Κατάληψη ΙΙ
- greenlover
- bit level
-
- Venus Project Founder
με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν.....debbie wrote:Έμαθα κάτι και το γράφω...αν ξέρει και κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο ή έχει ακούσει κάτι ας με επιβεβεαιώσει...
Από Δευτέρα 12.3.2007 αρχίζουν οι αναπληρώσεις του χειμερινού εξαμήνου που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.
και
από Δευτέρα 18.3.2007 αρχίζει το επόμενο εξαμηνο.
(Επαναλαμβάνω οτι δεν είναι σίγουρο ακόμα)
ονόμασε την πηγή σου τώρα!!
(αύριο έχει Γενική που αποφασίζει....!

People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
να αναρωτηθώ (καθυστερημένα βέβαια) πως γίνεται άτομα που μόλις μπήκαν στον ακαδημαϊκό χώρο να συμπεριφέρονται σαν να γνωρίζουν κάθε πιθαμή της παιδείας?
Φυσικά και να έχουν άποψη, αλλά να ακούνε και την γνώμη ανθρώπων που κινούνται στον ακαδημαϊκό χώρο μερικά χρόνια παραπάνω. Μάλλον οι εμπειρίες μας έχουν διδάξει κάποια πράγματα επιπλέον.
Φυσικά και να έχουν άποψη, αλλά να ακούνε και την γνώμη ανθρώπων που κινούνται στον ακαδημαϊκό χώρο μερικά χρόνια παραπάνω. Μάλλον οι εμπειρίες μας έχουν διδάξει κάποια πράγματα επιπλέον.
[offtopic]
[/offtopic]
Παιδιά μην πανικοβάλλεστε
...είπα δεν είναι ακόμα σίγουρο...
@theo_ sorry
αλλά δεν μπορώ να ονομάσω την πηγή...πάντως είναι από πολύ αξιόπιστο άτομο κατά τη γνώμη μου..(αν θέλει ας επιβεβαιώσει και η sandra την αξιοπιστία του)
edit:
Και όσον αφορά τη συνέλευση αύριο...φυσικά και εκεί θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα...
sandra wrote:Προφανώς η εμπειρία μας δεν είναι αρκετή στο venus.Μήπως παλεύεις και για το δικό μας καλό εδώ?Να σε πληροφορήσω ότι με τα περισσότερα παιδιά είμαστε φίλοι και αν μη τι άλλο σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.Και ο σεβασμός κερδίζεται με το χρόνο.Αυτό δεν αφορά μόνο στο φόρουμ.Γενικά στη ζωή σου.Για να μην γίνεις κι εσύ παρτάκιας το λέω
Code: Select all
sandra ++;
[/offtopic]
Παιδιά μην πανικοβάλλεστε

@theo_ sorry

edit:
Και όσον αφορά τη συνέλευση αύριο...φυσικά και εκεί θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα...
Last edited by debbie on Tue Mar 06, 2007 3:04 pm, edited 1 time in total.
- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κι εγώ έχω ακούσει παρόμοια σενάρια.Κυκλοφορούν εδώ και δυο τρεις μέρες.Επιφυλάσσομαι βέβαια αλλά αν γίνει έτσι θα έχω να πω από Δευτέρα κανά δυο πραγματάκια έξω από τα δόντια για τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται όπως αναφέρθηκε σε ένα ποστ.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
- Venus Former Team Member
Εμένα πάντως δε μου φαίνεται ότι οι αλλαγές με σκοτώνουν, αλλά οι "αγώνες"greenlover wrote:Με αυτό τον νόμο και τις αλλαγές που θα περάσουν, σκοτώνουν και εμάς, και τα πανεπιστήμια, και τα όνειρά μας, και τα πτυχία μας.
Και κάτι άλλο...
Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι παλεύετε για εμάς (εμένα) ... δε θέλω να κάνετε αυτά τα αίσχη στο όνομα μου. Θέλω να τελειώσω το πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να ασχοληθώ με τους στόχους μου, όχι με τη σαπίλα της Ελλάδας. Παλεύετε στο όνομα μου, αλλά με εμποδίζετε να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου, πως σου ακούγεται αυτό ?
Για το Θεό, μην κουράζεστε άδικα, δε πρόκειται να σας το αναγνωρίσω, ούτως ή άλλως(κοινώς δε με ενδιαφέρει το finale αυτού του reality)!
The Punisher wrote:Εμένα πάντως δε μου φαίνεται ότι οι αλλαγές με σκοτώνουν, αλλά οι "αγώνες"greenlover wrote:Με αυτό τον νόμο και τις αλλαγές που θα περάσουν, σκοτώνουν και εμάς, και τα πανεπιστήμια, και τα όνειρά μας, και τα πτυχία μας.
Και κάτι άλλο...
Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι παλεύετε για εμάς (εμένα) ... δε θέλω να κάνετε αυτά τα αίσχη στο όνομα μου. Θέλω να τελειώσω το πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να ασχοληθώ με τους στόχους μου, όχι με τη σαπίλα της Ελλάδας. Παλεύετε στο όνομα μου, αλλά με εμποδίζετε να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου, πως σου ακούγεται αυτό ?
Για το Θεό, μην κουράζεστε άδικα, δε πρόκειται να σας το αναγνωρίσω, ούτως ή άλλως(κοινώς δε με ενδιαφέρει το finale αυτού του reality)!
Code: Select all
Punisher++;
- Proxenos
- Gbyte level
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα... Έχει ενδιαφέρον όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ή μήπως ήταν πάντα αντίστροφοι;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- mikem4600
- Gbyte level
Αν είχα 1 € κάθε φορά που διάβαζα αυτό στο venus!... Δεν έχει πλέον κανένα νόημα ως έκφραση γιατί απλούστατα ο καθένας είναι στο δικό του δάσος... Άλλος κοιτάει δάση στον Αμαζόνιο, άλλος στα Ουράλια, άλλος στη Σαγκρίλα, άλλος στην Καλιφόρνια...greenlover wrote:Μην κοιτάς το δέντρο... Υπάρχει και το δάσος..

sandra wrote:Ευτυχώς που βρέθηκες στη ζωή μου και απέκτησε νόημα.Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς την προστασία σου.Πώς αλλιώς λέγεται ο προστάτης?
The Punisher wrote:Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι παλεύετε για εμάς (εμένα) ... δε θέλω να κάνετε αυτά τα αίσχη στο όνομα μου. (...) Παλεύετε στο όνομα μου, αλλά με εμποδίζετε να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου, πως σου ακούγεται αυτό ?

BTW, μου μυρίζει ελαφρώς ότι οι καταλήψεις πάνε για τερματισμό...

[off-topic]Τώρα τελευταία δεν βρίσκω πια τα emoticons που περιμένω στο venus... Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε μερικά νέα; Δεν ξέρω αν υπάρχουν δικαιώματα στα emoticons πάντως του adslgr.com μοιάζουν πολύ ωραία...

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- greenlover
- bit level
- rapadder
- Gbyte level
Οι καταλήψεις θα σταματήσουν γιατί ο νόμος θα έχει ψηφιστεί. Μετά δεν έχει νόημα να υπάρξουν κινητοποιήσεις. Επίσης θα ήθελα το σχόλιο σας για την συμβολική περικύκλωση της Βουλής την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Μήπως κάποιοι δείχνουν να ξεχνούν (με την νοοτροπία της κατάληψης και του αποκλεισμού) του ποιοί νομοθετούν σε αυτήν τη χώρα; Μήπως να εισβάλουν και μέσα; (Συμβολικά πάντα)
Επίσης θα αναφέρω για μια ακόμα φορά ότι μια εβδομάδα αναπληρώσεις δεν είναι αρκετή, απαιτούνται τουλάχιστον 2 εβδομάδες (έγινε μάθημα λίγότερο από 8.5 εβδομάδες, δηλαδή στα περισσότερα μαθήματα έχουν γίνει γύρω στις 16 διαλέξεις από τις 21).
Επίσης θα αναφέρω για μια ακόμα φορά ότι μια εβδομάδα αναπληρώσεις δεν είναι αρκετή, απαιτούνται τουλάχιστον 2 εβδομάδες (έγινε μάθημα λίγότερο από 8.5 εβδομάδες, δηλαδή στα περισσότερα μαθήματα έχουν γίνει γύρω στις 16 διαλέξεις από τις 21).
Last edited by rapadder on Tue Mar 06, 2007 4:48 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- tZoLe
Προφανώς από το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί που διαφωνούν με τον νόμο δε είναι διατεθιμένοι να κρατήσουν σε ομηρία το πανεπιστήμιο και να χάσουν εξάμηνο. Βλέπεις είναι παρτάκηδες.greenlover wrote:Από που το συμπεραίνεις αυτό; Εγώ νομίζω ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πυροδοτήσει νέες καταλήψεις.BTW, μου μυρίζει ελαφρώς ότι οι καταλήψεις πάνε για τερματισμό... Rolling Eyes

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- sandra
- Wow! Terabyte level
Μεγάλη μπουκιά φάε,μικρή κουβέντα πες.Τι ήθελα και συμφώνησα με τις πηγές της Δέσποινας?Τώρα αν συνεχίζει να είναι αξιόπιστη η πηγή πληροφορήθηκα ότι καθότι η ψήφιση του νόμου μεταφέρεται την επόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν μέχρι τότε οι καταλήψεις.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- greenlover
- bit level
- maria_
Πριν λίγο μίλησα με εκπρόσωπο της πασπ που μου το επιβεβαίωσε.Επίσης έμαθα οτι θα κατέβει και αύριο ενιαίο πλαίσιο υπέρ της κατάληψης για κατάληψη της σχολής μέχρι και την ημέρα της ψήφισης του νόμου,καθώς όπως λένε "Αφου φάγαμε το γαιδαρο,στην ουρά θα κολλήσουμε;"sandra wrote:Μεγάλη μπουκιά φάε,μικρή κουβέντα πες.Τι ήθελα και συμφώνησα με τις πηγές της Δέσποινας?Τώρα αν συνεχίζει να είναι αξιόπιστη η πηγή πληροφορήθηκα ότι καθότι η ψήφιση του νόμου μεταφέρεται την επόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν μέχρι τότε οι καταλήψεις.
(όπου "γαιδαρος" οι 2μήνες καταλήψεων και όπου "ουρά" μια εβδομάδα κατάληψης επιπλέον-αν περάσει το πλαίσιο)
Αντε και καλό καλοκαίρι να 'χουμε

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
greenlover wrote:Γιούπι!!!!
alexo wrote:Πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι η κατάληψη είναι μία προβληματική κατάσταση και όχι να το θεωρούμε πανηγυράκι .
Δλδ θα έπρεπε να λέμε : "Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε κατάληψη για τους ΧΥ λόγους.." και όχι να είμαστε χαρούμενοι γι'αυτό.
Εκεί εκνευρίζομαι με κάποιους υποστηριχτές των καταλήψεων , που το παρουσιάζουν σαν μια ευχάριστη κατάσταση.

maria_ wrote:Αντε και καλό καλοκαίρι να 'χουμε![]()
Η κατάληψη βγαίνει μέσω ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις.
Όσοι την υποστηρίζουν ή την αποδοκιμάζουν ,οφείλουν να συμμετάσχουν.
Όσοι εκείνη την ώρα είναι στα σπίτια τους χωρίς λόγο ή για καφέ είναι άξιοι της μοίρας τους.
Συγγνώμη που είμαι απόλυτος σ'αυτό αλλά δεν μπορεί να ψηφίζουν 700/8000.Είναι τραγικό.
ΕDIT:Μαρία δεν αναφέρομαι σε σένα,απλά το είπα με αφορμή το "καλό καλοκαίρι" και το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό.
Last edited by alexo on Tue Mar 06, 2007 5:13 pm, edited 1 time in total.
- maria_
Μαζί σου!Συμφωνώ απόλυτα!Προσωπικά το έχω πει πολλές φορές και το στηρίζω και με τη δική μου στάση αφου δίνω το "παρών" σε κάθε συνέλευση..alexo wrote:Όσοι εκείνη την ώρα είναι στα σπίτια τους χωρίς λόγο ή για καφέ είναι άξιοι της μοίρας τους.
Συγγνώμη που είμαι απόλυτος σ'αυτό αλλά δεν μπορεί να ψηφίζουν 700/8000.Είναι τραγικό.
EDIT
Οκ Γιώργο παρανόηση!Το 'σωσεςalexo wrote:ΕDIT:Μαρία δεν αναφέρομαι σε σένα,απλά το είπα με αφορμή το "καλό καλοκαίρι" και το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό.

Last edited by maria_ on Tue Mar 06, 2007 5:14 pm, edited 1 time in total.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Είπα οτι δεν είναι σίγουρο από την αρχή...sandra wrote:Μεγάλη μπουκιά φάε,μικρή κουβέντα πες.Τι ήθελα και συμφώνησα με τις πηγές της Δέσποινας?Τώρα αν συνεχίζει να είναι αξιόπιστη η πηγή πληροφορήθηκα ότι καθότι η ψήφιση του νόμου μεταφέρεται την επόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν μέχρι τότε οι καταλήψεις.
αλλά ακόμα και να μη γίνει έτσι τότε και πάλι νομίζω οτι οι περισσότεροι φοιτητές θα πουν όχι στην κατάληψη γτ πλέον κινδυνεύει και το επόμενο εξάμηνο...αρκεί αυτοί που δεν θέλουν να γινει κατάληψη να πάνε και να ψηφίσουν.

τότε μάλλον από την πασπ δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους....maria_ wrote:Πριν λίγο μίλησα με εκπρόσωπο της πασπ που μου το επιβεβαίωσε.Επίσης έμαθα οτι θα κατέβει και αύριο ενιαίο πλαίσιο υπέρ της κατάληψης για κατάληψη της σχολής μέχρι και την ημέρα της ψήφισης του νόμου,καθώς όπως λένε "Αφου φάγαμε το γαιδαρο,στην ουρά θα κολλήσουμε;"sandra wrote:Μεγάλη μπουκιά φάε,μικρή κουβέντα πες.Τι ήθελα και συμφώνησα με τις πηγές της Δέσποινας?Τώρα αν συνεχίζει να είναι αξιόπιστη η πηγή πληροφορήθηκα ότι καθότι η ψήφιση του νόμου μεταφέρεται την επόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν μέχρι τότε οι καταλήψεις.
(όπου "γαιδαρος" οι 2μήνες καταλήψεων και όπου "ουρά" μια εβδομάδα κατάληψης επιπλέον-αν περάσει το πλαίσιο)
Αντε και καλό καλοκαίρι να 'χουμε
γτ και εμένα από την πασπ μου είπαν οτι μου είπαν...τι να πω...

-
- Kilobyte level
- Proxenos
- Gbyte level
Έτσι πρέπει, κατάληψη μέχρι τελικής πτώσεως. Έτσι, να μειωθούν λίγο οι πτυχιούχοι, μπας και ανεβεί κανένας μισθός και καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας.... Μα τόσοι πτυχιούχοι πια. Δε χρειάζεται να βιάζεται ο (κάθε) φοιτητής να πάρει πτυχίο. Το πτυχίο πρέπει και αυτό να είναι ραχατλίδικη δουλειά, αγάλι-αγάλι, ωχ αδερφέ...
Απ την άλλη, έχει ήδη αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα. Θα φτάσουμε πάλι κάποια στιγμή να αρνούνται άπαντες ότι ήταν υπέρ της κατάληψης... Άντε, και του χρόνου πάλι απ την αρχή. Και μη βιάζεστε, ε;
Απ την άλλη, έχει ήδη αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα. Θα φτάσουμε πάλι κάποια στιγμή να αρνούνται άπαντες ότι ήταν υπέρ της κατάληψης... Άντε, και του χρόνου πάλι απ την αρχή. Και μη βιάζεστε, ε;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky