Μυστήρια restart...
- Geortsat
- byte level
- Academic status: MSc
Μυστήρια restart...
Σερφάρω στο internet μια χαρά, με μοναδική ανοιχτή εφαρμογή το Opera. Ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ο υπολογιστής μου κάνει restart. Να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής ήταν ανοιχτός όλη μέρα και τώρα είναι 1 τα ξημερώματα.
Τι μου συμβαίνει, βρε παιδιά;
Υ.Γ.: Τέτοια μυστήρια restart μου έκανε και όταν έπαιζα παλαιώτερα Warcraft. Αλλά εκεί εντάξει. Τώρα, πως γίνεται;
Μπορεί, τέλος, κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πει SCSI; Άσχετο, αλλά βλέπω πολλές άγνωστες λέξεις τελευταία...
Τι μου συμβαίνει, βρε παιδιά;
Υ.Γ.: Τέτοια μυστήρια restart μου έκανε και όταν έπαιζα παλαιώτερα Warcraft. Αλλά εκεί εντάξει. Τώρα, πως γίνεται;
Μπορεί, τέλος, κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πει SCSI; Άσχετο, αλλά βλέπω πολλές άγνωστες λέξεις τελευταία...
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.
-The legend of Zelda: Twillight Princess
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
Πήγαινε στο Run...(Εκτέλεση...) και βάλε eventvwr. Έπειτα δες αν δημιουργήθηκε κάποιο error log στην περιοχή Application ή System την ώρα που σου έγινε restart...Αν βρεις κάποιο error (κόκκινο-άσπρο Χ) κάνε δεξί κλικ πάνω του και παράθεσε ότι γράφει μήπως και βρούμε κάτι...Μπορεί να έχει γίνει πρόβλημα στις registries ή να έχεις τραβήξει κάποιον ιό, trojan κτλ...
Όσο για το SCSI (δεν γνωρίζω τίποτε) παραμόνο πρέπει να είναι ένα προτόκολο μεταφοράς και σύνδεσης- Απότι είδα στην αγορά είναι δίσκοι αρκετά χαμηλής χωρητικότητας με υψηλές στροφές 10000-15000 που μάλλον προορίζονται για servers και workstation (έχουν και υψηλές τιμές GB/Euro)
Ρίξε μια ματία εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/SCSI
Αλλά περιμένω και εγώ απαντήσεις από τους πιο έμπειρους μιάς και έχω και εγώ την ίδια απορία...(Δεν διδάχτηκα και το μάθημα Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών καλά
)
Όσο για το SCSI (δεν γνωρίζω τίποτε) παραμόνο πρέπει να είναι ένα προτόκολο μεταφοράς και σύνδεσης- Απότι είδα στην αγορά είναι δίσκοι αρκετά χαμηλής χωρητικότητας με υψηλές στροφές 10000-15000 που μάλλον προορίζονται για servers και workstation (έχουν και υψηλές τιμές GB/Euro)
Ρίξε μια ματία εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/SCSI
Αλλά περιμένω και εγώ απαντήσεις από τους πιο έμπειρους μιάς και έχω και εγώ την ίδια απορία...(Δεν διδάχτηκα και το μάθημα Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών καλά

Last edited by Zifnab on Mon Mar 05, 2007 1:31 am, edited 2 times in total.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
Μπορείς να προμηθευτείς προγράμματα όπως το SpyBot - Search & DestroyGeortsat wrote:ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!
και το AdAware που έρχεται μαζί με AdWatch (που παρακολουθεί δυναμικά τις αλλαγές στην registry). Ένα καλό Antivirus σαν το NOD32 και βλέπουμε...Εφόσον δεν έχεις error logs εκεί που σου είπα (σε όλες τις ώρες πριν κατά και μετά το restart) μάλλον για intrusion μου φαίνεται - δεν είχα παρόμοια probs- Τα restarts γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ή τυχαία? Γίνονται και όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο ή/και στο internet? Ίσως να παίζει και θέμα τροφοδοτικού (σχεδόν αποκλείεται)...
Οι πιθανές αιτίες φαντάζουν άπειρες...Πάντως είναι πολύ εύκολο για ένα malware να καλέσει κρυφά cmd και να εκτελέσει shutdown -r -t 0

Κουράγιο

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Hmmm ανεπαρκές τροφοδοτικό μυρίζομαι..! 
Μπορεί και να φταίει και το ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ) , έχεις UPS ?

Μπορεί και να φταίει και το ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ) , έχεις UPS ?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Δες επίσης και το Control Panel->System->[Tab] Advanced->Start up and Recovery-Settings και κάνε ένα untick το System failure-Automatically restart για παν ενδεχόμενο.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Αντιμετωπίζω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα.Συμβαίνει 4-5 φορές τη βδομάδα περίπου κι απότι έχω παρατηρήσει συνήθως γίνεται όταν κάνω κάτι σχετικό με videos.Πχ όταν κλείσω μια σελίδα που έβλεπα video στο youtube,οταν κάνω διακοπή κλήσης σε msn συνομιλία με webcam και άλλα συναφή (όχι κάθε φορά αλλά ορισμένες).
Έχω ξετικάρει αυτό που είπε ο hdkiller αλλά τίποτα.Θα δω αυτό και με το eventvwr όταν ξανασυμβεί...
Έχω ξετικάρει αυτό που είπε ο hdkiller αλλά τίποτα.Θα δω αυτό και με το eventvwr όταν ξανασυμβεί...
- AnINffected
- Gbyte level
Με ποιά συχνότητα σας κάνει restart?
Κάνει εντελώς ξαφνικά, χωρίς να κλείσει καμία εφαρμογή πρώτα;
Άν κάνει restart και εκτός Windows (πρίν ξεκινήσουν να φορτώνουν) τότε είναι σίγουρα hardware πρόβλημα.
Μου συνέβη το καλοκαίρι (hardware resets).
Σε εμένα, έφταιγε η τροφοδοσία.
Τώρα, πολλά μπορεί να παίζουν.
Κάνει εντελώς ξαφνικά, χωρίς να κλείσει καμία εφαρμογή πρώτα;
Άν κάνει restart και εκτός Windows (πρίν ξεκινήσουν να φορτώνουν) τότε είναι σίγουρα hardware πρόβλημα.
Μου συνέβη το καλοκαίρι (hardware resets).
Σε εμένα, έφταιγε η τροφοδοσία.
Τώρα, πολλά μπορεί να παίζουν.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- Geortsat
- byte level
Παιδιά, εμένα ένα restart μου έχει κάνει όλο και όλο... Για το αν φταίει η μνήμη δεν νομίζω γιατί έχει ανταπεξέλθει και σε πιό αντίξοες συνθήκες πίεσης. Όταν έγινε το restart, μόνο το Opera έτρεχε εκείνη τη στιγμή. Όσον αφορά το τροφοδοτικό, δεν έκανα καμιά αλλαγή τελευταία στο σύστημά μου, οπότε δε δικαιολογείται να διαμαρτύρεται!
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
Παιδιά μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα είτε σε software, είτε σε hardware επίπεδο. Για να βρεις τι φταίει άρχισε να αποκλείεις περιπτώσεις. Βέβαια αφού δε συμβαίνει συχνά μπορείς να το παραμελήσεις ή αν θες να σιγουρευτείς για το τροφοδοτικό πήγαινε να στο μετρήσουν.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!