Συμφωνώ απόλυτα. Και θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ μας είναι από τις πιο σημαντικές αξίες που πρέπει όχι να διεξασφαλίσουμε (γιατί δεν υπάρχει) αλλά να ανακτήσουμε. Η αδιαφορία που προσάπτουν κάποιοι σε μια μεγάλη μερίδα φοιτητών τροφοδοτείται από την έλλειψη εμπιστοσύνης και αντίστροφα. Για αυτό όσοι ακύρωσαν το αποτέλεσμα πρέπει να καταλάβουν το προβληματικό της κατάστασης και έστω εκ των υστέρων να προβούν σε μια διορθωτική κίνηση.theo_ wrote:Πώς να τους εμπιστευτείς?
μετά το χθεσινό δε, σου διέλυσαν κάθε αμφιβολία περί αγνότητας κ ιδεολογίας
Κατάληψη ΙΙ
- AnINffected
- Gbyte level
Code: Select all
#define INC(x) x = x + 1
INC(tsilochr);
fo@ wrote:Συμφωνώ απόλυτα. Και θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ μας είναι από τις πιο σημαντικές αξίες που πρέπει όχι να διεξασφαλίσουμε (γιατί δεν υπάρχει) αλλά να ανακτήσουμε.
INC(fo@);
Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 1:30 pm, edited 3 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- AnINffected
- Gbyte level
- maria_
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Στην προκειμένη περίπτωση το "μαύρο" είναι η λύσηAnINffected wrote:Όλοι λευκό, εννοείς;

Πέρα απο την πλάκα πάντως,όσο κι αν έχουμε απογοητευτεί απο την όλη κατάσταση(αν και όπως πολύ σωστά είπε ο tsilochr,το "βρώμικο" παιχνίδι δεν προέκυψε τώρα αλλά προυπήρχε),σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη και να απέχουμε απο τις ψηφοφορίες.Στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας θα πρέπει να απαντήσουμε με δυναμική παρουσία.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- AnINffected
- Gbyte level
Αυτό, χωρίς πλάκα, θα ήταν φοβερό(ενν. να πάμε όλοι για λευκό)!!!Silver wrote:Ναι. Ή άκυρο με σχόλια του τύπου "δεν μας ...(λογοκρισία)". Δεν ξέρω βέβαια αν θα πετύχει, αλλά ίσως πιάσουν το μήνυμα.AnINffected wrote:Όλοι λευκό, εννοείς;
Αν και τους έχω ικανούς να βγάλουν αποτέλεσμα ακόμα και με 200 άτομα.
:smt046

#ifdef INC(x) INC(Silver);
#else Silver += 1;
#endif
Ναι, αλλά πώς;maria_ wrote:Πέρα απο την πλάκα πάντως,όσο κι αν έχουμε απογοητευτεί απο την όλη κατάσταση(αν και όπως πολύ σωστά είπε ο tsilochr,το "βρώμικο" παιχνίδι δεν προέκυψε τώρα αλλά προυπήρχε),σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη και να απέχουμε απο τις ψηφοφορίες.Στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας θα πρέπει να απαντήσουμε με δυναμική παρουσία.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- maria_
- Venus Former Team Member
Με συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις εκλογές.Με το να εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για φαινόμενα όπως το χθεσινό.Και γενικότερα με όποιον άλλο τρόπο μπορεί να εκφραστεί κανείς(εντός λογικών και δημοκρατικών ορίων πάντα).Η παθητικότητα και η αποχή δεν είναι λύσεις.Παρατάξεις υπήρχαν και θα υπάρχουν(δυστυχώς) για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.Το θέμα είναι τί κάνουμε οι ανεξάρτητοι φοιτητές για αυτό.AnINffected wrote:Ναι, αλλά πώς;
edited
Μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου!
Πολύ καλή παρατήρηση AnINffected

Last edited by maria_ on Thu Mar 08, 2007 2:01 pm, edited 1 time in total.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
- AnINffected
- Gbyte level
Για τις Γ.Σ. το καταλαβαίνω.
Με τις εκλογές δεν καταλαβαίνω πως θα καταφέρουμε κάτι, αφού ούτως ή αλέως πρέπει να ψηφίσουμε κάποια από αυτές τις παρατάξεις (πέρα από το λευκό).
Εντάξει, δεν χρειαζόταν να το αλλάξεις κιόλας
αλλά χαίρομαι που το κατανοείς τεσπά.Ανταποδίδω

Με τις εκλογές δεν καταλαβαίνω πως θα καταφέρουμε κάτι, αφού ούτως ή αλέως πρέπει να ψηφίσουμε κάποια από αυτές τις παρατάξεις (πέρα από το λευκό).
editmaria_ wrote:edited
Μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου!
Πολύ καλή παρατήρηση AnINffected
Εντάξει, δεν χρειαζόταν να το αλλάξεις κιόλας

Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 4:44 pm, edited 3 times in total.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

Εγώ προτείνω όπως είπα σε ένα προηγούμενο post να πάμε κανονικά στη συνέλευση της Παρασκευής και δι'εκπροσώπου να εκδηλώσουμε τη δυσανασχετήση μας και να αποχωρήσουμε από τη ψηφοφορία. Αν γίνει κάτι τέτοιο μαζικά από φοιτητές που νοιάζονται για πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες και δεν πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι τότε τουλάχιστον θα ξέρουμε λίγο καλύτερα με τι έχουμε να κάνουμε.
"With soap, baptism is a good thing"
- Silver
- Kilobyte level
Για τις Γ.Σ. το καταλαβαίνω.
Αν είμαστε τυχεροί και δουν τόσα λευκά/άκυρα στις εκλογές, ίσως κάνουν μία προσπάθεια να διορθωθούν. Απλά να ταρακουνηθούν λίγο. Το πιθανότερο να ξανακάνουν εκλογές και τότε ψηφίζουμε παράταξη.Εγώ προτείνω όπως είπα σε ένα προηγούμενο post να πάμε κανονικά στη συνέλευση της Παρασκευής και δι'εκπροσώπου να εκδηλώσουμε τη δυσανασχετήση μας και να αποχωρήσουμε από τη ψηφοφορία. Αν γίνει κάτι τέτοιο μαζικά από φοιτητές που νοιάζονται για πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες και δεν πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι τότε τουλάχιστον θα ξέρουμε λίγο καλύτερα με τι έχουμε να κάνουμε.
Και η μαζική αποχώρηση είναι μία λύση επίσης από τις εκλογές.
Ελπίζω να μην είμαι τελείως ουτοπικός!!!
Τελείωσα!!!!
- AnINffected
- Gbyte level
Καλή ιδέα μου ακούγεται αυτό...fo@ wrote:Εγώ προτείνω όπως είπα σε ένα προηγούμενο post να πάμε κανονικά στη συνέλευση της Παρασκευής και δι'εκπροσώπου να εκδηλώσουμε τη δυσανασχετήση μας και να αποχωρήσουμε από τη ψηφοφορία. Αν γίνει κάτι τέτοιο μαζικά από φοιτητές που νοιάζονται για πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες και δεν πάρουν το μήνυμα οι υπόλοιποι τότε τουλάχιστον θα ξέρουμε λίγο καλύτερα με τι έχουμε να κάνουμε.
Και η ιδέα της λευκής ψήφου (όχι της αποχής) δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη!

Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 2:04 pm, edited 1 time in total.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- rapadder
- Gbyte level
Εγώ (σας) προτείνω να γράψετε ένα κείμενο στο οποίο θα καταδικάζετε την ακύρωση του αποτελέσματος της Τετάρτης. Να το υπογράψετε και να το διαβάσει κάποιος στην επόμενη Γ.Σ. Το να πάτε μόνο και μονο για να φύγετε είναι πολυτέλεια χρόνου και υπερβολικό. Είναι μαζοχισμός να πάς να στηθείς έπι ώρες στην ουρά για να ψηφίσεις λευκό ή άκυρο. Κανένας δεν δίνει σημασία στον αριθμό των λευκών ή στα άκυρα.
Αν έχει τα ονοματεπώνυμα σας και την υπογραφή σας δίπλα, θα έχει εγκυρότητα. Θα προβληματιστούν που τόσοι (ανένταχτοι) φοιτητές στράβωσαν με το περιστατικό και ότι δεν τους ικανοποίησαν τα περί νοθείας.
Ακόμα πιο πρακτικό: Κάντε μια ψηφοφορία στο Venus!
Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει ελάχιστη διάρκεια εξαμήνου 13 εβδομάδες (αντί για 10,5 του υπάρχοντος νόμου). Επίσης θα υπάρχουν περιορισμοί στο πότε θα μπορεί να μετατεθεί μια εξεταστική περίοδος (δεν είμαι 100% σίγουρος γι 'αυτό). Οπότε δεν προβλέπω στο μέλλον κινητοποιήσεις με την μορφή των καταλήψεων γιατί το εξάμηνο θα χάνεται πολύ πιο εύκολα απ' ότι τώρα. Ουσιαστικά η εποχή των μεγάλων καταλήψεων που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα, θα περάσει στην ιστορία. Και καλά έκανε και τελείωσε γιατί με πρακτικές καταλήψεων το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά που θα δημιουργηθούν.
. Είμαι στην ΑΣΟΕΕ από το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 (ως φοιτητής) και έχω γνώση για διάφορα περιστατικά στη σχολή από το 1997 (από συζητήσεις με παλαιότερους φοιτητές). Νομίζω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στους "νεότερους", παρόλο που πολλές φορές γράφω τα ίδια και ίσως γίνομαι κουραστικός.
Αν έχει τα ονοματεπώνυμα σας και την υπογραφή σας δίπλα, θα έχει εγκυρότητα. Θα προβληματιστούν που τόσοι (ανένταχτοι) φοιτητές στράβωσαν με το περιστατικό και ότι δεν τους ικανοποίησαν τα περί νοθείας.
Ακόμα πιο πρακτικό: Κάντε μια ψηφοφορία στο Venus!
Ο νέος νόμος πλαίσιο προβλέπει ελάχιστη διάρκεια εξαμήνου 13 εβδομάδες (αντί για 10,5 του υπάρχοντος νόμου). Επίσης θα υπάρχουν περιορισμοί στο πότε θα μπορεί να μετατεθεί μια εξεταστική περίοδος (δεν είμαι 100% σίγουρος γι 'αυτό). Οπότε δεν προβλέπω στο μέλλον κινητοποιήσεις με την μορφή των καταλήψεων γιατί το εξάμηνο θα χάνεται πολύ πιο εύκολα απ' ότι τώρα. Ουσιαστικά η εποχή των μεγάλων καταλήψεων που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα, θα περάσει στην ιστορία. Και καλά έκανε και τελείωσε γιατί με πρακτικές καταλήψεων το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά που θα δημιουργηθούν.
Κάτι θα μάθεις και από τους "παππούδες"greenlover wrote:Έχουμε την "μεγάλη"γενιά που θέλει να μας νουθετεί, τώρα θα έχουμε και τους "παλιούς" φοιτητές που νοιάζονται για το καλό μας; ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ!

Last edited by rapadder on Thu Mar 08, 2007 2:32 pm, edited 6 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- AnINffected
- Gbyte level
Ωραίος, λειτουργεί όμως, τελικά, αυτός ο τρόπος;rapadder wrote:Εγώ (σας) προτείνω να γράψετε ένα κείμενο στο οποίο θα καταδικάζετε την ακύρωση του αποτελέσματος της Τετάρτης. Να το υπογράψετε και να το διαβάσει κάποιος στην επόμενη Γ.Σ. Το να πάτε μόνο και μονο για να φύγετε είναι πολυτέλεια χρόνου και υπερβολικό. Είναι μαζοχισμός να πάς να στηθείς έπι ώρες στην ουρά για να ψηφίσεις λευκό ή άκυρο. Κανένας δεν δίνει σημασία στον αριθμό των λευκών ή στα άκυρα.
Άν δε μαζευτούν χιλιάδες υπογραφών δε νομίζω οτί θα ταρακουνηθούν καθόλου, όσο εμφατικά και εάν καταδικάσουμε την κατάσταση...
Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 2:26 pm, edited 2 times in total.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- default_user
- Kilobyte level
H κόπελα που εντοπίστηκε να είναι από άλλη σχολή , και που τώρα θέτει υπο αμφισβήτηση το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης....σκεφτείτε πόσο θράσος πρέπει να έχει ...Κάποια τέτοια άτομα πρέπει να τιμωρούνται από το το ίδιο το πανεπιστήμιο...Δεν μπορείς να μη σέβεσαι το χρόνο και τον κόπο τόσων ανθρώπων που είναι στη γενική συνέλευση και να καταστρέφεις την ψηφοφορία ....Τι να πώ να την χαίρονται οι γονείς της!!
++++++++++++++++++++++sheva wrote:- Το μόνο που παρέλειψε να περιλαμβάνει αυτός ο νόμος είναι η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων με την υφιστάμενη μορφή τους.Όσο κατευθύνονται από τα κόμματα , το ελληνικό πανεπιστήμιο θα έχει τα χάλια που έχει σήμερα και θα εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα.
- Η γη δεν είναι επίπεδη.Αν πηγαίνεις συνέχεια αριστερά κάποια στιγμή θα φτάσεις τέρμα δεξιά/ακροδεξιά...Και αυτό φάνηκε για μια ακόμα φορά σήμερα...
Ας συμφωνήσουμε αν θέλετε σε κάτι όλοι. Δηλαδή ότι και αν πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο, αυτό που έγινε χθες είναι παράτυπο. Και αν το παίρνουμε χαλαρά επειδή μόνο και μόνο πιστεύουμε στην κατάληψη τότε ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για τη διάβρωση του φοιτητικού κινήματος του ΟΠΑ.
Και μη ξεχνάμε πως αν θέλουμε μπορεί να αποτελέσει παρένθεση το αποτέλεσμα της προηγούμενης συνέλευσης, σε μια επόμενη. Αρκεί να εκφράσει γνήσια τη βουλησή μας.
Από κει και πέρα εύχομαι η σημερινή πορεία να πάει καλά και να δώσει το κατάλληλο μήνυμα σ'όσους προγραμματίζουν πίσω από την πλάτη μας.
Και μη ξεχνάμε πως αν θέλουμε μπορεί να αποτελέσει παρένθεση το αποτέλεσμα της προηγούμενης συνέλευσης, σε μια επόμενη. Αρκεί να εκφράσει γνήσια τη βουλησή μας.
Από κει και πέρα εύχομαι η σημερινή πορεία να πάει καλά και να δώσει το κατάλληλο μήνυμα σ'όσους προγραμματίζουν πίσω από την πλάτη μας.
- AnINffected
- Gbyte level
Τί θα κάνουμε τελικά για το θέμα που συζητούσαμε;
Θα στείλουμε κείμενο;Θα πάμε Γ.Σ.;Ή δεν θα πάμε;
Ρωτάω γιατί στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να κανονίσω έγκαιρα να με μεταφέρει κάποιος-δεν μπορώ να πάω μόνος.
Θα στείλουμε κείμενο;Θα πάμε Γ.Σ.;Ή δεν θα πάμε;
Ρωτάω γιατί στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να κανονίσω έγκαιρα να με μεταφέρει κάποιος-δεν μπορώ να πάω μόνος.
Last edited by AnINffected on Thu Mar 08, 2007 4:25 pm, edited 1 time in total.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- AnINffected
- Gbyte level