Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
alexo
Venus Former Team Member

Κατάληψη ΙΙ

Post by alexo » Thu Mar 01, 2007 1:19 pm

Λόγω τεχνικών προβλημάτων -εξαιτίας του μεγέθους του thread Κατάληψη -η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εδώ.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Silver » Thu Mar 01, 2007 3:25 pm

Είναι δυνατόν να ψηφίσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στη γενική συνέλευση?
Ναι. Δηλαδή τι θες να πεις; Αν έρθουν μία φορά πάνω από 1000 θα τους διώξουμε και θα τους πούμε περάστε αύριο;
Για να προλάβω την απάντηση φυσικά και όχι.
Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε στις "σπουδαίες" βουλευτικές, νομαρχιακές, ευρωπαϊκές εκλογές. Ακόμα και σε αυτές τις διαδικασίες η συμμετοχή ειναι ~60% από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Από τους εγγεγραμμένους να μην είναι οι 1500 ανενεργοί? Πόσοι μένουν ? 2500. Απο αυτούς όλοι θα μπορούν να κατέβουν στο 4ωρο που κρατάει μία συνέλευση? Οχι
Άλλοι βαριούνται,άλλοι δεν γουστάρουν, άλλοι δουλεύουν, άλλοι προτιμούν να βγούν με τον έρωτα της ζωής τους, άλλοι σιχάθηκαν να κατεβαίνουν σε συνελέυσεις (εδώ υποννοώ οτι υπάρχει και ανανέωση του κόσμου στις συνελεύσεις).....
Άλλοι δεν αντέχουν την αποπνιχτική ατμόσφαιρα... Και από όσω ξέρω είμαστε πάνω από 5000, νομίζω 8000. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Έστω ότι δεν ισχύουν τα παραπάνω (δεν περιμένω όλοι να συμφωνήσουν μαζί μου).
Το μόνο που έχω να πώ σε αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι ότι αυτοί νοιάζονται ,αυτοί αποφασίζουν και εσένα τέτοια αντιμετώπιση σου αξίζει γιατί έτσι έπραξες.
Πολύ βιαστικός μου φαίνεται ότι είσαι και κρίνεις χωρίς αποδείξεις...
Συμφωνώ ότι μου αξίζει τέτοια αντιμετώπιση, μόνο και μόνο επειδή ανήκω στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ(ΟΠΑ) και πρέπει να δεχτώ όλες τις συνέπειες που έχει αυτό, είτε καλές είτε κακές.
Δεν μπορείς όμως να λες ότι δεν νοιάζομαι τι στιγμή που ούτε ξέρεις ποιος είμαι,ούτε τι έχω κάνει...

Και κάτι ακόμα. το 60% είναι με σχετική ασφάλεια αντιπροσωπευτικό δείγμα των πολιτών. Το 1/8 που ψηφίζει συνήθως στις ΓΣ δεν είναι.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 01, 2007 4:15 pm

Η συμμετοχή σε εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι της τάξης του 68%. Και είμαστε και χώρα υπερήλικων. Επίσης το κλίμα δεν είναι πολεμικό όπως αυτό της Γ.Σ. Απλά για να μην κάνουμε άστοχες συγκρίσεις.
Εγώ ψάχνω ακόμα μια απάντηση στο ερώτημα που έθεσα. Αν τα μαθήματα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Μαρτίου έχουμε:
rapadder wrote: Τετάρτη 7 Μαρτίου: Κατάληψη
Πέμπτη 8 Μαρτίου: Γενική Συνέλευση
Παρασκευή 9 Μαρτίου: Επανέναρξη μαθημάτων (έναρξη εαρινού εξαμήνου)
Δευτέρα 12 Μαρτίου - Παρασκευή 15 Μαρτίου: 1η εβδομάδα
...
Δευτέρα 26 Μαρτίου - Παρασκευή 30 Μαρτίου: 3η εβδομάδα
Διακοπή μαθημάτων για Πάσχα: Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2007
Επανέναρξη μαθημάτων
:
Δευτέρα 16 Απριλίου - Παρασκευή 20 Απριλίου: 4η εβδομάδα
...
Δευτέρα 14 Μαϊου - Παρασκευή 20 Μαϊου: 8η εβδομάδα
Δευτέρα 21 Μαϊου - Παρασκευή 25 Μαϊου: 9η εβδομάδα
Δευτέρα 28 Μαϊου - Πέμπτη 31 Μαϊου: 10η εβδομάδα
Παρασκευή 1 Ιουνίου: 'Εναρξη εξεταστικής περιόδου
Παρασκευή 13 Ιουλίου: Λήξη εξεταστικής περιόδου (αν διαρκέσει 6 εβδομάδες)
Δηλαδή το εαρινό εξάμηνο είναι μόλις 10 εβδομάδες.
Last edited by rapadder on Thu Mar 01, 2007 4:56 pm, edited 6 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Mar 01, 2007 4:39 pm

Αν ξεκινησει 7 Μαρτιου....θα εχουμε 10 βδομαδες! Για την ακριβεια 9 και κατι ψηλα...
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 01, 2007 4:42 pm

Tα μαθήματα στην καλύτερη θα ξεκινήσουν 12 Μαρτίου...
Μέχρι τις 7 έχουμε κατάληψη και το θεωρώ απίθανο έως αδύνατο να ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη...
Αρα 9 εβδομάδες μάθημα... Ο νόμος τι ορίζει?? Έχω την εντύπωση πως δεν πάει με εβδομάδες αλλά με αριθμο διαλέξεων... πχ θυμαμαι οτι ο κοντογιάννης έλεγε πως ο ελάχστος αριθμός διαλέξεων είναι 20... Άρα δεν προλαβαίνουμε εκ των πραγμάτων να γίνει το εξάμηνο με αυτές τις ημερομηνίες....
Και ένα άλλο θέμα...Πότε θα γίνουν οι αναπληρώσεις???
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 01, 2007 4:53 pm

Ο νόμος ορίζει εξάμηνο τουλάχιστον 10 εβδομάδες (δηλαδή 10.5 εβδομάδες), αλλά δεν μπορώ να βρώ τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας για να απαντήσω στα σίγουρα. Δηλαδή 10 εβδομάδες * 2 διαλέξεις (ανά εβδομάδα) + 0.5 εβδομάδες (1 διάλεξη) = 21 διαλέξεις
Επιβεβαιώνεται και ο Κοντογιάννης.
Όσο για τις αναπληρώσεις... μπορεί να γίνουν Σάββατα όπως έγραψε κάποιος ;).

Κάνω τον παρακάτω συνειρμό:
1. Οι αποφάσεις της Συγκλήτου πρωτοκολλούνται (υπάρχουν πρακτικά).
2. Οποιοσδήποτε (καθηγητής, φοιτητής) μπορεί να υποβάλει ένσταση (στη Γραμματεία της σχολής του) σε μια απόφαση της Συγκλήτου. Θα του δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου από την Γραμματεία (κάτι σαν απόδειξη ότι έκανε την ένσταση) και η Σύγκλητος είναι υποχρεωμένη να δώσει (γραπτή) απάντηση.
3. Αν κάποιος υποβάλλει ένσταση σε απόφαση της Συγκλήτου (απ' όπου προκύπτει εξάμηνο 9 εβδομάδων) με την καταγγελία ότι παραβιάζει τον εσωτερικό κανονισμό (εξάμηνο τουλάχιστον 10.5 εβδομάδων), η Σύγκλητος είναι υποχρεωμένη να συνεδριάσει και να βγάλει νέο πρόγραμμα εξεταστικής και εαρινού εξαμήνου.
4. Όσο και να απειλούν κάποιοι την Σύγκλητο, υπάρχουν όρια στις αποφάσεις που μπορεί να λάβει.
5. Αν σε κάποιο μάθημα (π.χ. Java/Πιθανότητες) δεν έχουν γίνει 21 διαλέξεις, μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση (στην Γραμματεία του τμήματος Πληροφορικής) πρός (την Γενική Συνέλευση του τμήματος Πληροφορικής) ζητώντας να γίνουν οι αναπληρώσεις ή να ληφθεί κάποια σχετική απόφαση (π.χ. να μην εξεταστούν κάποια μαθήματα). Το θέμα θα συζητηθεί στης επόμενη Γενική Συνέλευση του τμήματος (συνήθως γίνεται μια κάθε μήνα). Ο καθένας μπορεί να υποβάλει κάποιο αίτημα/ερώτημα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος. Μην ντρέπεστε, μάθετε τα δικαιώματα σας!
Last edited by rapadder on Thu Mar 01, 2007 6:48 pm, edited 11 times in total.
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Thu Mar 01, 2007 4:56 pm

Δεν πέρνουμε πτυχίο ούτε με αίτηση δηλαδή...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 01, 2007 4:57 pm

Έχω την εντύπωση πως δεν πάει με εβδομάδες αλλά με αριθμο διαλέξεων... πχ θυμαμαι οτι ο κοντογιάννης έλεγε πως ο ελάχστος αριθμός διαλέξεων είναι 20
είχε πει 21, άρα με 2 μαθήματα τη βδομάδα, 10.5 βδομάδες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Mar 01, 2007 5:45 pm

Όσο για τις αναπληρώσεις... μπορεί να γίνουν Σάββατα όπως έγραψε κάποιος Wink.
Αυτό θα ήταν μία λύση...
Αρκεί να έχουν διάθεση οι καθηγητές να κάνουν μάθημα το Σάββατο.
Τελείωσα!!!!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 01, 2007 6:01 pm

Να μην ξεχνάμε ότι θα τρέχουν και εργασίες. Αν το Σάββατο το πρωί έχουμε μάθημα, πότε θα τις προλαβαίνουμε? Προβλέπω τρελή πίεση, και δε μου αρέσει αυτό :-( Προτιμώ να ελέγχω εγώ τους ρυθμούς μου, κι όχι άλλοι
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 01, 2007 6:05 pm

The Punisher wrote:Να μην ξεχνάμε ότι θα τρέχουν και εργασίες. Αν το Σάββατο το πρωί έχουμε μάθημα, πότε θα τις προλαβαίνουμε? Προβλέπω τρελή πίεση, και δε μου αρέσει αυτό :-( Προτιμώ να ελέγχω εγώ τους ρυθμούς μου, κι όχι άλλοι
Πες τα. Ακου αναπληρωσεις Σαββατα. Αυτα προφανως τα προτειναν ατομα απο αλλα τμηματα.

Γιατι δεν εχουμε ξεχωριστες Γενικες Συνελευσεις το καθε τμημα? Πρεπει να ειμαστε το μονο πανεπιστημιο που παει ετσι συνολικα η ΓΣ. :twisted: :twisted:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Mar 01, 2007 6:27 pm

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ganther!!!Μάλλον στην ΑΣΟΕΕ έχουν όλοι την εντύπωση ότι Γ.Σ. σημαίνει πάμε να δούμε αν θα κλείσει η σχολή για κατάληψη ή πορεία.Μόνο αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές?Και έχει κάθε τμήμα τις ίδιες ανάγκες για να "συζητάμε" όλοι μαζί???
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Mar 01, 2007 6:43 pm

Δυστυχώς βλέπω να έρχεται ένα ακόμη λειψό εξάμηνο..:cry:
Και κατά τα άλλα θα βγούμε επιστήμονες απο αυτή τη σχολή.Όταν λέω εγώ οτι αυτο-υπονομευόμαστε...

Και μια που λέμε για εργασίες,μήπως ξέρει κανείς τί θα γίνει με εργασίες που εκκρεμούν;;(π.χ.Εξέταση εργασιών στη C++)
(..για να μη μιλήσω για τις εργασίες οργάνωσης που ορισμένοι έχουμε εξεταστεί μόνο μία φορά..) :???:
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 01, 2007 9:07 pm

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να γίνονται αναπληρώσεις όταν θα έχει ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο. Θα διδάσκονται μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου την ίδια χρονική περίοδο; Πέρα από τα χωροταξιακά (που θα βρεθούν οι αίθουσες κλπ), νομίζω ότι αυτό δεν είναι και πολύ νόμιμο. Ο κανονισμός σπουδών δεν προβλέπει επικαλυπτόμενα εξάμηνα. Επίσης οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν καμιά απόφαση που να τους υποχρεώνει να εργάζονται τα Σάββατα, ούτε υπάρχει εγκύκλιος να την επιβάλει.
Μήπως η απόφαση για διπλή εξεταστική είναι αποτέλεσμα των ασφυκτικών πιέσεων (σε βαθμό εκβιασμού) που ασκήθηκαν στην Σύγκλητο και δεν έχει ουσιαστική ισχύ και τεκμηρίωση;
Τέλος να προσθέσω ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Μετά οι υπάλληλοι (στις Γραμματείες και αλλού) παίρνουν άδεια 3 εβδομαδων για το καλοκαίρι και επιστρέφουν Δευτέρα 20 Αυγούστου (περίπου). Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν πάει στην Γραμματεία μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου (όπως φαίνεται και στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο). Η ουσία είναι ότι οι καθηγητές χρειάζονται και 1-2 εβδομάδες να διορθώσουν τα γραπτά, οπότε το τέλος της εξεταστικής περιόδου θα είναι στην εβδομάδα 16-20 Ιουλίου και όχι αργότερα.
Νομίζω ότι είναι πιο ρεαλιστικό να έχαναν οι φοιτητές μια εξεταστική περίοδο, όχι όμως ένα (χειμερινό) εξάμηνο. Δηλαδή να γίνουν οι αναπληρώσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, να χαθεί η χειμερινή εξεταστική περίοδος, να ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο και η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου να γίνει κανονικά (όπου θα εξεταστούν και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου). Υποθέτω ότι πολλοί θα προτιμήσουν να αναπληρωθούν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, παρά να έχουν μια εξεταστική γίγας 6 εβδομάδων, εκ των οποίων οι 2,5 θα είναι για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.
Last edited by rapadder on Thu Mar 01, 2007 10:06 pm, edited 1 time in total.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Mar 01, 2007 9:33 pm

ρε παιδιά δεν έχετε βαρεθεί να λέτε τα ίδια κ τα ίδια συνέχεια???
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 01, 2007 10:00 pm

Ε... όχι. Νομίζω ότι τα τελευταία post που έκανα είχαν σημασία, γιατί δείχνουν ότι μπορούν (υπό κάποιες προϋποθέσεις) να τινάξουν την απόφαση της Συγκλήτου στον αέρα. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.
Last edited by rapadder on Thu Mar 01, 2007 10:28 pm, edited 2 times in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Mar 01, 2007 10:09 pm

rapadder wrote: Τέλος να προσθέσω ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Μετά οι υπάλληλοι (στις Γραμματείες και αλλού) παίρνουν άδεια 3 εβδομαδων για το καλοκαίρι και επιστρέφουν Δευτέρα 20 Αυγούστου (περίπου). Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν πάει στην Γραμματεία μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου (όπως φαίνεται και στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο). Η ουσία είναι ότι οι καθηγητές χρειάζονται και 1-2 εβδομάδες να διορθώσουν τα γραπτά, οπότε το τέλος της εξεταστικής περιόδου θα είναι στην εβδομάδα 16-20 Ιουλίου και όχι αργότερα.
Μπορεί να πάρουμε βαθμολογία όταν ξανανοίξουν οι γραμματείες στη σχολή??? :roll: :roll: :?: :?: :?:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 01, 2007 10:26 pm

Εννοείται. Άμα λειτουργούν μπορείς να κάνεις μια αίτηση.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
10 βδομάδες

Post by redlabel » Thu Mar 01, 2007 10:31 pm

To cut the long story short (που λένε και στη Λακωνία...), με 10 βδομάδες μαθήματα το εξάμηνο κατοχυρώνεται. Αρκεί να γίνουν!

Δ. Γκρ.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Mar 02, 2007 12:17 am

Έχει ένα δίκιο ο tsilochr, ας προσπαθήσουμε ωστε να μην ξαναρχίσουν οι ίδιες διαμάχες.Να συζητήσουμε πιο εποικοδομητικά αυτή τη φορά.
Νομίζω οτί αυτό εννοούσε.
rapadder wrote:Ε... όχι. Νομίζω ότι τα τελευταία post που έκανα είχαν σημασία, γιατί δείχνουν ότι μπορούν (υπό κάποιες προϋποθέσεις) να τινάξουν την απόφαση της Συγκλήτου στον αέρα. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.
Να τινάξουν την απόφαση της Συγκλήτου στον αέρα;
Τί εννοείς;
redlabel wrote:To cut the long story short (που λένε και στη Λακωνία...), με 10 βδομάδες μαθήματα το εξάμηνο κατοχυρώνεται. Αρκεί να γίνουν!

Δ. Γκρ.
κ.Γκρ, πέρα από το τυπικό κομμάτι όμως, 10 βδομάδες είναι αρκετές;
Με βάση την εμπειρία σας, πιστεύετε οτί θα φτάσουν;
Και αυτό ισχύει για όλα τα μαθήματα;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Mar 02, 2007 9:41 am

Εννοούσα ότι η Σύγκλητος δεν μπορεί να λάβει απόφαση που να προβλέπει εξάμηνο 9 εβδομάδων γιατί δεν θα έχει ισχύ στην πράξη:
redlabel wrote:To cut the long story short (που λένε και στη Λακωνία...), με 10 βδομάδες μαθήματα το εξάμηνο κατοχυρώνεται. Αρκεί να γίνουν!
Δ. Γκρ.
Όπως ακριβώς επιβεβαιώνει και ο κύριος Γκρίτζαλης. Οι αναπληρώσεις (του προηγούμενου εξαμήνου) είναι το πρόβλημα.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Mar 03, 2007 4:08 pm

Πάντως άλλο το :"με 10 εβδομάδες το εξάμηνο κατοχυρώνεται" και άλλο το "με λιγότερες από 10 εβδομάδες το εξάμηνο χάνεται"... ;)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”