Περί του Πανεπιστημιακού Ασύλου

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Mon Feb 19, 2007 11:25 pm

Αναφέρεσαι στην έννοια άσυλο ιδεών. Προφανώς και άσυλο ιδεών (υποτίθεται ότι) υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Αλλά και εκτός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει άσυλο ιδεών; Νομίζω ότι όπως έχει η κατάσταση σήμερα μόνο άσυλο ιδεών δεν υπάρχει στα Πανεπιστήμια.
Εννοώ ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του φύλακα. Αν π.χ. συμφωνήσουμε ότι αυτόν τον ρόλο πρέπει να τον έχουν οι φοιτητές και η ακαδημαϊκή κοινότητα γενικά (όπως είναι σήμερα), ουσιαστικά αποδίδουμε αστυνομικό ρόλο στους φοιτητές. Επομένως πάλι έχουμε κάποιας μορφής εξουσία, μόνο που αυτή δεν φοράει στολή. Από το να έχουμε λοιπόν φοιτητές σε αστυνομικό ρόλο, προτιμώ να ισχύει ότι και στους υπόλοιπους χώρους.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Feb 19, 2007 11:35 pm

Δεν υπάρχουν πολλά άσυλα, τουλάχιστον όχι για το σύνταγμα. Για το σύνταγμα νομίζω ότι άσυλο είναι ένα και αφορά την ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών στους χώρους διακίνησης τους.

Οπότε κατ'αρχήν κρίνω την απαγόρευση εισόδου στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους τουλάχιστον άκαιρη (το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να μπει στην σχολή) και κατά δεύτερον την συζήτηση περί φύλαξης των χώρων του πανεπιστημίου θέμα για άλλο topic, καθώς ουδεμία σχέση έχει με το άσυλο.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Mon Feb 19, 2007 11:57 pm

rapadder wrote:Αλλά και εκτός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει άσυλο ιδεών; Νομίζω ότι όπως έχει η κατάσταση σήμερα μόνο άσυλο ιδεών δεν υπάρχει στα Πανεπιστήμια.
Σκόρπιες λέξεις χωρίς αιτιολόγηση...
Όσο για το άσυλο ιδεών εκτός πανεπιστημίου μην ορκίζεσαι , σίγουρα μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ πιο αρμόδια η ακαδημαική κοινότητα να διασφαλίζει τόσο το ίδιο το άσυλο όσο και την τυχόν δυσλειτουργία του παρά ο κάθε διοικητής της ΓΑΔΑ ή Υπουργός Δημοσίας Τάξης

ΥΓ. Δεν έχω κάνει ακόμα ασφάλεια ΠΣ :roll:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 20, 2007 12:04 am

Λυπάμαι που δεν μπορώ να ακολουθήσω σε μια φιλοσοφική συζήτηση, αλλά αν το άσυλο (ιδεών) είναι αυτό που ισχύει σήμερα, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αιτιολογήσω κάτι για το οποίο έχω κάνει άπειρα post σχετικά με το τι ισχύει στην πράξη ;).
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 20, 2007 10:42 am

Μην υποτιμάς τις φιλοσοφικές συζητήσεις.
Πολλά μπορούν να προκύψουν από αυτές, ακόμη και εάν οι συμμετέχοντες δεν το συνειδητοποιούν εκείνη τη στιγμή. ;)
silegav wrote:Νομίζω πως αν πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι για να έχουμε άσυλο ιδεών, αυτό είναι η θέληση (και όχι ο αυτοέλεγχος) των ανθρώπων για τους οποίους είναι χρήσιμη αυτή η ελευθερία.
Λες "θέληση" με την έννοια της διεκδίκησης, του αγώνα, ή με την έννοια της βούλησης, της επιθυμίας;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Feb 20, 2007 11:55 am

Vag_plir wrote:Μπορεί να υπάρξει άσυλο ιδεών χωρίς άσυλο από όσους χειραγωγούν ?Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να υπάρχει άσυλο με παρουσία δυνάμεων ασφάλειας-καταστολών να βγει να το πει...

Πάντως επειδή υπάρχουν και παρανοήσεις , ένας από τους λόγους ύπαρξης του ασύλου είναι για να μπορούν να εκφράζονται και να αναπαράγονται ιδέες στο χώρο του πανεπιστημίου οι οποίες στην κοινωνία δεν είναι αποδεκτές για χ-ψ λόγους.
Πες μου μία πρωτοποριακή ιδέα που έχει ακουστεί μέσα στο Πανεπιστήμιο την τελευταία δεκαετία... Δε νομίζω ότι οι ιδέες καταπιέζονται έξω από το Πανεπιστήμιο στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Το χειρότερο όμως στην όλη κατάσταση είναι ότι ΔΕΝ έχουμε νέες ιδεές σαν γενιά. Όποιος άκουσε καμία να βγει να μας το πει... Το μόνο που ξέρουμε είναι να το παίζουμε μηρυκαστικά: η κακή αστυνομία, το παρακράτος, οι Αμερικανοί, ο Νταβέλης και η λοιπή αρχαιοελληνική ιστορία... Γιατί δεν κάνουμε κάτι εμείς με τη ζωή μας, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να αρθρώσουμε ΔΙΚΟ μας λόγο;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Tue Feb 20, 2007 10:40 pm

Proxenos wrote: Γιατί δεν κάνουμε κάτι εμείς με τη ζωή μας, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να αρθρώσουμε ΔΙΚΟ μας λόγο;
Προσωπικά προσπαθώ και εδώ μέσα τουλάχιστον με λέτε κομματόσκυλο.
Μηδενισμός βλέπεις...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Feb 20, 2007 11:01 pm

aninfected όταν λέω θέληση εννοώ όλα αυτά. Θέληση, δηλαδή βοούληση κι επιθυμία να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν

Proxenos++

[offtopic]
Vag_plir, κριτική δεχόμαστε όλοι...επειδή κι εγώ να σου έχω κάνει (ή να ήθελα να σου κάνω αλλά αυτολογοκρίθηκα) δεν θυμάμαι
Τώρα πόσοι σε είπαν όπως λες...δεν ξέρω και δεν νομίζω να είναι πολλοί...ας μην μηδενίζεις κι εσύ μερικά πράγματα...έχουν συζητήσει πολλοί άλλοι μαζί σου, και νομίζω αυτοί είναι περισσότεροι
[/offtopic]

Πρόσεξε όμως τι αναφέρει ο proxenos
Proxenos wrote:Tο χειρότερο όμως στην όλη κατάσταση είναι ότι ΔΕΝ έχουμε νέες ιδεές σαν γενιά.
Αυτό βαρύνει όλους...ειδικά εμάς που έχουμε περάσει πόσα χρόνια κι εγώ δεν ξέρω στο πανεπιστήμιο και δεν το αλλάξαμε ή δεν προσπαθήσαμε....(κρίση αυτοκριτικής???νομίζω απαραίτητη σε μια τέτοια συζήτηση...σας καλώ όλους να την κάνετε πριν απαντήσετε σε παρόμοια threads)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Feb 21, 2007 9:49 am

silegav wrote:aninfected όταν λέω θέληση εννοώ όλα αυτά. Θέληση, δηλαδή βοούληση κι επιθυμία να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν
Σωστός.Με ποιόν/ους τρόπο/ους, όμως;
Όταν μιλάμε για αγώνα και διεκδίκηση, χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη και προσοχή στο με ποίον τρόπο θα αγωνιστεί κανείς.
Και αυτό το λέω και για τον εαυτό μου, γιατί θυμάμαι διάφορα λάθη που έχω κάνει-και μέσα στο Venus-στο παρελθόν, προσπαθώντας να επιτύχω κάποια πράγματα.

Επίσης, με αφορμή αυτό που είπε o silegav θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχουν πολλά είδη αγώνα.Και το ποιός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να επιτύχεις αυτό που θες, εξαρτάται από το τί είναι αυτό που θες να επιτύχεις.
Π.χ. δεν μπορείς να φέρεις την ειρήνη με τα όπλα μεν, από την άλλη δε δεν μπορείς να ρίξεις ένα καθεστώς μόνο με τον διάλογο.Έτσι δεν είναι;
Αναλόγως, την ελευθερία ( το άσυλο; ) δεν μπορείς να την εξασφαλίσεις με την επιβολή.
silegav wrote:[offtopic]
Vag_plir, κριτική δεχόμαστε όλοι...επειδή κι εγώ να σου έχω κάνει (ή να ήθελα να σου κάνω αλλά αυτολογοκρίθηκα) δεν θυμάμαι
Τώρα πόσοι σε είπαν όπως λες...δεν ξέρω και δεν νομίζω να είναι πολλοί...ας μην μηδενίζεις κι εσύ μερικά πράγματα...έχουν συζητήσει πολλοί άλλοι μαζί σου, και νομίζω αυτοί είναι περισσότεροι
[/offtopic]

Πρόσεξε όμως τι αναφέρει ο proxenos
Proxenos wrote:Tο χειρότερο όμως στην όλη κατάσταση είναι ότι ΔΕΝ έχουμε νέες ιδεές σαν γενιά.
Αυτό βαρύνει όλους...ειδικά εμάς που έχουμε περάσει πόσα χρόνια κι εγώ δεν ξέρω στο πανεπιστήμιο και δεν το αλλάξαμε ή δεν προσπαθήσαμε....(κρίση αυτοκριτικής???νομίζω απαραίτητη σε μια τέτοια συζήτηση...σας καλώ όλους να την κάνετε πριν απαντήσετε σε παρόμοια threads)
Πραγματικά, μας βαρύνει όλους ανεξαιρέτως αυτή η πρόταση!
Στο οτί δεν έχουμε κάνει αρκετά μέχρι στιγμής για να βελτιωθεί η κατάσταση, συμφωνώ.

Τώρα, για το αν έχουμε νέες ιδέες σαν γενιά ή όχι, δεν γνωρίζω.
Δεν πιστεύω οτί ισχύει, γιατί η εφευρετικότητα είναι στη φύση του ανθρώπου.
(Ή, δεν θέλω να το πιστεύω, γιατί είναι πολύ τρομακτική σκέψη για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την επιστημονική έρευνα! :-D )
Θεωρώ απλά οτί φοβόμαστε να προτείνουμε-και ειδικά να υλοποιήσουμε-κάτι καινούργιο.Νομίζω οτί είναι θέμα ανασφάλειας.
Εσείς τί νομίζετε γι'αυτό το θέμα;Είναι πολύ σημαντικό να το θίξουμε...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Feb 21, 2007 2:50 pm

Εγώ νομίζω ότι βαριόμαστε...αλλά νομίζω το θέμα μας εδώ είναι άλλο... ;-)
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Tue Feb 27, 2007 2:50 pm

Ε, ναι πως να έχουμε νέες ιδέες όταν απέχουμε τραγικά από τη διαμόρφωση του πανεπιστημίου? ...όταν ΕΣΕΙΣ σαν μυρικαστικά ανησυχείτε πρώτα για την εξεταστική και μετά για την κατάληξη των αγώνων των φοιτητών, προτείνοντας ως νέες ιδέες τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για να μην το κουνάτε απο τα σπίτια σας...

...θέλετε να ακουστείτε? θέλετε κάτι να πείτε? εεε δεν είμαστε μόνο οι 800 στις ΓΣ φοιτητές της ΑΣΟΕΕ...

Διεκδίκηση σημαίνει κινητοποίηση και αυτή μπορεί να οργανωθεί στους χώρους ενός ελεύθερου πανεπιστημίου, μακριά από οποιαδήποτε επιβολή εξουσίας.
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 27, 2007 4:19 pm

Διαφωνώ κάθετα μαζί σου, πιστεύω πως η δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφοριών είναι πολύ καλή λύση ώστε να "ακούγονται" όλες οι απόψεις.Σίγουρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μηρυκασμό.
Και μπράβο στον rapadder που το πρότεινε.

Αντί να βγάζεις συμπεράσματα-όχι μόνο εσύ, αλλά όλοι όσοι βγάζουν-για τους λόγους για τον οποίους δεν κατεβαίνουν οι φοιτητές στις Γ.Σ., γιατί δεν τους ρωτάς;
Είναι κάτι πολύ καλύτερο, απλούστερο και ευγενικότερο.
Ακούω...
Last edited by AnINffected on Tue Feb 27, 2007 4:32 pm, edited 1 time in total.
Ada Lovelace

rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 4:27 pm

Μουουού (καταφατική αντίδραση μηρυκαστικού ζώου ;)). AnINffected++
Spy wrote:27/2/2007 : ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ, ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΠΙΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!!

Υ.Σ Δυστυχως παλι καποιοι αναγκασαν τους καθηγητες να φυγουν. Υπαρχει προταση παντως, απο καποια παραταξη για εξεταστικη τωρα για τους επι πτυχιο φοιτητες και διπλη για ολους τους υπολοιπους τον Ιουνιο
Όπως έχω ξαναγράψει, κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους καθηγητές. Ευτυχώς αυτήν την φορά δεν τα κατάφεραν.
Last edited by rapadder on Tue Feb 27, 2007 4:35 pm, edited 1 time in total.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 27, 2007 4:34 pm

(καταφατική αντίδραση μηρυκαστικού ζώου )
[off]Ωπ! :oops: Διόρθωσα το λάθος... Thanx![/off]
Ada Lovelace

djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Tue Feb 27, 2007 4:39 pm

τελευταια ανεπισημα νεα..

η Συγκλητος ξεκινησε κανονικα με τρεις προτασεις
-πτυχιακη τον ιουνιο και διπλη το σεπτεμβρη για τους υπολοιπους απο τη συντ. επιτροπη καταληψης
-διπλη τον Ιουνιο
-να γινει τωρα με διαρκεια δυομιση εβδομαδων.

κατα τη διαρκεια τις συγκλητου στο χωρο μπηκαν φοιτητες προκειμενου να πουν τις αποψεις τους. ενω ομως στη συνεχεια τους ζητηθηκε να αποχωρησουν για να συνεχισθει η διαδικασια αυτοι παρεμειναν στην αιθουσα με αποτελεσμα να υπαρξει εκνευρισμος απο την πλευρα των καθηγητων και να αναβληθει η συνεδριαση για αυριο στις 11 η ωρα το πρωι.

Aπο το site της ΠΑΣΠ
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Tue Feb 27, 2007 4:45 pm

Και πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση?
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Feb 27, 2007 4:48 pm

Πραγματικά δεν υπήρχε ούτε καν πρόταση για να χαθεί τελείως η εξεταστική???

Οι αγώνες τελικά μόνο διεκδικούν και δε θυσιάζουν τπτ....
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 27, 2007 5:20 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:Και πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση?
Καλή απορία αυτή...
Κάτι μου λέει οτί θα είναι δύσκολη μέρα η αυριανή... :-(
Ada Lovelace

shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Feb 27, 2007 5:26 pm

Erevodifwntas wrote:Πραγματικά δεν υπήρχε ούτε καν πρόταση για να χαθεί τελείως η εξεταστική???

Οι αγώνες τελικά μόνο διεκδικούν και δε θυσιάζουν τπτ....
++

PS: Καλή επιτυχία στην διπλωματική σου :)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 27, 2007 5:31 pm

Μόλις διάβασα ότι θα γίνει Γ.Σ. αύριο με ανοιχτή τη σχολή.
Ada Lovelace

mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Feb 27, 2007 6:05 pm

Αποκλεισμένοι στην ΑΣΟΕΕ
Νέο περιστατικό «ομηρίας» σε πανεπιστημιακό ίδρυμα για την εξεταστική

Image

Αποκλεισμένοι στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα ρυθμιστεί το θέμα της εξεταστικής, βρίσκονται την Τρίτη ο πρύτανης και τα μέλη της συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ.

Ομάδα φοιτητών κρατά «ομήρους» τους διδάσκοντες, ζητώντας να υιοθετηθεί η δική της θέση για το ζήτημα της εξεταστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου σπουδαστές κρατούσαν τον πρόεδρο του ιδρύματος και άλλα δέκα μέλη που συμμετείχαν σε συνεδρίαση για την εξεταστική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η σύκλητος του Πολυτεχνείου Χανίων, που λειτουργεί κανονικά μετά από πέντε εβδομάδες κατάληψης.

Πηγή
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 9:06 pm

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πρόταση (για απώλεια της εξεταστικής); Όποιος τολμήσει θα τον δείρουν. Η εξεταστική πρέπει να χαθεί, έχει ευτελιστεί (ξεφτιλιστεί) εντελώς η έννοια του εξαμήνου.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”