Κατάληψη
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Οτι ναναι λετε μερικοι. Για τους επι πτυχιο δεν ειναι ετσι ακριβως ευκολα οπως τα λετε.
Εδω στην ιατρικη δινουν εθιμικες εξεταστικες και μπορουν να δινουν 6 φορες το χρονο το καθε μαθημα και εσεις λετε να μην το δωσει ουτε μια να τελειωσει επειδη δεν το "διδαχθηκε". Ωραια τα λετε εχοντας ξεφυγει απο το μπαχαλο. Για πειτε εγω που ειμαι επι πτυχιο και τοσο καιρο δεν ειχα να ψηφισω κατα τι ακριβως φταιω.
Εδω στην ιατρικη δινουν εθιμικες εξεταστικες και μπορουν να δινουν 6 φορες το χρονο το καθε μαθημα και εσεις λετε να μην το δωσει ουτε μια να τελειωσει επειδη δεν το "διδαχθηκε". Ωραια τα λετε εχοντας ξεφυγει απο το μπαχαλο. Για πειτε εγω που ειμαι επι πτυχιο και τοσο καιρο δεν ειχα να ψηφισω κατα τι ακριβως φταιω.
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Εντάξει Ganther. Τότε να μην υπάρχουν νόμοι, να μην υπάρχουν κανονισμοί και να αποφασίζουμε αυθαίρετα. Το εξάμηνο να μην έχει ελάχιστη διάρκεια, να μην πρέπει να συμπληρωθεί ελάχιστος αριθμός διαλέξεων σ' ένα μάθημα και να αποφασίζει η Σύγκλητος βασισμένη όχι σε μια νομολογία αλλά στην έμπνευση της. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι παιδική χαρά, υπάγεται σε νόμους και κανόνες. Το ξέρω ότι δεν φταίς σε τίποτα αλλά δεν γίνεται να μην τηρούνται οι νόμοι.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Proxenos
- Gbyte level
Για να προλάβω των Δ. Γκρ.... Γίνεται, γίνεται...rapadder wrote: Το ξέρω ότι δεν φταίς σε τίποτα αλλά δεν γίνεται να μην τηρούνται οι νόμοι.
Όποιος θέλει να δρομολογεί πράγματα μπορεί να το κάνει εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Άλλωστε κανείς δεν "ξέρει" ότι τελειώνει τον Γενάρη ή τον Ιούνη ή οποτεδήποτε. Νυν υπέρ πάντων αγών. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε...Costantine wrote:@rapadder:
Καλά είμαστε σοβαροί? Ο φοιτητής που ξέρει ότι τον Γενάρη ή τον Ιουνη τελειώνει και έχει δρομολογήσει κάποια πράγματα για μετά (στρατός,μεταπτυχιακό, οτιδήποτε..) περιμένεις να το δει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου???????![]()
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- rapadder
- Gbyte level
Το ίδιο πράγμα λέμε. Η αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου στηρίζεται σε ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο και ορίζει την ελάχιστη διάρκεια του εξαμήνου. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή είναι πάνω από 10 εβδομάδες. Αν πρωτοκολληθεί απόφαση της Συγκλήτου από την οποία προκύπτει ότι ένα εξάμηνο έχει π.χ. διάρκεια 9 εβδομάδες, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι παράνομη και μπορεί να δημιουργηθούν παραπέρα προβλήματα...
Θυμίζω ότι και η αναδρομική αναβαθμολόγιση κάποτε ίσχυσε χωρίς περιορισμούς (για ένα εξάμηνο) αλλά τελικά ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου έκρινε ότι θα πρέπει να υπαρχουν περιορισμοί για να είναι όλα νόμιμα.
Θυμίζω ότι και η αναδρομική αναβαθμολόγιση κάποτε ίσχυσε χωρίς περιορισμούς (για ένα εξάμηνο) αλλά τελικά ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου έκρινε ότι θα πρέπει να υπαρχουν περιορισμοί για να είναι όλα νόμιμα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
>> "Το σπίτι που νοικιάζω εσύ το πληρώνεις?"
Όχι δεν το πληρώνω εγώ (εννοείται).
Αλλά κάθε αγώνας θέλει θυσίες.
Προφανώς εσύ σαν προτεραιότητα θέτεις το ενοίκιο που πληρώνεις. Εγώ έχω σαν προτεραιότητα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που χάνω με αυτό το *&%*&$% νομοσχέδιο. Χαλάλι όλα τά άλλα.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ.. Αλλά έχω άλλες προτεραιότητες...
Προφανώς εσύ σαν προτεραιότητα θέτεις το ενοίκιο που πληρώνεις. Εγώ έχω σαν προτεραιότητα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που χάνω με αυτό το *&%*&$% νομοσχέδιο. Χαλάλι όλα τά άλλα.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ.. Αλλά έχω άλλες προτεραιότητες...
Δεν χάνεις καμμία ελευθερία με το νομοσχέδιο.buldoza6 wrote:>> "Το σπίτι που νοικιάζω εσύ το πληρώνεις?"
Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν συνεπάγεται την κατάργηση ή την υποχρηματοδότηση των δημόσιων. Αντίθετα δίνει την ελευθερία και σε αυτούς που δεν έχουν το μυαλό ή την όρεξη να βγάλουν 18 στο λύκειο να σπουδάσουν και αυτοί σε ένα πανεπιστήμιο. Και σημασία δεν έχει από που το πήρες το πτυχίο αλλά τί γνώσεις έχεις αποκτήσει (συνήθως από μόνος σου)
πάνω στο αντικείμενο.
Εκτός κι αν στο post σου αναφέρεσαι στο άσυλο, θεωρόντας ως ελευθερία το να μπορείς ανενόχλητος να βάζεις λουκέτο σε πανεπιστήμια και να τα σπάς και να τα καις.
Δεν χάνεις ελευθερία όταν πριν (ΤΩΡΑ) μπορούσες να το τελειώσεις ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕΣ και μετά πρέπει σε 2ν χρόνια;Argi wrote:Δεν χάνεις καμμία ελευθερία με το νομοσχέδιο.buldoza6 wrote:>> "Το σπίτι που νοικιάζω εσύ το πληρώνεις?"
Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν συνεπάγεται την κατάργηση ή την υποχρηματοδότηση των δημόσιων. Αντίθετα δίνει την ελευθερία και σε αυτούς που δεν έχουν το μυαλό ή την όρεξη να βγάλουν 18 στο λύκειο να σπουδάσουν και αυτοί σε ένα πανεπιστήμιο. Και σημασία δεν έχει από που το πήρες το πτυχίο αλλά τί γνώσεις έχεις αποκτήσει (συνήθως από μόνος σου)
πάνω στο αντικείμενο.
Εκτός κι αν στο post σου αναφέρεσαι στο άσυλο, θεωρόντας ως ελευθερία το να μπορείς ανενόχλητος να βάζεις λουκέτο σε πανεπιστήμια και να τα σπάς και να τα καις.
Δεν χάνεις ελευθερία όταν πριν (ΤΩΡΑ) άσυλο θεωρείται κάθε χώρος του πανεπιστημίου, ενώ μετά θα θεωρείται μόνο οι χώροι έρευνας και διδασκαλίας; (στο προαύλιο δηλαδή θα μπορούν να μπαίνουν οι αστυνομικοί; στις τουαλέτες;)
ΔΕΝ έχει σημασία αν το κάνει ποτέ η αστυνομία/κράτος... Σημασία έχει που θα ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις την διαφορά.
Μην παρουσιάζεις εικόνες βίας για να θεμελιώσεις την θέση σου.. Δεν υπάρχει ο παράδεισος (άνοιγμα των πανεπιστημίων, διακοπή των καταλήψεων, συναίνεση στο καταπλητικτικό νομοσχέδιο) και η κόλαση (συνέχιση των καταλήψεων, βιαιοπραγίες, βιασμοί, δολοφονίες, πλιάτσικο κ.λ.π).
Αυτά τα διλήματα τα βάζουν οι κυβερνητικοί.
Η ελευθερία έχει κόστος. Όποιος έχει μεγαλώσει με την αγάπη για ελευθερία το καταλαβαίνει.
Αν θέλεις να ζεις σε έναν κόσμο με κανόνες, νόμους και νόρμες είναι δικαίωμά σου.. Αλλά είναι και δικαίωμά μου να μην θέλω να ζήσω σε αυτό τον κόσμο.
Τα πουλάμε όλα στον βωμό της ασφάλειας, της προόδου, του χρήματος... Έχουμε σκεφτεί ότι για αυτό το άσυλο και για αυτά τα δικαιώματα έχουν παλέψει γενέες ανθρώπων πριν από εμάς; Δεν τό παίζω τιμητής των παλιών... Ίσα-ίσα.. Πάντα πίστευα ότι η νέα γενιά είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.
Αλλά τώρα πραγματικά αμφιβάλλω.. Αντί να πλαέψουμε για για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο αύριο, το μόνο που μας νιάζει είναι το ΤΑΧΙΣΤΟ τελοσ με το πτυχιο (ΟΤΙΝΑΝΑΙ) και να βγούμε στην αγορά... ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά! Ας παλέψουμε λίγο..
- AnINffected
- Gbyte level
- Silver
- Kilobyte level
Συμπλήρωση: Έτσι πετυχαίνεις α) ασφάλεια και β) πιο εύκολες και γρήγοες τροποποιήσεις που μπορείς να χρειαστείς στο μέλλον.AnINffected wrote:[off]Χονδρικά, χρησιμεύει στις περιπτώσεις που θα θελήσει κάποιος άλλος προγραμματιστής να χρησιμοποιήσει τον κώδικα σου στα προγράμματα του.Serendipity wrote:ξερω τη σημαινει αλλα οχι διστυχως που χρησιμευει.γενικα ,νιωθω πως ο,τι εχω μαθει το εχω μαθει επιφανειακα,ωστοσο,προσπαθω μονη μ να αναπληρωσω το χαμενο χρονοSilver wrote: Για τα πρωτάκια, ελπίζω όταν βλέπουν private να μην θεωρούν την .... τουαλέτα.
Σε μία τέτοια περίπτωση, ίσως να επιθυμείς να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια μεταβλητή σου (να αδυνατεί, δηλαδή, να της αλλάξει τιμή ή να διαβάσει την τιμή της.)
Τότε αυτή τη μεταβλητή την δηλώνεις σαν [tex]private[/tex].
[/off]
Μπράβο σου πάντως που έχεις το κουράγιο να τα προσπαθείς (και) μόνη σου.Μου θυμίζεις εμένα..
Και μεταξύ μας, αν θες να προχωρήσεις παραπέρα, το κάνεις μόνη σου...
Παρόλο που είμαι προπτυχιακός θέλω να χαθεί η εξεταστική (τουλάχιστον το Φεβρουάριο). Τουλάχιστον αν ανοίξει η σχολή θα έχουμε (με λίγη καλή θέληση) ολόκληρο το εαρινό.
Αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος δεν θα μάθουμε τίποτα... Θα γράφει το πτυχίο ότι ξέρουμε το χ αντικείμενο και θα το έχουμε μάθει μισό.
Θα είναι πτυχίο με (μισή) αξία!!!
SILEGAV: "Όσο συνεχίζεται αυτη η κατάληψη, υποβαθμίζεται κι άλλο το πτυχίο σας...και το δικό μου μαζί με το δικό σας. "silegav wrote:silver++
Όσο συνεχίζεται αυτη η κατάληψη, υποβαθμίζεται κι άλλο το πτυχίο σας...και το δικό μου μαζί με το δικό σας.
Κάνετε συνελέυσεις 2 μήνες σερί...συζητήσατε ποτέ εναλλακτικούς τρόπους να ακουστεί η φωνή σας...και όχι να προβάλλονται μόνο τα μπάχαλα και τα λουκέτα??
Που το στηρίζεις αυτό; Όταν κάνανε δηλαδή την επανάσταση η νεολαία στο Πολυτεχνείο επί Χούντας, υποβαθμίστηκαν τα πτυχία τους;
πάψε να σπέιρεις φόβους silegav.
Θέλεις να τελιώσεις όποιο και να είναι το κόστος; Εγώ δεν θέλω. Και θα παλέψω πολύ για αυτό. Δεν πουλάω την ελευθερία μου για καμία υπόσχεση Ή πτυχίο.
Να οξύνουμε την κριτική μας σκέψη, λέγοντας ότι υποβαθμίζονται τα πτυχία μας επειδή αντιδρούμε;sandra wrote:Δεν νομίζω να σπείρει φόβους.Να οξύνουμε λίγο την κριτική μας σκέψη λέει ο άνθρωπος...
Εμένα μου φαίνεται ότι ξεκάθαρα προσπάθεί να φοβίσει κόσμο!
Πως στέκει αυτό δηλαδή; Αν αντιδράς σε κάτι, πρέπει να προσέχεις μην υποβαθμιστείς;
Και εγώ κάνω αυτά τα σχόλια για να οξύνω την σκέψη... ας τεκμιριώνουμε αυτά που λέμε.
- Swtos
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Καποιοι μαλλον ακομα νομιζουν πως ζουν στον καιρο της χουντας και παλευουν για την ελευθερια τους... στερώντας βεβαια σε πολλους την ελευθερια τους να κανουν μαθημα...buldoza6 wrote: Που το στηρίζεις αυτό; Όταν κάνανε δηλαδή την επανάσταση η νεολαία στο Πολυτεχνείο επί Χούντας, υποβαθμίστηκαν τα πτυχία τους;
πάψε να σπέιρεις φόβους silegav.
Θέλεις να τελιώσεις όποιο και να είναι το κόστος; Εγώ δεν θέλω. Και θα παλέψω πολύ για αυτό. Δεν πουλάω την ελευθερία μου για καμία υπόσχεση Ή πτυχίο.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract
-The Godfather