Linux Server στο σπίτι
Linux Server στο σπίτι
Μια απλή ερώτηση θέλω να κάνω, δεν είναι τεχνικής φύσεως..
Μπορεί κάποιος να στήσει linux server στο σπίτι (με php κτλ...) και να έχει hosting στα website του από εκεί, και απλά να αγοράζει τα domains, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει σε άλλη εταιρεία για το hosting;
Ή χρειάζετε κάποια ειδική άδεια κτλ;
Μπορεί κάποιος να στήσει linux server στο σπίτι (με php κτλ...) και να έχει hosting στα website του από εκεί, και απλά να αγοράζει τα domains, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει σε άλλη εταιρεία για το hosting;
Ή χρειάζετε κάποια ειδική άδεια κτλ;
- mikem4600
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Γενικά, ναι, μπορείς να το κάνεις αυτό αν έχεις π.χ. dsl. Πάντως νομίζω ότι κάποιοι ISPs βάζουν όρους ότι δεν μπορείς να τρέχεις τέτοια services κτλ. και ενδεχομένως να μπλοκάρουν και πόρτες (π.χ. την 80).
Βέβαια συνήθως θες και μια static IP, αν πιάσεις "πραγματικό" domain. Και οι adsl είναι asymetric, όπως λέει και το όνομά τους, άρα το bandwidth για upload θα είναι πολύ περιορισμένο (π.χ. 256 kbps).
Οπότε στην τελική, ίσως θες άλλη (αρκετά ακριβότερη) σύνδεση.
Βέβαια συνήθως θες και μια static IP, αν πιάσεις "πραγματικό" domain. Και οι adsl είναι asymetric, όπως λέει και το όνομά τους, άρα το bandwidth για upload θα είναι πολύ περιορισμένο (π.χ. 256 kbps).
Οπότε στην τελική, ίσως θες άλλη (αρκετά ακριβότερη) σύνδεση.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
- Mbyte level
Όσον αφορά τον server,
εγώ αυτή τη στιγμή τρέχω σε ubuntu linux (σε ένα P3 στα 700mhz) τα εξής:
Apache
PHP
MySQL
που νομίζω ότι είναι η βασική υποδομή για web server (σε συνδιασμό με κάποιο ftp service που τρέχει στο PC ώστε να μεταφέρεις εύκολα αρχεία, και έναν SSH server για να το χειρίζεσαι).
Στο site του ubuntu linux κάνε search για L.A.M.P. (Linux Apache MySQL PHP) για να βρεις οδηγίες για το πως να στήσεις κάτι τέτοιο μόνος σου.
Από εκεί και πέρα, αν θες φθηνή (έως και δωρεάν) λύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα free domain name service sites που σε αφήνουν μέσω ενός προγράμματος να ενημερώνεις αυτόματα την υπηρεσία τους για την IP σου κάθε στιγμή (οπότε ουσιαστικά μπορείς να έχεις domain name και με dynamic ip).
Ακόμα, υπάρχουν και πολλά modem-routers που έχουν αυτή τη δυνατότητα (εγώ πχ. δεν χρησιμοποιώ DNS client, έχω ρυθμίσει το US Robotics 9106 που έχω να επικοινωνεί αυτόματα με το FreeDNS.org και να το ενημερώνει για οποιαδήποτε αλλαγή της IP).
Γενικά η διαδικασία δεν είναι ΠΟΛΥ δύσκολη, αλλά το θέλει το ψάξιμό της.
Αυτά τα ολίγα
εγώ αυτή τη στιγμή τρέχω σε ubuntu linux (σε ένα P3 στα 700mhz) τα εξής:
Apache
PHP
MySQL
που νομίζω ότι είναι η βασική υποδομή για web server (σε συνδιασμό με κάποιο ftp service που τρέχει στο PC ώστε να μεταφέρεις εύκολα αρχεία, και έναν SSH server για να το χειρίζεσαι).
Στο site του ubuntu linux κάνε search για L.A.M.P. (Linux Apache MySQL PHP) για να βρεις οδηγίες για το πως να στήσεις κάτι τέτοιο μόνος σου.
Από εκεί και πέρα, αν θες φθηνή (έως και δωρεάν) λύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα free domain name service sites που σε αφήνουν μέσω ενός προγράμματος να ενημερώνεις αυτόματα την υπηρεσία τους για την IP σου κάθε στιγμή (οπότε ουσιαστικά μπορείς να έχεις domain name και με dynamic ip).
Ακόμα, υπάρχουν και πολλά modem-routers που έχουν αυτή τη δυνατότητα (εγώ πχ. δεν χρησιμοποιώ DNS client, έχω ρυθμίσει το US Robotics 9106 που έχω να επικοινωνεί αυτόματα με το FreeDNS.org και να το ενημερώνει για οποιαδήποτε αλλαγή της IP).
Γενικά η διαδικασία δεν είναι ΠΟΛΥ δύσκολη, αλλά το θέλει το ψάξιμό της.
Αυτά τα ολίγα

"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- PaP
- Venus Project Founder
Με 55 ευρώ έχεις hosting μπόμπα http://www.site5.com
Επίσης το ubuntu server εγκαθιστά lamp με τη μία
Επίσης το ubuntu server εγκαθιστά lamp με τη μία
Με forthnet είχα σηκώσει dns κανονικά και έτρεχα site χωρίς κανένα πρόβλημα.Επίσης ξέρω παιδί που κάνει το ίδιο και έχει altec...tsilochr wrote:web hosting, και remote administration (ssh, rdesktop, ftp) κάνεις κανονικά.
Στο παρόν forum έχει αναφερθεί ότι οι ISP κόβουν την DNS θύρα, δλδ αν κάνεις register ένα domain, δεν θα μπορείς να σηκώσεις δικό σου DNS για να έχεις τα subdomains για πάρτη σου. Αλλά ελέγχεται αν είναι αληθές