 2007 2:59 pm

Είμαι υπέρ της παραχώρησης
15
31%
Είμαι κατά της παραχώρησης
22
45%
Είμαι ουδέτερος
12
24%

Total votes: 49
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Παραχώρηση 3 αιθουσών στο τμήμα Πληροφορικής

Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 2:59 pm

Με το κείμενο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε από την φοιτητική κοινότητα (όπως αυτή εκφράζεται από τους εκπροσώπους της και τις πρυτανικές αρχές) την παραχώρηση 3 αιθουσών στο τμήμα Πληροφορικής, με αποκλειστικό σκοπό την αναπλήρωση των μαθημάτων. Θεωρούμε την λύση αυτή απαραίτητη για την αναπλήρωση των χαμένων διαλέξεων και την διασφάλιση της εξεταστικής περιόδου του τμήματος μας. Σκοπός μας είναι το να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός διαλέξεων για κάποια μαθήματα ώστε αυτά να μπορούν να εξεταστούν.
Ελπίζουμε στην κατανόηση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκφράζουμε την αλλυλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Last edited by rapadder on Thu Feb 08, 2007 3:03 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 3:03 pm

Η επιλογή των συγκεκριμένων αιθουσών μπορεί να γίνει με τρόπο ώστε να μην εμποδίζεται η κατάληψη του κτιρίου, εφόσον αυτή αποφασισθεί και για τις επόμενες εβδομάδες. Σκοπός δεν είναι να μποϋκοτάρουμε την κατάληψη. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να παραχωρηθούν αίθουσες εκτός του κεντρικού κτιρίου (π.χ. Δ12). Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα είναι ανοιχτή η σχολή την Δευτέρα.
Πριν ψηφίσετε κατά της παραχώρησης των αιθουσών, πείτε μου πώς να αλλάξω το κείμενο για να είναι πιο γενικό και να εκφράζει και όσους υποστηρίζουν τα αιτήματα της κατάληψης. Μπορεί κάποιος να κατέβει στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας και να διαβάσει το κείμενο ή να το θέσει ως πλαίσιο προς ψήφιση.
Last edited by rapadder on Thu Feb 08, 2007 3:06 pm, edited 1 time in total.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Feb 08, 2007 3:05 pm

Ποιοι είστε εσείς που το ζητάτε? Γιατί 3 αίθουσες; Έχετε κάνει κάποιο χρονοπρογραμματισμό;
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 3:07 pm

Πρός το παρών είμαι εγώ :-), αλλά θα γίνουμε εμείς αν ακόμα ένας ψηφίσει υπέρ. Einherjar, κάνε ποδαρικό :).
Νομίζω 3 αίθουσες είναι αρκετές. Παραπάνω είναι δύσκολο να ζητήσουμε. Ας παραχωρηθούν 3 αίθουσες, ίσως ανοίξει και ένα εργαστήριο και βλέπουμε.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Feb 08, 2007 3:12 pm

ζητάς από αυτούς που κάνουν κατάληψη να σους δώσουν αίθιυσα??? λίγο αντιφατικό αν σου δώσουν

Επίσης, ως τι το ζητάς? Ως μεταπτυχιακός, προπυχιακός?

Πιάσε το αυγό και κούρευτο Σταμ. Δεν θα βγάλεις άκρη στη μπανανία...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Feb 08, 2007 3:14 pm

rapadder wrote:Πρός το παρών είμαι εγώ :-), αλλά θα γίνουμε εμείς αν ακόμα ένας ψηφίσει υπέρ. Einherjar, κάνε ποδαρικό :).
Νομίζω 3 αίθουσες είναι αρκετές. Παραπάνω είναι δύσκολο να ζητήσουμε. Ας παραχωρηθούν 3 αίθουσες, ίσως ανοίξει και ένα εργαστήριο και βλέπουμε.
Εγώ δε μπορώ να είμαι τίποτα άλλο παρά ουδέτερος, λόγω ιδιότητας ;) Εύχομαι πάντως καλή τύχη στην απέλπιδα προσπάθειά σου!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 3:17 pm

Ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αν σε κάποιους αρέσει η ιδέα μπορούν να την προωθήσουν. Είναι μια μικρή πρωτοβουλία, αν βρεί απόκριση μπορεί να σώσει την εξεταστική.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Feb 08, 2007 3:50 pm

Σορρυ, αλλά μου διαφεύγει το νόημα... Έχει κατάληψη η σχολή, και θα κατεβεί πλαίσιο για να ζητά 3 αίθουσες, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να χρησιμοποιηθούν μόνο από το ένα τμήμα ολόκληρης της σχολής??....
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Feb 08, 2007 3:55 pm

Ξέρω οτι θα σας ξενρώσω..

Αλλα ψήφισα "Κατα".. !

Καίγομαι και εγώ όπως πολλοί να πάρουμε πτυχίο το καλοκαίρι και η όλη κατάσταση κάθε άλλο παρα ευχάριστη έιναι..

Παρόλα αυτά όμως δεδομένου οτι δεν κατάβηκα στην φενική συνέλευση θεωρώ οτι δεν έχω το δικαιωμα να ζητάω ιδιαίτερη μεταχείριση στη σχολή..

Μαζι με όλους και εμείς.. Πιστεύω οτι το να ζητάμε κάτι τέτοιο μας βγάζει απο τα πλαίσια της φοιτητικής κοινότητας και ας είμαστε (όσοι είμαστε) αντίθετοι στην απόφαση της κατάληψης της σχολής..!

Θεωρώ καλύτερο μια προσπάθεια συγκέντρωσης για την επερχόμενη ψηφοφορία παρά να ζητάμε κάποιες αίθουσες..
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Thu Feb 08, 2007 3:55 pm

rapadder wrote:μπορεί να σώσει την εξεταστική.
από τι να την σώσει?
δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εξεταστική...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Feb 08, 2007 4:22 pm

Vag_plir wrote:
από τι να την σώσει?
Μακράν η θεϊκότερη ατάκα όλων... :smt046 :smt044 :-D

Σχετικά με την πρόταση, κι εγώ δεν της βρίσκω πολύ νόημα με τις τρέχουσες συνθήκες...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Thu Feb 08, 2007 4:24 pm

Vag_plir wrote:
από τι να την σώσει?
Όντως γιατί να πιστεύει κάποιος ότι η εξεταστική δεν είναι μια χαρα... Αυριο δίνω τεχνολογικά θέματα βιομηχανίας Ι, έχω και ασφαλιστικά μαθηματικά στη σειρα... Όλα καλά πανε! :shock: :shock: :shock:
Πάντως και εγώ δεν συμφωνώ με την προτασή σου rapadder γιατί θεωρώ ότι η κατάληψη είναι κάτι παράνομο και δεν μπορώ να νομιμοποιήσω κάτι παράνομο ζητώντας μια παραχώρηση (κατά τα άλλα καλή πρωτοβουλία γιατί δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι). Προσωπικά θα θεωρούσα μεγαλύτερη μαγκιά για τους καταληψίες να έκαναν αποχή. Αν 1000 άτομα έκαναν μαζική αποχή και συγκεντρώσεις πιστεύω ότι το μήνυμα θα περνούσε και δεν θα ταλαιπωρούνταν και οι υπόλοιποι 8000+ φοιτητές που δεν έχουν την όρεξη για επαναστάσεις και καταλήψεις. Αλλά βλέπεις με την κατάληψη μιλάς ως "Φ.Κ." και ως "οι Φοιτητές" (βλ. οι φοιτητές έχουν κατέβει σε πορεία, οι φοιτητές κάνουν κατάληψη) ενώ με την αποχή μιλάς ως ο εαυτός σου και ως υποσύνολο που στην πραγματικότητα είσαι.
Last edited by Maverick on Thu Feb 08, 2007 4:27 pm, edited 1 time in total.
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 4:26 pm

Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την Γενική Συνέλευση. Κάνουμε μια πρόταση και αναφέρουμε στη ΓΣ ότι έχει βρεί έναν αξιόλογο αριθμό υποστηρικτών (αυτό το σκοπό έχουν οι υπογραφές). Αν τους αρέσει καλώς, αν όχι την απορρίπτουν και η ζωή συνεχίζεται. Ότι γίνει θα γίνει μέσα από την Γ.Σ.
Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω να μείνουμε όλοι στο θέμα. Ας μην ξεκινήσει flame σχετικά με το αν θα χαθεί ή όχι η εξεταστική ή για τις καταλήψεις γενικά. Θα επαναλαμβανόμαστε από topic σε topic και δεν έχει νόημα.
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Thu Feb 08, 2007 4:35 pm

Maverick wrote:Αυριο δίνω τεχνολογικά θέματα βιομηχανίας Ι, έχω και ασφαλιστικά μαθηματικά στη σειρα... Όλα καλά πανε! :shock: :shock: :shock:
Κι εσυ δίνεις θεματα Βιομηχανίας;;; Ρε γμτ δε μου βγαίνει η ύλη μέχρι αύριο... Αλλα ενταξει όλα καλα πανε! :roll:
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Thu Feb 08, 2007 4:56 pm

Ρε συ rapadder θα μας τρελάνεις;;;Εντάξει κι εμείς λέμε την άποψη μας για την κατάληψη αλλά κι εσύ... Μου φαίνεται έχεις ενθουσιαστεί που έχεις 1 to go :-D :lol: :-D :lol: :-D ! Αλλίως δεν καταλαβαίνω γιατί κόβεσαι τόσο εφόσον δεν σε συμπεριλαμβάνει μέσα!!!! Προτείνω να ρίξεις κάνα διαβασματάκι Κανέλλη για την δευτέρα, αλλά όχι πολύ μην μας αγχώσεις κιόλας :-D :lol: :-D :lol: !!

Όλα , πάντα, πολύ φιλικά!!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Thu Feb 08, 2007 4:56 pm

το"να χαθεί η εξεταστική" >< "να μεταφερθεί η εξεταστική"

έτσι για τους κακοπροαίρετους...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 5:09 pm

dimitra wrote:Προτείνω να ρίξεις κάνα διαβασματάκι Κανέλλη για την δευτέρα, αλλά όχι πολύ μην μας αγχώσεις κιόλας :-D :lol: :-D :lol: !!
Όλα , πάντα, πολύ φιλικά!!
Είμαι ακουστικός τύπος :). Πάνω που πήγα να εξασκήσω τις δημιουργικές μου/ ηγετικές μου ικανότητες με προσγειώνεις στην πεζή πραγματικότητα :).
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Feb 08, 2007 5:13 pm

Επειδη θα μεταφερθει δεν σημαινει οτι ολα ειναι καλα κ ωραια. Οι συνεπειες φαινονται μετα.
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Feb 08, 2007 10:58 pm

Συνάδελφοι μην αρπάζεστε για τα ίδια και τα ίδια. shodanjr_gr αν θές άλλαξε την υπογραφή σου, ειδικά σε σχέση με την φωτογραφία που έβαλες θα δημιουργήσει παρεξηγήσεις.
Βλέπω ότι η πρόταση μου είναι σκ@τ@ :). Σε ελάχιστους αρέσει. Κρίμα, αν εξηγούσαμε σε όλους ότι δεν πάμε να σπάσουμε την κατάληψη ή να ακυρώσουμε/ παρακάμψουμε την Γ.Σ. ίσως να το έβλεπαν με καλό μάτι.
tara
byte level
byte level

Post by tara » Thu Feb 08, 2007 11:09 pm

Αν 1000 άτομα έκαναν μαζική αποχή και συγκεντρώσεις πιστεύω ότι το μήνυμα θα περνούσε και δεν θα ταλαιπωρούνταν και οι υπόλοιποι 8000+ φοιτητές που δεν έχουν την όρεξη για επαναστάσεις και καταλήψεις.
Δηλαδη υπερ της καταληψης ειναι μονο 1000 και οι υπολοιποια κατα??Μηπως για τους υπολοιπους 8000 που λες ειναι απλα αδιαφορη η καταληψη?Γιατι δεν πανε να ψηφισουν???

Rappader δε σου κανω επιθεση γιατι δε σε ξερω αλλα μου ακουγεται πολυ αστειο αυτο που ζητας.Μα ειναι δυνατον,η σχολη να εχει καταληψη και να γινεται μαθημα???
Α, μιας και το αναφερεις πια μαθηματα δεν ειναι δυνατον να εξεταστουν?
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Feb 09, 2007 12:13 am

θεωρώ οτι αν γίνει η παραχώρηση θα υπάρχει ασυνέπεια όσον αφορά το θέμα της κατάληψης-απεργίας-κτλ. Δε βλέπω πού και ποιον εξυπηρετεί. Δε μιλάω ελαφρά τη καρδία, δεδομένου ότι με τραβάει πίσω το όλο θέμα και δε μ αφήνει να ξεμπερδέψω οριστικά, όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να αναιρεθεί τπτ. άλλωστε όποιος πίστευε ότι θα πρέπει να καλύψει λίγη ακόμα ύλη το έκανε (πχ Ανδρουτσόπουλος)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Feb 09, 2007 12:23 am

tara wrote:Rappader δε σου κανω επιθεση γιατι δε σε ξερω αλλα μου ακουγεται πολυ αστειο αυτο που ζητας.Μα ειναι δυνατον,η σχολη να εχει καταληψη και να γινεται μαθημα???
Α, μιας και το αναφερεις πια μαθηματα δεν ειναι δυνατον να εξεταστουν?
Εξαρτάται πώς ορίζεις την κατάληψη :). Είναι (αυτο)σκοπός της κατάληψης να νεκρώσει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία; Νομίζω ότι όσοι υποστηρίζουν την κατάληψη θέλουν να περάσουν κάποια μηνύματα. Με το να παραχωρηθούν λίγες αίθουσες (έστω και μόνο για τα κρίσιμα μαθήματα που μια εβδομάδα αναπλήρωσης δεν είναι αρκετή) δεν ακυρώνεται η κατάληψη. Αν ρωτούσαν κάποιον αν η σχολή τελεί υπό κατάληψη η απάντηση πάλι καταφατική θα ήταν.
Πιστεύω ότι όσοι είναι υπέρ θα έδειχναν ευαισθησία αν μάθαιναν ότι στην Java του πρώτου εξαμήνου οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν κάνει μόνο 8 διαλέξεις (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Δεν είναι μόνο αν θα περάσουν ή όχι το μάθημα, έχουν και προγραμματιστικά μαθήματα το επόμενο εξάμηνο και πολλοί από αυτούς θα δυσκολευτούν αρκετά.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”