php-mysql ερωτήσεις

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Mar 06, 2007 11:07 am

ειμαι εντελως νουμερο μιλαμε σας ευχαριστω πολυ Luke και ρανια!

Εχασα και επισημως το βραδυ μου χωρις λογο (δεν εχω κοιμηθει καθολου) απο αυτο το πραγμα. Ειναι οντως ο αναγραμματισμος. Που διαολο το προσεξες??????? :-p :-p

ΥΓ. Παω για υπνο και το μεσημερι θα σας διασκεδασω κιαλλο με τετοιες βλακειες λογικα :razz:
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Tue Mar 06, 2007 11:11 am

ΛΟΛ με πρόλαβε :-p Ότι πήγαινα να ρωτήσω αν ο αναγραμματισμός είναι λάθος που το έκανες εδώ ή στον κώδικα :-p Έχω φάει άπειρες ώρες σε ηλίθια λάθη... Και συνήθως άμα δουλεύω 8 ώρες πάνω σε κάτι και προκύψει λάθος που να χτυπιέμαι δεν το βρίσκω και την επόμενη μέρα το λύνω σε 5 λεπτά...

Υ/Γ: Παρεπιπτόντως αυτό με το διπλό $row το έχω κάνει πολλές φορές γι'αυτό πήγε εκεί ο νους μου. Να μην πω για το πόσες φορές έχω ξεχάσει το $ μπροστά από τη μεταβλητή, ειδικά στην αρχή επηρεασμένη από java
Last edited by ράνια on Tue Mar 06, 2007 11:17 am, edited 1 time in total.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by Luke » Tue Mar 06, 2007 11:14 am

Κι εγώ με την εργασία των δικτύων το έχει πάθει πολλές φορές και τώρα πια είμαι πιο υποψιασμένος.
Να φανταστείς το έχω πάθει και με πιο τραγικά λάθη, όπως κάποια μονά αυτάκια (και όχι μόνο μια φορά) που είχα ξεχάσει και το έψαχνα κανά 2 μέρες! :shock:
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Tue Mar 06, 2007 11:16 am

λολ Αφηστε δε σας λεω τιποτα. Κολλησα κατα τις 5 το πρωι σε αυτο το σημειο και δεν ξεκολουσα το κοιταζα το ξανακοιταζα, καθισα το ξαναεγραψα απο την αρχη ολο, αλλα για το query ημουν σιγουρος ο αθεοφοβος και το εκανα copy paste :twisted: :twisted:

Το παθημα μαθημα. Καθομουν και κατεβαζα βιβλια και διαβαζα και το documentation γιατι ελεγα κατι κανω λαθος στο fetch και δεν τα θυμαμαι σωστα. ρομπα στο πανελληνιο εγινα :razz: :razz:

Edit το ξεχασμενο $ ειναι Must, αλλα το κανω τοσο συχνα που το βλεπω αμεσως! Επισης μετα το πρωτο που μου ειχες βρει με τα μονα αυτακια ρανια και αυτο το βρισκω αμεσως. Τωρα εμαθα και τους αναγραμματισμους. Καλα παμε :)

Luke ειναι πολυ στιμμενη αυτη η php-mysql εργασια πραγματικα... Κανεις ωραια πραγματακια αλλα ειναι πολυ σπαστικο το ολο θεμα με τα λαθη :cry:
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Tue Mar 06, 2007 12:02 pm

Συμβουλή:

Πολλές φορές βοηθάει να κάνεις ένα echo το query. Πχ σε αυτήν την περίπτωση αν το τύπωνες θα έβλεπες ότι στο τέλος θα είχε AND PCODE = '' οπότε θα καταλάβαινες ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μεταβλητή και όχι με τη σύνταξη! ;)
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Mar 07, 2007 3:18 am

ρε συ Luke(η αλλος αν ξερει φυσικα), οι κωδικοι στον Alexandro χρησιμοποιουνται πουθενα??
Δεν χρειαζεται να το κανουμε και εκει εγκατασταση ε? Νομιζω οτι σε ξαναρωτησα αλλα δεν ειχα χωρο και εχω σβησει μερικα Πμ που ειχαμε ανταλλαξει. :oops:

Edit.
Σημερα το πρωι το τελειωσα το project :-p .Θελει κατι μικροβελτιωσεις, και το interface ειναι αισχος αλλα νομιζω οτι δε μετρανε αυτα κ τοσο... Ενα μεγαλο ευχαριστω παιδια και στους 2(Ρανια - Luke ) για τη βοηθεια γιατι πραγματικα με σωσατε σε καποιες φασεις! Δεν παιζει να το ειχα τελειωσει χωρις εσας! :smt023
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Mar 08, 2007 2:48 pm

Ευχαριστούμε πολύ Ganther :oops: :) Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να μην την αφήσεις την php-sql, δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο φαίνεται και μπορείς να κάνεις τρελά πράγματα. Μην απελπίζεσαι και μην τη φοβάσαι :smt023
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by Luke » Fri Apr 13, 2007 2:56 pm

Nα 'μαι πάλι.

Aναρωτιέμαι αν σε ένα πίνακα που έχει ένα auto_incremented πεδίο (έστω id) γίνεται και auto_decrease στο ίδιο πεδίο με κάποιο τρόπο, εκτός από τη δημιουργία trigger.

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι κάθε φορά που εισάγω και διαγράφω αυτόν τον πίνακα όλοι οι αριθμοί id από το 1 έως το n, όπου n το πλήθος των εγγραφών που έχω στον πίνακα, να χρησιμοποιούνται. Αυτό που διαπίστωσα κάνοντας ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι ότι στην ουσία το auto_incremented πεδίο μετράει το πόσες φορές έχω κάνει insert στον πίνακα. Όταν διαγράφω όμως μια πλειάδα και κάνω στη συνέχεια insert συνεχίζει να αριθμεί από εκεί που είχε σταματήσει την τελευταία φορά. Λογικό βέβαια θα μου πείτε.

Υπάρχει τρόπος να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Fri Apr 13, 2007 4:08 pm

όχι με auto increment.

νομίζω ότι μηδενίζεται μόνο με truncate, και μάλιστα μιλάω για T-SQL, δλδ SQL Server.

Αν όμως κάνεις επιλεκτικές διαγραφές τότε θα πρέπει να φύγεις από το id και να βάλεις ένα δικό σου πεδίο, πχ myID. Τώρα για το πως θα το κρατήσεις στο εύρος 1-Ν υπάρχουν πολλές ιδέες.

Ιδέα 1. Κάθε φορά που διαγράφεις πλειάδα, κάνεις και ένα update με κάθε myID να γίνεται --1, για όλους τους myID μετά την πλειάδα που διέγραψες (βαβούρα στο DBMS, αλλά κρατάς τις πλειάδες αριθμημένες συνεχόμενα, και έχεις εύκολο insert μετά)

Ιδέα 2. Κρατάς σε ξεχωριστό πίνακα (Pool) ποια myID έχεις διαγράψει και κάθε φορά που κάνεις insert φέρνεις από το pool το επόμενο διαθέσιμο myID και το οποίο διαγράφεις από το pool. Πολύ πιο γρήγορο από την ιδέα 1 αλλά δεν έχεις συνεχόμενη αρίθμηση στις πλειάδες σου.
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”