Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Silver » Tue Feb 27, 2007 10:08 pm

Τελικά αφού η σύγκλητος θα αποφασίσει την Τετάρτη (πρώτα ο Θεός...) πότε θα γίνει η ΓΣ?
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 10:18 pm

Αν υπάρχουν καθηγητές που έχουν κάνει τουλάχιστον 13 διαλέξεις, πάω πάσο. Αν υπάρχουν καθηγητές που δεν έχουν κάνει 13 διαλέξεις και απλά θεωρούν ότι το μάθημα τους έχει διδαχθεί (για λόγους δημοσίων σχέσεων κλπ) τότε προφανώς και το μάθημα τους δεν πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των διαλέξεων που ορίζει ο νόμος. Αν τέλος υπάρχουν καθηγητές που εξετάζουν το μάθημα τους ενώ δεν έχουν κάνει (τουλάχιστον) 13 διαλέξεις, τότε είναι απλά απατεώνες. Απλά ερμηνεύω τον νόμο.
Ερώτηση: Σε πόσα μαθήματα έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του εξαμήνου 13 διαλέξεις; Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει ούτε για τα 2/3 των μαθημάτων. Άρα θεωρώ ότι πρέπει να χαθεί το εξάμηνο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Feb 27, 2007 10:24 pm

Silver wrote:Τελικά αφού η σύγκλητος θα αποφασίσει την Τετάρτη (πρώτα ο Θεός...) πότε θα γίνει η ΓΣ?
ΓΣ αυριο στη μια αμφιθεατρο Α κλασσικα.

Rapadder πολλα μαθηματα εχουν κανει 13 διαλεξεις, πιστεψε με, παρακολουθω αρκετα μαθηματα :-D . **
Σε πολλα συμφωνω ουτε εγω ειμαι ευχαριστημενος με το εξαμηνο, και εγω εκ του ασφαλους θα ελεγα χαστε την κ$$οπαιδα για να μαθετε, αλλα οταν σε καιει ειναι αλλιως ;)

Πιθανοτερο παντως φαινεται το σεναριο να δωσουμε τωρα τελικα :mad: κλαψψψψ

**Ενδεικτικα Δομες, C++, Αναλυση + Σχεδιασμος Πληροφοριακων, Αναλυση + Σχεδιασμος επιχειρησιακων, Οργανωση Συστηματων, Δικτυα εχουν κανει ολα 13 διαλεξεις. (στην Ουσια ολα σχεδον που χρωσταω, οποτε απο αυτα παιρνω δειγμα)
Last edited by Ganther on Tue Feb 27, 2007 10:29 pm, edited 2 times in total.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Feb 27, 2007 10:27 pm

Δηλαδή δεν βάλαμε μυαλό .... να έχουμε ακόμα 1 λειψό εξάμηνο
Μου αρέσει που αγωνιζόμαστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης και την υποβαθμίζουμε από μόνοι μας!!!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 10:29 pm

Ωραία. Αν έχουν συμπληρωθεί σε πολλά μαθήματα οι 13 εβδομάδες (π.χ. στα 2/3 των μαθημάτων), τότε να δωθεί η εξεταστική σε αυτά τα μαθήματα (όχι στα υπόλοιπα). Να εφαρμοστεί ο νόμος, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, δεν θέλω να "τιμωρήσω" κανέναν.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Feb 27, 2007 10:33 pm

Σου ξαναλεω, συμφωνω σε πολλα μαζι σου. Το να πιανεσαι ομως απο 1 μαθημα (Java1 φανταζομαι) στο οποιο δεν ξερεις αν ειναι αποκλειστικος λογος οι καταληψεις-συνελευσεις για τις απωλειες μαθηματων και να λες οτι πρεπει να χαθει η εξεταστικη, εμενα μου χτυπαει καπως, και αμφιβαλω για το αν θα ελεγες τα ιδια αν ηταν να εξεταστεις και εσυ μαζι μας.

Ενδεικτικα να αναφερω οτι οργανωση χαθηκαν 2 (νομιζω) διαλεξεις οχι απο την καταληψη, και δομες το ιδιο νομιζω.
Last edited by Ganther on Tue Feb 27, 2007 10:34 pm, edited 1 time in total.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Tue Feb 27, 2007 10:34 pm

αν παει διπλή Ιούνη ή Σεμπτέμβρη προλαβαίνουν να γίνουν αναπληρώσεις τα Σ/Κ σε όσα μαθήματα υπάρχει ανάγκη πάντως (πρόταση φοιτητών στην Σύγκλητο)...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Feb 27, 2007 10:35 pm

Yπαρχει δλδ περιπτωση να ξεκινησει τωρα η εξεταστικη;; 1,5 μηνα μετα;
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Feb 27, 2007 10:39 pm

Πάντως ειλικρινά. Το να μαθαίνουμε μισά πράγματα και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι τα μάθαμε ολόκληρα, σε κακό στο τέλος θα μας βγει. Για τα πρωτάκια, ελπίζω όταν βλέπουν private να μην θεωρούν την .... τουαλέτα.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Μα...

Post by redlabel » Tue Feb 27, 2007 10:48 pm

Vag_plir wrote:αν παει διπλή Ιούνη ή Σεμπτέμβρη προλαβαίνουν να γίνουν αναπληρώσεις τα Σ/Κ σε όσα μαθήματα υπάρχει ανάγκη πάντως (πρόταση φοιτητών στην Σύγκλητο)...
Μα,
αν βρεθούν κάποιες δίκαιες και εφαρμόσιμες λύσεις,
αν η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν οδηγηθεί σε εσωτερική διένεξη,
αν δεν αποδυναμωθεί η φωνή και η ενότητά της,
αν δεν καταρρακωθεί η αξία της συλλογικής δράσης,
αν σωθεί ό,τι αξίζει και πρέπει να σωθεί,
τότε πώς θα τιμωρηθούμε/-είτε παραδειγματικά,
ώστε να μην τολμήσουμε/-ετε να το ξανακάνουμε/-ετε;

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Το δάσος, τα δάσος, το δάσος...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 11:07 pm

Δεν είναι επιστήμη, είναι κοινή λογική. Χρόνος για αναπληρώσεις δεν υπάρχει (τα περί Σ/Κ το αφήνω ασχολίαστο). Υποθέτω ότι η Java 1 δεν είναι το μόνο μάθημα που δεν έχουν γίνει οι 13 διαλέξεις. Αν ήμουν προπτυχιακός θα πίεζα για να γίνουν αναπληρώσεις (όπως σας το είχα προτείνει αλλά δεν το δεχτήκατε).

@redlabel:
Θα είχε ενδιαφέρον κύριε Γκρίτζαλη να μας πείτε το σχόλιο σας και για τα πρόσφατα περιστατικά. Προπυλακισμοί και απειλές σε βάρος καθηγητών, κλείδωμα τους στη Σύγκλητο μέχρι να "συμφωνήσουν", δυναμικές παρεμβάσεις σε 4 από τις 5 τελευταίες συνεδριάσεις της Συγκλήτου, ζημιές στη σχολή, ρίψη μολότωφ υπό την κάλυψη του ασύλου κατά την διάρκεια των καταλήψεων, όλα αυτά δεν αξίζουν κάποιο σχόλιο; Για όλα φταίει η άτιμη η υποχρηματοδότηση;

ΥΓ. Όχι στα αρχαία ελληνικά παρακαλώ :).
Last edited by rapadder on Tue Feb 27, 2007 11:53 pm, edited 4 times in total.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Feb 27, 2007 11:10 pm

Ατομο που χρωσταει μονο Java1 για πτυχιο και ειναι 5ο ετος πρεπει να τη δωσει η οχι κατα την αποψη σου?
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Tue Feb 27, 2007 11:17 pm

rapadder wrote:(τα περί Σ/Κ το αφήνω ασχολίαστο).
γιατί?
μου φαίνετε ότι είσαι περισσότερο της άποψης
"να τιμωρηθείτε ώστε να μην το ξανακάνετε"(Βλ. post redlabel 2 post πάνω )
και όχι του "να σωθεί ό,τι αξίζει και πρέπει να σωθεί"
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 11:19 pm

Δεν πρέπει να την δώσει γιατί δεν έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας (αυτό λέει ο νόμος και με αυτό συμφωνώ). Πώς θα την δώσει δηλαδή, σε τι ύλη θα διδαχθεί; Προτιμάει να περάσει ένα μάθημα τιμής ένεκεν ή να πάρει ένα πτυχίο για το οποίο θα είναι υπερήφανος;
Συνάδελφε Vag_Plir γράφω ότι το αφήνω ασχολίαστο γιατί στην πράξη οι αναπληρώσεις δεν πρόκειται να γίνουν Σ/Κ. Το Πανεπιστήμιο είναι πενθήμερη υπηρεσία, δηλαδή για να γίνει μια διάλεξη σε ένα αμφιθέατρο πρέπει να υπάρχουν στις θέσεις τους κάποιοι υπάλληλοι (κλειδοκράτορες, υπάλληλοι εργαστηρίων κλπ) και δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να είναι Σάββατο στο Πανεπιστήμιο. Επίσης οι καθηγητές θα αντιδράσουν και θα έχουν και δίκιο. Δεν είναι υποχρεωμένοι να θυσιάσουν την προσωπική τους ζωή για να κάνουν διαλέξεις Σάββατα και Κυριακές, όταν θα είχαν σχεδιάσει άλλες (οικογενειακές ή μη) υποχρεώσεις. Επίσης το εξάμηνο έχει μια αρχή και ένα τέλος. Δεν μπορεί να "τρέχουν" 2 εξάμηνα παράλληλα, δηλαδή να γίνονται μαθήματα 2 εξαμήνων την ίδια περίοδο. Ενδεχομένως να υπάρχει και νομικό κενό.
Έστω όμως ότι οι φοιτητές πείθονται να έρχονται και Σάββατα στη σχολή για να αναπληρώσουν κάποια μαθήματα. Αν γίνουν τέτοιες αναπληρώσεις θα συμφωνούσα να δώσουν τα αντίστοιχα μαθήματα. Θεωρώ όμως τα περί Σ/Κ υποκριτικά. Γιατί δεν δεχόσασταν να δωθούν αμφιθέατρα σε όσα μαθήματα δεν έχουν συμπληρώσει 13 εβδομάδες;
Last edited by rapadder on Tue Feb 27, 2007 11:33 pm, edited 1 time in total.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Feb 27, 2007 11:19 pm

Silver wrote: Για τα πρωτάκια, ελπίζω όταν βλέπουν private να μην θεωρούν την .... τουαλέτα.
ξερω τη σημαινει αλλα οχι διστυχως που χρησιμευει.γενικα ,νιωθω πως ο,τι εχω μαθει το εχω μαθει επιφανειακα,ωστοσο,προσπαθω μονη μ να αναπληρωσω το χαμενο χρονο
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Feb 27, 2007 11:23 pm

rapadder wrote:Δεν πρέπει να την δώσει γιατί δεν έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας (αυτό λέει ο νόμος και με αυτό συμφωνώ). Πώς θα την δώσει δηλαδή, σε τι ύλη θα διδαχθεί; Προτιμάει να περάσει ένα μάθημα τιμής ένεκεν ή να πάρει ένα πτυχίο για το οποίο θα είναι υπερήφανος;
Δηλαδη 4 χρονια και Java2, Δομες δεν του ηταν ικανα για να "διδαχθει" Java1.
Πολλες φορες εκφραζω ακραιες αποψεις αψηφιστα κ ισως αθελα μου, αλλα το ιδιο κανεις και εσυ τωρα. Δλδ να μπει ενας ανθρωπος φανταρος χωρις πτυχιο ετσι για την "τιμωρια" της καταληψης επειδη δεν το "διδαχθηκε" Δεν ειπε κανεις να του χαρισει το μαθημα. Να εξεταστει ειπαμε. Τα παραπανω "τιμης ενεκεν" κτλ, δεν καταλαβα απο που προεκυψαν.
Ειμαι σιγουρος,εντελως σιγουρος ομως, οτι αν ησουν σε αυτη τη φαση που ειμαστε ολοι ειμεις, δε θα ηθελες να χαθει. Η χαμενη εξεταστικη δεν ειναι κατι αυλο, κατι απροσωπο. Ειναι ανθρωποι παγιδευμενοι σε ενα ΑΙΣΧΟΣ απο το οποιο δεν μπορουσαν να ξεφυγουν. Γιαυτο μη μας δικαζεις ολους αυστηρα :roll:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 27, 2007 11:48 pm

Ωραία, αν εγώ ήμουν προπτυχιακός δεν θα ήθελα να χαθεί η εξεταστική. Τώρα που είμαι μεταπτυχιακός και δεν με επηρεάζει, υποστηρίζω ότι πρέπει να χαθεί η εξεταστική. Συμπέρασμα: Είμαι με πιθανότητα 95% συμφεροντολόγος. Ακόμα και αν κάνουμε την παραδοχή ότι είμαι συμφεροντολόγος, το συμπέρασμα είναι το ίδιο:

- Πότε εξετάζεται ένα μάθημα;
Όταν έχουν γίνει (τουλάχιστον) 13 διαλέξεις.

- Πόσες διαλέξεις έχουν γίνει στην Java 1;
8 (όπως έχει γράψει κάποιος).

- Κάποιος που έχει περάσει Java 2, Δομές κλπ δεν του ήταν ικανά για να "διδαχθεί" Java 1;
Ναι του ήταν. Απλά στο πτυχίο πρέπει να μπεί ένας βαθμός και στην Java 1. Για να μπεί ένας βαθμός θα πρέπει να εξεταστεί στο μάθημα σε κάποιο εξάμηνο με επιτυχία. Για να εξεταστεί στο μάθημα πρέπει να έχει διδαχθεί το μάθημα το εξάμηνο που το έχει δηλώσει. Αν έχουν γίνει 8 διαλέξεις τότε δυστυχώς δεν μπορεί να εξεταστεί. Αυτό ισχύει είτε χρωστάει όλα τα μαθήματα είτε μόνο ένα.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το νόμο και να έχουμε φοιτητές δύο ταχυτήτων (τους κανονικούς και τους "χρωστάω λίγα μαθήματα και καίγομαι για το πτυχίο").
Last edited by rapadder on Tue Feb 27, 2007 11:55 pm, edited 2 times in total.
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Tue Feb 27, 2007 11:52 pm

Ενας 5ο ετής σίγουρα το έχει παρακολουθήσει το μάθημα τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν. Οπότε κανονικά θα πρέπει να δώσει. Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται κάποιος να έχει περάσει όλα μαθήματα της σχολής και να μην έχει περάσει ένα βασικό. Στην σχολή αυτή βγαίνουμε τουλάχιστον προγραμματιστές.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Re: Μα...

Post by AnINffected » Tue Feb 27, 2007 11:52 pm

redlabel wrote:
Vag_plir wrote:αν παει διπλή Ιούνη ή Σεμπτέμβρη προλαβαίνουν να γίνουν αναπληρώσεις τα Σ/Κ σε όσα μαθήματα υπάρχει ανάγκη πάντως (πρόταση φοιτητών στην Σύγκλητο)...
Μα,
αν βρεθούν κάποιες δίκαιες και εφαρμόσιμες λύσεις,
αν η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν οδηγηθεί σε εσωτερική διένεξη,
αν δεν αποδυναμωθεί η φωνή και η ενότητά της,
αν δεν καταρρακωθεί η αξία της συλλογικής δράσης,
αν σωθεί ό,τι αξίζει και πρέπει να σωθεί,
τότε πώς θα τιμωρηθούμε/-είτε παραδειγματικά,
ώστε να μην τολμήσουμε/-ετε να το ξανακάνουμε/-ετε;

Δ. Γκρ.
Για την ιστορία, νομίζω οτί το 2 και το 3 έχουν γίνει ήδη, το 4 ετοιμαζόμαστε να το βρούμε μπροστά μας και το 5 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ όσο δεν ικανοποιείται το 1 (κάτι που μάλλον θα καθυστερήσει πολύ) :-D
redlabel wrote:ΥΓ. Το δάσος, τα δάσος, το δάσος...
Μάλλον το ψάχνουμε ακόμα, κ. Γκρ.... :-(

Προσωπικά δηλώνω έτοιμος να τιμωρηθώ, διότι ρίσκαρα και ασχολήθηκα με εργασίες (σχολικές και έξω-σχολικές) και όχι με θεωρία, πιστεύοντας οτί δεν θα γίνει εξεταστική τώρα.
Έπαιξα, και μπορεί να χάσω.
Αυτά έχει η ζωή... ;)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Feb 27, 2007 11:57 pm

ρε συ σταμάτη μιλάς τόσο εκ του ασφαλούς, μπες και λίγο στην θέση των άλλων
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Feb 28, 2007 12:00 am

Ρε παιδιά τι καθόμαστε και λέμε αν θα κάνουμε διπλή τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο; Εδώ η σχολή είναι ακομά κλείστη και αν δεν ανοίξει δεν θα κάνουμε ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Σεπτέμβριο!! Τι λέτε να γίνει αύριο; Από οτι άκουσα πάντως, παίζει αυτή τη φορά η ΔΑΠ να κατεβάσει πλαίσιο κατά της κατάληψης..
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Feb 28, 2007 12:02 am

Manousos wrote:Ενας 5ο ετής σίγουρα το έχει παρακολουθήσει το μάθημα τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν. Οπότε κανονικά θα πρέπει να δώσει.
Φυσικά και δεν θα πρέπει να το δώσει. Όταν περνάς ένα μάθημα η αναλυτική βαθμολογία γράφει σε ποιό εξάμηνο το πέρασες. Δεν μπορεί να περνάς μαθήματα που είχες δηλώσει κάποτε στο παρελθόν.
Manousos wrote:Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται κάποιος να έχει περάσει όλα μαθήματα της σχολής και να μην έχει περάσει ένα βασικό.
Στην σχολή αυτή βγαίνουμε τουλάχιστον προγραμματιστές.
Μπορεί κάποιος να έχει αφήσει ένα μάθημα του 1ου εξαμήνου για να το περάσει με καλύτερο βαθμό στα επόμενα (που θα ξέρει καλή Java). Μπορεί να το είχε κάνει αναβαθμολόγηση.
tsilochr wrote:ρε συ σταμάτη μιλάς τόσο εκ του ασφαλούς, μπες και λίγο στην θέση των άλλων
Εννοείται ότι θα με εκνεύριζε απίστευτα το να μην μπορώ να δώσω ένα μάθημα επειδή αυτό δεν διδάχθηκε πλήρως, αλλά αυτό λέει ο κανονισμός (τουλάχιστον 13 εβδομάδες).
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”